3/10/14

Paljon asiaa Britneystä ja vähän alusvaatteistakin

46 67 britney11.jpg

Piipahdin viime viikolla reissuillani myös Kööpenhaminassa, sillä siellä lanseerattiin Britney Spearsin Changelle suunnittelema alusvaatemallisto. Olin toki utelias näkemään, miten laulajatar suoriutuisi suunnittelijan roolissa, mutta vielä uteliaampi olin näkemään itse Britneyn. Etukäteen oli nimittäin annettu tieto, että tähti itse saapuisi kunnioittamaan tilaisuutta läsnäolollaan. En ole koskaan ollut mikään suunnaton Britney-fani, mutta onhan se sentään… no, Britney. :) Kaikki ikäpolveni tytöt ovat vähän kuin kasvaneet Britneyn kanssa aikuisiksi. Muistan vielä, kun Hit me baby one more time ilmestyi ollessani 14-vuotias ja kyllähän siinä tehtiin pop-historiaa.

britney3.jpg

Intimate Britney Spears -nimeä kantava alusvaatemallisto osoittautui ihan näpsäkäksi debyytiksi vaatealalla. Nättejä alusvaatteita, klassisia värejä, sieviä yksityiskohtia, mutta aika turvalliselle linjalle oli selvästi lähdetty. Mallistossa ei siis ollut mitään erityisen huomiota herättävää. Yksi mielenkiintoisimmista jutuista tämän yhteistyön suhteen oli kuitenkin tieto siitä, että yhteistyö oli alkanut nimenomaan Britneyn aloitteesta.

Yleensä kai suunnittelijayhteistyöt etenevät ennemmin niin, että brändi kontaktoi suunnittelijaa tai tunnettua henkilöä ja kosiskelee yhteistyöhön. Tässä tapauksessa se oli kuulkaas Britney itse, joka otti ohjat käsiinsä ja kilautti Tanskaan Changelle. Voin kuvitella, että siellä on hetken aikaa luurin toisessa päässä änkytetty, että Excuse me, AI KUKA SIELLÄ OLIKAAN? Ilmeisesti neitokainen oli jo pidempään haaveillut omasta alusvaatemallistosta sekä alusvaatesuunnittelijan työstä ja oli sitten ihastunut nimenomaan Change-brändiin ja keksi ehdottaa tällaista. Ja jos ymmärsin oikein, ilmeisesti Britney todellakin haluaisi jatkaa alusvaatesuunnittelun parissa ihan vakavissaan. Ehkäpä hän haaveilee tästä uudenlaista uraa laulajan töiden ohelle tai seuraajaksi?

britney7.jpgbritney8.jpg

Itse muotinäytöksestä jäi päällimmäiseksi mieleen, että se oli ehkä kuorrutettu vähän liialla stailauksella ja ohjelmanumeroilla. Artistivieraat ja villit stailaukset toivat tietysti näytökseen show-meininkiä, mutta minusta kauniille alusvaatteille olisi voinut antaa tilaa enemmänkin ja jättää kaikenlaista oheishässäkkää vähemmälle. Virkistävän erilainen ratkaisu oli esitellä alusvaatteita näytöksessä ammattimallien rinnalla aika tavallisen näköisten naistenkin yllä: alusvaatemallien joukossa oli monen kokoisia ja näköisiä, ihanan inhimillisiä kauniita naisia, useampi plussakokoinen malli sekä aika lyhyitäkin tyttöjä – naisia, joita yleensä muotinäytösten lavoilla ei näe. Ehkäpä tällä valinnalla haluttiin korostaa sitä, että Change on todellakin joka naisen merkki ja kokovalikoimassa löytyy. :)

britney4.jpg britney9.jpg

Britney piipahti lavalla näytöksen päätteeksi perinteisellä kunniakierroksella, mutta illan mielenkiintoisin osuus koitti, kun pääsimme lehdistön takahuoneessa kohtaamaan tähden ihan lähietäisyydeltä. Meille oli tosin etukäteen tarkkaan painotettu, ettei häneen saa ottaa mitään kontaktia tuon lyhyen tuokion aikana. Siellä meinasi meikäläisen kokoinen nainen jäädä lyttyyn, kun paparazzit rynnivät ylitseni eturiviin, mutta onneksi onnistuin silti nappaamaan heidän päidensä yli muutaman kuvan illan tähdestä. 

No ihan ensimmäiseksi on sanottava, että voi vitsi, miten pieni hän onkaan. Näin AINA sanotaan maailmantähdistä, mutta jotenkin se aina silti hätkähdyttää, kun pääsee itse näkemään livenä. Britney on todella pikkuruisen ja siron oloinen nainen luonnossa. Varmasti paino on aikojen saatossa vaihdellutkin, mutta ainakin nyt tähti oli todella simpsakassa kunnossa. Toisena huomio kiinnittyi uuteen todella raikkaalta näyttävään polkkamittaiseen hiustyyliin. Olen ehkä jäävi sanomaan (hehee), mutta hitto vie, Britney näytti kauniilta tuossa uudessa tukassaan. Polkka todellakin on pop! Erittäin tyylikäs kampaus ja sopi Britneylle kuin nenä päähän.

britney13.jpg

Vaikka Britney näytti päällisin puolin kauniilta, en voi olla mainitsematta, että jotakin kovin häiritsevää tähden olemuksessa silti oli. Kun valkoisena loistavaa hymyä ryhtyi katsomaan tarkemmin, oli helppo nähdä, ettei se tullut sydämestä asti. Oikeastaan nainen vaikutti siellä pressihuoneessa kuvaajille poseeratessaan olevansa vähän hukassa ja enemmänkin kauhuissaan kuin onnensa kukkuloilla. Leveän Hollywood-hymyn yritys vääntyi ajoittain epätoivoiseksi irvistykseksi ja Britneyn silmistä tuntui paistavan läpi tunne, että todellisuudessa hän olisi ollut juuri sillä hetkellä mieluummin missä tahansa muualla. Kameraan se kaikkein jäykin ilme ei tainnut tallentua, mutta ainakin nappaamastani Instagram-kuvasta fiilis kyllä välittyy.

