19/11/14

Kuivan ja herkän ihon suihkusuosikit

4 53 suihkusuosikit5.jpg

Jutun tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Kun lämpömittarin lukemat putoavat ikkunan takana lähelle nollaa tai sen alle, on tällaisen kuiva- ja herkkäihoisen aika kiinnittää entistä enemmän huomiota ihonhoitoon. Patterien lämmittämä huoneilma kuivattaa ihoa entisestään ja kirpeät pakkaspäivät ovat nekin oma rasitteensa herkälle hipiälle. Löydän harvoin sellaisia ihonhoitotuotteita tai putsareita, jotka pomppaavat vertailussa yli muiden, mutta tällä hetkellä kylppärin kaapissa ja suihkuhyllyllä majailee muutama sellainen suosikki, jotka ansaitsevat minusta tulla mainituiksi. Ja tietysti on mukavaa vinkata teille muillekin mainioksi koetuista ja suosituksen arvoisista puteleista. :)

suihkusuosikit10.jpg

Vartalolle: La Roche-Posay Lipikar Syndet -suihkuvoide

Ranskalaisen apteekkimerkin La Roche-Posayn suihkuvoide kuulostaa kuvausteksteineen melkoiselta nimimonsterilta (Cleansing body cream-gel anti-irritation), mutta itse tuote on mitä mainioin. Koska monet perinteiset suihkugeelit ja -saippuat kuivattavat ja ärsyttävät talven kuivattamaa  ja herkistämää ihoa, kuivalle ja helposti ärsyyntyvälle talvi-iholle suositellaan usein puhdistukseen ihan tavallisia perusvoiteita. Tavallinen vartalovoide ainakin on minusta ollut aina tuntumaltaan tympeä vaihtoehto kivasti vaahtoavalle suihkugeelille eikä se varsinainen puhdistustehokaan ole parhaasta päästä. Tämä tuoksuton putsari ei vaahtoa, mutta se tuntuu iholla aivan ihanalta sekä pesun aikana että sen jälkeen.

Puhdistusvoiteen koostumus muistuttaa tavallista suihkugeeliä ja levittyy iholle helposti – ja huuhtoutuu pois samaten yhtä siististi. En oikein osaa tarkemmin selittää, mikä tässä on se juju, mutta koostumus on ihan erilainen kuin missään aiemmin kokeilemassani suihkutuotteessa – ja siis hyvällä tavalla. Vaahtoamattomuutta ei täydellisen koostumuksen takia oikeastaan osaa edes kaivata ja silti iholle jää aidosti puhdas ja raikas tunne ilman sitä suihkun jälkeen tavanomaista kiristelyä. Apteekeissa myytävää suihkuvoidetta suositellaan erittäin kuivalle ja ärtyneelle iholle, ja onpa kyljessä vielä Allergia- ja astmaliiton leimakin. Suosittelen lämmöllä!

suihkusuosikit14.jpg suihkusuosikit8.jpg

Kasvoille: Yves Rocher Nutritive Vegetal Velvety Ultra Rich Cleanser

Jösses näitä tuotteiden megapitkiä nimihirviöitä taas! :D Mutta ei nimi tuotetta pahenna, ellei tuote nimeä. Yves Rocher’n kuivan ja erittäin kuivan ihon puhdistusgeeli on nimittäin aivan ässä. Olen siirtynyt kasvojen iltapuhdistuksessa pääasiassa puhdistusvesiin, joilla putsaan yleensä päivän päätteeksi meikin pois. Aamuisin ja suihkujen yhteydessä tulee puolestaan käytettyä vedellä pois huuhdottavaa putsaria. Olen kokeillut ties millaisia kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettuja puhdistusvoiteita, -geelejä, -emulsioita, -maitoja ja -vaahtoja, mutta tämä purtilo lyö laudalta kaikki kokeilemani puhdistustuotteet.

