6/11/14

Kukkia ja kuulumisia

34 47 kukat2.jpg

Minulla näyttää muodostuneen tästä jo jonkinlainen tapa: mitä surkeampi sää, sitä suloisemmat kukat. Olen sitä mieltä, että tällaisen harmauden ja pimeyden keskellä ihminen tarvitsee vähän piristystä. Niinpä marssin viikon alkajaisiksi kukkakauppaan ja ostin muhkean kimpun vähän kaikkea mahdollista – ainoa kriteeri oli, että lempeitä värejä, kiitos. Jotenkin tuo lohtua näihin ankeisiin päiviin tuo hurmaavan rönsyilevä maljakkoni.

En oikein tiedä, mikä minua vaivaa, mutta viimeisen viikon ajan on tuntunut ihan loputtoman vaikealta päästä sängystä aamuisin ylös ja saada itseään motivoitua tekemään mitään järkevää. Harmaata ikkunan takana ja yhtä harmaata pään sisällä. Houkuttelevinta toimintaa juuri tällä hetkellä olisi hautautua peittojen alle koko päiväksi katselemaan Gilmoren tyttöjä ja syömään mandariineja. En edes ole varsinaisesti väsynyt, mutta jotenkin on vire ja veto ihan kadoksissa – enemmänkin henkisesti kuin fyysisesti siis. Kaipa tällaisia viikkoja on kaikilla. Luotan siihen, että tämä mystinen alavire menee ohi itsekseen. Siihen asti olen itselleni vähän tavallista suopeampi ja vetelen kalenterista yli kaiken ylimääräisen. Joskus pitää olla peiton alla.

Tänään tosin uhmaan sekä keliä että mielialaa ja potkin itseni liikkeelle, sillä päivän ohjelmassa on muun muassa se jännittävä dj-keikka. :) Mutta juuri nyt on hyvä syy kysellä, että mitä teille muille kuuluu? Hyvää, huonoa, ihan tavallista? Antakaa tulla! Olisi kiva kuulla. <3

PS. Jos jotakuta kiinnostaa, niin kukkamaljakossa on kolmea eri väristä neilikkaa, freesiaa, vahakukkaa, jaloleinikkiä sekä yksi krysanteemi.

Translation: It has already become some sort of habit for me that I buy some super cute flowers when the weather is horrible. It somehow cheers me up a little bit to look at those delicate little blossoms and sweet colours by my window. For the past week I’ve been a bit off for some reason. In the morning when I wake up, I just feel like I could spend the whole day under the blankets and watch Gilmore girls. But I guess we all have days and weeks like that. So I’m letting myself lie low at home until this weird mode passes. But how are you doing today? Good, bad, the usual? It’d be nice to hear. :)

kukat1.jpg kukat3.jpg kukat4.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

34 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • aannukka

  Onpa muuten ihan mielettömän nätti kimppu! :-) Pitäisi itsekin käydä enemmän ihan oikeassa kukkakaupassa niiden kaupan neilikkakimppujen sijaan.

  Mulle kuuluu ihan hyvää! Olen omassa blogissanikin paapattanut siitä, miten tänä syksynä olen yrittänyt kaikkeni, etten vaipuisi minulle ominaiseen ”kaamosmasennukseen”. Ystävät ja kaikenlainen luova tekeminen ovat auttaneet hurjasti! Ja tietty se pötköttely sopivassa määrin <3

 • Jaana K

  Mullakin oli alkuviikon  ajan käynnissä Gilmoren tytöt -maratoni :) Syynä oli flunssa, joka sekin vetää kaiken vireen ja vedon ihan nolliin. Saattaa olla, että vielä viikonlopunkin ohjelma menee aika samalla kaavalla, varsinkin jos sää jatkuu tollaisena…

  Ihana kimppu muuten! Leinikit ja neilikit on mun lempikukkia (pioneiden lisäksi).

