29/09/14

Ihana Tilda Swinton (+ mahtava leffakisa)

45 63 tilda-swinton-io-sono-l-amore.jpg

Yhteistyössä: elokuvateatteri Orion

Oi Tilda Swinton. Siinä naisessa vain on jotakin maagisen lumoavaa. Vaikka moni Swintonin roolitöistä on vielä minulta näkemättä, jotenkin hän on silti onnistunut tekemään lähtemättömän vaikutuksen. Viimeisin näkemäni leffa, jossa lahjakas näyttelijätär on loistanut, taisi olla The Grand Budapest Hotel, jota suosittelin täällä blogissakin. Jos jollakulla muulla on sama tilanne, että moni Swintonin tähdittämistä leffoista on vielä katsomatta, nyt hänen elokuviensa näkemiseen tarjoutuu aivan oiva tilaisuus. Yhteistyöni upean ja perinteikkään elokuvateatteri Orionin kanssa nimittäin jatkuu ja tällä viikolla starttailee Orionissa Tilda Swintonille omistettu leffasarja. Ja saanpa järjestää elokuvasarjan tiimoilta teille jälleen kilpailunkin. :)

Elokuvateatteri Orionissa nähdään siis tänä syksynä Tilda Swintonin kunniaksi koottu tribuuttisarja, joka sisältää kaikkiaan 10 elokuvaa. Ensimmäiset näytökset ovat jo tällä viikolla ja sarja jatkuu koko lokakuun ajan. Orionissa näytetään kuukauden aikana useampi näytös kustakin elokuvasta ja mukaan ovat valikoituneet nämä elokuvat (kuvaukset Orionin sivuilta).

Edvard II

Kuvataiteilijanakin tunnettu elokuvaohjaaja Derek Jarman (1942-1994) ohjasi historiallisesta aiheesta anakronismeja vilisevän teoksen. Christopher Marlowen näytelmään perustuvassa Edward II:ssa Jarman nostaa esiin homoseksuaalien syrjinnän kautta aikain. Ohjaajan vakiokasvo Tilda Swinton nähdään kuningattaren roolissa.

Orlando

Ohjaaja Sally Potter sai Tilda Swintonista täydellisen androgyynin sankarin Orlandon (1992) nimirooliin. Virginia Woolfin romaaniin perustuva tarina kulkee 1500-luvulta 1900-luvulle, sankarin vaihtaessa sukupuoltaan vuosien mukana. Lopputulos on yltäkylläinen pukudraama, runollinen tutkielma ajan olemuksesta ja feministisen elokuvan virstanpylväs.

Rakkaus on paholainen

Rakkaus on paholainen (John Maybury, 1998) on säälimätön draama ihmisen rumuuden kankaalle vanginneen taidemaalari Francis Baconin elämästä. Pääosissa Baconina ja tämän rakastajana nähdään Derek Jacobi ja Daniel Craig. Tilda Swinton esittää Lontoon Sohon Colony Room -klubin legendaarista omistajaa Muriel Belcheria, ottaen kaiken irti pahasuisesta roolistaan.

Nuori Adam

Skotlannin sateenharmailla jokireiteillä kuvattu Nuori Adam (David Mackenzie, 2003) on Jean Vigon L’Atalante-klassikolle kumartava intohimodraama. Ewan McGregorin nuori ajelehtija alkaa suhteen Tilda Swintonin määrätietoisen proomunomistajan kanssa tämän aviomiehen nenän alla. Taustalla kummittelee joesta löytyneen nuoren naisen ruumis.

Narnian tarinat: Velho ja leijona

C. S. Lewisin lastenromaanin näyttävässä filmatisoinnissa Narnian tarinat: Velho ja leijona (Andrew Adamson, 2005) neljä lasta päätyy fantasiamaailmaan, jossa he kohtaavat Aslan-leijonan. Tilda Swinton lumoaa Valkeana velhona, joka on langettanut Narnian ylle ikuisen talven.

tilda_Narnia.jpg

Michael Clayton

Tony Gilroyn ohjaamassa terävässä trillerissä Michael Clayton (2007) nimihenkilö piilottelee työkseen lakifirman asiakkaiden pahoja puolia. Asiat alkavat lähteä käsistä, kun Claytonin kollega saa hermoromahduksen ja firman toiminnasta alkaa paljastua hyvinkin epäilyttäviä sotkuja. Pääosissa nähdään pätevät George Clooney, Tom Wilkinson ja sivuosa-Oscarilla palkittu Tilda Swinton.

