9/10/14

Kaunis meikkipohja ja luottotuotteet

8 59 meikkipohja3.jpg

*-merkityt tuotteet on saatu testiin blogin kautta

Olen saanut viime aikoina paljon kyselyitä arkimeikistäni ja käyttämästäni meikkipohjasta. Etenkin viime sunnuntain huulipunapostauksessa näkynyt meikkipohja herätti kiinnostusta ja mieluustihan minä niksini ja luottotuotteeni esittelen. Ja itse asiassa pitkästä aikaa on vähän esittelemistäkin, sillä olen löytänyt meikkipussiini useamman uuden lempparituotteen. 

Kuten varmaan suurin osa teistä tietääkin, en todellakaan ole mikään meikkaamisen ammattilainen, pikemminkin olen aina kokenut olevani aika huono meikkaamaan. Kokemus ja harjoittelu on kuitenkin tässäkin hommassa tehnyt ihmeitä ja nykyään koen osaavani jo aika hyviä niksejä kasvojen parhaiden puolten korostamiseen. Jutussa mainitut tuotteet ja tavat ovat sopineet mainiosti ainakin minulle, joten toivottavasti näistä on iloa myös teille muille. 

meikkipohja6.jpg

Vaikka käytän perusmeikkipohjan tekoon peräti kuutta tuotetta, luotan yleensä silti hyvin kevyeen ja kuulaaseen lopputulokseen ja pyrin käyttämään meikkiä mahdollisimman vähän. Etenkin kesäaikaan saatan jättää meikkivoiteen kokonaan pois ja meikata kasvoja vain osittain eli häivyttää tummia silmänalusia ja peittää epäpuhtauksia tai muita punoituksia. Nyt syksyn tullen meikkipohjani tärkeimmät tuotteet ovat hyvä meikkivoide sekä peitevoide, irtopuuteri ja poskipuna. Nyt kesän jäljiltä olen yhä käyttänyt myös hohdeaurinkopuuteria, mutta usein talvea kohden jätän sen kokonaan pois. Tämän hetken luottotuotteeni ovat:

 • Lancôme Teint Miracle -meikkivoide (sävy 010)*
 • Maybelline Fit me! -peitevoide (sävy 15)
 • Lumene Mineral Loose Powder -irtopuuteri (sävy Translucent)
 • Lumene Arctic Sun -hohdeaurinkopuuteri*
 • Yves Rocher Natural Blush -poskipuna (sävy 30 Teint Mat Rosé)*
 • Glo Minerals -poskipuna (sävy Sweet)*

Tein Photarilla tähän jutun yhteyteen yksinkertaiset havainnollistavat kuvat sitä varten, jos joku haluaa tarkempia ohjeita, miten levitän peitevoiteen, aurinkopuuterin ja poskipunan. Väriläiskät markkeeraavat siis kuvissa levityksen kohtaa, eivät tuotteen määrää. ;)

meikkipohja10.jpg

Hyvin hoidettu ja kosteutettu iho on paras pohja kauniille meikille, joten meikkaaminen alkaa kosteusvoiteesta. Ei kuitenkaan siitä tällä kertaa enempää, sillä ihonhoitojuttua on luvassa sitten erikseen. Itse meikin tekemisen aloitan yleensä meikkivoiteesta. Luotin meikkivoiteissa noin 10 vuoden ajan Max Factorin Lasting Performanceen, mutta nyt olen löytänyt uuden suosikin, joka päihittää jopa tuon entisen lempparini helposti: Lancôme Teint Miracle (sävy 010)*. Unelmankevyt meikkivoide peittää kevyesti ja jättää ihon kauniin kuultavaksi. Levitän yleensä meikkivoidetta hyvin ohuen kerroksen sienellä ja saatan sitten täydentää vielä joitakin kohtia, jotka kaipaavat enemmän peittämistä.

meikkipohja-a3.jpg

Meikkivoiteen levittämisen jälkeen katson, mitkä kohdat kaipaavat vielä peittämistä tai korostusta. Tavallisimmin laitan valoa taittavaa peitevoidetta aplikaattorista pienet pisteet kuvassa näkyviin kohtiin ja levitän voiteen sormin. Suosikkini peitevoiteissa oli pitkään Goshilta, mutta kun lempparituotteeni valmistus lopetettiin, olen sen jälkeen vannonut Maybellinen Fit me -peitevoiteen nimiin. Tykkään nestemäisestä koostumuksesta, sarjassa on iholleni sopiva sävy ja tuotteen peittävyys on juuri sopiva.

