20/11/14

Muumeja villapaidassa

37 50 ivana-helsinki-moomin.jpg

Lapsuuteni suosikkikirjoja olivat äitini vanhat ”Kuka lohduttaisi Nyytiä?” ja ”Kuinkas sitten kävikään?”, jonka hauskoihin kurkistusaukkoihin ei pienenä voinut kyllästyä. Ala-asteikäisenä vahtasin Muumilaakson tarinoita telkkarista silmä kovana ja vähän vanhempana sain kummitädiltäni synttärilahjaksi laatikon, johon kätkeytyivät kaikki Muumi-kirjat. (Pitääkin muuten etsiä tuo aarre vanhempien luota ja napata talteen!) En usko, että suomalaislapsista kukaan on voinut välttyä kasvamasta enemmän tai vähemmän Muumien ympäröimänä. Enkä muuten ole kuullut kenestäkään, joka ei voisi sietää niitä. Kaikilla tuntuvat olevan vähintäänkin neutraaleja lapsuusmuistoja Muumeista. Vai onko siellä joku, joka kumoaa nyt tämän ajatuksen tyystin?

Tove Janssonin juhlavuonna muumit ovat näkyneet kaikkialla. Muumit ovat leffateatterissa ja niitä on nähty Ateneumissa, lenkkareissa, valaisinten muodoissa ja ties missä. Ja nyt niitä nähdään myös Ivana Helsingin neuleissa. Ja pakko sanoa, että nämä kaksi, Tove Janssonin veikeät hahmot ja Ivana Helsingin vaatteet, jotenkin ne vain sopivat heti ajatuksenakin yhteen, kun kuulin kollaboraatiosta ensimmäistä kertaa. Ja nyt kun neuleet vihdoin ovat myynnissä, olen yhä samaa mieltä. Jos siis minulta kysytään, niin todella onnistunut yhteistyö. :) Mutta mitäs sanotte te?

PS. Kertokaa muuten joku, että onko se Muumi-leffa mistään kotoisin, kun minua vähän houkuttaisi mennä katsomaan!

Translation: Everybody loves Moomins, right? This year it has been 100 years since the amazing Tove Jansson was born and for that reason Moomins have been absolutely everywhere. They’re starring a movie and featuring sneakers, lamps and you name it. However, one of the most interesting Moomin collaborations of the year is the small collection of knits by Ivana Helsinki. I think those two go together just wonderfully, don’t they? :)

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

37 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • atomi

  Voin suositella sinulle muumileffaa, oli ihan viihdyttävä. Mukana olivat aikuiset tyttäreni, jotka ensin kauhistelivat, kun hahmoilla eivät ollreetkaan tutut äänet, mutta kyllä hekin tykkäsivät.Muumikirjat ovat ihan huippuja, outoudessaan niin viehättäviä. Mutta asiasta viidenteen, aasinsiltana nuo Ivanan vaatteet. Ivana Helsinki on mukana turkiksettomien liikkeiden listalla- mikä on minusta hienoa. Miten sinä suhtaudut turkiksiin? Kysyin eräältä suositulta muotibloggarilta(ihana bloggari, hyvä kirjoittamaan) mitä mieltä hän on siitä, että Minna Parikka käyttää aitoa turkista kenkiensä somisteena. Hän ei ilmeisesti halua kommentoida asiaa. Kysyisin samaa sinulta, koska olet varmasti monelle tyyli-ikoni. Asia on ajankohtainen, koska Animalia on lanseerannut näkyvän turkistarhauksen vastaisen kampanjan, jossa on useita julkisuuden ihmisiä mukana. Näin järkyttävän videon suomalaiselta sertifioidulta turkistarhalta – ihan eläinten ”normaaleista” oloista ja kyllä siitä tuli paha mieli. Mutta näkökantoja on monenlaisia. Olisin iloinen jos kommentoisit asiaa. Itsellä taitavat suloiset pupukorvatennarit jäädä ostamatta, koska olin niin pettynyt siihen, että kovasti arvostamani, lahjakas suunnittelija ei keksinyt eettisempää koristetta kenkiinsä. En kysy tätä missään provokatorisessa mielessä, vaan ihan mielenkiinnosta. Kiitos jos viitsit vastata.