 • ~ajattelija~

  Mulle kuuluu ainakin ihan hyvää ja kukat on ihania voisi itsekkin ostaa jotain uusia kukkia fiikukselle ja jukka palmulle kaveriksi :) Tunnetko pupu muuten annaa ja sebua? Niillä on kanssa on aika ihana elämä mistä saa lukea annan ja sebun blogista . he meni kesällä naimisiinkin ja sebulla on ihania tatskoja. Onko sulla muuten tatskoja ja minkälaisia? Itse olen ajatellut linnun kuva tatskaa mutta ei ole ollut rahaa siihen. muoti

 • Hulmuhelmahumanisti

  Se on harmaus, mikä puskee säätiloista päänkin sisälle ja saa kaipaamaan vaaka-asentoon. Täälläkin yliopistolle raahautuminen on huima uroteko, ja töihin meno yhtä pakkopullaa. Onneksi minulla on pitkästä aikaa vapaa viikonloppu (tai siis viikonloppuluentoja), ettei tarvitse yötyön vuoksi heitellä rytmiä edestakaisin. Riittävä uni, koirakaverien kainaloon kaappaaminen ja impressionismi Spotifysta auttavat, suosittelen lämpimästi. :) Mikään harmaus ei jaksa musertaa täysin, kun sylissä tuhisee lämmin ja pehmoinen, uniselta tuoksuva koira. Nyt lemmikki lainaan, ellei sellaista ole. ;)

 • Lizzie's

  Huh, toi osu ja upposi. Täälläkin harmaata ja haluaisi sinne peiton alle. Olis kiva jos se tosiaan olisi mahdollistakin.. Taidan mennä ostaa kukkia illalla, ehkä se piristäisi. :)

 • Nyt on niin upea kimppu, että oli ihan pakko lisätä Pinterestin inspiraatio kansioon! Toivottavasti se on ok, poistan jos et pidä siitä?! Juuri tällaisten kimppujen perässä juoksen kukkakaupoissa, mutta luovutan lopulta aina, kun myyjä ei ymmärrä ajatustani ja tekee kimpun mittasuhdesääntöjen mukaisesti. Kuvan kanssa ei ainakaan voi mennä pieleen :) Täällä syksy on mennyt hujauksessa ohi ja tällä hetkellä nautiskelen ulkona satavasta lumesta, vaikka talvirenkaat on vaihtamatta :D

 • iidaac

  Harmaata kuuluu tännekin. Tällä hetkellä mieltä painaa ajatukset opiskelupaikasta, joka ei tunnu yhtään oikealta. Tällä viikolla on tullut jäätyä sänkyyn kahtena päivänä, koskaan kiinnostus on ollut jossain nollan alapuolella ja väsymys unettomien öiden jälkeen on ollut ihan kauhea. Pitäisi tässä tehdä kyllä jotain päätöksiä, sillä ajatukset väärästä opiskelupaikasta ovat alkaneey vaikuttaa omaan elämänlaatuun ja henkiseen jaksamiseen.
  Onneksi päivässä on sentään muutama valopilkkukin. Ihanaa, että täällä Helsingissäkin sataa lunta, lumi piristää kummasti harmaata maisemaa. Lisäksi poikaystävä pääsee huomenna armeijasta viikonloppulomille, jee! :)

 • tiiavain

  No itsellänihän on avioeroprosessi meneillään, joten paremminkin kai voisi mennä:D Päivä kerrallaan, itseäni tsempaten. Tykkään syksystä, voi istua sisällä peiton ja juoda teetä:)

  Ja onpa ihana kimppu, rakastan krysanteemejä ja jaloleinikkejä!<3

 • saaruli

  Hei. Itse olen viikon viettänyt peittojen alla flunssaisena ja kumma kyllä nyt on hirveä into päästä tuonne harmaaseen ulkoilmaan! Eilen aamulla satoi lunta ja tulin onnelliseksi. Lämpöisestä pesästä oli ihana katsella leijuvia hiutaleita. Toivottavasti löydät iloa ja valoa. Kynttilän valo ja teen hörppiminen hoitavat ihmeellisesti. Ja ulkoilmasta punertuneet posket, jotka muuten sopivat kimppuusi♥

 • Minä vain

  Täälläkin ihastellaan kukkaa, synttärilahjaksi saamaani joulukaktusta. :)

  Minusta tuntuu, että ehkä reagoit jotenkin tähän kaamokseen? Itse en meinaa saada millään unen päästä kiinni iltaisin, vaikka olisi pakko. Minun on nimittäin herättävä joka arkiaamu ennen kuutta.. Käyn muualla koulua, jonne matkustan bussilla. Onneksi bussissa saa nukkua. ;)

  Onneksi on torstai! Tämä kouluviikko on jotenkin rasittanut muita enemmän; ehkä enkun tuntien takia.. Meillä on ollut paljon enkkua tällä viikolla, – ja on vielä huomennakin – mutta minulla ei oikein olisi tällä hetkellä kauheasti motivaatiota tehdä pöytäkirjoja yms. in English.. Ehkä tämä tästä vielä! :)

