9/10/14

Uusia puolia Jennistä

58 71 veikko-kahkonen1.jpg

Pääsin viime viikolla upean valokuvaajan kameran eteen, kun Veikko Kähkönen huikkasi minulle, haluaisinko tulla käymään hänen studiollaan. Hassua sinänsä, mutta olin vain muutama viikko takaperin ihastellut Veikon työtä jossakin sosiaalisen median syövereissä ja miettinyt, että siinäpä on tyyppi, jonka kuvattavaksi olisi joskus kiva päästä. Näköjään great minds think alike, koska kutsu kävikin melkein saman tien. Tekin olette saattaneet törmätä Veikon kädenjälkeen, sillä hänen ottamiaan kuvia vilisee muoti- ja aikakauslehdissä tämän tästä. 

Pakkasin kotona Ikea-kassin täyteen potentiaalista kuvauskampetta ja viipotin kasseineni Veikon studiolle Bulevardille. Tällä kertaa pääsin leikkimään mallia vähän erityisemmissä merkeissä, sillä paikalla oli myös meikkaaja Marina Lavenius, joka taikoi minulle upean kuvausmeikin sekä kampauksen. Omat taidot ovat siinä määrin rajalliset, että on aina tosi kivaa päästä ammattilaisen hyppysiin laitettavaksi. Marinan käsissä polkkatukka taipui niin uusiin asentoihin, että inspiroiduin tuosta jännästä kampauksesta ihan älyttömästi. Luvassa on jossain vaiheessa meikistä ja tukasta vielä itse napsimiani kuvia, joissa ne näkyvät paremmin. 

Kuvauspäivä hurahti hyvässä seurassa kuin hetkessä ja itse asiassa ehdimme kuvata studiolla useammankin setin. Toivon mukaan pääsen esittelemään teille vielä muitakin Veikon ottamia kuvia myöhemmin, mutta tässä esittelyssä nyt erä 1. :) Minut on yleensä totuttu blogissa näkemään tietyn näköisenä, joten Veikon ajatuksena oli näyttää minusta jokin ihan uusi puoli. Ja siinä taidettiin onnistua! Kyllä on aika etuoikeutettu olo, kun pääsee tällaisten huipputekijöiden kanssa leikkimään oman elämänsä supermallia. <3

Kiitos Veikolle ja koko tiimille ihan mahtavasta päivästä! :)

Translation: I had the most awesome photoshoot last week with the amazing photographer Veikko Kähkönen. Huge thanks to Veikko, Marina and Emma – you made me feel like a supermodel. :)

veikko-kahkonen2.jpg veikko-kahkonen3.jpg

Sweater Samuji, Skirt BikBok (sample/gifted), ring vintage

Photography: Veikko Kähkönen

Photographer’s assistant: Emma Sarpaniemi

Make up & Hair: Marina Lavenius

Styling: Jenni Rotonen

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Kauneus, Muoti

58 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • emmery

  Kuvat ovat muuten upeita mutta mun mielestä meikki on vähän epäonnistunut… näytät 20 vuotta vanhemmalta! En meinannut edes tunnistaa varsinkaan ekasta kuvasta, ensimmäinen ajatukseni oli että kuvassa olisi äitisi…

 • LTL-Anna

  Upeita kuvia, kuin muotilehden sivuilta :)

 • titi

  Wau mita kuvia, heti tuli mieleen etta naytat Uma Thurmanilta!

 • collinedelapaix

  Miun mielestä meikki ei oo ollenkaan epäonnistunu, tunnistin siut heti ekasta kuvasta etkä tosiaan näytä miltään viiskymppiseltä vaan ihan ikäiseltäsi! Mie nään upeita kuvia, ihanan herkän meikin, hienot vaatteet ja kauniin naisen :)

 • iidaac

  Upeita kuvia! Tuosta ensimmäisestä kuvasta tulee jotenkin mieleen Uma Thurman, teillä on jotenkin samanlaiset, aivan ihanat silmät.

 • Johanna Lehtimäki

  Upeaa jälkeä tiimiltänne! Kaikki natsaa täydellisesti. Meikkikin on just upea ja korostaa hienosti persoonallisia kasvonpiirteitä :)

 • CougarWoman

  Mulla tuli joku satuolento mieleen, siis lähinnä keiju tms – eikä siis vaikka mörkö :D Todella todella upeita, vähemmän ”pehmeitä”, särmikkäitä!

