14/10/14

Kirsikankukkia Tokiossa

21 51 kirsikka2.jpg

En ole varmaan koskaan jännittänyt mitään matkaa niin paljon etukäteen kuin tätä. Ostimme nimittäin pari viikkoa sitten lennot Tokioon ensi kevääksi juuri sopivasti kirsikankukkien kukinta-aikaan – tai ainakin toivotaan, että onni olisi kukinnan suhteen myötä. :) En ole koskaan aiemmin käynyt Aasiassa, joten se on minulle täysin entuudestaan tuntematon alue tutkimusretkeiltäväksi. Reissumme kestää 10 päivää, joten siinä ajassa toivottavasti ehtii hieman tutkiakin.

Sain jo matkojen varaamisen jälkeen matkakumppaniltani lahjaksi Mondon Tokio-matkaoppaan, joka vaikuttaa erittäin hyvältä tuelta ja turvalta matkan varalle. Olen silti vakuuttunut, että myös siellä teidän lukijoiden joukossa on Japani-tietäjiä, joilla on loistavia vinkkejä takataskussa. Tulen varmaan kyselemään matkatärppejä vielä uudemman kerran lähempänä reissun ajankohtaa, mutta tällä hetkellä kaipaisin viisaampien ja kokeneempien neuvoja majoituksen suhteen. Mondon matkaopas jo neuvoikin, että sijainti on Tokion valtavan koon takia kaikkein tärkein huomioitava seikka, mutta nyt kaipaisin ihan konkreettisia hotellisuosituksia hyviltä sijainneilta (ja mielellään edullisemmasta päästä). Lisäksi jos jollakulla on tietoa erityisen hyvistä sivustoista, joiden kautta majoitus kannattaa varata, myös ne vinkit otetaan ilolla vastaan! :) Kiitos jo etukäteen avusta!

PS. Jos jollakulla tulee mieleen jotain aivan must-kohteita Tokion ulkopuolelta, niin nyt voisi olla hyvä hetki vinkkailla niistäkin! 

Translation: I have something exciting to tell you! I booked flights to Tokyo for the spring to go and see cherry blossoms and explore Japan. I’ve never been to Asia before, so this is really exciting for me. :) Right now I’m planning the accomodation during my stay so if you have some killer tips about hotels with a great location and affordable price, they are very welcome!

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

21 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • möttis

  Bloggaajista ainakin Lilous Crushin Hertta on ollut Japanissa. Kateudesta vihreänä katsoin hänen postustaan Studio Ghiblin vierailusta. Hayo Miyazaki ja Studio Ghibli ovat japanilaisten kansallisaarteita ja Henkien kätkemä Japanin kaikkien aikojen katsotuin elokuva. Itse ainakin menisin juurikin sinne.

  Suurkaupungeissa on se hauska puoli, että siellä voisi tälläinen härmän tyttö vain istua eväskorin kanssa jossain kadun laidalla ja katsoa sitä menoa 10 päivää ja silti olisi vain että VAU. Syke ja meininki on ihan erilaista kuin missään muualla.

  (Me ollaan tosin oltu juuri Aasiassa se nähtävyys, kun pieni pellavapää tyttömme on saanut olemuksellaan paikalliset sekaisin – useassa paikassa ensin joku tuli varovaisesti kysymään, saako perhe tulla poseeraamaan tytön viereen (?!) ja sitten siinä menikin helposti vartti, kun muutkin rohkaistuivat. Tyttö sai Bangkokissa lahjaksi tuntemattomilta mm. pieniä aidoista kukista tehtyjä leitä, hedelmiä ja paljon hymyjä, silityksiä ja siunauksia. Aika jännittävä kokemus!)

