17/10/14

Aika korkata hattusesonki!

30 50 kn-collection2.jpg

Tuumin, että näiden viilenevien säiden myötä on aika korkata taas hattusesonki. :) Olen monet kerrat aiemminkin tarinoinut rakkaan ystäväni Katin hattumerkistä KN Collectionista ja syksyn tullen on aina kiva antaa teillekin pikku kurkistus siihen, mitä Katin hattumallistolle kuuluu. Ollessani itse täällä yhä kuumeen kourissa vuodepotilaana (mutta onneksi hetkellisesti juuri nyt sen verran paremmissa voimissa, että bloggailukin onnistuu) jäävät nuo I love me -messut minulta ainakin tältä päivältä harmi kyllä väliin. Vinkattakoon kuitenkin teille, jotka tänään tai viikonlopun aikana olette menossa käymään, että Kati on hattuineen tuttuun tapaan mukana messuilla ja KN Collectionin piste löytyy osastolta 3 d 2. Tänä vuonna merkillä on myös oma sisääntulo messujen muotinäytöksessä eli kannattaa käydä tsekkaamassa sekin!

Moni on kysellyt aiempina vuosina kovasti, että mistä kaikkialta näitä KN Collectionin hattuja saa ostaa ja verkkokauppaakin on toivottu. Verkkokauppa on ollut suunnitteilla pitkään, mutta monista käytännön jutuista johtuen sitä ei vielä ole nyt ollut mahdollista toteuttaa. Yksi näistä käytännön jutuista on muun muassa ollut se, että Kati sai lapsen ja voitte vain kuvitella, mitä se tarkoittaa yksityisyrittäjälle. Mahtavia uudistuksia on kuitenkin viimein saatu aikaan, sillä tällä viikolla avautuivat KN Collectionin uudet upeat nettisivut. :) Sivut täydentyvät yhä, mutta yksi loistouudistus sivuilta jo löytyy: jälleenmyyjien tiedot. Sieltä voit siis kätevästi tsekata, mistä löytyy lähin jälleenmyyjä. 

kn-collection10.jpg

KN Collectionilla on laaja kattaus jälleenmyyjiä ympäri Suomen, mutta valikoimat toki vaihtelevat hiukan liikkeittäin. Yksi uusimmista jälleenmyyjistä on muuten Showroom 8, jolla on yhteensä neljä liikettä Helsingissä ja varsin hyvä valikoima KN Collectionin hattuja. He myös mielellään kuulevat asiakkaiden toiveita hattutilauksissa eli jos joku tietty päähine on mielessä, kannattaa kysäistä!

Uudistuneilla nettisivuilla on myös koko syksy-talvi 2014 -kokoelman lookbook-kuvat, joten mallistoa pääsee tutkailemaan tarkemmin siellä. Mallina toimii tuttuun tapaan maailman kaunein Shadi. Otimme Katin kanssa tällä viikolla muutamat hattukuvat meidän molempien suosikkihatuista meikäläisen päässä. Mikäs hatuista on teidän suosikkinne?

kn-collection4.jpg

Suurella rusetilla varustettu naisellinen Verna-hattu on yksi suosikeistani tämän syksyn mallistossa. 100% neitsyvillasta valmistettu hattu on tehty Puolassa ja siitä on tarjolla paljon eri värejä. Itse tykästyin tähän punaiseen, joka matchaakin mainiosti syksyn huulipunasuosikkini kanssa. :)

kn-collection3.jpgkn-collection1.jpg

Sininen Piiu-hattu on saanut nimensä ystävältä, jota Kati halusi rankan elämäntilanteen keskellä piristää. Niinpä ystävä sai yllätyksenä oman nimikkohatun kokoelmaan. Hattu on valmistettu Puolassa ja materiaalina on lanacotta eli keittovilla. Tästä hatusta on tarjolla paljon eri värejä, mutta minun suosikkini oli tämä sininen.

kn-collection5.jpg

Mariela-hatun kaunis viininpunainen sävy on yksi malliston upeimmista, mutta samaa päähinettä saa monessa muussakin värissä. Tämä hattu on Vernan tapaan tehty neitsytvillasta ja valmistettu Puolassa.

kn-collection8.jpg

Arkailin hiukan tämän Leja-hatun eläinkuosi-henkistä kuviointia, mutta päässä se näyttikin aika hillityltä ja kauniilta. Sinisen ja ruskean sävyt sopivat yllättävän kauniisti tällaiseen pohjoismaiseen väritykseen. Hattu on valmistettu lanacottasta (keittovilla) ja valmistusmaa on Puola.

kn-collection9.jpg

Hanna-lierihattu on nimetty Strictly Style -blogista tutun kaunokaisen mukaan, joka on myös Katin ystävä. :) Hatusta onkin ehtinyt jo tulla pienimuotoinen hitti tänä syksynä. Mustana ja harmaana saatavilla oleva lierihattu on valmistettu villahuovasta Italiassa. 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nyt ei voi kyllä muuta sanoa kuin että hitsi miten mahtavan värinen tuo sininen Piiu-hattu! Piristäisi varmasti ketä vaan!
  Nimim. Rakastuin netissä hattuun

 • PSK

  Täällä jää valitettavasti messut väliin myös pakkolevon takia (munuaistulehdus). Yritän kovasti saada liput eteenpäin joitakin toisia ilahduttamaan! Ja parempaa vointia sinne! Jo ihan oman tilani takia on pakko päästä muistuttamaan LEVON merkityksestä! :)

  Itse tykkäsin kaikista hatuista, miten sinulle voikin sopia kaikki noin hyvin, enkä puhu pelkästään nyt hatuista.

   

 • Haiha

  Kivalta näyttivät! Itse tykkäisin käyttää hattuja, mutta koska en yleensä pidä hiuksia auki (ja hiuksia on myös kohtuu runsaasti), pitäisi hatuissa olla aina enemmän tilaa myös hiuksille. Ja ei, minulla ei ole erityisen iso pää.

 • Emmi L.

  Toi lierihattu on aivan ihana, samoin kun tuo sininen tupsuhattu :) Harmi kun oon tällänen jättipää, ettei suurin osa hatuista istu kivasti omaan päähän.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Veronika Sikow

  aivan ihana tuo musta hattu! sopii sulle niin hyvin :-)

 • Nalle

  Tuo Piiu-hattu näyttää ihanan lämpimältä. Siniset ja punaiset näyttää yllättävän hyvältä, vaikkei ensimmäisenä tulisi mieleen valitakaan.

 • Minä vain

  Täällä ihastuttiin viininpunaiseen hattuun.

 • Minä vain

  Hei Jenni, mulle tuli yhtäkkiä ihan hirveä tenkkapoo! Mun piti kirjoittaa lempishampoo ja -hoitoaine, mutta nyt en olekaan varma, kumpaan kohtaan tuo yhdysviiva tulee.. Auta!

 • Vierailija

  Showroom 8:lla on vain kolme myymälää.

 • Jenniii

  Nettisivuilla on listattu neljä, mutta niistä yksi on auki vain osan aikaa vuodesta. :) http://www.showroom8.fi/home/Myymalat.html

 • Sulle kyllä sopii kaikenlaiset päähineet ihan järjettömän hyvin! Itse olen tässä pikkuhiljaa tottumassa ajatukseen, että kai sitä pitäisi pipa hankkia… :D

 • sonsaa

  Aivan ihania hattuja, mutta myös huiveja. Mistä olet löytänyt tuon sini-ruskea-valkoisen huivin ja onko se jo vanhakin aarre?

  Pikaista paranemista, toivottavasti alkaa kohta hellittää :/

 • Vierailija

  Ihana oli lukea tätä blogia. Haluaisin nuo kaikki hatut :) Mullakin on ongelma ettei pipot mahdu päähän kun on tuota tukkaa. Satutko muuten tietämään mistä saisi isoja hattuja?

