15/10/14

Ystävän kotona: boheemien yksityiskohtien juhlaa

20 58 laurankoti4.jpg

Olin viikonloppuna rakkaan ystäväni Lauran luona kylässä ja minua hemmoteltiin herkullisella itse tehdyllä brunssilla. Olen joskus aiemminkin Lauran luona käydessäni miettinyt, että hänen kodistaan olisi kiva tehdä blogiin jotakin juttua. Hänen sisustustyylinsä on sellainen hurmaavan boheemi ja runsas – tyylikäs mutta aika eri maata kuin sisustusblogeista ja -lehdistä tutut minimalistiset kodit. Nyt päätin sitten Lauran luvalla vain ryhtyä spontaanisti kuvauspuuhiin ja tällaista kuvamateriaalia visiitiltäni kameran muistikortille tallentui. :) 

Kuvat ovat yksityiskohtapainotteisia, koska mukaan ei sattunut laajemmalla kuvakulmalla varustettua linssiä – en tosiaan suunnitellut projektia mitenkään etukäteen. Mutta yksityiskohtia Lauran kodissa riittääkin ja ne ovat minusta hänen koko sisustustyylinsä avainjuttu. Ystäväni vitsikkäästi tokaisikin, että saan tehdä blogiini jutun, jos otan kuvan jokaisesta hänen Buddha-patsaastaan. :D En usko, että onnistuin ikuistamaan kuviin ihan jokaista, mutta monta silti. Aasia näkyy Lauran sisustuksessa muutenkin monin paikoin, kun tiirailette kuvien yksityiskohtia. Samoin Frida Kahlo. ;)

laurankoti3.jpg

Parasta ystäväni kodissa on minusta se, että se näyttää asutulta. Monesti mietin niitä sisustuslehtikoteja katsellessani, että missä tuolla kämpässä on se elämä? Kaikki näyttää niin viimeisen päälle asetellulta ja harkitulta, että osa kodeista on kuin museoita – tyylikkäitä ja kauniita sellaisia toki. Ja tiedän, että on oikeasti paljon sellaisia ihmisiä, joilta tuo siisteys ja minimalismi onnistuu ihan luonnostaan, mutta itse en kyllä moiseen pystyisi. Lauran luona näyttää minusta upealta ja harkitultakin, mutta sisustuksesta paistaa silti sellainen huoleton rentous. Yksityiskohtien runsaudesta huolimatta mieli lepää. :)

Jos tyyppi kodin taustalla herättää jossakussa enemmänkin kiinnostusta, niin Lauralla on myös oma nettisivusto. Creating Helsinki -sivustolla esitellään Helsinkiä ja sen ihmisiä. Ihana projekti, käykää kurkkaamassa!

Translation: Last weekend I visited a dear friend of mine, Laura. I was pampered with a brunch she had made all by herself from the scratch – yummee! Many times when I have popped at her place, I have thought about taking some pictures of her beautiful home and this time I spontaneously took action. Since I didn’t have a wider lens with me, the pictures focus more on the details – but in fact, those are the best part of Laura’s eye for decoration. She truly is a master of rich detailing. I love the stylish yet nonchalant feeling of her home. By the way, how many little Buddha statues or Frida Kahlo pictures can you spot in these photos? I guess quite a few. ;) If you’re interested in what Laura does in general, you can have a look at her own website Creating Helsinki  that tells stories about the city and the people living here. It’s lovely (and in English), check it out!

laurankoti1.jpg

Brunssipöytään oli katettu muun muassa Lauran itse tekemää kurpitsa-vuohenjuusto-salaattia sekä omenapiirasta. Nam!

laurankoti2.jpg laurankoti6.jpg laurankoti7.jpglaurankoti5.jpg laurankoti8.jpg laurankoti9.jpg laurankoti11.jpglaurankoti10.jpg laurankoti18.jpg

Upea taulu on Lauran ystävän Nora Helsinki -nimisen taiteilijan käsialaa. Laura on tehnyt Norasta jutun myös Creating Helsingin sivuille.

laurankoti13.jpg

Tuliaiskukat pääsivät heti maljakkoon ja ikkunalaudalle.

