1/10/14

Barcelonan ruokakeidas: La Boqueria

4 42 boqueria10.jpg

Muutamat Barcelona-vinkit ja jutut odottavat yhä tekemistään ja julkaisuaan, vaikka reissusta on kohta jo pari viikkoa. Ajattelin kuitenkin julkaista näitä tällä tavalla ripotellen, niin ei tule Barcelona-ähky. ;) Vai voiko sellaista tullakaan? 

Yksi must-kohde Barcelonan kävijöille on ihan kaupungin keskustassa sijaitseva kauppahalli, Boqueria. Missasin itse kauppahallin viime reissullani pari vuotta sitten, mutta onneksi tilanne tuli korjattua nyt. Turisteja (ja taskuvarkaita) kuhisevaan La Ramblaan en suosittele tuhlaamaan yhtään pakollista silmäystä enempää aikaa, mutta sen varrella sijaitsee tämä maailmankuulu kauppahalli, joten sen verran kulmilla kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Maailman huippukokkien ylistämä Boqueria todellakin on ruokakeidas vailla vertaa.

boqueria8.jpg

Keskustakorttelin kokoinen kauppahalli ei oikeastaan ole varsinainen halli laisinkaan, vaan eräänlainen osittain katettu tori, jossa on kauppahalli-tyylisiä myyntipisteitä lähes silmänkantamattomiin. Mitä ikinä keksitkin haluta, täältä sitä todennäköisesti löytää. Kojut notkuvat tuoreista hedelmistä ja vihanneksista, kananmunista, marjoista, tuorepuristetuista mehuista, merenelävistä, vasta leivotuista leivistä, Serranon kinkuista, tuorelihasta, leivonnaisista ja muista herkuista. Hinnat eivät todellakaan päätä huimaa ja ruoka on todella laadukasta. Esimerkiksi tuollainen ykköskuvan vadelmarasia kustansi kokonaisen yhden euron. 

boqueria2.jpg

Pääosin Boqueriassa myydään tuoretavaraa ruoanlaittoon, mutta kojujen seassa on myös valmista ruokaa, herkullisia välipaloja sekä esimerkiksi tuoreita hedelmäsalaatteja myyviä putiikkeja. Yhden minikokoisen ravintolan seinässä oli kyltti, että voit käydä ostamassa lihan jostakin Boquerian kojusta ja he valmistavat sen sinulle lisukkeineen siinä nenäsi edessä suoraan nautittavaksi. Ilahduttava konsepti!

Translation: When visiting in Barcelona, don’t miss this! La Boqueria market place is the most amazing food heaven you can possibly imagine and it is located right next to La Rambla. Go there, be amazed and definitely buy something to eat! :)

boqueria1.jpgboqueria.jpg boqueria4.jpg boqueria6.jpgboqueria5.jpg boqueria7.jpg boqueria12.jpgboqueria11.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts