30/09/14

Rohtuneiden huulten pelastus: 8 Hour Cream

6 61 8-hour-cream3.jpg

Syksyn tulon huomaa viilenevien päivien myötä yleensä myös ihossa. Minulla syksystä ilmoittelevat yleensä ensimmäisenä rohtuvat huulet ja suupielet – tänä vuonna aivan erityisen ärhäkästi. Olen huomannut, että kunnon rohtumiin ei oikein tunnu tepsivän mikään tavallinen huulivoide. Yhden pomminvarman kaverin olen kuivien huulten ja rohtuneiden suupielten avuksi löytänyt: nimittäin Elizabeth Ardenin klassikkovoide Eight Hour Cream. Osa ei voi sietää tämän klassikon tuoksua, mutta minua se ei millään muotoa häiritse, vähän jopa tykkään siitä. Tällä olen saanut selätettyä nekin rohtumat, jotka eivät ole millään muulla tuntuneet hätkähtävän.

Yleensä 8 Hour Creamia myydään tuubeissa, mutta sitä saa kyllä huulipuikkonakin. Puikkona myytävän huulivoiteen hinta kuitenkin on moninkertainen tavallisiin voidepurtiloihin nähden, joten en ole raaskinut sitä ostaa. Nyt kuitenkin bongasin nyt Köpiksen reissullani lentokentältä näppärän pienen peltirasian, jonka hinta oli vain noin 8 euroa. Kallishan tuo tavallisiin huulirasvoihin nähden on, mutta voide on todella riittoisaa. Kaveri tiesi valistaa, että näitä peltirasioita myydään vain lentokentillä, joten sieltä kannattaa ehdottomasti hyvään hintaan napata matkaan, jos Eight Hour Creamista tykkää. :)

8-hour-cream4.jpg

PS. Toinen tosi hyvä rohtuneiden huulten pelastaja on edullinen kotimainen Mirame Medilip -huulipuikko. Hiukan mentholin makuinen ja -tuntuinen voide tehosi ainakin minulla suupielten rohtumiin tehokkaasti.

PPS. Jos suupielet tuntuvat rohtuvan jatkuvasti, kannattaa tsekata B-vitamiinin saanti mutta myös se, millaista hammastahnaa käytät. Jotkut voimakkaat hammastahnat ärsyttävät sekä kuivattavat suuta ja suunympärystä. Itse huomasin nimittäin, että omalla kohdalla rohtumat katosivat, kun vaihdoin hammastahnan toiseksi!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • medde

  Eikös Eight Hour Creamea löydy nykyään myös hajusteettomana tai ainakin sitä on jossain vaiheessa saanut. Ihan vaan vink vink niille, joille tuo perusversion tuoksu on liikaa :)

 • korvaava

  8 hour huulivoiteessa vaikuttava pääraaka-aine on lanoliini. Apteekista tai luontaistuotekaupoista voi kysellä edullisempiakin versioita lanoliinivoiteista. Ellei sitten brändi itsessään viehätä laukun tai taskun pohjalla :) Villa-allergikkojen kannataa kokeilla muita voiteita.

 • Meinasin tulla kommentoimaan samaa, että perusvoidetta löytyy myös hajusteettomana tuoksua karsastaville. :)

 • ip

  Ihan luottotuote, saa myös laivoilta :)

 • miija

  Huuliin ja ihoon muutenkin vaikuttaa tosi paljon ruokavalio. Itselläni rohtuivat huulet joka syksy tosi pahasti heti kylmien ilmojen alettua ja kasvoihin tuli hieman atooppista ihottumaa. Pari vuotta sitten jätin maitotuotteet pois ja huulet ovat sen jälkeen olleet koko ajan ihanan pehmeät ja kasvojen iho myös. :) Tajuttuani tämän kokeilin taas käyttää maitotuotteita ja huulet ja iho kuivuivat saman tien. Kesällä pystyn onneksi syömään jätskiä, kun iho pysyy auringon ansiosta niin hyvässä kunnossa. Vinkkinä siis kaikille, että kannattaa testata ruokavalion muutosta jos ongelma on paha. Kaikilla ei tietysti auta mutta ehkä jollakin on sama juttu kuin minulla, että maito ei sovi.

 • Sinisimpukka

  Suupielten halkeamien kanssa olen minäkin taistellut. Läträsin bepanthenilla ja muilla voiteilla iltaisin, söin b-vitamiinia ja vaikka mitä, ei auttanut. Sitten luin, että halkeilevat suupielet voivat johtua bakteerin tai hiivan aiheuttamasta tulehduksesta! Minulla olikin pienet avohaavat molemmissa suupielissä. Ai että ne oli kipeät! Apteekista saa ilman reseptiä antibioottivoiteita, jotka tepsivät tulehtuneisiin suupieliin. Itse kaivoin kaapistani Hydrocortisonia ja Fucidinia, ja suupielet olivat seuraavana päivänä kunnossa :)

Related posts