19/11/14

5 inch and up -korkkarimallistoa kurkistelemassa

5 35 5inch-ri10.jpg

Onpa ollut mahtavaa seurata vierestä 5 inch and up -blogista tutun Sandra Hagelstamin menestystä maailmalla. Neitokainen suunnitteli River Islandille kenkämalliston, joka lanseerattiin reilu viikko sitten. Kävin eilen showroomilla moikkaamassa Sandraa ja hypistelemässä kenkiä ihan livenä. Ja sattuipa niin mainiosti, että mallikappalekoko oli juuri meikäläiselle passeli, joten pääsin sovittelemaan kenkäkaunokaisia jalkaankin.

Sandra oli siis itse paikalla esittelemässä uutta mallistoa ja kertoili myös hiukan kokoelman taustoista. Mallistoa puuhattiin kokonaisuudessaan vuoden verran ja Sandra pääsi olemaan kiinteästi mukana suunnitteluprosessissa. Kaikki mallit ovat hänen omaa käsialaansa ja prosessin edetessä hänen näkemyksiään kuultiin myös materiaalivalinnoissa, yksityiskohdissa ja muissa käytännön jutuissa. River Islandilla ihastuttiin Sandran alkuperäisiin kenkäluonnoksiin niin kovasti, että ne otettiin lopulta mukaan malliston markkinointiin ja ovat esillä muun muassa myymälöissä.

5inch-ri7.jpg

Sandra on tunnettu rakkaudestaan huiman korkeisiin korkoihin ja tuo rakkaus näkyy myös tässä mallistossa. Hän kertoikin ajatelleensa nimenomaan lyhyitä tyttöjä mallistoa suunnitellessaan ja kengissä on pieniä yksityiskohtia myöten huomioitu se, miten leikkauksilla ja mallilla voi luoda jalkoja pidentävää illuusiota. Ja ne korot ovat tosiaan huimat! Plussaa annan mallistolle ehdottomasti siitä, että huikean korkeista koroista huolimatta myös käyttömukavuutta on ajateltu: kantapään alle on tehty pienet pehmikkeet.

Pääsin tosiaan onnekkaana myös testailemaan kenkiä jalkaankin, koska sovituskappale oli sopivasti kokoa 37. Todella usein kenkien showroom-mallikappaleet tuppaavat olevaan vähintään kokoa 39 – ehkä pitkänhuiskeilla mallitytöillä on yleensä myös isompi jalka? Sovitellessa tuli kyllä huomattua, että Sandra on selvästi mestari korkkarikävelyssä, koska näin hulppeilla koroilla en ole tainnut montaa kertaa elämässäni astella itse. Lopullinen tuomio: korkoihinsa nähden yllättävän mukavat, sujahtavat jalkaan helposti kuin unelma ja näyttävät jalassa taivaallisen kauniilta (ja jalka samaten niissä taivaallisen kauniilta). Kengät siis todella imartelevat jalkaa! Minusta ei olisi näissä korkkareissa viilettämään pitkin Helsingin mukulakivikatuja, mutta muutaman tunnin kekkeri-pönötyksestä varmasti selviäisin minäkin.

Mitäs sanotte muut? Miltä vaikuttaa mallisto kuvien perusteella? Sykähtikö sydänalassa? Tiedoksi muuten, että River Islandilla ei Suomessa (vielä?) liikettä ole, mutta Sandran suunnittelemia kenkiä voi tilata myös Suomeen verkkokaupan kautta

Translation: My fellow blogger, the oh-so-lovely Sandra from 5 inch and up designed a shoe collection for River Island and I got a chance to check out the collection yesterday. Amazing job Sandra, the shoes are gorgeous! I even tried on a few pairs myself and I must say, they look (and more importantly, make the legs look) stunning!

5inch-ri2.jpg

Nämä nilkkurit ovat kuulemma olleet malliston isoin myyntihitti. :)

5inch-ri6.jpg5inch-ri4.jpg5inch-ri3.jpg

Nämä korkkarit ovat Sandran omat lempparikengät mallistosta. Enkä niitä jalkaan sovitettuani ihmettele – niin kauniit!

5inch-ri5.jpg5inch-ri8.jpg5inch-ri1.jpg

Nämä karvapintaiset korkkarit sujahtivat jalkaan kuin itsestään ja olivat todella mukavan tuntuiset jalassa. Tykkään!

5inch-ri9.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Milena

  Näistä olisi voinut tietämättä kenen käsialaa ovat sanoa heti, että Sandramaisilta näyttävät! :) Ihailen Sandra Hagelstamin tyyliä ja juuri hänelle nämä kengät sopivat kyllä kuin nenä päähän. Itse en kyllä osaisi kuvitella käyttäväni muita kun noita karvapintaisia mule-korkkareita. 

 • Sportygirl

  Apua miten ihania kenkiä! Todella tyylikkäitä. Kiitos muuten ihanasta blogista, kirjoitat todella kivoja juttuja ja mielenkiintoisista aiheista. Tätä on ilo lukea :) Nim. Uusi lukijasi

 • Pitivätkö koot hyvin paikkaansa? Oliko isoa / pientä kokoa?

 • Jenniii

  Mallikappaleet olivat kokoa 37 ja minulla koko on kengissä yleensä 36-37. Omaan jalkaan tuntui aika passelilta eli sanoisin, että jos ota se koko, jonka valitset yleensäkin. Jos taas olet kahden koon välissä, kehottaisin ottamaan suuremman. :)

 • else

  Muuten mallisto on makuuni liian naisellinen enkä yleensä erityisemmin piikkikoroista perusta, mutta nuo karvaiset mulet (kuulostaa jotenkin huvittavalta :D) ovat kivat. Niitä voisin harkita jos olisi tarve siisteille korkkareille ja jos osaisin kävellä noin korkeilla koroilla.

Related posts