 • anki anki anki

  Muumifani ilmoittautuu! Olen eri blogeista lukenut tästä mallistosta ja ajatellut, että voisin vaikka juuri tuollaisen myrsky-villapaidan itselleni hankkia, vaikka se vähän kalliimpi olisikin, mutta nehän maksavat aivan järkyttävän paljon! Se siitä sitten. Osaatko muuten sanoa, onko malliston muita vaatteita vielä myynnissä?

  Kävin katsomassa Muumit Rivieralla -leffan, joka oli ihan kelvollinen kun sen ajatteli omaksi kokonaisuudekseen eikä takertunut siihen, että ääninäyttelijät olivat ihan vääriä ja tunnelma melko erilainen kuin 90-luvun tv-sarjassa. Elokuva muistuttaa enemmän muumisarjakuvia, joita tosin en ole lukenut kovin paljon, mutta ainakin ne muistuttavat käsitystäni sarjakuvista. Juoni oli ehkä hiukan hidas. Pahinta elokuvassa oli se, että Pikku Myy sössötti. Parasta oli piirrosjälki, joka oli erilainen kuin tv-sarjassa, mutta kaunis ja muumeihin sopiva.

 • Nii

  Ooooooiiiii miten ihania! :)

  Meidän perhe elää kunnon Muumi-buumissa, kolmevuotias sai juuri synttärilahjaksi Muumitalon hahmoineen, vaatteissa on Muumeja, dvd:itä katsotaan ahkerasti ja Muumit on vaan parasta aina ja kaikkialla.

 • Vierailija

  Lähdin ihan onnessani ostamaan paitaa tämän luettuani, mutta sainkin vain teevedet kurkkuun! Huhhuh mikä hinta! Olin varautunut 200-250e, ehkä 299e saakka, mutta että yli 400 euroa :( haaveeksi jää, tosi harmillista.

 • naninaninani

  Ei oo mistään kotoisin! Torkuin

 • Vierailija

  Homous johtuu demoneista.

 • Jenniii

  Vai suvaitsemattomuus ja tasa-arvon vastustaminen? :) Ja tämä kommenttihan liittyi taas hienosti aiheeseen. :D

 • Jenniii

  Hinnat kieltämättä ovat melkoisen suolaiset. :/ Käsittääkseni kaikki neuleet on valmistettu Suomessa, mikä kaiketi vaikuttaa tuotteiden hinnoitteluun, mutta aika kovat ovat silti hintalapun lukemat. Taitavat jäädä nämä minullakin vain ihasteltaviksi.

 • Vierailija

  Korkea hinta selittyy pitkälti sillä, että neuleet on tehty käsityönä Suomen Kainuussa.

  Hyvä Ivana!

 • Jenniii

   

  Kiitos leffainfosta! :) Laitetaan harkintaan!

  Turkisasioita olenkin muutamaan otteeseen täällä blogissa käsitellyt. En kannata turkistarhausta enkä ostaisi uutta turkiseläimen karvasta tehtyä vaatetta. Toisaalta olen esimerkiksi kirpputorilta ostanut vuosikymmeniä vanhan takin, jossa on turkiskaulus ja voisin käyttää myös isoisältä perimääni vanhaa karvalakkia. Jos vaakakuppiin laitetaan uusi vaate tai vuosikymmeniä palvellut vintage-vaate, on minusta aina mielekkäämpää uusiokäyttää vanhaa – myös silloin, kun vanha on turkista. 

  Turkistarhauksessa minusta vastenmielisintä ovat eläinten usein ala-arvoiset elinolosuhteet että koko konsepti, jossa eläin tapetaan vain turhamaisista syistä. Käytän kuitenkin esimerkiksi nahkatuotteita (joiden tuotanto käy yleensä käsikädessä lihateollisuuden kanssa, jolloin eläin hyödynnetään kokonaan) ja voisin käyttää esimerkiksi lampaankarvasta valmistettua vaatetta tai asustetta.