 • Anskurai

  Hyvä sijainti riippuu vähän siitä mitä Tokiossa aikoo tehdä, jos esim. suunnitelmissa on useampia retkiä kaupungin ulkopuolelle kannattaa etsiä hotelli läheltä päärautatieasemaa tai Shinjukun asemaa. Eniten iltaelämää ja ravintolatarjontaa taas löytyy Shibyasta. Edullisimmat hotellit hyvillä kulkuyhteyksillä ovat oman kokemukseni mukaan löytyneet hieman Tokyo-stationista itään esimerkiksi harmaan Hibya-metrolinjan varrelta. Tuolta alueelta löytää hotellihuoneen n. 50e/yö läheltä metropysäkkiä. Jos taas haluaa että hotellilta on kävelymatka suoraan kaupungin sykkeeseen, kannattaa valita hotelli länsi-Tokiosta, esim Shibyasta tai Shinjukusta. Näiltä alueilta kiva hotellihuone pitäisi löytyä n. 90e/yö.

 • ReettaM

  Olen käynyt Tokiossa ja Japanissa yleensäkin useamman kerran, tykkään! Viime reissusta tosin on ehtinyt vierähtää useampikin vuosi. Suosittelisin kyllä yöpymään perinteisessä majatalossa, ryokanissa, ainakin yön tai pari, jos hyvän sellaisen onnistuu löytämään. Ei välttämättä mikään luksus-kokemus, mutta ainakin mielestäni kivaa ja eksoottistakin, jos sellaista kaipaa. Tokiossa metroverkko ja kaupungin kehäjunarata Yamanote ovat niin tehokkaita, että itse en ehkä murehtisi niin paljon sijaintia. Kaupungissa ei tosiaan ehkä kauheasti voi kävellä paikasta toiseen, sillä etäisyydet ovat niin pitkiä, eikä Tokiossa ole yhtä keskustaa :)

 • Linda Laakso

  Voi! Ihanaa päästä sinun kauttasi tutustumaan Tokioon! :)

  http://www.lily.fi/blogit/linda-laakson-talo

 • Itsekin tokiossa vierailleena voin sanoa, että hotelli aivan metropysäkin vierestä helpottaa hurjasti. Meidän hotellimme oli kaupungin sykkeessä, ei kuitenkaan shibyassa, mutta tokion huvipuisto näkyi ikkunasta! Keskellä pilven piirtäjiä asuimme, hotellime oli tasokas huiman hyvän aamiaisen lisäksi ja esimerkiksi vastaan otto oli ihan eriluokkaa johon olin tottunut. Iltaisin kävimme useasti läheisessä kauppakeskuksessa ruokaosastolla hakemassa leivonnaiset hotelli huoneeseen ja keittelimme teetä siellä kaikessa rauhassa iltaisin. Osa aamiaisista syötiin myös kahviloissa. Harmikseni en hotellin nimeä muista.. Ehdottomasti suosittelen käyntiä Tokion eläintarhassa jos tahtoo nähdä exoottisia rotuja, käydä katsomassa temppeleitä, jos aika riittää käydä Fuji-vuorella ja ostaa tuliaisiksi ainakin kimono (yugata) itselleen. Sushia kannattaa myös käydä testaamassa paikallisissa liukuhihna sushi-baareissa! Tokio on ihana<3

 • maria k.

  Kävin Japanissa puolitoista vuotta sitten. Tokiossa yövyin Hotel Asia Center of Japanissa. Henkilökunta puhuu hyvää englantia ja aamupala on hyvin runsas. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Roppongista ja lähin metroasema oli muutaman sadan metrin päässä. Koska Tokiossa ei tosiaan ole yhtä ”keskusta”, tulee metrolla kuljettua lähes joka paikkaan.
  Mondon Tokio-opas on todella hyvä!
  Itse tein Tokiosta parin päivän matkan Hakonen kansallispuistoon, jossa Fuji-vuori sijaitsee (tai ainakin se näkyy sinne selkeällä säällä). Siellä on saatavana Hakone Free Pass, jolla voi kulkea ”rengasmatkan” puistossa erilaisilla junilla, köysiradalla ja laivalla. Yövyin siellä ryokanissa, jota kokemusta suosittelen myös lämpimästi! Vaikka Tokion kaikilla kaupunginosilla on omat erityispiirteensä, kannattaa poistua kaupungista ja nähdä maaseutuakin.
  http://www.japan-guide.com/ -sivustolta löytyy kaikenlaista lisätietoa.
  Ihanaa matkaa, Japani on upea maa ja matkakohde!!