 • elsasaara

  Moikka!
  Oon tässä vähän aikaa sitten bongannut blogisi ja ihastunut sun tyyliin ihan silmittömästi! Ite oon 17-vuotias lukiolainen ja vielä vähän etsimässä omaa tyyliäni. Haluisinkin kysyä sulta, että mitkä on sun tyylin kulmakivet ja miten neuvoisit ”löytämään” sen oman tyylin? Tiiän, että saattaa olla aika vaikea kysymys koska ei olla koskaan tavattu, mutta oon varma että sulta löytyisi hyviä vinkkejä! Sun tyylissä on sellasta ihanaa iloisuutta, mitä ei liian monen bloggaajan päällä nää ja erotut joukosta uskomattomalla värisilmällä. Itse oon vähän arka käyttämään värejä, vaikka haluisinkin niitä enemmän käyttää pukeutumisessani. Oisko sulla siihen vinkkiä, miten käyttää enemmän värejä ?:)

 • Epe

  Ihan vaan vinkkinä, KN Collection hatuista löytyy useita eri värejä ja malleja Töölön Runeberginadulla sijaitsevasta Face Factory-liikkeestä :)

 • AnnikaL

  Olen etsinyt hyvää syksy hattua, joten tää juttu ei olisi voinut osua parempaan aikaan läppärin näytölle! Kiitti!:)

  Tein kuvituksen sinusta tuossa hauskassa sinisessä hatussa. Jos haluat kurkata, tässä linkki: http://www.lily.fi/blogit/pencils-and-ponytails/pupu-hatussa

 • Jenniii

  Itse asiassa KN Collectionin hattuja on olemassa useassa eri koossa ja kokomitoitukset riippuvat hiukan mallista. Esimerkiksi tuossa Piiu-hatussa on melko suuret koot, joten pitäisi löytyä sopiva päähine myös muhkean tukan kanssa. :)

 • Jenniii

  Tuo sininen sävy on kyllä tosi kaunis. :) Ja mahtavaa, että tykästyit!

 • Jenniii

  Voi ei, sinäkin! Toivottavasti vointi on jo parempi. <3 Omakin tauti alkaa olla nyt taltutettu, joten taidan uskaltaa jälleen tänään ihmisten ilmoille – rauhallisesti silti. :) Ja kiitos! Lohdutukseksi voin kuitenkin kertoa, että ei minullekaan ihan kaikki sentään sovi. Se on vain taito löytää ne jutut, jotka sopivat. :)

 • Jenniii

  Kuulehan, ei huolta! :) KN Collectionin hatuissa on tarjolla useita kokoja ja yleisesti ottaen kokomitoituksessa on enemmän valikoimaa siellä ylä- kuin alapäässä. Lähes kaikki näistä kuvien hatuista olivat todellisuudessa meikäläisen minipäähän aivan liian suuria eli todennäköisesti istuisivat sinulle paljon paremmin. Käyhän kokeilemassa ja kysy erilaisia kokoja! :)

 • Jenniii

  Kiitos! Tuo sama hattu on muuten todella kaunis myös harmaana. :)

 • Jenniii

  No se tuntuikin kyllä tosi lämpimältä. :) Minä ehdottomasti suosittelen värikästä hattua, koska usein talvitakit ovat niin hillityn värisiä – päähineellä voi sitten helposti tuoda vähän väriä syys- ja talvityyliin.

 • Jenniii

  Eikö olekin kaunis väri! Ja kielioppipulmaan vastaus: lempishampoo ja -hoitoaine on ihan oikein. :) Helppo muistisääntö tuollaisiin tilanteisiin on se, että yhdysviiva tulee siihen kohdalle, josta se yhdistävä sana puuttuu. Lempishampoo ja lempihoitoaine muuttuu siis muotoon lempishampoo ja -hoitoaine. Esimerkissä viiva korvaa tuota jälkimmäistä lempi-sanaa, jotta ei tule turhaa toistoa eli silloin se myös lisätään juuri siihen kohtaan, josta tuo ylimääräinen ”lempi” napataan pois. :)

 • Jenniii

  Kiitos Minttu! :) Tosin oli meillä aikamoinen kassi, josta näitä hattuja valikoimme ja vain mieluisimmat päätyivät kuviin. 