 • LOOVE !!!!! niin upea jenniseni

 • piia pauliina

  Munkin mielestä ihan Uma Thurmanin näköinen :) Kauiita kuvia,

 • Jenniii

  Kylläpä sitä kovin eri tavoin voivat jotkut nähdä saman kuvan. :)

 • Whoooa! Upeita kuvia ja kerrassaan upea malli. Oot uskomattoman kaunis, Jenni!

 • PSK

  Oih ja vau! Aluksi luulin, että kuvissa on Klara Kivilahti :)

 • annemi

  Siis upeita kuvia! olet kuin ilmetty Uma Thurman ekassa kuvassa :) 

 • Maarit

  Upeita kuvia!!!

 • Mullekin tuli mieleen Uma <3 Mikä ihana look-a-like! Mielestäni kasvojesi loiste ja huulet ovat todella onnistuneet! Lisää näitä!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Tuulie

  Itsellänikin tuli mieleen, että näytät vanhemmalta. Asiaa hetken pohdittuani tulin siihen tulokseen, että oikeastaan näytät vain ikäiseltäsi, toisin kuin yleensä. Olet normaalisti niin tyttömäinen ja tässä näytät aikuisemmalta. Superkauniita kuvia, mutta babyface rulettaa! ;)

 • naytat ihan superkauniilta tosin kuva olisi voineet olla vahan vahemman muokattuja, jotta luonnollinen, kaunis jenni paasisi viela enemman esiin!

 • Elina

  Vauuuu miten upeita kuvia! Olet todella häikäisevä sekä tyttömäisempänä että näin naisellisemmaksi laitettuna! Mielestäni on aivan mahtavaa että sinulla riittää kauneutta josta ammentaa inspiraatiota niin monella tyylillä! :)

 • lodju

  Oot kyllä uskomaton. En ihmettelis yhtään jos sut kuvattais jonkun muotilehden kanteen. Ihan tosi! Tosi kuin vesi :)

 • Jenniii

  Itse asiassa hämmästyisit varmaan, jos näkisit kuvista muokkaamattomat raakaversiot, sillä ero on hämmentävän pieni. :) Meikillä ja studiovaloilla pystyy tekemään ihmeitä! Toki tässä tapauksessa on tarkoituksella haettu tuollaista voimakasta kontrastia ja värejä on korostettu, mutta minua itsessään ei juuri ole photoshopattu – vähän silmänalusia vaaleammiksi, mutta siinäpä se. :)

 • appelsiini

  Miksi on meikin pitäisi ”epäonnistunut” jos näyttää vanhemmalta? Tässähän oli juuri tarkoitus näyttää uusi puoli Jennistä. Tuntuu hieman kaavoihin kangistuneelta ajatukselta.
  Minusta lookki oli upea ja Jenni näyttää ensimmäisessä kuvassa särmikkäältä, mielenkiintoiselta ja älykkäältä naiselta!

 • Jenniii

  Poikakaveri tokaisi tuon kommentin nähtyään, että ”Eli näytät näissä kuvissa ikäiseltäsi!” ;) T: Jenni 10v.

  Itse en tuntenut meikissä itseäni mitenkään huonolla tavalla vanhemman näköiseksi – ehkä vain nimenomaan aikuisemman. Olen tottunut siihen, että minua luullaan lähes poikkeuksetta 5-10 vuotta nuoremmaksi kuin todellisuudessa olen, joten babyface todellakin. :D Viisikymppistä tai edes nelikymppistä en kyllä näissä kuvissa silti näe millään. Mutta tämäkin on varmasti makuasia ja mielipiteitähän maailmaan mahtuu.

  Minusta itsestäni on vain hauskaa kokeilla, miten eri näköiseksi sitä voi meikillä, kuvakulmilla ja valoilla muuntautua. Onneksi tällaisia kokeiluja ei tarvitse niin vakavasti ottaakaan. Itse tykkäsin sekä Veikon että Marinan kädenjäljestä valtavasti ja päivä studiolla oli aivan mahtava. Toivottavasti päästään jatkossakin tekemään yhteistyötä!

