8/10/14

Punasteleva morsian

6 62 blushing-bride4.jpg

Vaikka tänään blogijuttujen otsikoissa on vilahdellut sormuksen metsästystä ja nyt vuorossa on punasteleva morsian, ei minulla ole mitään romanttisia uutisia kerrottavana. Sormus on saatu äidiltä 20 vuotta sitten ja punasteleva morsian puolestaan on uusi kukkatuttavuus, johon ihastuin lähikukkakaupassani tänään. 

Poikkesin pienen tauon jälkeen tänään Florannassa ja silmiini osui tuo pikkuruinen, taianomainen kukka blushing bride (serruria florida). En ole tainnut koskaan aiemmin nähdä kyseistä lajiketta ja mykistyin heti sen erikoisesta kauneudesta. Hennosti vaaleanpunertavine ja terävälehtisine kukkineen sekä neulasmaisine lehtineen kimppu on todella suloisen näköinen ilmestys. Nämä kukat ovat suorastaan epätodellisen näköisiä – melkein kuin jostakin muumien taikametsästä. :) Täydellinen hempeä piristyspilkku harmaaseen sadepäivään.

Kuulemma punastelevien morsianten kukinta-aika on juuri nyt ja hetken aikaa näitä vielä saattaa löytää kukkakaupoista. Jos siis ihastuit tähän yhtä paljon kuin minä, kannattaa suunnistaa kukkaostoksille pikimmiten. Maljakossa kaunokainen kestää noin viikon verran.

Translation: I bumped into the cutest flower and bought a bouquet of blushing brides (serruria florida) to cheer up this grey and rainy day (hey that sounds almost like a poem). Such a cute and delicate little flower. :)

blushing-bride1.jpg blushing-bride3.jpg blushing-bride5.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Koti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihana kimppu ja ihana nimi kukalla, täytyy itsekin harkita tuollaisen ostamista! :)

 • Laura G

  Harvemmin innostun kukista, mutta vau!

 • Outis

  Ai miten kaunis kukka, ihana!

 • Sonja Säde

  Oon tehnyt floristin hommia jo jonkin aikaa, enkä edes muista milloin viimeksi olisin nähnyt Suomessa jotain leikkouutuuksia. Onpas kiinnostava kaunotar! Muistatko millä suomalaisella nimellä sitä kutsuttiin?

 • Jenniii

  En ole varma, onko tälle edes suomenkielistä nimeä virallisesti? Lähikukkakauppani floristi puhui englanninkielisellä nimellä, jonka sitten vain käänsi suomeksi. Yritin tuon latinankielisen nimen perusteella etsiä jotakin suomalaista vastinetta, mutta en kyllä löytänyt. Joka tapauksessa aivan ihastuttava kukka!

 • Sonja Säde

  Nii just. Kaikkia uutuuksia ei löydykään Suomen virallisesta kasvien nimistöstä. Tolle hyvä nimi ois morsiamenkukka! :) pitää pitää silmät auki, jos vaikka itekin törmäisin tuohon jossain!

Related posts