  Viime aikoina markkinoille on tullut sellaisia turkisbrändejä, jotka hyödyntävät riistaeläinten turkiksia, joista siis muuten tulisi yleensä vain jätettä. Lisäksi esimerkiksi Onar hyödyntää tuotannossaan lampaankarvaa sekä olemassaolevia vintageturkiksia, joita käyttää omien tuotteidensa materiaalina. Marita Huurinaisen ja Onarin erilaiset, eettisiä ja ekologisia arvoja esiin tuovat brändit ovat nostaneet turkiskeskusteluun uutta kulmaa. Ymmärrän toki, että esimerkiksi vegaanin silmissä eläinten kaikki hyödyntäminen ihmisen käyttöön on väärin.

  Mitä tulee Minna Parikan kengissä oleviin karvatupsuihin, ymmärtääkseni turkissomisteet ovat kania. Kani on hyötyeläimenä tavallaan verrattavissa lampaaseen, sillä myös kaneista hyödynnetään käsittääkseni niiden liha eli niitä ei kasvateta vain turkkinsa takia.

  Ymmärrän hyvin, että osa bloggaajista ei lainkaan halua ottaa osaa turkiskeskusteluun, koska aihe kuumentaa kovasti tunteita ja ajatustenvaihto menee niin herkästi kiihkoilun puolelle sekä henkilökohtaisuuksiin. Paljon keskustelussa näkee myös epäloogisuuksia, tietämättömyyttä ja tietynlaista kaksinaismoralismia: nahka on ok, mutta kun siihen on jätetty karvaa, se ei olekaan ok – vaikka kyse olisi siis samasta eläimestä. Vähän kuin nahan käyttäjät unohtaisivat tai haluaisivat unohtaa, että kyseessä tosiaan on eläinperäinen tuote, vaikka suorat merkit nahan alkuperästä ja elävästä olennosta on häivytetty poistamalla nahasta karva.

  Ajattelen kuitenkin itse niin, että jos ihminen syö lihaa tai käyttää nahkatuotteita, on periaatteessa sitten aivan sama asia käyttääkö myös lammasturkista tai kaninkarvalla somistettuja kenkiä. Tuotantotavat ovat sinällään samat ja eläin hyödynnetään lihoineen ja karvoineen. Siinä mielessä on minusta hiukan tekopyhää kauhistella karvakoristeita nahkakenkien kärjissä, jos muuten olisi valmis käyttämään nahasta valmistettuja kenkiä.

  Suhtautumiseni koko turkiskeskusteluun on jokseenkin ristiriitainen. Turkistarhaus on minusta sellainen ala, jonka voisi puolestani tyystin lopettaa – se on selvää. Riistaturkisten, vintage-turkisten sekä lampaan- ja kaninkarvan suhteen en ole yhtä ehdoton. En erityisesti himoitse turkiksia tai karvaisia vaatteita ylleni, mutta jos tuotantopuolella homma on hoidettu vastuullisesti, en suoranaisesti tuomitsekaan.

  Lisättäköön kuitenkin, että kaikki turha kärsimys eläimille on minusta tuomittavaa. Vaikka lihantuotannosta ei luovuttaisikaan, pitäisi minusta kaikile eläimille tarjota hyvät ja lajille soveltuvat elinolosuhteet. Tehotuotanto on surullinen asia. :(

   

 • Jenniii

  Kiitos tarkennuksesta! Näin arvelin itsekin, vaikka en hoksannut, että nämä ovat ihan käsin tehtyjä. :) Käsin tehdyissä kuvioneuleissa on melkoinen työ ja kotimaisuus tuo oman lisänsä hintaan. Hienoa, että hinnasta huolimatta tuetaan suomalaista ja vastuullista tuotantoa.