 • Jenniii

  Tuo kaunis huivi on saatu Lindexiltä jo joskus vuonna 2011, joten eipä taida enää ihan samanlaista löytyä mistään. :/ Ja kiitos toivotuksista, nyt alkaa olla jo voittajafiilis ja vointi entisellään! :)

 • Jenniii

  Voi kiitos, tosi mukava kuulla! :) KN Collectionin hatuissa on yleensä useita eri kokoja tarjolla, joten kannattaa ehdottomasti käydä sovittamassa. Myös malleittain on eroja – esimerkiksi tuo kuvissa näkyvä Piiu-hattu on kokomitoitukseltaan aika suuri. Minä meinasin todellisuudessa hukkua siihen, joten voisi sopia hyvin paksun tukan kanssa. :)

 • Jenniii

  No moikka! :) Ja kiitos kivasta kommentista. Ihan ensiksi haluan lohduttaa, että oman tyylin löytäminen voi olla koko elämän mittainen matka, jolla ei koskaan tule täysin valmiiksi eli älä huoli siitä, ettet vielä ole ihan löytänyt omaasi. Minua tämä blogi on auttanut kovasti oman tyylin etsiskelyssä ja vaikka nyt tunnenkin jo muutaman vuoden olleeni aika kotonani omassa tyylissäni, on tässä matkan varrella tullut kokeiltua kaikenlaista. :)

  Oikeastaan paras neuvoni ehkä onkin juuri kokeilla kaikenlaista. Myös muotilehtien, katumuotisivustojen ja blogien lueskelu auttaa hahmottamaan, millaisesta tyylistä pidät. Voit vaikka koota omalle tietokoneelle tai muistikirjaan jonkinlaista inspiraatiokansiota, johon keräät kuvia, joissa on tyylillisesti sinua viehättäviä tai kiinnostavia asioita. Niitä katselemalla löytyy yleensä jotakin sellaista punaista lankaa, joka auttaa hahmottamaan omia mieltymyksiä kokonaisvaltaisemmin.

  Värienkäyttöön voisin antaa sellaisen vinkin, että minusta oikeastaan kuka tahansa voi käyttää mitä tahansa väriä – pitää vain löytää se itselle sopiva sävy. :) Helpointa on aloittaa väreillä leikittely yhdistelemällä niitä sellaisiin helppoihin ja neutraaleihin sävyihin kuten mustaan, valkoiseen, harmaaseen, farkkusiniseen ja beigeen. Ja alkuun voit kokeilla värejä pienissä määrissä, esimerkiksi asusteissa. Yleensä oikeat sävyt löytyvät vähän ”mutu-tuntumalla”, kun katsot sävyä ihoasi vasten peilistä. Huonosti sopivat värit yleensä tekevät kalpean tai tunkkaisen näköiseksi, kun hyvin sopivat värit korostavat omia sävyjä kauniilla tavalla. Tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin eli aloita helpoista ja turvallisista väriyhdistelmistä, ja siirry niistä vähitellen sitten rohkeampiin kokeiluihin.

  Rohkeampaa väri-ilottelua varten vinkki: vastavärit toimivat yleensä hauskasti toisiaan vasten mutta parhaiten yleensä vähän murrettuina sävyinä. Jos esimerkiksi ajatellaan väriparia punainen ja vihreä, siitä tulee ensimmäiseksi mieleen joulutonttu. Jos kuitenkin valitaankin kirkkaanvihreän pariksi pinkki tai yhdistetään vaikkapa metsänvihreää ja vaaleanpunaista tai viininpunaista, kokonaisuus onkin jo aika mielenkiintoinen. Hae kaveria väriyhdistelmällesi samasta sävyperheestä mutta vaikkapa hiukan murrettuna tai johonkin toiseen sävyyn taittavana. Usein myös tummat, murretut sävyt sopivat kauniisti keskenään ja samoin vaaleat pastellisävyt. Toisaalta moni rohkea pukeutuja viis veisaa kaikenlaisista värisäännöistä ja näyttää silti upealta. Säännöt on tehty rikottaviksi. ;) Myös muotikuvista, katumuodista ja blogeista saa mahtavasti inspistä uudenlaisiin värikokeiluihin ja -yhdistelmiin.

  Kaipa värien yhdistely on vähän sellainen juttu, johon oppii vain harjoittelemalla – ja toki toisilla on siihen hommaan enemmän luontaista värisilmää kuin toisilla, mutta uskon että ehdottomasti myös kokeilemalla voi oppia. :)

 • Jenniii

  Mainiota, kiitos vinkistä! :)

 • Jenniii

  Voi Annika! Olen superfiiliksissä tästä. Pitää ehdottomasti jakaa tuo kaunis piirros täällä Pupulandiankin tontilla. Kiitos! <3

 • AnnikaL

  Kiitti sulle! Ja tosi kiva, että pidit kuvasta!

  :)

Related posts