En epäile hetkeäkään, etteikö alusvaatemallisto olisi aidosti Britneyn haave ja etteikö hän olisi onnellinen tästä saavutuksesta ja yhteistyöstä. Epäilen kuitenkin, ettei hän todellisuudessa välttämättä nauti saamastaan julkisuudesta, vaikka (ristiriitaista kyllä) käytännössä elääkin siitä. Ehkä laulajana yleisö on riittävän etäällä – monituhatpäinen yleisöhän on enemmänkin sellainen kasvoton massa. Kun nuo ihmiset puolestaan ovat parin metrin päässä intiimissä lehdistötilassa, huomion keskipisteessä oleminen saattaakin olla ahdistavaa.

britney15.jpg

En toki ollut ainoa, joka kiinnitti tilaisuudessa huomiota Britneyn vahanukkemaisen jäykkään hymyyn ja varautuneeseen olemukseen, mutta voi hyvin olla, että ylianalysoin tilannetta täysin. Ehkä hänellä oli vain huono päivä? Ehkä useamman päivän jo Euroopassa kiertänyt Change-rundi oli vaatinut veronsa ja hän olisi kaivannut jo hotellihuoneeseensa lepäämään? Eikös hänen parisuhteensakin päättynyt ikävästi pettämiskohuun juuri hiljattain? Emmehän me tiedä hänen henkilökohtaisesta elämästään yhtään mitään. Mitenköhän helppoa mahtaa olla säteillä yleisön edessä vilpittömän aidosti päivästä toiseen, riippumatta siitä, mitä omassa elämässä tapahtuu. Epäilen, ettei ihan helppoa, vaikka olisi kyseessä miten kouliintunut esiintyjä tahansa.

britney14.jpg

Ironista kyllä, jotenkin sen muovisen tekohymyn takaa oli silti paistavinaan inhimillisyys. Itselleni päällimmäiseksi tunteeksi Britneyä katsoessa nousi lähinnä suru: ei mahda olla helppoa tuollainen näyttelyesineenä eläminen. Hän on toki monella tapaa etuoikeutettu, mutta ehkei julkisuuden parrasvaloissa paistattelu lapsesta asti ole sitä, mitä useimmat elämältään todella haluaisivat. Britney on kokenut oman julkisen romahduksensa, joten ehkä siitäkin syystä häntä kohtaan on helppo tuntea myötätuntoa. Nettikeskusteluissa huudettu ja meemeissä julistettu ”Leave Britney alone!” on kuin kirjoittamaton sääntö, jota tuntuu kunnioittavan jopa lehdistö. Kaikki vaikuttavat vilpittömästi toivovan hänelle pelkkää hyvää, ja hyvä niin. 

Ehkä uusi ura alusvaatesuunnittelun parissa on juuri sitä mitä Britney kaipaa ja tarvitsee. Jos olen ymmärtänyt oikein, yhteistyö ei ilmeisesti tule rajoittumaan vain tähän yhteen mallistoon, vaan jatkoa on luvassa. Jään siis mielenkiinnolla odottamaan tulevaa ja nostan Britneylle hattua ihan mallikkaasta ensiaskeleesta alusvaatesuunnittelijan uralle. Jos itse Intimate Britney Spears -mallisto kiinnostaa enemmänkin, niin se on jo tällä hetkellä myynnissä Change-liikkeissä sekä Changen verkkokaupassa. :)

britney16.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat, Muoti

46 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • HannaLe

  Kaunis Britney! Hän on suurinpiirtein saman ikäinen kuin minä, ja jotenkin mua on koskettanut hänen henkilökohtainen romahtamisensa tuossa jokunen vuosi sitten ja toivon hänelle pelkkää hyvää jatkossa. Hienoa nähdä, että hän on taas ihan pystyvä työskentelemään julkisuudessa vaikka muutama vuosi sitten käytiin tosi pohjalla.

  Hymy ja olemus kyllä viestii vähän väkinäistä tunnelmaa, mutta toisaalta moni superjulkkis voi tosiasiassa olla vähän ujo ja hämillään saamastaan huomiosta. Helposti me ”tavikset” kuvittelemme, että kaikki starat ovat ihan kuin kotonaan salamavalojen räiskeessä, mutta voihan se olla heillekin vähän outo tilanne. Vaikea sanoa, kun en Britneytä henkilökohtaisesti tunne, mutta ehkäpä hän on oikeassa elämässä ujompi kuin luulemme?

  Niin joo, ja tukka on kyllä täysi kymppi! Paljon parempi kuin ne monet hiustenpidennykset, joita olemme neidon päässä tottuneet näkemään.

 • Amamba

  Kuvissa todella näkyy hymyn sijaan irvistys. Silmät kertovat paljon.