 • Vierailija

  Joka kerta kun ihminen tekee syntiä, häneen tulee sisään demoni. Markus 5:9 ”Ja Jeesus kysyi siltä: ”Mikä on nimesi?” Niin se sanoi hänelle: ”Legio on minun nimeni, sillä meitä on monta”.” Legioona on 6000 eli tässä henkilössä oli 6000 demonia.

 • Jenniii

  Noniin. Jospa etsisit jonkun muun areenan näille tarinoillesi? :) 

 • Jenniii

  Itse tykästyin juuri näihin neuleisiin – ne muut malliston vaatteet eivät samalla tavoin sykähdyttäneet. Ehkä tätä Muumi-teemaa on nähty niin valtavan paljon kaikenlaisina printtikuoseina vaatteissa jo ennenkin. Neuleissa sen sijaan on vähän uudenlaista ilmettä ja ajatusta. :) Ja Ivanan verkkokaupassa oli vasta näitä neuleita, enkä osaa sanoa muiden vaatteiden ilmestymisestä vielä sen tarkemmin. Luulisi, että nekin varmaan pian tulevat, jos neuleet jo ilmestyivät? Ja hinnat selittyvät sillä, että villapusero ja -takit tehdään käsityönä Suomen Kainuussa.

  Ja kiitos Muumi-leffakommenteista. :) Sitä minäkin vähän pelkään, että ne väärät äänet häiritsevät ihan liiaksi! Itsekään en ole niihin Muumi-sarjakuviin kovin läheisesti tutustunut, vaikka se Tove Janssonin oma piirrosjälki kovasti miellyttääkin. Pitää nyt vielä miettiä, raaskiiko leffaan asti mennä katsomaan vai odottelenko, että tulee vuokralle…

 • Jenniii

  Hahaa, Muumi-huumaa! :D

 • Jenniii

  Korviini on kantautunut (tai silmiini) muualtakin sellaisia arvioita, että aika hidastempoinen ainakin on se elokuva. Ehkä jään odottamaan dvd-levitystä ja vuokraan sitten, niin ei harmita, jos ei olekaan mieluinen… :)

 • Vierailija

  voin kertoa, että ebola on Kuoleman aiheuttamaa ja häntä seuraa Tuonela. Loppu on tulossa.

 • Ilonaaemiliaa

  Olen todellinen muumifani ja hypin riemusta kun näin ensimmäisiä kuvia näistä Ivana Helsingin muumivaatteista :D Vihaan kyllä muutoin tätä juhlavuotta, koska siitä tehtiin niin kaupallinen. Joka puolelta on tulvinut alkuvuodesta lähtien toinen toistaan söpömpiä muumijuttuja, joka ainakin omalla kohdallani johti siihen, että en ehtinyt hankkia edes juhlamukia ja enää sitä ei saa kaupasta.

 • Jenniii

  Kääk! Enempää palstatilaa ei nyt näille aiheille täällä kommenttiboksissa anneta. Kiitos ja heippa! :)

 • Jenniii

  Voi ei! Juhlavuoden mukikin meni sivu suun, höh! :( Olen vähän samaa mieltä, että tästä juhlavuodesta ottivat kyllä kaupalliset tahot todella railakkaasti ilon irti. Toisaalta, eiköhän se tästä pian rauhoitu ja oli upeaa päästä näkemään se Tove Jansson -näyttely Ateneumissa. Yksi upeimmista näkemistäni näyttelyistä. :)

 • Ilonaaemiliaa

  Joo oli ihana se Ateneumin näyttely :) Kivointa on se että Tove Janssonin oma kädenjälki otettiin kivasti huomioon juhlavuoden tuotteissa :) eli ei onneksi mitään muumilaakson tarinat tyylisiä juttuja :D (vaikka on nekin aika nostalgisia)