 • AnnaAusseista

  Menkää ihmeessä Air B&B majoitukseen Tokiossa! Pääsee näkemään ns. oikeita japanilaisia kämppiä. Halvemmat hotellit ovat ns. bisneshotlia, eli melko pieniä ja ankeita. Japanilainen aamupala on myös melko kauhea (googleta natto :D). Myös ryokanit ovat hyviä jos löytyy semijärkevään hintaan. Parhaat tuppaavat olemaan melko hyytävän hintaisia. 

  Itse majoittuisin Harajukun liepeille, siellä on hyvä ilmapiiri ja pääsee helposti Shinjukuun ja Shibujaan tai muihin ”pienempiin” keskustoihin. Harajukussa on myös hyvin vaatekauppoja, niin paikallisia ug-merkkejä, isoja merkkejä (upea Marc Jacobs, lääh) kuin vintaasejakin.

  Hyvä lyhyempi reissu Tokion ulkopuolelle on esim. Hakonen seutu. Siellä näkee Fujin ja vähän muutakin tuliperäistä aktiviteettia. Hieno mesta, metsikkö kuin suoraan Henkien Kätkemästä.  Juna kulkee ja on varmasti aikataulussa. Junilla liikkuminen Japanissa on muutenkin Parasta(tm) vaikkakin melko kallista. 

 • Pipsa-

  Hotellit ovat noihin aikoihin yleensä hyvin täynnä, eli kannattaa varata mahdollisimman ajoissa. Sijainti aseman lähellä on aina plussaa, etenkin jos sijoittaa itsensä risteysaseman läheisyyteen eikä halua viettää mahdottoman pitkiä aikoja julkisissa istuen. Niitä hanami-paikkoja voi paikantaa esim. täältä: http://www.japan-guide.com/e/e3050.html ja vaikka niiden perusteella varmistaa, että pääsee liikkumaan vähemmillä vaihdoilla.
  Ruuhka-ajat kannattaa myös ottaa tosissaan, vaikka Japanissa nuo ruuhkatilanteet osataan kyllä hoitaa esimerkillisen järjestelmällisesti. Kannattaa myös isommilta asemilta poistuessaan painaa mieleen oikean uloskäynnin nimi/ilmansuunta. Samoilla isommilla asemilla saattaa myös operoida neljäkin eri rautatiefirmaa ja muutama eri firman metro omine linjoineen. Suica-maksukortti käy kyllä kaikkiin hyvin harvoin poikkeuksin.
  Tokiossa monia hämmentää Japanin osoitesysteemi, joka perustuu alueiden, kortteleiden ja talojen numerointiin eksyneen turistin kannalta melko mielivaltaisessa järjestyksessä (eli valmistumisjärjestyksessä). Valtaosalla kaduista ei ole nimiä. Hotellien sivuilta, kaduilla jaettavista flyereista yms. löytyy yleensä isoimmat maamerkit osoittava kartta, jonka perusteella löytää helpommin perille. Turistikartoissa numerointeja ei aina edes ole.

  Tuosta jo mainitusta Ghibli-museosta sen verran, että siellä on paljon pikkulapsia ja osa sisällöstä pitkälti tälle kohdeyleisölle suunnattu, mutta kyllä leffoista intoileva aikuinenkin viihtyy. Liput pitää ostaa etukäteen (tulevat myyntiin 3 kk ennen) ja ovella pitää olla lipussa lukevana kellonaikana.