 • Jenniii

  Uskon, että juuri se romahdus teki Britneystä tavallaan entistäkin suositumman ja rakastetumman, koska se näytti superstarasta niin riipaisevan inhimillisen puolen. On todellakin hienoa nähdä, että siitä pahimmasta suosta ainakin on noustu ja hän voi selvästi paremmin.

  Olet varmasti oikeassa siinä, että moni julkkiskin on pohjimmiltaan ujo ja arastelee huomion keskipisteenä olemista. Monet näyttelijät ovat tunnustaneet kärsivänsä järjettömästä esiintymispelosta – siinä on jotenkin kiehtova ristiriita, kun ujo tai esiintymisjännittäjä hakeutuu ammattiin, jossa nimenomaan joutuu huomion keskipisteeksi. Joka tapauksessa on aivan mahdollista, että Britney on vain ujo ja tästä syystä vaikutti vaivautuneelta myös tuolla lehdistötilaisuudessa. Toisaalta se kaikkein kauhistunein ilme ei tosiaankaan välity näistä kuvista – loppuvaiheessa kuvaustuokiota hymy muistutti todella jo lähinnä irvistystä. Hän on vaikuttanut julkisuudessa pääosin todella herttaiselta ja välittömältä tyypiltä, joten ehkä tämä jäykkä esiintyminen herätti huomiota lähinnä siksi, että se poikkesi valtavasti siitä, millaisena olen itse tottunut Britneyn näkemään.

  Voi olla, että minulla tähän tilaisuuteen osallistuessa oli vielä niin tuoreessa muistissa kontrastina se, kuinka mutkattomasti esimerkiki Jean Paul Gaultier suhtautui rooliinsa ja saamaansa huomioon, että senkin takia Britneyn jännittynyt ja ahdistunut olemus herätti huomioni. Tietenkin jokainen julkisuuden henkilö on yksilö siinä missä muutkin, mutta kontrasti Gaultierista tähän tarkoin rajattuun tilanteeseen (Britney oli erotettu kuvaajista köydellä ja ”turvavälillä” ja etukäteen oli annettu tarkat ohjeet, miten megatähden läsnäollessa tulee käyttäytyä) oli niin valtava, että se vain jätti pohdiskelemaan. Siinä missä Britney seisoi pelokkaan oloisena köysien rajaamalla lavalla, Gaultier sukkuloi iltatilaisuudessa kaiken kansan joukossa iloisesti muotinäytöksen jälkeen. Tietysti Gaultierin rooli muotisuunnittelijana on aivan toisenlainen kuin Britneyn kaltaisen laulajatähden henkilökultteineen, mutta julkisuuden henkilöitä yhtä kaikki. Oli joka tapauksessa ilo nähdä Britney näin tyylikkäänä edustamassa. :)

 • Heidi11

  Jaada jaada jaada…. Sunkin oli sitten pakko kirjoittaa ”surullisesta” britneystä?! Ei riitä että jo varmaan kymmenen suomalaista bloggaajaa oli kirjoittanut melkein saman tekstin. Teidän kannattais lukea myös toistenne tekstit, nimittäin niin tekevät monet lukijatkin. Olen lukenu varmaan kaikki suomalaisten bloggaajien tekstit aiheesta, ja ne oli kaikki liian samanlaisia. Changen ei olis kannatanu lähettää kuin yksi teistä sinne. Älkää aliarvoiko lukijaa.
  Pakko vielä huomauttaa etten ole mikään britney fani, mutta niin kuin itse sanoit ”jättäkää britney rauhaan”. Onko koskaan minkään muotisuunnittelijan mielialaa jauhettu muotinäytöksen jälkeen näin paljon. Häpeän olla suomalainen, koska ette nyt antanu hyvää kuvaa suomalaisista bloggaajista. Ei kannata itse alkaa käyttäytyä kuin maailman tähti, jalat maahan, te ootte vaan bloggaajia.

 • Jenniii

  Olet oikeassa siinä, että en ole lukenut muiden bloggaajien aiheesta kirjoittamia tekstejä, joten en ollut tietoinen, ovatko muut kirjoittaneet tilaisuudesta tai mitä ovat siitä mahdollisesti kirjoittaneet. Ehkä tekstien samankaltaisuus kuitenkin kertoo paljon myös siitä, millainen fiilis tilaisuudesta tai Britneystä todella välittyi. 

  Kirjoitin mielestäni tekstini kuitenkin Britneyä arvostavaan ja kunnioittavaan sävyyn, joten en täysin ymmärrä tuohtumustasi. En myöskään ymmärrä tätä viimeisen lauseen maailmantähti-viittausta. Kiitos joka tapauksessa mielipiteestäsi ja parempaa päivän jatkoa! :)

 • Seregi

  Samaa mieltä. Britney on ollut lapsesta saakka julkisuudessa ja se on tietenkin vaatinut veronsa. Ehkä hän ei edes osaisi elää taviksena?

  Itse tykkään mallistosta. Voisi piipahtaa taas Changessa.