War Zone – elämän reunalla

Näyttelijä Tim Rothin pelottomassa, kehutussa esikoisohjauksessa War Zone – elämän reunalla (1999) perheestä tulee taistelutanner, kun teinipoika todistaa isosiskonsa hyväksikäyttöä. Isän ja äidin ankarissa rooleissa nähdään rosoinen Ray Winstone ja herkkä Tilda Swinton.

Burn After Reading

Mustan komedian mestarien Coenin veljesten elokuvassa Burn After Reading (2008) CIA-analyytikon pankkitietoja sisältävä cd-levy joutuu vääriin käsiin. Väärinkäsityksillä ja epäonnistumisilla pelaavassa mainiossa elokuvassa nähdään ykkösluokan näyttelijät John Malkovich, Tilda Swinton, Frances McDormand, Brad Pitt sekä George Clooney.

Rakkautta italialaisittain

Luca Guadagninon Rakkautta italialaisittain (Io sono l’amore, 2009) oli yli kymmenen vuoden kehittelyn tulos, viscontimaisen aistillinen tarina yläluokkaisesta italialaisperheestä. Tilda Swinton esittää perheen tyylikästä, venäläissyntyistä matriarkkaa Emma Recchiä. Perheyritys on kaatumassa ja aikuiset lapset elävät omaa elämäänsä. Emman elämä monimutkaistuu entisestään hänen aloitettuaan salasuhteen nuoremman miehen kanssa.

Poikani Kevin

Lynne Ramsayn raadollinen, kiehtova Poikani Kevin (2011) perustuu Lionel Shriverin romaaniin. Eva Khatchadourianin maailma ei ole enää entisensä hänen saatuaan pojan, joka alusta alkaen hylkii äitiään. Syyllisyys ja toivottomuus painavat Evaa, ja pojan kasvaessa hän alkaa pelätä myös muiden puolesta. Tuhoon tuomitun perheen muodostavat Tilda Swinton, John C. Reilly ja Ezra Miller (teini-ikäisen Kevinin roolissa).

tilda-swinton_io_sono_lamore_4.jpg

Kaikkien elokuvien näytösajat löytyvät kootusti TÄÄLTÄ ja tarkempia leffatietoja (sekä trailerit) pääsette kurkkaamaan kunkin elokuvan kohdalla olevasta linkistä.

Jos mielit voittaa lippuja Tilda Swinton -leffasarjan näytöksiin, nyt kannattaa lukea tarkkaan! :) Saan jakaa kolmelle onnekkaalle kahden hengen lippupaketit heidän valitsemiinsa elokuvanäytöksiin. Koska leffasarja starttaa jo 1.10.2014, toteutetaan kilpailu tällaisena pika-arvontana ja on siis voimassa vain kaksi päivää. Toimi näin: tutustu elokuvasarjan leffoihin ja tsekkaa leffanäytösten aikataulut. Kerro tämän jutun kommenttiosiossa, mitä elokuvaa menisit mieluiten katsomaan ja mikä olisi sinulle sopivin näytös. Osallistumisaikaa kisassa on keskiviikkoaamuun 1.10. klo 8.00 asti. Muista liittää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite ja mikäli toiveissasi on päästä katsomaan jotakin jo tällä viikolla esitettävää näytöstä, tsekkailethan sähköpostiasi voiton varalta jo heti keskiviikkona. :) Onnea kisaan!

tilda-swinton-orlando-687de.jpg

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Loki

  Iätön olento. Mitkä vapaat radikaalit? Epäilen vampyyriksi, joka tällä vuosisadalla päätti alkaa näyttelijäksi, kun muina vuosisatoina on tullut kokeiltua muuta.

 • muumuu

  Jos voittaisin, niin haluisin mennä kattoo keskiviikkona 29.10. Poikani Kevinin. :)

 • apple

  Haluaisin nähdä Burn After Reading ja keskiviikon 22.10 näytöksessä :)

 • Lorulortto

  Katsoisin mielelläni Burn After Reading pe 24.10.2014 17:00. Tilda on ihan mahtava!
  elinalle ( at ) yahoo.com

 • Norra

  Juuri eilen tuli taas Tildaa ihailtua Snowpiercerissä, missä Tilda olikin sitten se ainoa asia mistä jäi jotain positiivista sanottavaa :D

  Näistä voisin lähteä katsomaan Poikani Kevin:in pe 31.10.

 • Jitio

  Mielellään näkisin Michael Clayton la 04.10.2014 19:00

 • raisa

  Haluaisin nähdä Orlandon sunnuntaina 5.10.