  Yksi matkatärppi vielä, vaikka et niitä majoituksen lisäksi vielä pyytänytkään: Tsukijin kalatori. Kannattaa mennä niin aikaisin aamulla kuin mitenkään jaksaa ja laittaa jalkaan kengät, jotka voi pestä. Ihan mieletön hyörinä ja pyörinä, joka on jo nähtävyys sellaisenaankin, mutta kannattaa varautua väistelemään kapeita käytäviä ohi tiuhaan viuhahtavia kärryjä ja ihmisiä. Torialueella ovat siis joka arkiaamu kaupan kaikki mahdolliset ja mahdottomat merenelävät, mutta ostoksia tekevät lähinnä ravintoloiden ja kauppojen edustajat. Viereiset minikokoiset sushiravintolat ovat aika kulttimaineessa, ja useimmat niistä aukeavat jo viideltä aamulla ja sulkevat pian puolen päivän jälkeen. Jono niihin saattaa olla 3-4 tuntiakin, eli jos näissä meinaa syödä, niin kannattaa olla ajoissa paikalla. Hyvää sushia saa kyllä muualtakin! :)

 • Olen lähdössä lauantaina poikani kanssa kahdeksi viikoksi Japaniin. Tokio, Kioto ja sitten vielä Tokio.
  Reissun jälkeen minunkin blogissani taatusti paljon juttua!

 • EN

  Juuri muutama viikko sitten Tokiosta palanneena voin suositella meidän majapaikkaamme Hotel Niwaa. Edullinen, pieni, siisti, rauhallisella paikalla, mutta silti helppojen kulkuyhteyksien varrella. Liikkumiseen suosittelen ostamaan paikallisen matkakortin Suican; helpottaa kulkemista huomattavasti kun ei joka kerralla tarvitse ostaa uutta lippua. Jos ette aio koko reissua viettää pelkästään Tokiossa suosittelen tekemään päiväreissun (miksei yöpyäkin) Hakonessa, n. puolentoista tunnin matkan päässä Tokiossa. Hieno vuoristokaupunki/kylä. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä myös jossain monista paikallisista kylpylöistä, onseneista. Shoppailun kannalta itse tykkäsin eniten Harajukusta; enemmän pieniä putiikkeja ja erikoisempia kauppoja kuin esim. Shinjukussa tai Shibuyassa.

 • Vierailija

  Ihanaan Japani-tunnelmaan pääsee lukemalla Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
  http://www.otava.fi/kirjat/9789511283386/#.VD0Cgvl_ugk

 • Kiki111

  Yövyimme Tokiossa muutamassa eri paikassa, mutta keskellä sitä kaikkea ihanaa Tokion hulinaa ja neonvärejä oli Shibuya Tobu -hotelli. Kohtuullinen hinta, muistaakseni alle 80 € kahden hengen huone. Huoneet ovat pienet, mutta niin ne ovat jokapuolella, jos ei ole valmis maksamaan paljon. Myös henkilökunta oli kovin ystävällistä. Alue on loistava, sillä siitä on kävelymatka Harajukuun ja Yoyogi-puiston viikonloppufestivaaleille ja junalla pääsee nopeasti Shinjukuun ja yhteydet ovat hyvät myös muualle Tokion kaupunginosiin.

 • Kiki111

  Tarkennus vielä, eli hotelli on n. 2-3 minuutin kävelymatkan päässä tuosta isoimmasta Shibuyan hulinasta. Itse katu, jolla hotelli on on hyvinkin rauhallinen. Nukkua saa siis rauhassa :)

 • Huisia! Me olimme juuri viimekeväänä Japanissa, ja niin kovin ihastuin maahan, eli ei varmasti jäänyt viimeiseksi japanimatkaksi! Japani oli myös ensikosketukseni Aasiaan.Toivottavasti näette kirsikankukat, se on nimittäin aivan mahtavaa! Tokion lisäksi kannattaa ehdottomasti käydä muuallakin ”maaseudulla” ja majottua ainakin kerran ryokanissa, ja käydä Onsen-kylpylässä. Majoituksien varaaminen kannattaa aloittaa aikasin, kirsikankukka-aikaan on muutkin liikkeellä, ruuhkia on, ja hinnatkin voi olla kovemmat.