 • Goldfish

  Britney ei soittanut varmasti itse Changelle. Hän saisi minkä tahansa alusvaatejätin kanssa diilin jos haluaisi. Miksi hän ei tehnyt mallistoa VS:n kanssa? Changelta tuli luultavasti paras tarjous…

 • Sini-inis

  Tuossa kunniakierros-kuvassa Britney näyttää kyllä oikeasti iloiselta kukkapuskansa kanssa :) Olen samaa mieltä, että muissa kuvissa katse on vähän tyhjä. Ehkä häntä jännitti. Tai vaikka stressasi se, miten alusvaatemallisto otetaan vastaan, onhan tuo ihan uusi aluevaltaus hänelle. Hiustyyli on kyllä ihana, ehkä pitää itsellekin kokeilla tuollaista kiharaa! :)

 • Kärttyri

  Britney näyttää kyllä kauniilta, muttei lainkaan omalta itseltään. Kypsemmältä ja… pohjoismaisemmalta? Mutta hymy ei ole aito, sen nyt näkee kauas. Itse asiassa hymy näyttää samalta kuin monella jonka kasvoja on tavalla tai toisella käsitelty. Toivottavasti Britneyllä ei ole, vaan epäaitous johtuisi vain jännittyneisyydestä.

   

 • Seregi

  Jollain sairaalla tavalla tykkään, kun julkkikset myöntävät pelkonsa. Esimerkiksi eräs suomalainen näyttelijä on puhunut, siitä kuinka ei voi esiintyä teatterin puolella, koska pelkää paniikkikohtausta.

 • Jenniii

  Näin asiasta kuitenkin on julkisesti kerrottu. Voi toki olla, että Britney on tiedustellut yhteistyömahdollisuudesta muiltakin brändeiltä ja valinnut sitten kumppanikseen Changen. Pointti kuitenkin oli, että aloite yhteistyöhön ja mallistoon oli tullut Britneyn suunnalta, ei Changen. Ja se lienee melko poikkeuksellista.

 • Loki

  Olisin kaivannut tähän sellaista näkökulmaa, että mitä käytännössä tarkoittaa, kun joku pystymetsästä reväisty julkkis suunnittelee jotakin olipa se sitten vaatteita tai hajuvesiä? Tarkoittaako se, että nuoret suunnittelijat ruokapalkalla suunnittelevat ja julkkiksen suunnittelu rajoittuu parhaiden päältä valikointiin? Vai tarkoittaa se, että julkkis suunnittelee värit ja kuosit (valmiista leikekirjasta), kun taas malli on jonkun toisen käsialaa? Onko Britney pelkkä mainoskasvo vai mitä hän nyt sitten tarkalleen ottaen on suunnitellut? Samoja asioita olen pohtinut monien muidenkin kamppisten yhteydessä.

 • No mun mielestä ei ole epäilystäkään, etteikö jotain täyteainepistoksia olis naamaan laitettu. :D

 • AnnaAusseista

  Ööm, mistä tää nyt tuli? Oisit nyt ees linkannu ne muut tekstit. 

 • lindu

  Mä en tiä miks mua jäi vaivaan tää kanssa aika paljon heti kun näin ensimmäiset kuvat..

 • Sissie

  Kiinnitin ihan samaan huomiota, kun näin ekaa kertaa kuvat Britneysta tässä tilaisuudessa ja ihmettelinkin, että oudon jäykän oloinen ja katseesta todella näkyy vaivautuneisuus. Tykkään Britneystä ja onhan ne biisitkin aika mainioita ja jotenkin hän vaikuttaa mokailuineen kaikkineen aika herttaiselta.

 • Jenniii

  Valitettavasti tätä puolta ei usein avata sen kummemmin meille bloggaajillekaan, ellei sitten pääse haastattelemaan osapuolia lähemmin. Varmaankin on aika tapauskohtaista, miten iso rooli julkkiksella on suunnittelutyössä. Eiköhän prosessi mene useimmiten niin, että tähti ideoi omin piirroksin ja moodboardien avulla, minkä tyyppistä juttua haluaisi lähteä viemään eteenpäin ja sitten yhdessä varsinaisten suunnittelijoiden kanssa tehdään tästä luonnoksia ja suunnitelmia eteenpäin. 

  Sen verran kuitenkin käsitin, että Britney on itse ollut tämän malliston suunnittelussa hyvin vahvasti mukana ja on siis todellakin haaveillut omasta alusvaatemallistosta jo kauan. Näin ollen hän oli jo tehnyt paljon pohjatyötä ennen koko yhteistyön käynnistymistä keräilemällä esimerkiksi vintage-alusvaatteita ja muunlaista materiaalia inspiraatioksi omaa mallistoaan varten. Sain käsityksen, että hänellä oli siis jo melko vahva visio valmiiksi, millaista mallistoa haluaisi tehdä, kun yhteistyö käynnistyi. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla suunnitteluprosessista enemmänkin. 

 • Jenniii

  Yritin itse kaivella muiden tilaisuudessa mukana olleiden tekstejä paikan päältä ja taisin löytää neljä, joista mielestäni kahdessa mainittiin tuo Britneyn väkinäinen olemus. Paikalla itse olleena minusta olisi ollut todella kummallista jättää se mainitsematta, sillä se todellakin pisti silmään niin vahvasti. Se oli päällimmäisin muistikuvani koko Britneystä, jonka näkemistä livenä olin tietysti uteliaana odottanut. Veikkaan, että osa lukijoista olisi kiinnittänyt tuohon Britneyn vaivautuneeseen ilmeeseen huomiota, vaikka en olisi asiaan tekstissä ottanutkaan kantaa. Mutta siis joo, vähän nyt jäin kyllä itsekin ihmettelemään tuota kyseistä purkausta. :)

 • Jenniii

  Kiinnitin samaan huomiota tuolla paikan päällä! Lavalla ollessaan Britney vaikutti aidosti rennolta ja onnelliselta, mutta lehdistötilaan astuessaan oli kovasti hermostuneen oloinen. Mutta voihan toki olla, että tämä uusi aluevaltaus ja sen osakseen saama vastaanotto vain jännitti häntä niin kovasti, ettei siksi osannut siinä tilanteessa rentoutua. Mutta näytti muuten kyllä upealta ja tuo lyhyempi hiustyyli on aivan napakymppi. :)

 • Jane C.