 • Immoska

  Mielelläni lähtisin keskiviikkona 29.10. katsomaan Poikani Keviniä :)

 • sonsaa

  Tilda Swinton kuuluu ehdottomasti myös minun suosikkeihini niin upean tyylinsä kuin elokuviensa puolesta. Rakkautta italialaisittain kuuluu omiin katsotuimpiin elokuviini, siinä on sitä jotakin, joka vetoaa minuun. Puvustus on ylellisen tyylikästä ja elokuvassa on aivan omanlaisensa hienostunut tunnelma, joka Hollywood rainoista puuttuu. Arvontaan osallistun kuitenkin elokuvalla Burn after reading ja näytös pe 24.10. klo 17, sillä en ole tätä Coenin veljesten elokuvaa nähnyt ja olisi mielenkiintoista nähdä, miten komedia Tildalta taipuu!

 • Didionin muistilista

  Tämä ei ole arvontaosallistuminen, koska olisin jo muutenkin menossa, mutta onpa kyllä erityisen ilahduttava yhteistyö! Tosi hienoa nähdä tämän kaltaisia juttuja, sillä kiinnostavien menojen seuraaminen unohtuu usein kaiken muun alle vaikka mieluiten keskittyisikin kuluttamisessaan kulttuuriin enemmän kuin tuotteiden osteluun. 

 • lindak

  Ihana Orion!

  Osallistun arvontaan toiveena Orlandon sunnuntain (5.10.) näytös.

  lmkoskin a gmail.com

 • Jenniii

  Tällaiset kulttuuriyhteistyöt, taidejutut ja muut erilaiset projektit ovat yleensä omiakin lemppareitani blogin kautta syntyneistä yhteistyökuvioista. On siis todella ilo kuulla, että näistä myös lukijoiden suunnalla tykätään. Luonnollisesti kaupalliset yhteistyöt suurempien toimijoiden kanssa ovat niitä, jotka mahdollistavat tämän blogin olemassaolon nykyisenlaisena kokonaisuutena, mutta on ihana tehdä myös tällaisia hyvän mielen juttuja, joiden avulla saa yhdistettyä kivat tapahtumat ja kiinnostuneet ihmiset. On myös tosi kiva ollut huomata, että kulttuuritahot sekä pienet suomalaissuunnittelijat ottavat nykyään yhteyttä juuri meikäläiseen, kun mielessä on jokin blogiyhteistyö. Tunnen sen ansiosta onnistuneeni tekemään tästä juuri sellaisen areenan, jollaisen olen halunnutkin luoda. :)

 • Simis

  Rakkautta italialaisittain olisi ihana tapa rentoutua gradun palautuksen jälkeen tiistaina 28.10 näytöksessä. Siihen mennessä saattaisi jopa löytyä deittikin :)

 • annukk4

  Olen jo pitkään halunnut nähdä poikani Kevin-leffan. Ensikosketukseni tarinaan taisi olla jo ylä-asteella, kun pidin kirjasta esitelmän. Siispä haluaisin päästä katsomaan poikani Kevin elokuvaa perjantaina 31.10.

 • Milou

  Burn After Reading
  pe 24.10.2014 17:00

  ^_^

 • viiviK

  Poikani kevin ke. 29.10. Olis aivan mahtava juttu päästä kattomaan!

 • kalliope

  Oi miten ihana arvonta! Näkisin kaikkein mieluiten leffan Orlando sunnuntai 05.10.2014 18:00 -näytöksessä :3

 • mar

  Mahtava yhteistyö! Menisin mieluiten katsomaan Orlandoa 5.10.

 • Anne,

  Narnian tarinat la 19.10 olisi kiva nähdä isolta kankaalta monen tv-katsomisen jälkeen.

 • Mandu

  Haluaisin nähdä Orlandon ke 1.10. klo. 19.30.

 • Ihana Milano on mukana elokuvassa Rakkautta italialaisittain <3 Vaikka en muuten elokuvasta niin pitänyt, niin se kaupunki tulee aina olemaan sydämessäni!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Leffalistalla on jo pitkään ollut Rakkautta Italialaisittain! Oispa kiva viettää tiistai-iltaa Tildan kanssa, tuolla 28.10. näytöksessä :)

  jlehmuskoski(at)gmail.com

 • mkuke

  Jee, Tilda on paras! :-) haluaisin kovasti nähdä elokuvan Rakkaus on paholainen, näytös on ti 07.10. klo 21:30.

 • Pundarika

  Haluaisin nähdä Poikani Kevinin keskiviikkona 29.10. :)

 • Johis

  Menisin ehdottomasti katsomaan Rakkautta italialaisittain torstaina 30.10.!

 • Pennie

  Oi Tilda! Veisin kumppanini katsomaan feminististä Orlandoa sunnuntaina 5.10. klo 18.

 • karuponi

  Vaikea valinta, mutta nyt haluaisin nähdä Orlandon sunnuntaina 5.10. klo 18.