 • Jenniii

  Kiitos! :) Vähän samaa mietin kieltämättä itsekin – juuri tämä erilainen meikki oli omiaan näyttämään myös minusta uudenlaista puolta. Kuvaukset suunniteltiin aika hyvin etukäteen meikkiä myöten ja varmasti kuvausmeikkiin on tietoisesti haettu aika erilaista lookia kuin mitä normaalisti suosin. Koen kuvissa itse näyttäväni ihan ikäiseltäni, aikuiselta naiselta. Toisaalta, minäpä olen aina ollut aivan surkea arvioimaan ihmisten ikää. ;)

 • Jenniii

  Voi kiitos, mutta ei kai nyt sentään! :)

 • Jenniii

  Myös Facebookin puolella tämä kuva on saanut valtavasti Uma Thurman -kommentteja. Tämä on tosi jännä, koska minua on elämässä ihan muutaman kerran verrattu Umaan, mutta näemmä kuvakulma ja ilme vaikuttavat tosi paljon. Opiskeluaikainen poikakaverini reilun 10 vuoden takaa tokaisi minulle ensikohtaamisellamme, että muistutan Uma Thurmania ja hän näki minussa niin paljon samaa, että alkoi kutsua minua leikkisästi lempinimellä ”Uma”. Lempinimi jotenkin jäi käyttöön ja hän kutsui minua Umaksi koko suhteemme ajan, haha. :D

 • On kyllä ihan Uma Thurmanin näköinen :) Luulin eka että siinä onkin Uma Thurman kunnes luin otsikon ja tekstin. :D

 • Jenniii

  Voin kuvitella, että monen sellaisen silmiin, jotka ova nähneet minut vain blogin kautta, nämä kuvat näyttävät varmasti todella erilaisilta. Itse on tietysti omaa naamaansa tarkastellut ja nähnyt jokaikisestä kuvakulmasta, joten tavallaan tunnen kasvoni ja ilmeeni myös epätavallisemmista kulmista (samoin kuin läheiset tietysti). Minut on totuttu näkemään blogissa tietyistä kuvakulmista kuvattuna ja tietyillä samoilla ilmeillä, joten ymmärrän hyvin, jos jossakussa tämä uusi puoli herättää hämmennystä. :) Olen itse vain tosi innoissani siitä, että Veikko on saanut minusta irti jotain ihan uutta sellaisella tavalla, että silti tunnen oloni kotoisaksi katsoessani näitä kuvia. 

  Ja kiitos. Ihana kuulla, että sinä näit kuvissa jotakin noin positiivista. :) Hämmästyin kovasti tuota ensimmäistä meikkikommenttia, koska itse tykkäsin tästä meikistä tosi paljon ja inspiroiduin heti seuraavana päivänä kokeilemaan kotonakin jotain erilaista. Onneksi ei aina tarvitse näyttää samalta. :)

 • Jenniii

  On jotenkin hauskaa, että tuosta ensimmäisestä kuvasta niin monelle on tullut Uma Thurman mieleen. Mutta olen kuullut joskus aiemminkin näitä Uma Thurmanin silmät -juttuja. :) Kiitos!

 • Jenniii

  Kiitos, huippua kuulla! :) Oli kyllä niin loistava tunnelma ja henki kuvauksissa. Toivottavasti pääsen tekemään tuon porukan kanssa hommia toistekin.

 • Jenniii

  Hahahah, no ihan positiivista, ettei mörkö sentään! :D Keiju kiittää!

 • Jenniii

  Kiitos pikkuveikka! <3 Joku päivä mekin vielä kuvataan!

 • Jenniii

  Kiitos. :) Kyllä sen huomaa, että ammattilaisten käsissä melkein kenestä vain saadaan ihmeitä irti!

 • Jenniii

  Kiitos! Hahaa, pitää sanoa Klaralle terkkuja. ;)

 • Jenniii

  Uma-lookalike kiittää. :) Nuoruusaikojeni poikakaverin mielestä olin niin Uma Thurmanin näköinen, että hän kutsui minua koko suhteemme ajan lempinimellä ”Uma”. :D

 • Jenniii

  Kiitos Maarit! :)

 • Jenniii

  Voi kiitos Elisabeth! :) Hauskaa, että eri kuvakulmista ja eri ilmeillä minua vertaillaan aina ihan eri julkimoihin. Näemmä tuo ensimmäisen kuvan ilme ja kulma ovat Uma Thurman. ;) Tykkäsin meikistä itsekin ja tuli älytön into kokeilla tuollaista kiiltävämpää meikkipohjaa arjessakin.