 • ~ajattelija~

  Ehdotus ajatelmaksi. Tule joulu kultainen sweet christmas flower and present’s… Voimia kaikille kaamokseen joulu tulee kohta se on valon juhla kuitenkin!! terveys

 • marie1

  Vähän ehkä aiheen vierestä: olen itse muuttamassa tänä viikonloppuna Helsinkiin, ja tulikin mieleeni, että olisipa hauska joku postaus, jossa antaisit ”vinkkejä” Helsinkiin suuntaaville/muuttaville ja yleisesti parhaita paikkoja, asioita ja juttuja Helsingissä. :) Voi olla että oletkin tehnyt jo jotain tuollaista, mutta tuli vain mieleeni tällainen :)

 • Sra

  Onpa ihana kimppu! Ja kiva kun kerroit kaikki kukatkin, en tunnistanut kaikkia. Mäkin huomasin viime viikonloppuna lähikukkakaupan ihanuuden: teetin viime viikonloppuna kimpun 90-vuotiaalle ja se oli todella upea ja edullinen. :)

  Tsemppiä kaamoksesta selviämiseen! Mullakin on ollut vaikeaa tottua tähän pimeyteen, erityisesti kun aloitin harjoittelun uudessa paikassa ja on pitänyt siirtyä opiskelijan rytmistä työrytmiin. :D En oo kyllä keksinyt aikaistetun nukkumaanmenon lisäksi mitään ihmekonsteja olon helpottamiseksi. Aika paljon olen juonut teetä ja polttanut kynttilöitä lohdukseni :) toivottavasti olo helpottaa ja kukat lohduttaa!

 • lumihiutaleinen

  Kiitos Jenni!

  Olipa piristävä kirjoitus sairaslomapäivääni. <3 Mullekin on alkanut pikku hiljaa syntyä tapa piristää itseäni kukilla, ja täytyy tunnustaa, että sinä taidat olla osasyyllinen asiaan... :)

  Kukkabloggailusta kiittäen,
  Anniina

 • Jenniii

  Kaupan neilikkakimppuja suositaan tässäkin taloudessa usein helpon saatavuuteensa, hintansa ja kestävyytensä takia. Sekä tietysti siksi, että tykkään kovasti neilikoita. :) Mutta on se vain ihan eri asia päästä oikeaan kukkakauppaan asioimaan ja saada maljakkoon tällainen upea kukkameri!

  Ja ihana kuulla, että kuuluu hyvää! Minäkin saan paljon positiivista mieltä ja energiaa kaikenlaisesta touhuilusta ja tekemisestä. Viime aikoina ovat kovasti ilahduttaneet kaikenlaiset vähän spesiaalimmat arkitekemiset: ystävän kanssa iltakävely ja teehetki, leffassa käyminen, luontoretket päivittäisiä reittejä oudommissa paikoissa, jne. Viime viikonloppuna kävimme Luonnontieteellisessä museossa ja sekin oli tosi hauska aktiviteetti perusviikonlopun piristykseksi. :)

 • Jenniii

  Gilmoren tyttöjen kohdalla on ehdoton maraton-vaara, koska ei millään malttaisi olla katsomatta vielä yhtä jaksoa. :D Harmi vain, että poikakaverini ei voi sietää niiden naisten tauotonta papatusta, joten täytyy ajoittaa Gilmoren tyttöjen katselu aina sellaisiin hetkiin, kun olen itsekseni. Ja kimppu, se on kyllä ihana. Minunkin lempparikukkiini kuuluvat juuri nuo leinikit, pionit ja neilikat.

 • Jenniii

  Kukkakavereille peukkua ja ruukkukasveille myös. :) Annan ja Sebun blogi ei ole lähemmin tuttu. Joskus taisin eksyä sinne ohimennen, mutta en ole jäänyt sen lähemmin seurailemaan. Ylipäänsä luen harmillisen vähän muiden blogeja juuri nyt, kun koneella saa muutenkin viettää niin paljon aikaa omien töiden parissa. Tatuointeja minulla ei ole, vaikka joskus nuorena sellaista harkitsinkin.