  Veikkaan, että Britney on saanut uransa aikana sen verran paskaa niskaan, että sekin on jo omiaan luomaan jännittyneisyyttä.

 • RMaarit

  Eipä mulla ole tähän kun yksi sana: jenkkihymy. Sitä on tullut jo vuoden verran tuijoteltua täällä USA:ssa asuessa. Kokemuksesta voin sanoa, että jenkkihymy ei kerro mitään ihmisen oikeista tuntemuksista, se on heille vain opittu tapa. Ja itsekin huomaan saamani parempaa huomiota kun vedän kasvoilleni tuollaisen teennäisen lähes irvistyksenomaisen hymyn. Vähän sama kun tervehdykseen How are you? ei kuulukaan vastata muuta kuin ”I’m good thanks, how are you?”, eikä vuodattaa mitään oikeita tunteita. Britneyn tapauksessa minusta hänellä on kyllä aina ollut tuollainen jenkkihymy. Väsyneeltä hän näyttää pikemminkin, ja se voi mennä ihan jet lagin piikkiin.

 • hullu-hellu

  Mulla on tähän vaan yks kommentti:
  https://www.youtube.com/watch?v=vd79XC8kzbI

 • ElizabethRinne

  Lumoavaa tekstiä jälleen, uskomattomia kuvia unohtamatta! <3

  En ihan kaikkea ehtinyt tässä arkihässäkässä lukemahan, mutta palailen vielä kommentoimaan lisääkin! 

 • Jenniii

  Ehkä bloggaajienkin pitäisi tehdä tuollainen biisi ja linkata vauva-palstalle. ;)

 • hullu-hellu

  totta!

 • Vierailija

  Harmittaa jotenkin, että Britneyn ”muoviseen tekohymyyn” on kiinnitetty tässäkin blogissa niin paljon huomiota ja itse hieno uutinen jää taka-alalle eli se, että ihminen uskaltaa kokeilla jotain uutta ja ottaa riskejä! Paljon täälläkin blogissa bloggaaja itse ja lukijat puhuvat siitä, että ihmisiä ei tulisi arvostella ulkonäön perusteella ja kaikkia tulisi kohdella kunnioituksella…miksi siis tarvitsee ylipäänsä ottaa esiin ”muovinen tekohymy” ja ruotia sitä..ihmisiä me kaikki olemme ja emmekä aina parhaimmillamme kaikissa kuvissa! Edes Britney ei ole :) joten pliis…unohdetaan se ”muovinen tekohymy” ja keskitytään oleelliseen positiivisessa mielessö..eikä mielestäni nyt tarkoituksella tarvitse Instagramiin houkutella ihmisiä katsomaan vielä havainnollisempia kuvia siitä muovisesta hymystä..ollaan aikuisia..

 • Vierailija

  Ja vielä lisäyksenä edelliseen..ikinä ei kannata olettaa ihmisestä jotain ulkoisen olemuksen perusteella..”En epäile hetkeäkään, etteikö alusvaatemallisto olisi aidosti Britneyn haave ja etteikö hän olisi onnellinen tästä saavutuksesta ja yhteistyöstä. Epäilen kuitenkin, ettei hän todellisuudessa välttämättä nauti saamastaan julkisuudesta, vaikka (ristiriitaista kyllä) käytännössä elääkin siitä.” Mielestäni on epäkohteliasta ja epäkunnioittavaa epäillä toisen tunne-elämästä jotain julkisesti, jos ihmistä ei oikeasti tunne…ihmiselle voi tulla tietynlaisia vaikutelmia toisista ihmisistä ensikohtaamisen perusteella, mutta usein nekin voivat osoittautua vääriksi..tässä siis esimerkki siitä, miten omat tulkinnat ja ajatukset voivat huijata meitä…

 • eviela

  Jos ei muuta, niin kauniita on nuo alusvaatteet! Eikä minua haittaa saada uutta valikoimaa omaan vakkarialusvaatekauppaani eli tuonne kyseiseen Changeen ;)

 • sss

  Minusta Britneyn ilme kertoo vaan kauneusleikkauksista ja botoxista. Todella sileähän tuo on naamaltaan eli varmaan lihaksia lamautettu eikä hän siksi pysty hymyilemään suupielillään ja silmillään. Ja siis tämähän on todella yleistä eikä minusta mitenkään tuomittavaa. Ei vaan siis tarvita mitään erityisiä tulkintoja mielentilasta, välttämättä.

 • Jenniii

  Olen vähän yllättynyt, että tästä pohdiskelusta ovat jotkut näin kovasti loukkaantuneet. Tietenkään pelkästä ihmisen ulkoisesta olemuksesta ei voi tehdä kovin syvällisiä päätelmiä, mutta toisaalta eikö ole myös ihmisenä inhimillistä reagoida muista välittyviin tunnetiloihin. Aina aistimukset eivät mene välttämättä nappiin, mutta vaikea sitä voi olla sivuuttaakaan, jos toisen olemus tai käytös on silmiinpistävän outoa. Tässä tapauksessa Britneyn olemus poikkesi paljon livenä siitä herttaisesta tyypistä, jonka olen nähnyt esimerkiksi X Factorissa ja yleisölle välittyvä mieliala samaten oli jotenkin hämmentävä, sillä Britneyn oli kerrottu olevan todella onnellinen ja innoissaan tästä uudesta aluevaltauksesta. Kasvokkaistilanteessa tuo epämukava tunnelma tuntui kuin elefantilta huoneessa. Jos kyse olisi ollut vain muutamasta epäonnistuneesta valokuvasta, ei tässä olisi mitään pohdiskeltavaa.

