28/09/14

Oman elämänsä Madonna

24 52 gaultier-for-lindex2.jpg

Yhteistyössä: Lindex

Lapsuuteni suurimpia idoleja oli 80-90-lukujen taitteen Madonna ja kun ensimmäisen kerran pääsin kurkistamaan Jean Paul Gaultierin Lindexille suunnittelemaa mallistoa, hihkaisin riemusta. Varsin kaupalliseen kokoelmaan oli nimittäin sisällytetty Gaultierin legendaarisimpia vaatekappaleita ja niiden joukossa myös hitusen hillitympi versio niistä ikimuistoisista tötterörintsikoista. Aika rohkeaa, mietiskelin. Toisaalta tunsin aivan välittömästi jotakin salaperäistä vetoa sitä Madonna-henkistä bodya kohtaan. Niin epäkäytännöllinen ja niin mieletön!

gaultier-for-lindex7.jpg

Tavallisen kuluttajan näkökulmasta tötteröiksi muotoillut kupit tosiaankin ovat ehkä vähän epäkäytännölliset, mutta uskallan silti veikata, että nämä bodyt tekevät vielä kauppansa. Niin monen naisen uskon fanittaneen Madonnaa ja Blond Ambition -kiertueen tyyliä, että eiköhän aika monen peilin edessä lähiaikoina keikistellä oman elämänsä Madonnana hiusharja kourassa Like a Virginiä hoilaten. Ja eipä kaikkien alusvaatteiden käytännöllisyydellä tarvitse loistaakaan – joidenkin alusvaateliikkeissä myytävien hepeneiden päälle ei tosiasiassa varmaankaan ole tarkoitus edes pukea mitään.

gaultier-for-lindex10.jpg

Kun minulle tarjottiin Lindex-yhteistyön yhteydessä mahdollisuutta valita kokoelman näytekappaleista muutama vaate itselleni kokeiluun jo ennen malliston ilmestymistä myyntiin, ensimmäinen ajatukseni oli: tötteröbody! En suorastaan malttanut odottaa, että pääsisin leikkimään oman elämäni Madonnaa, minäkin. Puuterisävyinen body olisi ollut kaikkein lähinnä sitä oikeaa Madonna-tyyliä, mutta koska kyseinen yksilö oli vielä jossakin kuvauslainassa, päätin kokeilla mustaa versiota. Päätin, etten jää odottelemaan vaalean bodyn palautumista showroomille, vaan nappasin matkaani tuon mustan. Ajattelin, että se voisi toimia rohkealla hetkellä jopa juhlatyylissä yläosana jonkun pitkän hameen parina tai vaikkapa housupuvun alla vain hitusen verran sieltä bleiserin alta vilkkuen.

gaultier-for-lindex6.jpg

Mutta siis tässä se nyt on: tötteröbody in action! Myönnän, että vaikka tuon hömpötyksen päälle pukeminen oli suorastaan riemastuttavaa, kuvien ottaminen tästä ”asusta” herätti jokseenkin kainoja fiiliksiä, vaikka en yleensä kameraa ujostelekaan. Kenties siitä syystä suurimmassa osassa kuvia tuijottelen kainosti alaviistoon tai pidän silmiä kiinni. Vaikka kuvissa näkyykin pääosin kameraa punasteleva ujo piimä, kyllä oman elämänsä Madonnana fiilis oli kuvaushommien ulkopuolella jopa vähän seksikäs.

gaultier-for-lindex13.jpg

Nappasin turvakseni ja kehoni peitoksi kuviin myös samaiseen Jean Paul Gaultier for Lindex -mallistoon kuuluvan aamutakin. Itse asiassa juuri nuo puuterisävyiset, siniraidalliset ja kaikenlaisin tatuointikuvioin koristellut vaatteet olivat koko mallistossa ehkä kaikkein vähiten minuun vetoavaa osastoa, mutta kelkkani kääntyi tyystin, kun puin tuon nilkkoihin asti pitkän aamutakin ylleni. Se näyttikin päällä todella kauniilta: kimonomainen malli on ihastuttava ja puuterinen sävy sopii ihoani vasten nätisti. Taidan tästä lähtien kääriytyä tuohon ihanaan kaapuun joka aamu.

Tällä kertaa asukuvat otettiin mustavalkoisina, koska jotenkin se tuntui sopivan näihin fiiliksiin paremmin. Jos jotakuta kiinnostaa tarkemmin esimerkiksi tuo aamutakin väri, niin esimerkiksi täällä on siitä kuvia. :) Mitäs muut olette mieltä tästä tötteröbodysta? Himoitseeko sitä joku teistäkin?

Translation: Here I am, playing Madonna, my childhood idol (and feeling a bit shy for being photographed while doing so). :D I was given this cone body from the Jean Paul Gaultier for Lindex collection a little bit before the collection hits the shops 8th of October. 

gaultier-for-lindex3.jpg gaultier-for-lindex8.jpggaultier-for-lindex14.jpggaultier-for-lindex4.jpggaultier-for-lindex11.jpg gaultier-for-lindex12.jpg gaultier-for-lindex.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

24 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Huh mikä kaunokainen! Tuo neljäs kuva sinusta on ihana.

 • Ester-i

  Kauniita kuvia! Mitähän materiaalia tuo aamutakki on?