 • Olga

  Hei Jenni,

  anteeksi ihan kokonaan postaukseen liittymätön ja muutenkin ehkä henkilökohtainen kysymys, ei ole pakko vastata. Mutta kyselen, asutko edelleen yksin vai yhdessä poikaystäväsi kanssa? Itse elän vaihetta, jossa monet ympärillä muuttavat opiskelijakämpistä ja kalliista yksiöistä seurustelukumppanin kanssa yhteen, kun taas itse haikailen kimppa-asunnosta (siis kämppiksen luota) ihan omaan vuokrakotiin. Seurustelen, mutta jotenkin sitä pakottavaa tarvetta yhteen muuttamiseen ei ole vielä tullut – oman kodin rauhaan sen sijaan kyllä… Toivoisin siis sinulta jonkinlaista näkökulmaa yksin asumiseen ja seurusteluun, mutta voin olla hakoteillä. :) Mukavaa syksyn jatkoa!

 • Minä vain

  Tämä Muumi-fani haluaa tuollaisen neuleen! :D

 • Jenniii

  Hahaa, Muumit selvästi ovat sellainen turvallinen aihepiiri, että niiden yhteydessä uskaltaa kysellä ja kommentoida kaikenlaista. :D Tässä kommenttiboksissa ovat nimittäin teemat rönsyilleet turkiksista uskonnolliseen paatokseen ja nyt sitten vielä ihan muualle. Mutta sepä ei haittaa – keskustelu on tervetullutta!

  Nämä ihmissuhdejutut ovat kyllä kovasti mielenkiintoisia ja monta sellaista pohdiskelevampaa ihmissuhteisiin liittyvää postausta on TO DO -listalla, kun vain saisin uskallettua ja ryhdyttyä kirjoituspuuhiin. Itse olen aika tarkka yksityisyydestäni juuri ihmissuhdeasioissa, mutta eipä tämä nyt vielä niin intiimiksi mene, etteikö voisi tästä puhua. :)

  Asun yksin omassa pikku-vuokrakaksiossani, mutta poikakaverista on kyllä tullut sen verran säännöllinen vieras, että melkein poikkeuksetta nukumme samassa osoitteessa, vaikka molemmilla onkin omat asunnot. Käytännön syistä nykyinen järjestely tuntuu typerältä, koska kahdesta asunnosta maksaminen nyt vain on tosi kallista ja koska tällainen kahden asunnon välillä roikkuminen on pidemmän päälle vähän epäkäytännöllistä ja rasittavaakin. Tilannetta onneksi helpottaa hiukan, että asumme ihan muutaman sadan metrin päässä toisistamme.

  Ensimmäisen kerran pohdimme yhteenmuuttoasioita viime kesänä, mutta totesimme tuolloin huolellisen harkinnan jälkeen, että on turha hätiköidä. Toistaiseksi olemme siis vielä halunneet pitää omat asuntomme, vaikka uskonkin, että muutto jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi. Minusta yhteenmuutto on kuitenkin sellainen asia, että sitä ei pitäisi tehdä käytännön syistä, vaan vasta sitten, kun ihan oikeasti tuntuu, että on valmis sitoutumaan toiseen sillä tavalla. Liian varhainen loikka avoliittoon voi sitten alkaa ahdistaa, jos ei ollutkaan vielä valmis. Onhan kyllä myös hyvä tapa testata, toimiiko suhde oikeasti, mutta toisaalta yhdessä ehtii kyllä asua vaikka sitten koko loppuelämän.

  Minä siis neuvoisin sinua muuttamaan ihan omaan kotiin ja kokeilemaan ensin yksin asumista, jos olet tähän mennessä majaillut kimppakämpissä. Se voi olla itsenäistymisenkin kannalta ihan hyvä juttu. :) Onhan yksin asuminen toki kalliimpaa kuin kaverin tai poikaystävän kanssa jaettu asunto, mutta minusta se olisi silti hyvä kokea jossain vaiheessa elämää. Joskus myöhemmin voi jäädä harmittamaankin, jos tuota vaihetta ei ole saanut nuoruudessa elää ja kokea. Poikaystävän kanssa ehdit varmasti vielä asua yhdessä tulevaisuudessakin, joten kuuntele nyt omaa intuitiotasi, jos se kerran tuntuu juuri kaipaavan tuota omaa rauhaa ja ihan omaa kotia. :) Toivottavasti näistä mietteistä oli jotain iloa ja apua päätöksenteossa!