 • Jenniii

  Apua, kiitos ihanasta kommentista. :) <3

 • Jenniii

  No ei kai nyt sentään! Mutta olen tosi otettu, kiitos. :)

 • Jenniii

  Haha, wannabe-Uma kiittää! :D

 • ElizabethRinne

  WAU mikä nainen! Ja samalla linjalla; et näytä vanhalta vaan täsmälleen ikäiseltäsi. Kerrassaan onnistuneita otoksia kauniista naisesta! 

 • ElinaKoo

  Aivan mielettömän kauniita kuvia! Ja koska tässä nyt oli meikkipostaus juuri ennen näitä kuvia, niin pakko kysyä mitä ammattimeikkaaja teki ihollesi?? Minkälaisia tuotteita käytti. Koska ihohan oikein hehkuu!
  Enkä nyt tarkoita että itse tekemässäsi meikissä olisi jotain vikaa, se on vain enemmän ”matta” ja itseasiassa hyvin samanlainen minkä itse teen. Mutta todella kiinnostaa, t: haluaisin joskus näyttää tuolta.

 • Jenniii

  Voi kiitos Elizabeth! :)

 • Siiri E.

  Näytät tuossa keskimmäisessä kuvassa vähän Uma Thurmanilta! Ihania :)

 • Jenniii

  Kiitos kovasti Elina! Oman meikin mattaisuuskin vaihtelee hiukan siitä, että onko kuvat napattu juuri meikin tekemisen jälkeen vai vasta hiukan myöhemmin. Ja toki ihan päiväkohtaisiakin eroja on – vaikka meikin tekee samoin eri päivinä, lopputulos silti on harvoin täysin identtinen. Oma kokemukseni on, että yleensä meikki on parhaimmillaan vasta pari tuntia sen jälkeen, kun naama on puunattu. Eilistä meikkijuttua tehdessä jouduin räpsäisemään kuvat melkein saman tien meikattuani.

  Käytännössä tällainen kuvausmeikki näyttää upealta valokuvissa, muttei valitettavasti toimi oikein livenä. Iholle ei laitettu mitään puuterimaista, vaan pinta jätettiin TODELLA kiiltäväksi – melkein olisi voinut otsasta peilailla itseään. :D Meikissä käytettiin oikeastaan pelkkiä voidemaisia tuotteita ja luomet muun muassa meikattiin huulikiillolla. Luonnossa meikki oli aika rajun näköinen, mutta studiovalojen edessä otetuissa kuvissa toimii. 

  Jos tällaista kuulasta lopputulosta tavoittelee arkimeikkiin, voi oikeastaan toteuttaa sen minun neuvomani meikkipohjan, mutta yksinkertaisesti jättää puuterin kokonaan pois tai käsitellä vain T-alueen kevyesti siveltimellä. Sunnuntain ihastellun kuulaan meikkipohjan tein siis ihan noilla samoilla omilla ohjeillani, mutta valo oli kuvia ottaessa hiukan kauniimpi ja meikkauksesta oli ehtinyt kulua jo muutama tunti, jolloin ihon luonnollinen kiilto ja kuulaus näkyi enemmän. :)

 • Jenniii

  Kai se on uskottava, kun niin moni on näistä kuvista samaa sanonut. :)

 • Liu

  Kaikki nuo kuvat kelpaisivat Glorian kanteen ihan heittämällä. Oikeasti :)

  Jos jotain bloggaajilta kadehdin, niin näitä yhteistyömahdollisuuksia taitavien kuvaajien kanssa. Omat kokemukset valokuvattavana olemisesta jäivät sinne koulukuvien tasolle ja tuloksena kauhea kamerakammo…ehkä pitäisi joskus sijoittaa kunnon muotokuvaan niin olisi jotain mitä vanhana katsella ja muistella :)

 • Jenniii

  On sanottava, että se on kyllä oikeasti minullekin ollut yksi upeimmista blogin kautta tulleista jutuista, että olen päässyt tekemään tällaisia yhteistöitä huippukuvaajien kanssa. Omat koulukuvat olivat niin karmeaa katseltavaa, että monena vuonna en ostanut koulukuvia omaksi lainkaan. Lähinnä kokemus oli minulle vain lannistava. Karttelin teini-iässä kameroita niin hanakasti, että minusta ei ole ikävuosilta 15-18 juuri lainkaan valokuvia. Isäni on joskus todennut että niiden vuosien perhealbumeita katsellessa voisi luulla, ettei hänellä ole tytärtä lainkaan. On ollut tämän blogimatkan varrella minulle tärkeä juttu, että olen oppinut tässä samalla tulemaan sinuiksi itseni kanssa ja nauttimaan myös valokuvattavana olemisesta.