 • Jaana K

  Sulla on selvästi hyvä maku – niin sarjojen kuin kukkienkin suhteen ;) Ehkä ihan hyvä, että poikaystävä pistää välillä tauon katselulle, niitä tuotantokausiakin on niin kamalan monta :D

 • Jenniii

  Ehkä se on sitten se harmaus vain, joka täälläkin vaivaa. Unen määrään olenkin panostanut viime aikoina paljon, mutta jostain syystä silti uuvuttaa. Koirakaverin kaappaisin kyllä kainaloon mieluusti päiviä piristämään, joten ehkä pitää lainata terapiakoira joltain kaverilta. :D

 • Jenniii

  Onneksi viikonloppu on jo tuloillaan, joten kohta siellä peiton alla saa pötkötellä ihan luvan kanssa. :) Ja kukkia suosittelen, niillä on ihmeellinen vaikutus! 

 • Jenniii

  Saa lisätä! :) Ja vinkiksi ”liian laitettuihin” kukkakimppuihin, että omalla kohdallani olen todennut muutaman avainsanan auttavan asiaa. Esitän usein kukkakaupassa toiveita, että kimppu saa mieluusti näyttää vähän rönsyilevältä, boheemilta ja itse poimitulta. Olen huomannut näiden sanojen auttavan asiaa, että saan vähän rennomman näköisiä kukkapuketteja. Toki osin on aina kyse floristin taidoista ja omasta visuaalisesta näkemyksestäkin.

  Tämäkin maljakossa nuokkuva kimppu näytti hieman erilaiselta floristin jäljiltä, kun kukat oli sidottu yhteen napakalla nyörillä. Kerroin ostohetkellä jo, että ajattelin asetella kukat Aalto-maljaan, että vartta saa pätkiä lyhyemmäksikin. Kotona sitten vain katkaisin narun kukkien ympäriltä ja annoin niiden levitä maljakkoon tuolla tavoin huolettomasti. Toimii! :)

 • Jenniii

  Voi kohtalotoveri. <3 Lohduksesi voin sanoa, että onneksi opiskelupaikkaa voi aina vaihtaa, jos tuntuu siltä, että alan valinta ei ole ensimmäisellä kerralla nappiin. Ymmärrän hyvin, että tilanne ahdistaa, mutta jotkut asiat pitää löytää yrityksen ja erehdyksen kautta. Yksi ystäväni kävi läpi jonkinlaisen masennuksen juuri siitä syystä, että opintojensa loppuvaiheessa tajusi olevansa täysin väärällä alalla. Tuskailun jälkeen omalta tuntuva suunta löytyi ja opinnot alkoivat alusta, iltalukion kautta ja uudelle alalle. Vaikka hapuillessa ehkä meni muutama vuosi, niin nyt hän on onnellisesti töissä alalla, joka tuntuu omalta. Sinäkin löydät sen oman juttusi varmasti vielä! Moni ystäväni miettii nyt kolmekymppisenäkin alan vaihtoa, joten älä huoli. Sinulla on koko elämä aikaa. :)

 • Jenniii

  Voimia prosessiin. Ei varmasti ole maailman helpoin tilanne, mutta ainakin sinulla näyttää olevan asenne kohdallaan ja huumorin pilkettä silmäkulmassa. Niillä pääsee jo pitkälle. :)

 • Jenniii

  Uskon! Niin se taitaa mennä, että sitten kun ei oikeasti pääse ulos, niin sinne tekee mieli, vaikka taivaalta tulisi kissoja ja koiria. :D Toivottavasti tauti on pian selätetty ja pääset tuulettumaan ulkoilmaan!

 • Jenniii

  Ehkä tämä tosiaan on ihan vain perus-kaamoshommia. Minä saan iltaisin unta vähän vaihtelevasti. Eilen olin nukahtaa jo ennen yhdeksää ja joinakin iltoina uni ei tule millään. Nyt olen aamuisin jostain syystä heräillyt vähän liian aikaisin ihan itsestään, joten unen määrä on siksi jäänyt liian vähäiseksi monena päivänä. Ehkä tämä tästä tasaantuu. :)

  Ja todellakin, ihanaa että ihan kohta on viikonloppu! Tsemppiä pöytäkirjojen kanssa pakertamiseen. :)

 • Jenniii

  Tervetuloa Helsinkiin! :) Kaikenlaisia Helsinki-vinkkejä olen varmasti aikojen saatossa täällä blogissa jakanutkin, mutta en varmaankaan ole koskaan tehnyt mitään yhtenäistä koontia aiheesta. Ainakin blogin Helsinki-kategoriasta löytyy nyt ensihätiin jotain vinkkejä, mutta laitetaanpa tämä toive korvan taakse.