 • Jenniii

  No minä myös! Mutta hinta hiukan hidastaa vauhtia matkalla haaveista todeksi. :D Taidan jäädä vain haaveilemaan. :)

 • Lullah

  Kävimme katsomassa Muumi-elokuvan ennakkonäytöksessä ja ai että oli ihana! Elokuva myötäilee parhaiten sarjakuvia ja rakenne onkin välillä hieman hajanainen, sillä se perustuu selkeästi sarjakuviin ja siksi juoni ei ole aina täysin yhdenmukainen. Mutta kaikesta huolimatta ihana ja alkuperäinen muumihuumori lämmitti tämän teekkarin sydäntä. 

  JA HALUAN NEULEEN!

 • hheidi

  En arvannut olevani tämän kommenttiboksin ainoa, joka tunnustaa, että muumit ei uppoa, ei sitten millään! :D Kammoksun muumimukiarmeijaa aikuisen ihmisen astiakaapissa, en ole lapsena katsonut yhden ainoaa muumileffaa tai leikkinyt muumifiguureilla. Saati käynyt Muumimaailmassa. Siskollani oli Niiskuneiti-pehmo kylläkin ja minulla taisi olla pari Muumit-kirjaa, joten jonkunlainen kosketus näihin kuitenkin on. Tytöltäni en silti aio muumeja kieltää (sepä vasta oliskin :D) tulevaisuudessa, vaikka en niitä omakseni tunnustakaan.

 • Jenniii

  No onpa hauska kuulla vilpittömiä kehujakin. :) Leffa on tainnut jakaa aikalailla mielipiteitä. Kyllä kai tuo pitää viimeistään vuokraleffana sitten tsekata!

 • Jenniii

  No kieltämättä minäkin vähän yllätyin, kun Muumien suosio on osoittautunut näin yksimieliseksi. :D Odotin nimittäin, että postauksen innoittamana ilmaantuisi paikalle enemmänkin Muumi-angstaajia. Myönnetään, että minäkään en ole nähnyt Muumi-leffoja, leikkinyt Muumi-figuureilla tai käynyt Muumimaailmassa. Muumi-kirjat löytyvät kaapista, mutta lapsena ne tuntuivat jotenkin niin tylsiltä, kun kuvia ei ollut, joten ehkä pitäisi urakoida koko saaga nyt aikuisena. :) Muumilaakson tarinoita kyllä rakastin pienenä katsoa telkkarista. Ja löytyypä kaapista kaksi Muumi-mukiakin – molemmat tosin lahjaksi saatuja. Se Muumi-mukien fanaattinen keräily on kyllä minustakin vähän hassua, mutta harrastuksensa kullakin. :D

 • atomi

  Kiitos Jenni vastauksestasi. Olen pohtinut noita turkisasioita samalta kantilta kuin sinäkin. En ole kasvissyöjä, vaikka olen sitäkin harkinnut juuri tuotantoeläinten huonon kohtelun vuoksi. Silti, niin kauan kuin lihaa syötäväksi tuotetaan, on mielekästä käyttää koko eläin, koska se joka tapauksessa tapetaan.Olisi hirveää tuhlausta jättää nahka ym syömäkelvottomat osat käyttämättä. En tullut ajatelleeksi kaniineja ihmisen ruokana joten totta- turkki jäisi muuten käyttämättä. Ongelma turkisten suhteen – siis kierrätys- ja riistaturkisten on paljolti siinä, että niitä ei erota tarhatusta turkiksesta. Silloin voi haluamattaan antaa viestin, että kannattaa turkistuotantoa. Eettinen kuluttaminen on hyvin vaikea, vaativa ja monisyinen asia. Vaatetyöläisten oloja voi monessa maassa verrata turkiseläinten oloihin – niin kornilta kuin tuo vertaus kuulostaakin. Mutta on hyvä meidän jokaisen itse tykönämme miettiä niin pukeutumistamme kuin syömistämmekin, suoda ajatus niille ihmisille jotka valmistavat vaatteemme ja niille eläimille, jotka syömme tai muuten hyödynnämme. Arvostan mielipiteitäsi ja olen iloinen, että vastasit niin pian.Kiitos siitä:)

