22/10/14

Muistoissa: Oscar de la Renta

3 37 oscar-de-la-renta-ss15c.jpg

Eilen kantautui muodin maailmasta suru-uutisia, kun mediassa levisi tieto, että yksi suurista on poissa. Klassisen naisellisista iltapuvuistaan ja hienostuneen romanttisesta tyylistään tunnettu Oscar de la Renta nukkui pois 82 vuoden iässä, yli 50 vuoden kunniakkaan uran jälkeen. Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin olleen suunnittelijan luomuksiin ehti pukeutua valtava määrä julkisuuden henkilöitä filmitähdistä presidenttien puolisoihin – viimeisin otsikoihin päässyt de la Rentan suunnittelema asu nähtiin Amal Alamuddinin yllä, kun hän viime kuussa avioitui George Clooneyn kanssa. 

Oscar de la Renta työskenteli aluksi suunnittelijana espanjalaiselle Balenciagalle, mutta perusti lopulta vuonna 1965 oman muotitalonsa. Yksi de la Rentan uran suurimmista läpimurroista oli, kun Jacqueline Kennedy ihastui 60-luvulla hänen asuihinsa ja de la Renta pääsi eräänlaisen luottopukijan rooliin. Suunnittelijasuuruus oli itse loppuun asti aktiivisesti mukana oman brändinsä luotsaamisessa, ja hän hiljattain totesikin julkisuudessa, että on halunnut itse olla valitsemassa jatkajaa muotitalonsa pääsuunnittelijan tehtävään. Ja osuvasti hän ehtikin nimittää muotitalonsa uudeksi luovaksi johtajaksi Peter Coppingin juuri viime viikolla. Muotitalon tulevaisuus on siis varmasti hyvissä käsissä, kun de la Renta on itse seuraajansa valinnut.

oscar-de-la-renta-ss15a.jpg

Rakastettua suunnittelijaa jäivät muotimaailman lisäksi kaipaamaan vaimo ja adoptiopoika. Oscar de la Rentan nettisivuilta löytyy käsin kirjoitettu jäähyväiskirje, jonka ovat kirjoittaneet hänen tytärpuolensa Eliza Reed Bolen sekä tämän mies, nykyään muotitalon johtajana toimiva Alex Bolen.

Postauksen kuvissa on otteita Oscar de la Rentan viimeiseksi jääneestä SS15-mallistosta. Muotitalo kuitenkin jatkaa suunnittelijan perintöä, vaikka aika tästä jättikin. 

Translation: R.I.P. Oscar de la Renta. <3

oscar-de-la-renta-ss15b.jpg

Photos: All Over Press

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • sisa

    [[{”fid”:”439987″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”449″,”width”:”312″,”style”:”float: left;”,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

  • sonsaa

    Minulle Oscar de la Renta oli yksi suurimmista kautta aikain ja myöskin juuri se huippusuunnittelija, jonka luomuksiin ensimmäisenä rakastuin teinityttönä. Hänen töidensä naisellisuus ja kauneus ovat ylistystä naisvartalolle, mikä miellyttää omaa silmääni. Hän ei yrittänyt luoda aina jotain erikoista, vaan luotti pehmeisiin muotoihin, romanttisiin koristeluihin ja kauniisiin yksityiskohtiin. Ja miten upeita luomuksia hän loihtikaan! Muotimaailma menetti paljon, mutta kuten sanoit – meillä on hänen luomuksiaan yli 50 vuoden ajalta ja hänen perintönsä tulee jatkumaan muotitalossa. Nuokin SS15 mekot <3

  • Annasam

    Itsellekin tulee Oscar de la Rentasta ensimmäisenä mieleen tuo Carrien yllä nähty kellohelmainen unelma. Ja upeita helmoja tuossa viimeisemmässäkin mallistossa :)

Related posts