  Muutama kuvapostaus (4) tuli tehtyä matkasta: http://herneetkinrokkaa.blogspot.fi/search/label/Japani
  Toivottavasti saat niistä inspistä :)

 • Ihanan kohteen olet valinnut! Minun ja mieheni oli tarkoitus lähteä Tokioon juurikin ensi keväänä, mutta miehen työkuviot pistivät suunnitelmat uusiksi ja lähdemmekin jo kuukauden päästä : ). Hanami jää siis tällä kertaa näkemättä, mutta toivottavasti teidän matkanne aikana kirsikankukat olisivat täydessä loistossaan.

  Kävin Tokiossa ensi kerran vuosi sitten ja voi että kuinka suuren vaikutuksen se teki. Ja minkä poltteen päästä takaisin se jätti jälkeensä : ). Asuimme Shinjukussa, joka on mielestäni täydellinen sijainti asuinpaikaksi: siellä on Tokion suurin juna/metroasema, joten kulkuyhteydet melkeinpä mihin tahansa ovat loistavat. Suosittelen lämpimästi Hilton Tokyo -hotellia, jossa asumme myös tällä tulevalla matkallamme. Tosin hinta ei ole se kaikkein edullisin, eli jos budjettimatka on kyseessä, niin silloin varmaankin esimerkiksi joku ryokan tai pienempi hotelli voisi olla parempi vaihtoehto.

  Jos kiinnostaa, niin olen kirjoitellut viime matkastamme muutaman postauksen, jotka kaikki löytyvät helposti täältä: http://blackpluswhiteisgrey.casablogit.fi/lue/2014/10/matka-varattu

 • Japanissa

  Moikka!

  Me oltiin viime keväänä Tokiossa ja majoituttiin City hotel Hanzomonissa. Se on aivan metroaseman vieressä. Paikka on rauhallinen, mutta siitä pääsee kätevästi kaikkialle. Hintaa en muista nyt, mutta ei ollenkaan kalleimmasta päästä.

  Kivaa matkaa, Tokiossa on vaikka mitä! :)

 • Leenasliiii

  Edullisia ja siistejä, tosin persoonattomia, ovat esim. Toyoko Inn -hotellit. http://www.toyoko-inn.com/eng/

 • mekor

  Asuin Japanissa vuoden ja tuona aikana Tokiossa tuli käytyä jokusen kerran. Itse pidin eniten Asakusan alueesta valtavine buddhalaistemppeleineen ja ostoskatuineen. Alue on kuitenkin päivisin todella ruuhkainen, ja paikalle kannattaakin mennä aamulla kun myyjät vasta availevat putiikkejaan. Yöelämän kannalta ylivoimaisesti kiinnostavin alue on Kabukichon alueelta löytyvä Golden Gai (http://www.japan-guide.com/e/e3011.html) joka tarjoaa häivähdyksen Tokiosta ajalta ennen pilvenpiirtäjiä ja kansainvälistä metropolitunnelmaa: pachinkohalleja, yökerhoja, karaokebaareja ja bordelleja vilisevän alueen sisältä löytyy uskomattoman kapea katu ja kadulta n. 200 pikkiriikkistä baaria ja ravintolaa.
  Shinjukun alueelta löytyy myös Tokyo Metropolitan Governement building, jonka näköalatasanteelta pääsee ihailemaan Tokion vilinää aitiopaikalta. Toisin kuin Tokion näköalatornit (esim. Sky Tree), Metropolitan goverment building on kävijöille täysin ilmainen, ja oman kokemukseni perusteella ruuhkiakaan ei juuri ole: http://www.metro.tokyo.jp/ENGLISH/TMG/observat.htm

