18/11/14

Piruetteja New Yorkin kaduilla

2 57 color-war.jpg

Näin ja kuulin eilen jotain niin kiehtovaa, että haluan jakaa sen myös teille. Kyseessä on Color War -nimisen kokoonpanon Shapeshifting-biisi ja sen musiikkivideo, jota en oikeastaan alkuun edes tajunnut musiikkivideoksi. Ajattelin katselevani jotakin lyhytelokuvaa tai taideprojektia – tosin sitähän musiikkivideotkin voivat hyvin olla. Pointtini kuitenkin oli, että olin niin lumoutunut näkemästäni, että aloin tarkemmin miettiä itse biisiä vasta videon jo kertaalleen katsottuani. 

Kun ajattelen nuorta, teini-ikäistä balettitanssijaa, ensimmäiset mielikuvani eivät välttämättä ole pelkästään positiivisia. Siitäkään huolimatta, että rakastan balettia. Ajattelen sitä, kuinka vaativa harrastus baletti on henkisesti ja fyysisesti. Mietin, jääkö niillä nuorilla tytöillä ollenkaan vapaa-aikaa kaiken sen treenaamisen ohella. Ja tietenkin mietin myös sitä älyttömän raadollista ja vaativaa balettimaailmaa, jossa kilpailu on kovaa ja fyysiset paineet sekä odotukset korkeat. Se ei ole helppo ympäristö nuorelle kasvavalle tytölle, jonka keho muuttuu ja mieli ailahtelee.

Tätä videota katsoessa tuli kuitenkin hyvä mieli. Baletin viehko liikekieli yhdistettynä nuoruuden vallattomaan riemuun, New York ja ihanat teiniballerinat – ehkä noiden tyttöjen asiat eivät olekaan niin surkealla tolalla kuin olen synkimmissä mielikuvissani maalaillut. Vangitseva, kaunis video ja hyvä biisikin. :)

Translation: Teenage ballerinas, wild joy, ballet slippers and the streets of New York. The new music video of New York based duo Colow Wow combines all those elements and hits the jackpot. And the song Shapeshifting isn’t bad either.

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Miss T

    Huikea! Kiitos jakamisesta!

  • Hei,

    Pakko näin baletinopettajana kommentoida, että vaikka tulevien ammattilaisten treenaaminen ja ammattiin kasvaminen on toki kovaa ja vaatii sisua, niin täysin epäinhimillistä treenaaminen ei kuitenkin ole. On siinä iloakin ja onnistumisen kokemuksia vastoinkäymisistä huolimatta – ihan niin kuin kaikkien elämässä. :)

    Kiitos monipuolisesta blogistasi!

Related posts