  Mielestäni kirjoitin tekstin Britneyä kunnioittavaan ja uutta aluevaltausta kannustavaan sävyyn. Totesin myös tekstissä, että vaivautunut olemus saattoi yhtä hyvin johtua vaikkapa ihan vain väsymyksestä ja siinä sivussa mainitsin, että mistäpä sitä toisen ihmisen elämästä juuri mitään lopulta tietääkään. Ymmärtäisin tuohtumuksen, jos olisin oikeasti ollut jotenkin törkeä tai ilkeä, mutta tekstissähän lähinnä lempeään sävyyn pohdiskeltiin, että elämä julkisuuden jatkuvassa valokeilassa ei varmasti ole mitenkään helppoa tai ihanaa. Tässä sen taas huomaa, että jokainen lukee tekstejä omista ennakko-oletustensa, tuntemustensa ja asenteidensa sävyttäminä – ja kovin usein blogijutuistakin ihmiset löytävät sävyjä, joita kirjoittajalla ei lainkaan ole ollut tarkoituksena viestiä. 

 • Jenniii

  Kyllä, juuri näinhän se on. Vastasin tähänkin tuossa yllä. Yhtälailla huomaan, että myös sinun tulkintasi ja ajatuksesi ovat johtaneet sinut ajattelemaan tästä tekstistä aivan eri asioita kuin mitä minä olen sillä tarkoittanut. :)

 • Jenniii

  Voi olla näinkin. Jos kauneusleikkauksia on tehty tai Botoxia kasvoihin piikitetty, niin joka tapauksessa se on tehty melko hyvin, sillä mitenkään silmiinpistävästi Britneyn kasvot eivät näyttäneet erilaisilta kuin ennenkään. Mutta niinpä kai se taitaa olla, että kauneusleikkaukset oikeastaan huomataan vasta silloin, kun ne eivät ole ihan niin onnistuneita.

  Sitä en täysin silti allekirjoita, etteikö kasvoilta pystyisi jonkin verran tunnetiloja aistimaan. Aiemmin muotinäytöksen lavalla Britney vaikutti huomattavasti vapautuneemmalta ja rennommalta – ja hymykin aidommalta. Kuten tuossa itse jutussakin totesin, niin emmepä me Britneyn mietteitä tiedä ja ehkä tämä väkinäinen olemus johtui vaikkapa vain väsymyksestä. Joka tapauksessa lehdistötilassa jähmeä olemus herätti monissa hiukan ihmetystä.

 • Jenniii

  Kauniita alusvaatteita ehdottomasti. :) Ja mallisto oli hämmästyttävän laaja, joten valikoimaa kyllä löytyy!

 • Jenniii

  Ihan varmasti niinkin. Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, tämä uusi aluevaltaus oli neitokaiselle aika jännittävä paikka muutenkin. Mutta hienostihan hän tästä debyytistään suoriutui. :)

 • Jenniii

  Nojoo, jenkkihymy taitaa kyllä olla ihan oma lukunsa. :) Vaikka jenkkien small talk -kulttuurissa on myös hyvät puolensa, en varmaan ikinä totu siihen teennäiseen hymyyn, merkityksettömiin kohteliaisuuksiin ja kysymyksiin, joihin ei edes odoteta vastausta. Jos löytyisi jokin kultainen keskitie suomalaisen tuppisuu-meiningin ja jenkkien teennäisen hölinän välistä, se olisi varmaan paras. :) Ja juu, hyvin saattoi tuo jäykkä olemus johtua väsymyksestäkin, kuten myös itse tuossa tekstin lomassa arvelin.

 • Jenniii

  Britney todellakin on vaikuttanut julkisuudessa minusta aina todella herttaiselta tyypiltä. Ehkä oma ennakko-oletukseni hänen julkisten esiintymistensä pohjalta oli juuri sellainen suloinen ja aito naapurintyttö, joten siksi tämä jäykkä olemus herätti huomiota – se oli vain niin isosti ristiriidassa sen mielikuvan kanssa, joka minulle on hänestä aiempien esiintymisten pohjalta välittynyt. Mutta ehkä nyt oli vain huono päivä.

 • Jenniii

  Varmaan tuo aika monellakin pisti silmään. Syytähän emme tosiaan tiedä, mutta toivotaan, että kyse oli vain väsymyksestä ja jännityksestä.

 • Jenniii

  Olen monesti miettinyt lapsitähtien elämää ja sitä, kuinka kummallista mahtaa olla kasvaa julkisuuteen pienestä pitäen. Eihän siinä tavallaan monilla ole edes käsitystä sellaisesta ”normaalista” elämästä. Varmasti on sitten paljolti vanhempien ja muiden ympärillä olevien ihmisten ansiota (sekä toki myös lapsen omasta persoonasta riippuvaista), miten tasapainoisia näistä lapsuutensa julkisuuden valokeilassa viettäneistä tyypeistä tulee vanhemmalla iällä. Surullista kyllä, aika moni lapsitähti on näyttänyt kipuilevan aikuistumisen kynnyksellä rajustikin.

