10/10/14

Menovinkki: 50-luvun valokuvia Hakasalmen huvilassa

4 49 50s.jpg

Olen liki vuoden päivät miettinyt, että pitäisi käydä pitkästä aikaa piipahtamassa aivan Helsingin keskustan kupeessa sijaitsevassa Hakasalmen huvilassa. Edellisestä visiitistä on jo vuosia aikaa ja nykyisin museokäytössä olevassa huvilassa on nyt noin vuoden verran ollut esillä 50-luvun Helsinkiä esittelevä Rasvaletti-valokuvanäyttely. Eilen illalla kaipasimme jotakin spontaania tekemistä ja yhtäkkiä keksin, että mennäänpä nyt katsomaan se näyttely!

Ja voi pojat, se oli UPEA. Oli mieletöntä päästä kurkistelemaan omia kotikulmia 60 vuoden takaa – mitkä talot ovat olleet pystyssä jo silloin, mutta kuinka maisema toisaalta on myös tässä ajassa hurjasti muuttunut. Tyyli-intoilijana en voinut olla huokailematta myös 50-luvun vaatteiden ja kampausten perään. Jotenkin sen ajan tyylissä kaikki näyttivät niin huolitelluilta ja tyylikkäiltä. Ihan mielettömän hieno näyttely, jonka parissa olisi voinut vierähtää useampikin tunti. Näyttely on esillä vielä marraskuun loppuun, joten voi olla, että teen sinne vielä toisenkin tutkimusretken. Ja mikä parasta, tämä elämys ei maksa yhtikäs mitään, sillä sisäänpääsy on ilmainen. :) Suosittelen todella lämpimästi!

PSST, joinakin päivinä huvilan yhteen huoneeseen rakennetussa 50-luvun tyylisessä kampaamossa on myös ollut mahdollisuus saada maksutta itselleen 50-luvun henkinen kampaus. :) Facebookin puolelta löytyy näyttelystä ja oheistoiminnasta lisäinfoa kiinnostuneille sekä makupaloja näyttelyssä nähtävistä kuvista. 

MITÄ?

50-luvun Helsinkiä ja elämänmenoa esittelevä Rasvaletti-valokuvanäyttely

MISSÄ?

Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13 B, Helsinki

MILLOIN?

ti-su klo 11-17 ja to klo 11-19, vapaa pääsy, 30.11.2014 saakka

Jutun kuva on 50-luvulta, mutta rapakon takaa jenkeistä. Upealta näyttää tuon ajan tyyli, yhtä kaikki. :)

Photo: All Over Press

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Kauneus, Kulttuuri, Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Aure

  Kaupunginmuseon työntekijänä on tosi kiva kuulla, että tykkäsit näyttelystä! Olen myös pitänyt siellä teemaopastuksia 50-luvun muodista, harmi ettet sellaiseen sattunut osumaan!

  50-luvun kampaamossa olivat kampaajat tekemässä pikakampauksia koko huhtikuun ja syyskuun. Viimeisen kerran kampauksia saa torstaina 23.10., jolloin Hakasalmessa järjestetään 50-luvun hipat. Siitä on tulossa ihan mahtava ilta! Dj Farmer John pyörittää 50-luvun vinyylejä, HOT-dancers opettaa tanssimaan fuskua, kampaamossa saa itselleen kampauksen ja meikin, vintageyhdistys Fintage piirtää saumoja tanssijoille ja Kalevan martat pitävät puhvettia. Ja sinnekin on täysin vapaa pääsy!

  Tässä on tapahtuman Facebook-sivu: https://m.facebook.com/profile.php?id=370365503114485

 • Jenniii

  Mahtavaa, kiitos lisäinfosta ja täydennyksistä! :)

 • PaulaL

  Kiitos tästä menovinkistä, kävin katsomassa näyttelyn tänään. Todella kivoja ja mielenkiintoisia kuvia! Ostin pari kuvaa kotiinkin.

 • ellun10

  Kävin vihdoin viimein viime lauantaina katsomassa näyttelyn (monesti mennyt bussilla ohi ja miettinyt että tuonne pitää päästä käymään) ja kyllä kannatti! Oli mahtavaa nähdä kuvia kotikaupungistani, tutuista paikoista kuitenkin niin erinäköistä kuin tänäpäivänä… ja se kampaamohuone oli niin ihastuttava, aisti aivan 50-luvun hengen. Taidanpa piipahtaa vielä kerran tunnelmoimassa :)

Related posts