27/10/14

Luontoretki keskellä Helsinkiä

22 61 viikki3.jpg

Tätä viikkoa ei poikkeuksellisesti aloitetakaan viikon ajatuksella, sillä sateinen ja harmaan hämärä aamu ei ole otollisin hetki mietelauseen kuvaamiselle. Pitänee talven lähestyessä ryhtyä kuvaamaan mietteet jo ennakkoon, sillä valo ei usein maanantai-aamuna enää riitä kuvan nappaamiseen, vaikka kelloakin tässä välissä käännettiin. Viikon ajatus on luvassa myöhemmin ja sen sijaan viikko starttaa tällä kertaa luontokuvilla. Kävin nimittäin eilen harmaasta ja sateisesta säästä piittaamatta pienellä retkellä luonnon helmassa.

Veikkaan, että aika moni ei näitä kuvia katsoessaan arvaisi, että maisemat ovat keskeltä Helsinkiä. Kävin ensimmäisen kerran elämässäni Viikin luonnonsuojelualueella ehkä kuutisen vuotta sitten. Sen jälkeen olen toistuvasti miettinyt, että haluaisin käydä siellä uudelleen. Vanhankaupunginkosken tuntumassa sijaitseva luonnonsuojelualue sijaitsee vain noin 7 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja sinne pääsee kätevästi bussilla lähes viereen. Myös raitiovaunujen 6 ja 8 päätepysäkki Arabiassa sijaitsee varsin lähellä – pysäkiltä on noin kilometrin matka luontopolulle.

viikki2.jpg

Olimme sopineet luontoretkestä jo päiviä aiemmin ja surkea sää oli alkuun hiukan pettymys, mutta päätimme lähteä matkaan jäätävästä tihkusateesta huolimatta. Retkeilymielialaa nostattivat säähän sopiva varustus ja reppuun evääksi pakatut voisilmäpullat sekä pillimehut. Paikan päällä lopulta totesin, että itse asiassa keltaisena loistanut kaislikko näytti aivan erityisen kauniilta sumuisen harmaata taivasta vasten. Eikä ollut koleana ja sateisena sunnuntaiaamuna luonnon helmassa ruuhkaa. Kaikki on näkökulmasta kiinni, ystävät rakkaat. :) 

Nautimme retkellämme kaislikon suhinasta, raittiista ilmasta ja syksyisen kauniista väreistä. Lintuja emme onnistuneet pari varista lukuunottamatta bongaamaan, vaikka kävimme tähyilemässä lintutornissa ja piilokojussakin. Utelias orava sen sijaan vilisti ohitsemme kapeilla pitkospuilla – harmi vain, allekirjoittaneen kamerakäsi ei pysynyt kurren vauhdissa. Muistikortille tallentui silti maisemamuistoja retkemme varrelta.

viikki11.jpg

Itse luonnonsuojelualue on upea. Suosittelen jokaiselle helsinkiläiselle visiittiä tuonne, jos paikka ei ole ennestään tuttu. On mieletön tunne seisoa pitkospuilla keskellä silmänkantamattomiin jatkuvaa kaislikkoa ja samanaikaisesti tajuta olevansa vain kivenheiton päässä vilkkaasti liikennöidyistä teistä, kerrostaloista ja kaupungin kuhinasta. Ja vain pikkuisen pidemmän kivenheiton päässä maamme pääkaupungin ydinkeskustasta. Upeaa, että tällainen paikka on säilytetty ja rauhoitettu – joillekin asioille ei todellakaan voi laittaa hintalappua. Lisää alueesta voi lukea muun muassa täältä

Translation: You might not believe it at first, but these pictures were really taken in the middle of Helsinki yesterday. Well, the weather you might believe, but it is hard to imagine that one can find this kind of nature and landscape in the heart of the capital city. Yet, there it is! I warmly recommend a visit to Viikki where you can find this protected area and take a walk in the Finnish nature. Just take a bus to Vanhakaupunki or a tram 6 or 8 to the Arabia direction and get off at the last stop, it’s only a short walk away from there.

viikki6.jpgviikki5.jpgviikki4.jpg viikki7.jpg viikki12.jpgviikki8.jpg viikki9.jpgviikki13.jpgviikki16.jpgviikki14.jpg viikki15.jpgviikki10.jpg viikki1.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä

22 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tunnetilan Nina

  Ihania kuvia! Haluan tuonne HETI! :)

 • sonsaa

  Ihania kuvia ja kiitos tästä vinkistä, en ole alueesta ennen kuullut. Täytyykin ehdottomasti suunnata tuonne sopivana vapaahetkenä!

 • nm Petra

  Hienoja kuvia, tuli mieleen Villa Elfvikin luontopolut. Pääkaupunkiseudulla on monia hienoja luontokohteita, mutta kyllä niissä välillä on oma bongaamisensakin. Helsingin ja Espoon edustan saaret esim., jne.