laurankoti12.jpg laurankoti14.jpg laurankoti15.jpg laurankoti19.jpg

Pitsikuvioin koristeltu lamppu heijastaa kattoon kauniin varjon ollessaan päällä. 

laurankoti17.jpg

Kaunis vintage-henkinen pusero on itse tehty muisto Lauran vaatesuunnitteluopintojen ajalta.

laurankoti20.jpg laurankoti21.jpg

Asunnon tilava eteishalli tekee huoneistosta oikeastaan kaksion. 

laurankoti22.jpg laurankoti23.jpg laurankoti24.jpg laurankoti25.jpg

Makuualkovi on erotettu olohuoneesta verhoilla.

laurankoti26.jpg

Lauran Espanjasta pelastettu koira Lulu on maailman sympaattisin karvaturri ja väsymätön leikkikaveri. <3

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Koti

20 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nalle

  Lämmintunnelmainen ja viihtyisä Koti♥

 • sisa

  Kaunis ja ennen kaikkea viihtyisä koti, kyllä tuosta olisi laajemmatkin näkymät kelvanneet! Olen alkanut pohtia sisustusblogien jättöä pois lukulistalta. Suuresta osasta jää tyhjä tunne, että elämä on viivaimen kanssa säädettyä sommittelua. Tämä ei tietenkään ole blogien koko totuus, mutta äh, inspiraation sijaan iskee ahdistus. 

 • Maarit,

  Todella kaunis ja persoonallinen koti!

 • Valokuvaaja

  Kun kirjoitat, että sisustusjutuissa ”kaikki näyttää niin viimeisen päälle asetellulta ja harkitulta…”, se johtuu siitä, että kaikki _on_ viimeisen päällle aseteltu ja harkittu :) Riippuu toimittajasta/kodista, mutta usein sisustustoimittajat roudaavat kuvattaviin asuntoihin aika paljonkin rekvisiittaa ja toisaalta saattavat myös poistaa huoneista huonekaluja tai esineitä, jotta kuvista tulisi ”täydellisiä”.

 • ööööö

  Onpa varsinainen blogisisustus! Mutta miksei ole makuuhuonetta? Viime vuosisadan alussa asuttiin noin ahtaasti. Olisihan se nyt kivempaa että levällään oleva sänky olisi suljettujen ovien takana ja saisi vähän ilmaa.

 • pöö

  Millä linssillä kuvattu? Kauniita

 • Jenniii

  Todellakin. :) Lauran luo on aina ilo mennä kylään.

 • Jenniii

  Harmi, ettei sattunut toinen linssi mukaan. Ehkäpä vielä joskus napsaisen Lauran kodista laajempaakin kuvaa. :) Ja juu, samaistun kyllä tuohon, että moni sisustublogi on viimeistelyineen nykyään ihan aikakauslehdissä esiteltyjen kotien tasoa. Kiinnostavia ja kauniitahan nuo kodit kyllä ovat ja tarjoavat inspiraatiota myös omiin sisustuspuuhiin. Tyyli on vain monissa niin yhtenäinen, että on ihana nähdä välillä jotakin vähän erilaista. :)

 • Jenniii

  Samaa mieltä. :)

 • Jenniii

  Tottakai kuvauksia tehdessä varmasti mietitään pieniä käytännön järjestelyitä myös valokuvauksen näkökulmasta, mutta muutaman tällaisen minimalisti-kaverin kotona käyneenä olen saanut todeta, että jotkut todellakin ovat noin siistejä ja pelkistettyjä tyyliltään ihan kuin itsestään. Ja tokihan lehdissä on kivempi katsella viimeisteltyjä ratkaisuja kuin pyykkitelineitä ja romukasoja. Enemmänkin ihmettelen ehkä sitä minimalistista trendiä, joka tuntuu vallaneen sisustusjutut. Runsaampaa ja rönsyilevämpää tyyliä näkee huomattavasti vähemmän.