 • Jenniii

  Pimeys ei tosiaankaan sovi minulle – se näkyy heti vireystilassa ja mielialassa. Ei kuitenkaan auta kuin tsempata ja keksiä sitten juuri tällaisia pieniä piristyksiä arjen keskelle kuten vaikkapa nuo kukkaset. :) Tsemppiä myös sinulle uuteen rytmiin totutteluun!

 • Jenniii

  Onpa kiva kuulla, jos kukkahöpinäni ovat piristäneet ja saaneet aikaan pientä liikehdintää kukkaostoksillakin. :) Pikaista paranemista sinulle ja kivaa viikonloppua!

 • Jenniii

  Totta, totta. :D Voisin varmasti katsoa jaksoja putkeen päivät pääksytysten, jos kukaan ei estäisi. Poikakaveri on kyllä itsekin katsonut Gilmoren tyttöjä joskus, mutta ilmeisesti yksi kierros riitti. ;)

 • cts

  Itsehän olen siitä onnellisessa tilanteessa, että poikaystävä nimenomaan halusi alkaa katsoa Gilmoreita, jotta tietäis, mistä kaikki hehkutus johtuu :D joten tällä hetkellä aloteltu kutoskautta, ja jaksoja katsotaan sitä mukaa, mitä poikkis itse haluaa. Tänä perjantai-iltana meni kaksi jaksoa :D se yleensä otetaan katseluun hetkinä, kun haluaa jotain hyvänmielistä ja kevyttä, yleensä väsymykseen tai aamuisin, kun ei ole kiire, töiden jälkeen tmv. Aika ihkua! :D

 • On se jännä miten yksi pieni kukkakimppu voi valaista koko asunnon: tuoksut vievät kesään, kukkien kauneus näyttää kieltä harmaudelle ja silmä lepää. Tänne kuuluu hyvää, syksyssä on monta ihanaa juttua menossa, mutta myös kiire ja stressi ovat vieraina. Jotenkin sitä ärsyyntyy välillä, että eniten joutuu karsimaan niistä asioista mitä oikeasti haluaisi tehdä kuin niistä pakollisista velvollisuuksista. Kai tämä on ikuisen kesän lapsen alavirettä, kun marraskuun kylmänpimeä todellisuus iskee vuosi vuodelta kovemmin. Onneksi myös jouluihminen nostaa päätään ja arki tuntuu taas enemmän juhlalta! Iloa viikonloppuusi! <3

 • Jenniii

  Kukilla todella on aivan ihmeellinen vaikutus. :) Ihanaa kuulla, että sinne kuuluu hyvää! Tunnistan tosin itsestäni nuo kiireen ja stressin murheet, vaikka tällä hetkellä töitä ja vapaa-aikaa on aika sopivassa suhteessa toisiinsa. Itselleni on ollut tärkeää opetella sanomaan EI, kun aikaa ei esimerkiksi ylimääräisille duuniprojekteille oikeasti ole. Hyödyllinen taito ja jos yhtään on sellaista kiltin tytön ja suorittajan vikaa sinussa, niin suosittelen harjoittelemaan. Säästää isolta stressiltä, kun ei haali liikaa hommia harteilleen. :) Toivottavasti sait nauttia viikonlopusta rentouttavissa ja stressittömissä merkeissä! <3

 • susaanna

  Hei Jenni sä kuule kärsit kaamosväsymyksestä. Ostat kirkasvalolampun, lataat heti aamusta valoa verkkokalvoille, jotta energiaa on koko päivää varten ja sit illalla rupee nukuttamaan ihan kunnolla. Yöunikin paranee, kun on päivän verran ollut tosisäpäkkää menoa ja kun illalla iskee oikea väsymys. Siinä ois kuule hyvä postauksen aihekin, kun miettisit, millainen teholtaan, käyttötavaltaan ja muodoiltaan ois just sulle hyvä kirkasvalolamppu. Nykysin on aika hyvä valikoima saatavilla!

  (Lamppu toimii myös työpöydällä lisävalona ja tsemppaajana varsinkin aamupäivästä!!)

 • ~ajattelija~

  Kannattaa ehdottomasti lukea annan ja sebun blogia netissä! Tykkäät varmasti ja löydät itsellesi kivoja juttuja sieltä heidän blogista! Hyvää syksyn jatkoa. Olisi ollut kiva nähdä sinultakin joku makea tatska blogaus mutta ei voi mitään(: kauneus

Related posts