 • Kun kuulin ekan kerran tästä mallistosta, ajattelin että plääh, aika kulunutta. Mutta sitten näin Paola Suhosen ohjaaman videon mallistosta, ja huh mikä tunnelataus tuli. Ihastuin todella tähän freesiin, mutta nostalgiseen otteeseen, joka huokui videosta ja jotenkin tarttui mielikuvissani vaatteisiinkin:) Nyt siis liputan kovasti malliston puolesta :) Jos joku ei ole kyseistä videota nähnyt niin suosittelen, kajarit täysille ja fiilistelemään: http://youtu.be/MDXFsW1U_Nk

 • Emmi L.

  Toi keskimmäinen neule on kyllä aivan ihana! Muutenkin mallistossa oli kaikkea tosi ihanaa :) Ja oli oikein pakko ryhtyä miettimään, että en kyllä myöskään tunne ketään joka ei pitäisi muumeista. Toki olen törmännyt ihmisiin (ei suomalaisiin) jotka eivät olet muumeista kuulleet, mutta kaikkihan tykkää muumeista :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • ihania villapaitoja! täytyy kyllä olla jotain ihmisessä vikana, jos ei tykkää muumeista edes vähän, haha:-) itse en ole vielä nähnyt sitä uutta elokuvaa, mutta luotettavalta taholta (äiti) oon kuullut, että se on ihan mukava! :-) x

 • Liu

  Täällä ilmoittautuu taas yksi ei-muumimaailmassa-lapsuuttaan-elänyt :) telkkarisarjaa katsoin lapsena harvakseltaan, se oli turvallisen mukava iltarutiini, mutta ei herättänyt sen kummempaa ihastusta. Mutta kun aikuisena aloin lukea kirjoja, ne kolahtivat ihan täysillä! Oikeastaan ihmetyttää miten muumeista on tullutkin niin suosittuja nimenomaan lapsille, koska kirjoissa on paljon sellaisia mahtavia oivalluksia ja jopa synkkääkin elämänfilosofiaa, että lapsena en olisi niitä ymmärtänyt. Esimerkiksi Muumilaakson marraskuuta en luokittelisi lasten kirjaksi ollenkaan. Eli suosittelen lukemaan ne kaikki kirjat, eikä vähiten mahtavien kuvitusten takia :)

 • Suvi55

  Olen ihastellut tuota Primadonnan hevonen-neuletta siitä asti kun ensimmäisen kuvan siitä näin ja vieläkin se aiheuttaa ihastuneita huokauksia. Harmi vain, että sen hinta aiheuttaa erittäin kivaan huokauksen myöskin, siinä huonossa mielessä. Pitäisi olla muutamakin kuukausi vain peruna- ja euronlihapullapussi linjalla jos sen meinaisi itselleen hankkia, sen verran tyyristä lystiä pienipalkkaiselle työläiselle. Onneksi aina voi kuitenkin haaveilla lottovoitosta… :D

 • Olga

  Hih, hieman myöhässä vastailen mutta kiitos tästä mukavasta ja asiallisesta vastauksestasi. :) Muumit tosiaan saavat liikkeelle kaikenlaisia ajatuksia, näköjään!

 • Vierailija

  Voihan apua noita hintoja. Olin jo etukäteen haaveillut monestakin vaatekappaleesta, ja päätin että punavalkoraidallisen tuutikkineuleen hankin. En kuitenkaan vaatteesta ala maksamaan yhden kuukauden vuokraa. Tuli yllätyksenä noin jäätävät hinnat!

  En tiedä onko käsityö nyt tässä suhteessa kuitenkaan niin kunnioitettava asia.

Related posts