 • eeelisa

  Ehdottomasti menisin katsomaan Rakkautta italialaisittain torstaina torstaina 30.10.!

 • naq

  Poikani Kevin
  pe 31.10.2014 17:00
  AIkoinaan kun tuli teattereihin en koskaan ehtinyt kyseistä pätkää katsomaan, nyt vois olla uusi yritys!

 • Esmianda

  Arvoin pitkään Orlandon ja Rakkautta italialaisittain kanssa, mutta ke 1.10. Orlando vei voiton. Siippa voisi tarjota sitä ennen jotakin kivaa ruokaa :). Täydellinen päivän lopetus.

 • Jjjohanna

  Mikä upea näyttelijätär & ihana kisa :) näytösaikojen kanssa kävi hyvä tuuri, sillä olen loppukuusta Helsingissä vierailulla, vaikka Tampereella asunkin. Mieluiten menisin katsomaan leffan Burn After Reading perjantaina 24.10. klo 17. Nyt vain onnenpotkua odottamaan!

 • Tuuli//

  Nyt haluaisin nähdä Rakkautta italialaisittain (28.10.), sillä upea kesäloma Italiassa on vielä lämpimänä mielessäni!

 • Tiiaaaaaaa

  Vitsit sulla on ihania skapoja ollut viime aikoina täällä blogissa! Tämän viikon torstain (2.10) Michael Clayton-näytös vetää puoleensa.

 • Tilda Swinton on ihana! Mä haluaisin nähdä Orlando-leffan uusiksi, koska oon nähnyt sen viimeksi kauan, kauan sitten. Se näimmä menisi sopivasti sunnuntaina 5.10. klo 18.

 • Tilda Swinton on ihana! Mä haluaisin nähdä Orlando-leffan uusiksi, koska oon nähnyt sen viimeksi kauan, kauan sitten. Se näimmä menisi sopivasti sunnuntaina 5.10. klo 18.

 • emminem

  Mielelläni näkisin Orlandon sunnuntaina 05.10.2014 klo 18:00. Ihailen Swintonin androgyynisyyttä ja epätyypillistä imagoa: harva Hollywoodissakin pyörivä näyttelijä liikkuu näin laajalla skaalalla ilmaisullisesti ja tuo esiin pintaa syvempää naisellista voimaa. Pakko arvostaa!

 • odetskaja

  Jostain syystä multa on mennyt täysin ohi Rakkautta italialaisittain, sitä siis voisin katsoa torstaina 30.10.

 • AnnaR

  Tilda Swinton teki lähtemättömän vaikutuksen Orlandossa v. 1992. Hämmästyin teini-ikäisenä tätä elokuvaa, että siis tämmöisikin leffoja on olemassa. Se on yhä yksi lempielokuvistani. Hieno!
  Ehkä näin vanhempana ei tule enää vastaan leffoja, jotka muuttavat omaa maailmakuvaa. Tämä leffa muutti silloin nuorempana omaa näkemystä elokuvista ja ehkä myös jonkin verran elämästä.
  Haluaisin nähdä Orlandon sunnuntaina 5.10.

 • mariammmmm

  Oh, Tilda on niin ihana. Aika monia noista leffoista olen jo nähnyt, mutta nyt kiinnostaisi Poikani Kevin ja mieluusti perjantainäytöksessä. Kirja teki suuren vaikutuksen, kiinnostaisi nähdä kuinka Swinton selviää äidin roolista.

 • Inkita

  Haluaisin nähdä Orlandon sunnuntaina 5.10.

  Olen lukenut Pupulandiaa jo pidempään – hieno blogi ja kulttuuriyhteistyö!:)

 • Ellukka

  Minua kiinnostaisi päästä katsomaan Michael Clayton lauantain 4.10. näytökseen. Olen pitänyt Tildasta kovasti niissä muutamassa elokuvassa, joissa olen häntä nähnyt. Mieluusti näkisin lisääkin.

 • Laura G

  Suunnitelmissa on Orlando heti huomenna keskivikkona! Rakkautta iltalialaisittain on myös katselulistalla. The War Zone on sekin hieno, mutta sen verran raaka katsomiskokemus, että saatan armahtaa itseni tällä kertaa…

 • Tuulis

  Valintani olisi Rakkautta italialaisittain! Ja näytös
  ti 28.10.2014 21:00. Harmi kun Only lovers left alivea ei ollut, missasin sen leffateattereissa…
  -Tuulis

 • RKoo

  Orlando su 5.10. ja Poikani Kevin kumpi näytös vain. Ekan näin viimeksi teininä, ja olin suuresti vaikuttunut ;-) ja tokaa en ole nähnyt lainkaan, mutta kirja oli huippu.

Related posts