 • Saranda

  Mulla kävi just pari päivää sitten mielessä että pitäisi käydä tuolla mutta sit mietin että näin loppusyksystä siellä on varmaan aika karun näköistä.. Kunnes näin nää kuvat ja jouduin perumaan sanani! Jos olisi vaikka ensi viikonlopun to do -listalla :) Tosi kauniita kuvia. xx

 • tukkatakussa

  Kaunista. Pitää käydä tuolla pian syysretkellä!

 • Sini-inis

  Onpas nättejä kuvia. Rauhoittava maisema, harmoniset värit ja kaikki muukin kohdallaan :)

 • Visit Helsingin puolella http://blog.visithelsinki.fi/archives/10429 yksi meidän blogikirjoittajista kirjoitti mm. tästä paikasta jo viime vuonna. Lammassaari on ihana paikka! Helsingistä löytyy vaikka mitä paikkoja kotimaan matkailijalle sekä helsinkiläisille! Omasta mielestäni tämän syksyn hienoin uutuus on Kurja Viapori -kierros Suomenlinnassa! Suosittelen lämpimästi kauhusta pitävälle :)

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Pin

  Ihanaa, kun teit jutun tästä! Asun alueen vieressä vanhassa Hertsikassa ja onnekseni saan lenkkeillä noissa maisemissa ympäri vuoden – kaunista aina.

 • Vierailija

  Olen maailman onnellisin asuessani Arabiassa. Lenkkipolku on varmaankin kauneimpia mitä Helsingistä löytyy: ensin juoksen rantaa pitkin tuonne suvantoalueelle, josta hilpasenkin pitkospoluille. Kiireettöminä kesäpäivinä tuli vaellettua ihan pitkospuiden päähän. Sateenkaaren päästä löytyy aarre ja noiden pitkospuidenkin päästä tavallaan, siellä viimeisessä saaressa nimittäin asustaa kolme lammasta! Talveksi ne taitaa lähteä jonnekin lämpimämpään. Jos jostain tulee hyvä olo niin ulkoilusta ja eläinten paijailusta.

  Myös Viikin Arboretum on aika ihana, sielläkin voi bongailla eläimiä ja ihmetellä eriliasia puita.

 • mm julia

  Vau mitkä maisemat! Saakohan tuonne ottaa koiraa mukaan? Kytkettynä toki. En löytänyt infoa ainakaan linkkaamaltasi sivulta.

 • Jenniii

  Koiran kanssa saa kävellä siellä luonnonsuojelualueella muuten, mutta tuonne pitkospuille ei koiria tai muita lemmikkejä saa viedä, sillä linnuille ja muille luonnon eläimille halutaan antaa rauha.

 • Jenniii

  Kiitos! Ja todellakin, tuonne HETI! :) Aivan mieletön paikka.

 • Jenniii

  Mainiota, että vinkkauksesta oli iloa. :) Paikka on ihan maaginen juuri tuon keskellä Helsinkiä olevan sijaintinsa takia!

 • Jenniii

  Villa Elfvik onkin minulle entuudestaan tuntematon kohde. Pitää heti googlailla! :)

 • Jenniii

  Myönnän, että minäkin mietin mahtaisiko tämä paikka päästä oikeuksiinsa tuollaisena ankeana syyspäivänä, mutta luonto se jaksaa yllättää. :) Tuo on selvästi yksi niistä harvoista paikoista, jotka onnistuvat näyttämään kauniilta jopa noin harmaana päivänä. 

 • Jenniii

  Ehdottomasti! Termariin kuumaa mehua ja eväsleivät matkaan, niin hyvä tulee. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Sinne ehdottomasti nauttimaan maisemista ihan paikan päälle!

 • Jenniii

  Oi ihania kuvia tuolla Visit Helsingin puolellakin! :) Pitäisi ehdottomasti tutustua paremmin omaan kotiseutuun ja käydä seikkailemassa. Sain kyllä poikakaverin nyt innostumaan tästä siinä määrin, että varmaankin tulemme tekemään enemmänkin tällaisia Helsinki-retkiä myös jatkossa. :) Ja kiitos hyvästä vinkkauksesta! 

 • Jenniii

  Oi, lucky you! :) Ystäväni muutti myös jokin aika sitten tuonne Vanhankaupungin kulmille ja myönnän, että vähän iski kateus, kun tajusin, että nämä maisemat ovat hänellä aivan nurkan takana. :)

 • Jenniii

  Voi vitsit, me missasimme lampaat! :D Pitää siis mennä uudelleen. ;)

 • Pin

  Lehmät ja lampaat ovat tosiaan loppusyksyn ja talven toisaalla, palaavat alkukesästä.

 • AnitaN

  Jenni: toinen aivan mieletön paikka on Villa Elfikin luonnonsuojelualue Espoossa. Siellä ei ole yhtä jylhää koskea, mutta samalla lailla hiljaisen kaunista ja tosi rauhallista. Eli jos tulee halu luontoretkelle uusiin maisemiin, niin suosittelen :)

Related posts