 • Jenniii

  Aika monissa pienehköissä asunnoissa Helsingissä on erillisen makuuhuoneen sijaan makuualkovi, jossa ei ole ovia. Ja miksipä yksin asuva välttämättä makuuhuoneeseen ovia kaipaisikaan, kun kämpässä ei kukaan muu mekasta (paitsi Lulu ehkä ajoittain, heh). Verhot ovat syvennyksen ja olohuoneen erottajana minusta aivan erinomaisen näppärä ratkaisu – tilan saa halutessaan rauhoitettua tai ”piilotettua”, mutta yhtälailla verhot avaamalla alkovin voi avata osaksi olohuonetta. En tiedä, mistä saat käsityksen, että asunto olisi jotenkin ahdas, sillä minusta noin 40 neliön yksiö on yhdelle hengelle varsin tilava asumus. 

 • Jenniii

  Kuvaan Olympuksen PEN-kameralla ja linssinä yleensä aina on käytössä kiinteä 45mm f1.8, jolla nämäkin kuvat on otettu.

 • Kaunis ja idearikas koti! Pidän erityisesti siitä, että ”tutkittavaa” löytyy yhä uudelleen kuvia katsoessa. On taito sisustaa eri tyylisillä huonekaluilla ja pienillä yksityiskohdilla ja säilyttää silti harmonia. Tykkään! :)

 • ReettaM

  Ihana koti! :> Halusin myös sanoa, että hauskaa kun kävit Eetin tiedotustilaisuudessa tänään. Aloitin siellä tosiaan vastikään harjoittelijana, ja blogisi innokkaana lukijana oli kiva bongata sut paikan päältä. Harmi etten järkkäilyltä yms. ehtinyt tulla juttelemaan, mutta halusinpa sanoa näin jälkeenpäin!

 • Silli

  Mua jaksaa kummastuttaa nää kommentit liittyen tilanpuutteeseen. Toki Helsingissäkin voi asua leveästi yksinään monen huoneen asunnossa, jos varaa on eikä ole kovin nirso(halua tiettyyn taloon, tietylle kadulle yms.)Toisaalta jos asumisbudjetti on X euroa niin monesti täytyy miettiä mistä haluaa tinkiä: sijainnista, huoneluvusta, kunnosta tai koosta.
  Monelle, varsinkin Helsingissä, se sijainti on prioriteetti ykkönen. Kyse on vain valinnoista ja itse koen, että on kodikkaampaa, kun on hiukan ”ahtaampaa”. Isoissa avarissa tiloissa tulee usein virasto-fiilis. Jokaisella on oikeus valita missä ja miten haluaa asua. Aina toiveet eivät tietysti toteudu, mutta kukin varmaan tiedämme (tai voimme perehtyä) unelmamme mahdollisuuden.

 • Västis

  Tavaroiden runsaudesta huolimatta harmoninen kokonaisuus. :)

 • Emmi L.

  Aivan ihana koti! Oon viime aikoina tykästynyt juuri tuollaisiin koteihin :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • T-100

  Itse alkovillisessa 50:n neliön yksiössä perheeni kanssa asuneena pidän sitä asuntoa yhä pohjaratkaisultaan parhaana asuntona missä olen koskaan asunut.

  Nykyisessä kodissamme on kaksi makuuhuonetta ja niissä vietetään korkeintaan se 8 tuntia vuorokaudessa – yöaikaan ja silmät kiinni. En ymmärrä miksi makuuhuoneista tehdään niin kamalan isoja, omia tarpeitani ne eivät vastaa alkuunkaan. Alle kouluikäinen lapsemme tuo tunnollisesti kaikki lelunsa ja kirjansa olohuoneeseen päivittäin, koska täällä nyt vaan tapahtuu kaikki. Minä teen olohuoneessa myös duunihommat, kirjoittelen päättötyötä ja puolisoni soittaa samassa tilassa. Kaikki sulassa sovussa yhtä aikaa, vaikka kaikilla olisi ns. ”omat huoneet”.

  Että näillä perusteilla iso käsi alkoveille, tehoneliöitä todellakin!

 • Ihana postaus ja niin ihanat kuvat ja sisustus!<3

 • Vierailija

  Kysytkö tosissasi? Tilavalta ja kivaltahan tuo asunto näyttää. Yhdelle ihmiselle riittää mainiosti tuollainen 40 neliötä.

Related posts