Omilla kasvoilla peittämistä kaipaavat yleensä tummat silmänaluset, punoittavat nenänpielet sekä satunnaiset epäpuhtaudet. Niiden lisäksi sipaisen yleensä voidetta myös hiukan hymyjuonteisiin, leukaan sekä otsaan (jossa usein on jotain pientä peittämistä muutenkin). Joskus taputtelen myös kevyesti peitevoidetta huulten ympärille ennen huulipunan levitystä.

meikkipohja9.jpg

Tämän jälkeen on vuorossa on irtopuuteri. Tällä hetkellä minulla on käytössä Lumenen irtopuuteri, joka ajaa asiansa oikein hyvin. Jos ihmettelette purnukan vaaleanpunaista kantta, väri johtuu siitä, että tuote on Roosa Nauha -kampanjassa mukana. Puutereissa merkillä ei ole minusta niin paljon merkitystä, kunhan vain muistaa, että irtopuuteri on satatuhatta kertaa parempi kuin kivipuuteri. Irtopuuteri on huomattavasti hienojakoisempaa ja iholla näin olen paljon ”näkymättömämpi” vaihtoehto kuin tavallinen kivipuuteri. Erittäin painokas suositus siis panostaa irtopuuteriin, joka muuten yleensä kestää käytössä kuukausitolkulla, ellei jopa puoli vuotta.

Olen itse saanut opetella hillitsemään puuterin käyttöä, koska iho näyttää yleensä kaikkein kauneimmalta ja kuulaimmalta, kun se ei ole täysin mattainen. Sain viime keväänä meikkaaja Ilkka Ruotsalaiselta loistovinkin, joka on toiminut omissa meikkausrutiineissa sittemmin erinomaisesti. Levitän irtopuuterin vipalla pyörein liikkein painellen silmien alle ja muihin sellaisiin kasvojen kohtiin, joista peitevoide ja/tai meikkivoide lähtee helposti rullautumaan tai kulumaan – tällöin meikki kiinnittyy kaikkein parhaiten. Muualle kasvoille huitaisen irtopuuteria kevyemmin paksulla siveltimellä. Lopputulos jää kevyeksi ja kuulaaksi, mutta tarvittavissa kohdissa meikki on riittävän järeästi kiinnitetty.

meikkipohja-2c.jpg

Irtopuuterin jälkeen vuorossa ovat poskipuna ja aurinkopuuteri, joita levitän kasvoille usein vähän sekalaisessa järjestyksessä. Nyrkkisääntönäni lähinnä on, että hohtavimmat ja kuulaimmat tuotteet laitan kasvoille viimeiseksi, jotta päällimmäiseksi iholle jää kaunis hehku. Himoitsen yleensä poskipunahyllyllä kaikkein kirkkaimpia ja raikkaimpia sävyjä, mutta olen huomannut, että kasvoilla kauneimman ja luonnollisimman hehkun on taannut rasiassa melko vaatimattomalta näyttävä Yves Rocherin Teint Mat Rosé (30) -sävy*. Yleensä täydennän sitä vielä kauniisti hohtavalla Glo Mineralsin -poskipunalla* niin, että lisään vain kevyesti yhden tupsauksen tuota hohdetta poskipäiden korkeimpaan kohtaan (jonka löytää kasvoilta helposti hymyilemällä).