  Itse mallisto oli kyllä minustakin ihan onnistunut ja toivotaan, että se saa vielä jatkoakin, jos tämä kerran on Britneyn oma pitkäaikainen haave. :)

 • Adeliina

  Seuraan blogiasi ja pidän sen hyväntuulisuudesta ja valoisuudesta. Mutta: toivoisin ylipäätään suomalaisista muotibloggaajilta hieman kriittisempää asennetta. Mielestäni ”surullinen Britney” -analyysi oli tässä ihan mielekäs, ei ole sattunut silmään muita bloggauksia aiheesta. Sen sijaan toivoisin, että joku muotibloggaaja käsittelisi tätä stara muotisuunnittelijana -juttua vähän analyyttisemmin. Tässäkin on vain otettu täydestä tiedotteen lurinat siitä, että Briitu pirautti itse alusvaatefirmaan. Minäkin toivoisin sen aiheen käsittelyä, että kuka starojen vaatemallistot oikein suunnittelee. Britneyhän on jo saanut plagiointisyytöksiä näistä alusvaatteista. Yhdysvalloissa tuntuu jokaisella Ö-luokan tähdelläkin olevan oma vaatemallisto, joten ilmeisesti ne myyvät hyvin. Starat eivät kuitenkaan vahingossakaan käytä näitä omia ”luomuksiaan”, joita julkisuudessa vakuuttelevat laadukkaiksi. Viesti tuntuu olevan, että ”minulla on kuulkaa rahaa luksukseen, mutta juoskaa te muut halpaketjuun ostamaan nimikkomallistoni vaatteita.” Vaatetusteollisuus on älyttömän kiinnostava bisnesala ja olisi kiva, kun siitä ei kirjoitettaisi niin kritiikittömästi!

 • Jenniii

  Kiitos hyvästä kommentista, asiallisesta palautteesta ja mielenkiintoisista ideoista. :) Taidan itse kirjoitella melko harvoin tällaisista julkkis suunnittelijana -tyyppisistä mallistoista, koska yleensä en vain pidä niitä kamalan kiinnostavina. En juuri fanita ketään julkisuuden henkilöitä ja lähtökohtaisesti kiinnostavimpina pidän sellaisia yhteistyömallistoja, joissa yhteistyökumppanina on tunnettu suunnittelija, muotitalo tai joku muu muodin parissa aktiivisesti toimiva henkilö (esim. Kate Mossin kaltainen muoti-ikoni, jolla on vuosikymmenten kokemus muotialalta mallintöiden kautta). Voisi siis ajatella, että kriittinen suhtautumiseni tällaisia julkkismallistoja kohtaan näkyy jo siinä, että jätän suurimman osan tämänn tyyppisistä yhteistöistä huomiotta.

  En siis juuri seuraile, mitä julkkikset muotimaailmassa puuhaavat, mutta Britney on sen verran iso stara, että kun tarjottiin tilaisuutta osallistua malliston lanseeraukseen ja tähden kerrottiin olevan itsekin mukana, lähdin uteliaisuudesta reissuun. Mietin pitkään, kirjoittaisinko mallistosta blogiin edes mitään, mutta koska juuri tuon Britneyn oma esiintyminen tilaisuudessa herätti niin paljon ajatuksia, päätin ottaa aiheen käsittelyyn. Suhtaudun toki terveen kriittisesti kuulemaani ja lukemaani, mutta en lähtökohtaisesti ajattele brändien automaattisesti valehtelevan mallistojen synnystä. Tässä tapauksessa Changen toimitusjohtaja itse kertoi lehdistötilaisuudessa tästä Britneyn suunnalta saamastaan yhteydenotosta ja vaikutti aidon innostuneelta ja vieläkin hiukan häkeltyneeltä siitä, miten kaikki oli saanut alkunsa. Olisi tuntunut kummalliselta kyseenalaistaa miehen vilpittömän oloinen kertomus tapahtumien kulusta. Ehkä olen sinisilmäinen, mutta minulla on vielä jotain luottamusta jäljellä ihmisiin, enkä lähtökohtaisesti halua ajatella kaiken olevan kusetusta.

  Olen itse pitänyt jokseenkin itsestäänselvänä, että kun julkkis nimetään yhteistyön suunnittelijaksi vailla sen kummempaa alan koulutusta, tällöin suunnittelu todennäköisesti tapahtuu merkin omien suunnittelijoiden ja julkimon yhteistyönä, vaikka stara tästä kreditit saakin. Olen (ehkä virheellisesti) olettanut, että lukijatkin tämän ymmärtävät. Olisi toki kiinnostavaa kuulla, miten suunnitteluprosessi todellisuudessa vaiheittain etenee, mutta tätä puolta harvoin avataan sen tarkemmin lehdistölle, ellei sitten ole mahdollisuutta päästä henkilökohtaisesti haastattelemaan yhteistyön osapuolia.

  Tässä tapauksessa Britneyn kerrottiin keräilleen pitkän ajan kuluessa inspiraatiota mallistoaan varten (esimerkiksi vintage-alusvaatteita) ja ilmeisesti hänellä oli aika vahva oma visio mallistosta jo ennen yhteistyön käynnistymistä. Sen tarkemmin en minulla olevien melko vähäisten tietojen valossa osaa malliston synnystä kertoa. Voisin kuvitella, että yhdessä on ideoitu suunnittelijoiden kanssa malleja, käyty hyväksytyskierroksia muutoksineen ja viilauksineen, valittu materiaaleja, kuoseja ja värejä? Joka tapauksessa mallistosta kertoessa nousi vahvasti esille se, että oma alusvaatemallisto on ollut Britneyn pitkäaikainen haave, joten voisin kuvitella, että hän on aika paljon vaikuttanut myös lopputulokseen.

