20/11/14

Syyspäivän herkkuhetki ikkunan äärellä

8 37 aamuhetki1.jpg

Löysin pari kesää sitten niin mainion ja simppelin herkutteluidean, että olen palannut sen pariin myöhemmin monet kerrat. Mistään varsinaisesti reseptistä ei todellakaan voida puhua, koska tämän evään taikomiseen ei kokin tai leipurin taitoja tarvita. Jostain syystä tämä kyseinen herkku houkuttaa erityisesti syksyisin – mistä lie johtuu, mutta jotenkin hämyisät aamut, pimeät illat ja samean harmaat päivät siinä välissä saavat herkkuhimon hyrräämään.

Syksyiseen lempiherkkuuni ei tarvita kuin leipää, smetanaa, suolakurkkua, hunajaa ja mustapippuria. Yksinkertaista mutta herkullista! Tai no, poikaystäväni mielestä suolakurkkuleipäseni ovat suunnilleen ällöttävintä, mitä hän tietää. :D Smetana, suolakurkku ja hunaja ovat kaiketi aika tavallinen makuyhdistelmä, mutta en jotenkin osaisi napostella niitä sellaisenaan. Saaristolaisleipäviipaleen tai RuisRealin päällä ja mustapippurilla höystettynä kuitenkin maistuu myös minulle. Jos suolakurkku ei herätä inhon väristyksiä, suosittelen kokeilemaan. Ja varoitan: saattaa aiheuttaa riippuvuutta.

aamuhetki3.jpg

Olen nyt myös parina päivänä ulkoistanut ruokapöydän viran ikkunalaudalle, joka tuntuu olevan asunnon ainoa edes hetkittäin valoisa paikka. Vanhojen talojen leveille ikkunalaudoille voi keksiä monenlaistakin käyttöä, näemmä. Nykyisen kokoista Hesariakin mahtuu melkein lukemaan siinä luonnonvalon äärellä – entisen lakanamallin kanssa tästä ei olisi voinut haaveillakaan. 

Mutta kyllä vain ovat hitusen verran ilahduttaneet päiviäni nämä herkutteluhetket ikkunan äärellä ja kynttilän valossa. Olen usein töiden parissa vähän sellainen pikakiituri, joka ei malta pitää taukoja lainkaan, kun pääsee vauhtiin. Kummasti on silti tauoillekin löytynyt sopivia hetkiä viime päivinä, kun on ollut tällainen rauhallinen herkkuhetki tiedossa… :)

Translation: My favourite autumn snack: cut a slice of islander bread or other juicy rye bread, spread some smetana (or sour cream) on it and add slices of pickles. Dribble a little bit of honey on top and grind some black pepper on top. Simply delicious! :)

aamuhetki2.jpg aamuhetki5.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Yleinen

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • nennnii

  Pakko kokeilla tätä, koska r a k a s t a n suolakurkkua! :D

 • Sara06

  Toinen vaihtoehto on kermaviili ja suolakurkku. :-)

 • Sara06

  Siis sen ruisleivän päällä, heh.

 • Jenniii

  Joo, sekin varmasti toimii! :) Smetanahan taitaa itse asiassa olla käytännössä melko sama asia kuin kermaviili. Ehkä vähän paksumpi ja rasvaisempi koostumus vain?

 • Nätin näköinen asetelma. Ja aion ehkä testata noita leipiä :)

 • susaanna

  Hei onko kyse suolakurkusta? Viipaleet näyttävät jotenkin maustekurkulta? Maustiksia on mullakin jääkaapissa, mutta onko suolakurkku parempi? Vitsi kokeilen kyllä, kunhan ostan smetanaa vielä

 • Jenniii

  Tässä viipaleet ovat maustekurkkua, koska oikeaa suolakurkkua ei lähikaupan valikoimissa pettymyksekseni ollut. :( Mutta kumpikin käy – enemmänkin makuasia, että kummat omaan suuhun maistuvat paremmilta! Useimmille tosin taitaa olla aika yksi lysti, kumpaa laitetaan. Itse tykkään molemmista, mutta toki kunnon suolakurkku vie voiton vertailussa, jos vertailla pitää. :)

 • Nico

  Ainut OIKEA suolakurkku on Myrttisen suolakurkku http://www.myrttisenkurkut.fi/ muut on ihan moskaa !

Related posts