Poskipunan levittämisessä on useita eri taktiikoita, mutta itse suosin tyttömäisen pyöreää levitystapaa, niin että pyyhkäisen siveltimellä ikään kuin pallot kummankin poskipään keskiosaan ja häivyttelen niitä sitten hiukan reunoilta. Jos oikeaa kohtaa tuntuu olevan vaikea löytää, hymyily auttaa paikantamaan poskipäät. Kannattaa varoa, ettei levitä poskipunaa liian lähelle nenää – se näyttää vähän hassulta ja tunkkaiselta. Hyvänä ohjeena voisi pitää, että poskipunan ja nenän väliin kannattaa jättää ainakin yhden sormen paksuinen väli.

meikkipohja-a2.jpg

En yleensä ole ollut mikään intohimoinen aurinkopuuteri-ihminen, sillä näin kalvakoille kasvoille useimmat aurinkopuuterit ovat liian tummia ja/tai oransseja. Nyt olen kuitenkin löytänyt aivan tajuttoman hyvän (!) aurinkopuuterin, joka on sopivan vaalea ja jättää kauniille upean hehkun, muttei kimaltele liikaa. Lumenen Arctic Sun -hohdeaurinkopuuteri* on nimittäin aivan ässä. Pyöräytän sitä yleensä paksulla siveltimellä hiukan ohimoille, poskipäille ja nenänvarteen.

Tämä tuote luo oikeasti tosi luonnollisen näköisen hehkun, sillä kesällä minulta kyseltiin moneen otteeseen, että ”Ohhoh, oletkos kerrankin saanut vähän päivetystä kasvoillesi?” :D Ja jouduin tunnustamaan, että ei, en vieläkään – tämä hehku tulee meikkipurkista. Kavereilta saadut hämmästyneet tokaisut kuitenkin kertovat siitä, miten luonnollisen lopputuloksen tuo hohdeaurinkopuuteri jättää. Useimmiten levitän aurinkopuuterin ja poskipunat sellaisessa järjestyksessä, että ensin mattaisempi Yves Rocherin puna, sitten aurinkopuuteri ja viimeiseksi pieni sipaisu tuota Glo Mineralsin punaa. 

Toivottavasti jutusta oli iloa meikkipohjavinkkejä kaivanneille ja laittakaa ihmeessä myös nuo loistotuotteet korvan taakse. Olen itse ollut niin onnellinen, kun viimein on löytynyt juuri sellaisia täydellisiä luottotuotteita omiin tarpeisiin. :)

meikkipohja2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Charkku

  Hyvältä näyttää! :)

 • RO

  Kiitos vinkeistä! Pitää laittaa korvan taakse, minulla on nimittäin todella saman tyyppinen iho kuin sulla. :) Mua kiinnostaisi vielä mitkä siveltimet sulla on käytössä ja jos suosittelet niitä myös? Mukavaa syksyn jatkoa!

 • Jenniii

  Kiitos! :) 

 • Jenniii

  Mahtavaa, jos postauksesta oli hyötyä ja iloa. :) Minulla on tällä hetkellä käytössäni Yves Rocherin poskipunasivellin, jonka olen saanut blogin kautta (kuvassa) ja Duroyn tuollainen paksu sivellin (kuvassa), jota käytän aurinkopuuterin levitykseen sekä Sephoran puuterisivellin, jota ei ole nyt kuvissa mukana. Kaikkia kyllä voin suositella ihan lämmöllä. Tykkään kovasti erityisesti tuosta YR:n siveltimestä. :)

 • sonsaa

  Ihanan havainnollistavat photoshoppaukset! Ei lainkaan niin kryptistä kuin mitä monissa naistenlehdissä on tullut nähtyä :D

 • Jenniii

  Hahaa! Jes! :D Jopa meikäläisen olemattomilla photarointitaidoilla syntyi siis ihan ymmärrettävää jälkeä. Hyvä, jos näistä oli apua!

 • Sarrio

  Näyttääpä kivalta :) Kiitokset oikein havainnollisesta postauksesta, tuosta on paljon apua tällaiselle alkeis-meikkaajalle. ;)
  Kiva olis saada just tommoinen luonnollinen meikki, mutta aina sitä miettii, että mitä nyt laittais, kun haluais vaan selvitä mahdollisimman helpolla. Tämä oli nyt tarpeeksi yksinkertaisesti selitetty jopa minulle. Täytyypä kokeilla. Kiitos ♡.

 • Tuula A

  Hei! Ihanan kaunis ja kuulas iho. Etsin hyvää peitevoidetta. Peittääkö Maybellinen voide poskien couperosan ja tasoittaako muutenkin kirjavaa ihoa? Olen joskus kokeillut myös Helena Rubinsteinin Magic Conceleair mutta se on ilmeisesti vain silmänympärysiholle? Ja hinta on kova.

Related posts