  Kymmenen päivää on vähän siinä ja siinä, että kannattaako Tokiosta suunnata muuallekin. Jos päätätte lähteä seikkailulle kaupungin ulkopuolelle ja budjetti sallii, suosittelen junamatkaa Kiotoon. Unescon maailmanperintölistallekin päätynyt vanha pääkaupunki linnoineen, temppeleineen ja puutarhoineen on toki upea ilman kirsikankukkiakin, mutta pinkkeihin kukkiin verhottuna kokemus on aivan uskomaton. Sakuran aikaan Kiotossa on myös mahdollista päästä katsomaan ns. Miyako odoria, yli 140 v vanhaa tanssiesitystä jonka esittävät Kioton ihkaoikeat geishat ja maikot (http://www.miyako-odori.jp/english/). Illan pimetessä Kiotossa on myös mahdollista kiivetä kuuluisalle Kiyomizu dera- temppelille ja ihailla ”illuminationia”, eli kauniisti valaistua temppeliä, sitä ympäröiviä sakurapuita ja alapuolella aukeavaa kaupunkisiluettia. Mikäli aikataulu ei salli retkeä Kiotoon, iltavalaistuja sakurapuita pääsee ihastelemaan esimerkiksi Tokion Uenon kaupunginosassa: http://www.gotokyo.org/en/kanko/taito/event/uenosakuramaturi.html

  Liikkuminen Japanissa on turvallista ja vaivatonta vaikkei Japania osaisikaan – esimerkiksi metro- ja juna-asemilla kylteistä ja lippuautomaateista löytyy tekstit myös englanniksi. Tokion metro on japanilaisittain myös varsin kohtuullisen hintainen – päivälippu kustantaa muistaakseni n. 5 euroa. Suomeen verrattuna myös taksit ovat siedettävän hintaisia. Luotijunilla matkustaminen sitä vastoin on varsin kallista, ja menopaluulipuista voi helpostikin joutua pulittamaan toista sataa euroa.

 • Nekkutyttoe

  Kävin Tokiossa pari vuotta sitten, samalla reissulla pyörähdettiin myös Kiotossa, jonne ehdottomasti kannattaa suunnata jos budjetti kestää ja joko temppelit, geishat tai vanha arkkitehtuuri kiinnostaa.

  Jos ihan niin kauas ei halua tai ennätä matkustaa, Tokion liepeillä (vajaa pari tuntia lähijunalla) löytyy Nagatoro -niminen pikkukaupunki/luonnonpuisto. Siellä oli syksylläkin huikean kaunista, ja voisi kuvitella että kirsikankukka-aikaan vielä kauniimpaa. Kaupunkia ja aluetta pystyi tutkimaan jalkaisin, erityisesti jäi mieleen Hodosan-temppeli. http://www.nagatoro.gr.jp/en/

 • Kirsikkakukkien aikaan Tokio on kyllä parhaimmillaan, toivottavasti kukinta osuu teidän loman kohdalle. Olen itse asunut Tokiossa nyt 1,5 vuotta ja vieläkin löytyy uutta nähtävää! Mondon Tokio-opas oli aluksi myös itselläni käytössä ja koin sen erittäin hyväksi oppaaksi. Esimerkiksi Daikanayama on yhden pysäkin päässä Shibuyasta ja on erittäin trendikäs alue putiikkeineen ja kahviloineen. Jos temppelit kiinnostaa suosittelen Asakusan aluetta ja Meiji temppeliä Yoyogi puistossa. Täällä kyllä riittää nähtävää ja voisin suositella niin montaa eri paikkaa mutta tässä nyt muutama mitä ei ole vielä mainittu: Shimokitazawa, Kichijoji, Ueno, Yokohama jne. Blogistani löytyy lisää juttuja mm. Tokiosta ja reissuista Tokion ulkopuolelle.

 • Vastaus kaikkiin kysymyksiin...

Related posts