7/11/14

Silmämeikkikokeiluja

15 78 meikki-silmat2a.jpg" src=

Jopas jotakin, jo toinen meikkijuttu luvassa tälle viikolle! Olen nimittäin viime aikoina intoutunut kokeilemaan vähän uusia juttuja meikkirintamalla ja melko onnistuneesti mielestäni, vaikka itse sanonkin. Meikkitumpelo on löytänyt itsestään uusia ulottuvuuksia ja ajattelin laittaa hyvät ideat kiertoon. Sekä rohkaista tämän myötä muitakin kokeilemaan, koska uskokaa huviksenne: jos minä pystyin tähän itse, pystytte varmasti tekin!

Olin viime viikolla Trendin kuvauksissa ja minun oli määrä tehdä kuvausmeikkini itse. Hiukan jännitti, kun kuvauksiin toivottiin enemmän silmiin painottuvaa meikkiä, sillä olen aina ollut vähän avuton nimenomaan silmämeikkien tekemisessä. Ilmankos tykkäänkin huulipunista… ;) Etenkin luomivärit ovat tuottaneet päänvaivaa, mutta sen Marina Laveniuksen minulle tekemän ruskean silmämeikin innoittamana olen uskaltautunut viime aikoina testailemaan luomivärejä rohkeammin. Ruskeahan on sinänsä aika turvallinen sävy aloitella ja harjoitella näitä luomivärijuttuja.

meikki-silmat5.jpg

Ruskean luomivärin kanssa olen siis ehtinyt vähän jo harjoitella viime viikkoina, joten päätin lähteä sillä liikenteeseen myös tuon kuvausmeikin kanssa. Alle vaaleampaa ja sitten ulkonurkasta keskelle päin häivyttäen vähän tummempaa. Koska meikkiin piti kuitenkin saada intensiivisyyttä ja tummuutta, sudin luomille väriä vaiheittain aika reilustikin ja siirryin sävyissä asteittain tummempaan. Lopuksi vedin ripsien tyveen nestemäisellä rajauskynällä rajaukset, taivutin ripset ja laitoin runsaasti ripsiväriä. Viimeisenä lisäsin vielä mustaa kajalkynää sisäluomille ja häivyttelin alaluomen kajalit pumpulipuikolla utuisemmiksi.

Myönnän, että meikkiä tehdessäni minulla ei ollut aavistustakaan, mitä olin tekemässä. :D Mutta jotenkin tuo lopputulos silti onnistui minusta aika hyvin. Innostuin tästä lookista jopa siinä määrin, että kokeilin sitä eilen uudelleen, kun tein meikkiä dj-keikkaani varten. Jotenkin tällaisen vahvemman silmämeikin kanssa kyllä silmien väri pomppaa ihan eri tavoin esille. Voisinpa nyt näiden kokeilujen myötä uskaltautua enemmänkin leikittelemään meikkijutuissa nimenomaan luomiväreillä ja rajauksilla. Teidän lukijoiden suunnalta onkin usein tullut toiveita, että meikkaisin enemmän silmiäni, joten ehkäpä innostun nyt viimein vastaamaan näihin toiveisiin. Mitäs tykkäätte meikistä? Ja otetaanpa tähän väliin myös gallup! Kumpaa suosit ja painotat omassa meikkaustyylissäsi useammin: silmämeikkiä vai huulimeikkiä?

meikki-silmat1.jpg

PS. Mikäköjän siinä muuten on, että melkein mikä tahansa vahvempi silmämeikki tuntuu korostavan sinivihreissä silmissäni nimenomaan vihreitä sävyjä – meikin väristä riippumatta? Ehkä pitäisi kokeilla ihan selkeästi vihreää luomiväriä tai rajauskynää, josko silloin silmät näyttäisivät enemmän sinisiltä? Ei sillä, olen aina tykännyt erityisesti vihreistä silmistä, joten ei asia minua siis haittaa. Ihmettelenpä vain!

PPS. Koska joku varmasti sitä kysäisee, niin kerrottakoon jo valmiiksi, että tuo ihana hapsupaita on The Local Firmin viime syksyn valikoimasta ja sain sen aikanaan Sofinah Shopista. :)

Translation: I’ve been doing some experimenting with make up lately. The beautiful look by Marina Lavenius encouraged me to try out some new tricks and I’ve been especially interested in eye shadows. I’ve mostly been exploring with the safe and comfortable brown shades but last week I tried out a little bolder look, since I needed a stronger eye make up for a photoshoot. Even though I had no idea what I was doing, it actually turned out quite nice and since then I have already tried this look for a second time. I’ve often got requests from readers that I should wear more eye make up so maybe that will finally happen now! :)

meikki-silmat4.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sinkke

  Hehe, ja mä kun tämän jutun Facebookin uutisvirrassa nähdessäni heti ajattelin, että sun silmät näyttää paljon sinisemmiltä :D Tosi onnistunut meikki ja olet todella kaunis! Ja oot saanut mut haaveilemaan taas polkasta, en sitten tiedä miten se toteutuisi tällaisessa luirutukassa kuin mulla :)

 • Jenniii

  Haha, ehkä se on sitten katsojasta kiinni! :D Jotenkin tuossa lähikuvassa varsinkin näen itse vihreää, mutta voipa olla, että näiden värisävyjen tulkinta on vähän ihmisestä kiinni.