Yves Rocher’n puhdistusgeelissä on aivan mieletön samettinen koostumus – melkein kuin juoksevaa hunajaa ilman sitä tahmaisuutta. Geeli levittyy kasvoille helposti, on todella riittoisaa ja sen puhdistusteho on erinomainen. Kasvovedellä kostutettuun vanulappuun ei jää pesun jälkeen oikeastaan mitään, mikä on sinänsä epätavallista, että hellävaraiset puhdistustuotteet jättävät usein tehokkuudessa toivomisen varaa. Tehostaan huolimatta geeli jättää iholle pesun jälkeen aivan ihanan silkkisen tunnun: vastaavaa en ole kokenut koskaan ennen. Tuote ei sisällä saippuaa, parabeeneja, mineraaliöljyjä tai väriaineita ja se on testattu ihotautilääkärin valvonnassa. Vahva suositus kuiva- ja herkkäihoisille! 

suihkusuosikit7.jpg

Suihkun jälkeen: Estelle & Thild Firming Lotion Violet + Green People Sensitive Hand & Body Lotion

Myönnän, että olen kuivuuteen taipuvaisesta hipiästäni huolimatta melko laiska rasvaamaan vartaloa suihkun jälkeen. Kasvojen kosteutuksesta en voisi kuvitellakaan luistavani, mutta jostain syystä vartalovoiteista tulee helposti lipsuttua – laiskuutta kenties? Kilteimmin muistan kuitenkin huolehtia myös kropan kosteutuksesta, kun voiteen koostumus on mieluisa. Olen tykännyt kovasti ruotsalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Estelle & Thildin tuotteista (etenkin herkän ihon linjasta) ja heidän valikoimastaan löytyy myös tämän hetken vartalovoidelempparini. Firming lotionin koostumus on juuri passelisti kosteuttava mutta miellyttävän kevyt ja nopeasti imeytyvä. Erityistä kiinteyttävää vaikutusta en ole kyllä huomannut, mutta muuten voide on tosi mieluisa.

Jos iho tuntuu erityisen kuivalta, vaihdan vähän järeämpiin aseisiin ja toinen tämän hetken lempparini vartalovoiteissa on 91-prosenttisesti luomuainesosista valmistettu Green Peoplen herkän ihon vartalovoide. Tämän tuoksuttoman voiteen koostumus on tuhdimpi ja imeytyy iholle himpun verran hitaammin, mutta kosteutusteho on tymäkkä. Turvaudun tähän silloin, kun tuntuu, että iho kaipaa vähän ärtsympää kosteutusta.

suihkusuosikit9.jpg

Kas noin! Näillä eväillä on hyvä lähteä taistelemaan talvi-ihon oikkuja vastaan. :) Oliko joukossa vanhoja tuttuja? Entä herättikö joku tuotteista heti kokeiluhaluja? Mieluusti saa jakaa myös muita erityisen hyviä suihkutuote-suosituksia kuivalle ja herkälle iholle kommenttiboksissa.

PS. Monia varmasti kiinnostavat myös kasvovoidelempparit, mutta lupaan esitellä niitä toisella kertaa!

Translation: Check out these awesome products if you have a dry and sensitive skin – they are my current favourites. :)

suihkusuosikit1.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mape

  La Roche-Posayn suihkuvoide on minullakin ollut käytössä, samoin silmämeikinpoistoaine. Loistotuotteita herkkäihoiselle kumpainenkin! =)

 • Jenniii

  Tuota silmämeikinpoistoainetta en olekaan kokeillut. Pitää ehdottomasti testata! :)

 • kokis kari

  Nämä tuotemainokset muuttuisivat mielenkiintoisemmiksi, jos niissä olisi havainnollistavia suihkuttelukuvia mukana.

 • Jenniii

  Ihan varmasti Kari, mutta don’t hold your breath. Suosittelen surffailemaan sellaisten kuvien perässä ihan muille tonteille. :D

Related posts