 • Adeliina

  Kiitos vastauksesta. Itse ehkä samastan jossain määrin nämä designer+ketjuliike-yhteistyömallistot julkkisten omiin vaatemallistoihin. Tuskin huippusuunnittelijat itse piirtävät esim Lindexille. Mielenkiintoisia kysymyksiä kuitenkin, olisi kiva tietää, mitä kaikkea kulissien takana tapahtuu.

 • Jenniii

  Voi hyvin olla, että huippusuunnittelijoidenkin kohdalla suunnittelutyön tekevät esimerkiksi luonnosideoiden pohjalta ensisijaisesti heidän assistenttinsa ja suunnittelija sitten itse valitsee vain luonnoksista mieluisimmat. Mutta näinhän se todennäköisesti toimii heillä omienkin mallistojen kohdalla. Huippusuunnittelijat varmasti osallistuvat suunnitteluun itsekin, mutta onhan isoissa muotitaloissa kokonaisia suunnittelutiimejä, joten olettaisin, että mukana on paljon myös avustajien kädenjälkeä. Jos miettii, miten monelle muotitalolle esimerkiksi Karl Lagerfeld toimii pääsuunnittelijana, tuntuu melko todennäköiseltä ja itsestäänselvältäkin, että hänen roolinsa on enemmänkin luoda suuria linjoja ja toimia vähän kuin luovana työnjohtajana prosessissa sen sijaan, että jokainen vaatemalli todella olisi alusta loppuun hänen kynästään peräisin. :)

  Ehkä tämän tyyppiset asiat muotialan sisällä eivät ole mitenkään epäselvyyksiä tai tabuja, vaan ”kaikki” tietävät, että noin homma pyörii? Ihan mielenkiintoista olisi kyllä päästä sukeltamaan suunnitteluprosesseihin vähän syvemmällekin. Suosittelen lämmöllä Dior and I -dokumenttia, joka on todella kiehtova sukellus huippusuunnittelijan työhön. :)

 • Vierailija

  Jenni..mun mielestä se vaan on ikävää ruotia toisen ulkonäköä,olemusta tai tunnetiloja sävyyn joka on negatiivinen puhumalla ”muovisesta tekohymystä”. Itse aina ajattelen että kaikista ihmisistä tulisi puhua toisille niin että pystyisi sanomaan samat asiat ihmiselle itselleen josta puhuu. Ja näin jotenkin olen ajatellut sinunkin ajattelevan pitkää blogiasi lukeneena..sen takia yllätyin tästä postauksesta ja tulin vähän surulliseksi että miksi toisen ulkoista olemusta nyt täytyy kommentoida kielteiseen sävyyn. Kielteiset kommentit ja ilkeät ajatukset toisen ulkoisesta vaan luovat negatiivista energiaa!

 • Jenniii

  Vilpittömästi pahoittelen, jos olen tällä tekstillä jotakuta loukannut. Se ei kyllä ole ollut tarkoitukseni, enkä osannut arvata, että nuo yksittäiset sanavalinnat tekstissä koettaisiin loukkaaviksi, kun postauksen yleinen sävy Britneyä kohtaan muutoin oli myönteinen, myötätuntoinen ja kannustava.

  Omiin silmiini sellainen jenkki-tyylinen tekohymy näyttää tosi teennäiseltä ja siihen siis viittasin tuolla muovisella tekohymyllä, en suinkaan siihen, että Britney mielestäni aina näyttäisi siltä. Tuolla tilaisuudessa hän kuitenkin oli kovin jäykän oloinen ja hymy vaikutti olevan kuin kuori, jonka alta paistoi ahdistus, jännitys tai epämukava olo. En sisimmässäni ajatellut Britneystä siis mitään negatiivista tai ilkeää, vaan lähinnä päällimmäinen ajatukseni oli huoli, että toivottavasti hänellä nyt on kaikki hyvin, koska tuosta ahdistuneesta olemuksesta ei sellainen fiilis jäänyt. Jos tämä ei tekstistä ole lukijoille välittynyt, niin sitten olen epäonnistunut todellisten mietteideni ilmaisemisessa. 

 • NRA

  Kyllä on Britneyäkin kiristelty. Seuraan häntä myös Instagramissa ja hänen hymynsä on TO-DELLA kireä myös ”kotikuvissa”, joissa poseeraa esim. poikiensa kanssa. Luulisi että silloin tulisi se aidoista aidoin hymy. :/

 • Quinn

  Tuo tarina Britneyn soittamisesta voi ihan hyvin olla totta, varsinkin jos Britney on kokenut Changen ”omakseen” ja halunnut tehdä yhteistyötä juuri heidän kanssaan. Joku epäili ja ihmetteli miksi Britney ei halunnut tehdä yhteistyötä esim Victoria’s Secretin kanssa -VS tuskin olisi sallinut ”tavallisia” ja erikokoisia naisia malleina. En ole Britneyn fani tai pahemmin seurannut hänen elämäänsä ns meltdownin jälkeen, mutta uskon että itse painonvaihteluita läpi kokeneena hän haluaisi tehdä alusvaatteita nimenomaan kaikenkokoisille faneilleen.

Related posts