  Ja kiitos! Kokeilen varmasti tulevaisuudessakin nyt silmämeikkejä rohkeammin, kun olen saanut innostuksen päälle. Mitä polkkatukkaan taas tulee, niin suosittelen todella lämpimästi. Juuri hentoiseen hiukseen sopii minusta erityisen hyvin, sillä lyhyempään hiukseen saa mahtavasti volyymia muotoilutuotteilla. Pitkä hius on raskaampi ja valuu sitten luiruna helposti vain päätä myöten. Onko sinulla nyt pitkä vai lyhyt tukka?

 • Annika.

  Moi!
  Vihreitä silmiä saa ainakin liilan sävyillä hienosti korostettua! Ja vinkkinä haluan kertoa brittiläisen meikkitaiteilijan Lisa Eldridgen nettisivuistsa ( http://www.lisaeldridge.com/ ). Olen aivan ihastunut tähän naiseen ja hänen videopostauksiin. Niissä hän meikkaa joko itseään tai välillä myös eri ikäisiä malleja. Itse olen oppinut / saanut huimasti vinkkejä meikkaukseen tältä leidiltä. Lisa on tehnyt useita töitä eri muotilehtiin ja hänen asiakkainaan on useita julkkiksia, kuten esim. Kate Winslet ja Keira Knightley. Suosittelen katsastamaan hänen blogiaan ja videoita, niistä on helppo ottaa ihan ”tavallisten tallaajienkin” mallia. Kiva kun olet löytänyt kipinän meikkaukseen, näytät Jenni kuvissa upealta, niin kuin aina :)

 • -H

  Toi polkkatukka sopii sulle vaan niin täydellisesti, se tuo heti lisää särmää koko lookiin!! Upea silmämeikki ja upea sinä :)

 • AnneK

  Aivan ihanan hurmaava kokonaislook! Olet todella kaunis Jenni :) kiitos postauksesta ja ihanaa viikonloppua!

 • Annasam

  Jenni näytät kuvissa upealta. Vaikka sinulle sopii huulipuna todella hyvin, niin tykkään aina näistä meikeistäsi todella paljon, joissa on silmät pääosassa :) Hyvähyvä :)

  Itse käytän arkisin todella vähän meikkiä, mutta illanviettoon lähdettäessä, niin käytän joko tummempaa huulipunaa tai tummempaa silmämeikkiä. Itse olen melko tumpelo silmämeikin teossa, mutta harjoitus tekee kai mestarin. Hyvää viikonloppua! :)

 • Minä vain

  Olet tosi kaunis, oli sulla meikkiä tai ei! <3

  Arkena en käytä kuin huulikiiltoa, joten kun meikkaan kunnolla, panostan silmämeikkiin.

 • Markka_

  Todella kaunis meikki! Myös tollanen vahvempi silmämeikki sopii sulle älyttömän hyvin. Odotan innolla lisää postauksia sun uusista meikkikokeiluista :)

 • Tuumummi

  Sinisiltä silmäsi minusta enemmän näyttävät tuon ruskean luomivärin kanssa. Kaunis meikki!
  Itse yleensä meikkaan silmäni aika vahvasti, arkisinkin luomivärin/värien ja rajausten kanssa. Huulet vain rajaan nuderajauksella ja punaan aika huomaamattomasti. JOs haluan korostaa silmien vihreyttä, käytän lilan ja violetin sävyjä, harmaat ja ruskeat tuovat enemmän sinistä esiin. Ihan sininen luomiväri tekee mielestäni silmäni aivan hailakan värittömiksi, niinpä en sitä väriä koskaan käytä.

 • RL

  Pakko taas ihmetellä. Mitä ihmettä sulle on tapahtunut. Oot ihan järkyttävän kaunis. Kaunistunut jotenkin hurjasti entisestään ja ihan yhtäkkiä.

 • Pin

  Menikö minulta nyt vaan ohi, mutta olisi kiva kuulla luomivärin merkki ja sävyt? Kauniin matta!

 • Jenniii

  Ei mennyt ohi! Ajattelin tehdä tuosta luomiväristä vielä oman postauksensa, koska on nimittäin ihan loistava tuote. :) Tässä meikissä käytin Diego Dalla Palman ruskeaa luomiväripalettia, josta en valitettavasti löytänyt mitään väritunnistetta tai tuotenumeroa.

 • MS

  Hyvinvointi ja onnellisuus usein näkyvät ulospäin :-) Ei hullumpi kyllä tuo polkkakaan!

 • ArmiM

  Kiva, mäkin kuulisin mieluusti vielä yksityiskohtaisemmin meikistä, sellainen silmämeikki for dummies -opastus! Onko alaluomellakin luomiväriä, entä onko kajal alhaalla ruskea vai musta? Hämmästyttävän kaunista jälkeä, vaikea uskoa ettet muka tiennyt mitä teet!

 • collinedelapaix

  Upeasti korostaa siun kauniita silmiä tää meikki! Kiva kun oot alkanu meikkaamaan silmiäs enemmän, tuo virkistävää vaihtelua huulipunalookkien keskelle :)

  Itse suosin sekä päivä- että iltameikissä silmien korostamista, sillä huulipunan käyttö etenkin arkena tuntuu liian työläältä, sitähän saisi olla jatkuvasti korjailemassa. Haluaisin kyllä oppia käyttämään huulipunia enemmän, mutta en ole vielä löytänyt sopivia huomaamattomampia mutta silti raikkaita ja kasvoille väriä tuovia sävyjä. Silmämeikissäkin miulla on kyllä sellainen pulma, että vaikka kuinka yritän meikata silmäni eri tavalla ja kokeilla eri tyylejä, niin silti lopputulos näyttää aina samalta :D Oppimista siis täällä vielä riittää!

Related posts