  Voin lämmöllä suositella etenkin kaikille valokuvatraumoja poteville jotakin potrettisessiota taitavan ammattikuvaajan kanssa. Veikko Kähkönen, Nadi Hammouda ja muutkin tuntemani kuvaajat tekevät mielellään aikataulujensa puitteissa kuvauskeikkoja myös ihan tavallisten ihmisten kanssa kaikenlaisen näkyvämmän työn ohella. Rohkeasti siis vain viestiä vaikkapa Veikolle, joka on muuten myös todella sympaattinen tyyppi. :)

  Se tunne, kun näkee itsensä ammattikuvaajan linssin läpi, on ihan mieletön. Huippuammattilainen näkee jokaisessa ne kauniit piirteet ja osaa tuoda ne myös kuvassa upeasti esiin. Monilla valokuvaajilla on tekninen osaaminen kuvaamiseen, mutta vain harvoilla on oikeasti se lahja, näkemys, joka tekee teknisesti hyvistä kuvista myös visuaalisesti loistavia. :)

 • Piret

  ihan sanattomaksi veti toviksi tämä kuvasarja. aivan uskomattoman kaunis olet Jenni :)

 • Jenniii

  Kiitos kaunis! <3

 • Sini-inis

  Näytät jotenkin ihan Maria Veitolalta näissä kuvissa, varsinkin ihan ensimmäisessä kuvassa! Ehkä hänellä on usein tuollainen meikki? :)

 • Vierailija

  No et todellakaan näytä nelikymppiseltä. Kuvat ovat todella hyviä ja itse pidän kuvausmeikistä valtavasti. Valotus ja meikki korostavat todella kauniisti kasvosi piirteitä.

  Mutta tässä se taas nähdään. Kun otetaan tutusta poikkeavia kuvia, niin joillakin ensimmäinen reaktio on hämmennys.

 • leijona

  Ei ole oleellista minkä ikäiseltä näytät kuvissa, vaan se, että ne toimivat. Kuvissa olevan metallin värisen hameen sävy yhdistyy meikkiin, puseron väri yhdistyy ihoon ja taustan sininen väri taas silmiin. Hiukset rikkovat kokonaisuuden ja tekevät kuvista luonnollisia. Kuvat ovat viileiden sävyjen ja kuulauden harmoniaa. Tiimisi on tehnyt hyvää työtä. Kaksi alinta kuvaa on täydellisiä. Ylimmässä kuvassa olisin laskenut leukaa hieman alemmaksi. Olet ilmeikäs ja luonnollinen malli. Harvoin näkee täällä Lilyssä näin hyviä kuvia. Loistavaa ja kansainvälistä tasoa.

 • Jenniii

  Maria Veitola! No tuo vertaus onkin jotain ihan uutta. :)

 • Jenniii

  Nyt veti kyllä ihan sanattomaksi tällainen kehujen tulva. Kiitos. :)

 • M.

  Jenni olet niin upea!! Mahtavia otoksia!

 • RL

  Siis VAU! Upea daami! Olet saanut jostain ihan uutta fiilistä kuviin. Kyse ei voi olla pelkästään huikeasta kuvaajasta. Jes!

 • Pirima

  Vaikka kaikkien kommenttien jälkeen huomasin jotain Uma Thurmania tuossa ekassa kuvassa niin itselleni tuli myös ihan ekana Maria Veitola mieleen. Eikä se ole hyvä tai huono juttu, ihan vain tuli mieleen. Varmaan joo hänellä tuollainen meikki ja ilme usein. Samaten mietin, että näytät vanhemmalta, mutta toisaalta olet kyllä sellainen babyface yleensä kuvissa, että viime aikoina on kiva kun olet alkanut näyttää ikäiseltäsi. :) Aivan mahtava tilaisuus kyllä päästä tällaisiin kuvauksiin!

Related posts