 • Aisha J

  Nuo molemmat vaatekappaleet kyllä haluaisin! Ja todella kauniita kuvia :)

 • Oi että tuo aamutakki on niin kaunis! Se taitaa olla ainut mitä tästä Gaultierin kokoelmasta itselleni haluaisin. Madonna-body ei muhun kovin kovaa iske, mutta kyllä sekin nätti on :) Aamutakkihan multa puuttuu, joten pitää pistää harkintaan ;)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Fiona Timantti

  Uh, en halua tukea ketjuliikkeitä, mutta upeet ovat!

 • kyselijä

  kuka nää kuvat on ottanut? :)

 • Jenniii

  Osan olen ottanut itse ja osan on ottanut poikaystäväni, joka haluaa pysytellä nimettömänä. :) Mutta ei uskoisi, että poikakaveri otti ensikosketuksensa valokuvaushommiin vasta alle puoli vuotta sitten! <3

 • Jenniii

  Nöyrästi kiittää hän. ^^

 • Jenniii

  Mallikappaleessa ei ole sitä tuotelappua, mutta muistaakseni polyesteriä on. Ihanan silkkinen tuntu silti. :)

 • Jenniii

  Kiitos! Oli kyllä aikamoinen mestari asialla kuvauksissa tällä kertaa. ;)

 • Jenniii

  Aamutakki hurmasi epäilijänkin, kun vedin sen ylle. Uskomattoman kaunis!

 • Jenniii

  Kiitos Fiona! :) Välitän terkut kuvaajalle!

 • Kauniita kuvia! Mielestäni se sopisi täydellisesti juhlatoppina hameen kanssa :) Aamutakki ei ole omaa tyyliä, mutta toppi voisi sen sijaan olla :P

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Strike a Pose!

 • Jenniii

  Kiitos ihana Elisabeth! :) Vielä kainostelen tuon topin kanssa, että uskaltaisinko pukea sen yläosaksi johonkin juhlaan, mutta ehkäpä tämän kommentin rohkaisemana uskallan. ;)

 • Jenniii

  Come on, Vogue! ;)

 • Itse olin ensin innoissani malliston vaatteista mutta innostus lässähti sadasta nollaan kun huomasin lähes kaikkien noiden ”tatuointi”-printtisten rytkyjen olevan polyesteriä. Ihan hirveä materiaali omasta mielestä, joten jääpi ostamatta…. olis nyt ees ollu jotain polyesteri-jajoku-sekoitetta mut ei. Argh…

 • paju

  Hätkähdyttävän kaunis Jenni!

 • Jenniii

  Kannattaa muistaa, että keinokuidut eivät automaattisesti merkitse huonoa laatua. On aivan eri asia, onko kangas polyesteria tai vaikkapa akryylineulosta. Itse en sinänsä suoraan tyrmää kaikkia keinokuituja, koska niissä on myös hyviä ominaisuuksia ja keinokuidusta valmistetuissakin kankaissa on tapauskohtaisia eroja. Polyesterin ikävimpiä ominaisuuksia lienee se, että se saattaa sähköistyä helposti, mutta oikeanlaisella hoidolla ja sopivan pesuaineen valinnalla (sekä silittämällä) sähköisyyttäkin voi vähentää. Esimerkiksi lähes kaikki urheiluvaateet valmistetaan nykyään pääasissa keinokuiduista (ensisijaisesti juuri polyesterista ja joukossa ehkä hiukan elastaania) enkä ainakaan itse ole kokenut treenikamppeiden tuntuvan mitenkään epämukavilta käytössä. Toki on vaatteita, joihin keinokuidut sopivat paremmin kuin toisiin.

  Itse omistan pari polyesterimekkoa ja minusta hyvin tehty polyesteri voi olla käytössä oikein miellyttävä materiaali. Myös tämä aamutakki tuntui oikein miellyttävältä yllä. Priorisoin kyllä yleensä luonnonkuituja vaatehankinnoissa, mutta laadukas keinokuitu voi paitsi parantaa luonnonkuitujen ominaisuuksia sekoitemateriaaleissa, myös olla ainoa vaihtoehto tietynlaisten ominaisuuksien tai tietynlaisen pinnan saavuttamiseksi. Kannattaa myös ottaa huomioon, että keinokuitujenkin ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti. Kirppareilta löytyviä 70-luvun polyesterivaatteita ei oikein voi edes verrata siihen, mitä sama materiaali on nykypäivänä. Jokaisella on toki oikeus valita, millaisia materiaaleja haluaa vaatekaappiinsa, mutta en ihan ymmärrä sellaista periaatteellista keinokuitu-vihaa (paitsi akryylia kohtaan).

 • Jenniii

  Itse olet. <3

 • Vierailija

  Keinokuitu on luontoa tuhoava erityisesti. Aikamoista kuluttamista, Jenni, muutenkin tässä blogissasi. Aamutakki on kauhea, ja toivottavasti kukaan ei tuota bodya laita makuuhuonetta pidemmälle.

 • Jenniii

  Vai niin. :)

 • jatuva

  Todellakin niin epäkäytännöllinen, mutta ah niin mieletön! Sama juttu pätee munki parhaimpiin shoppailuinvestointeihin! Ehdottomasti tota voi oikein stailaamalla käyttää julkisillakin paikoilla. Plus siistejä kuvia, Jenni (ja poikaystävä)! :)

 • hanne_tasteofhoney

  Aivan huikeita otoksia, tuo valo on niin kaunis. En ymmärrä miten sä onnistut olemaan aina kuvissa niin luonteva, ei kyllä yhtään näy eikä tunnu mikään ujous! Olet upea! :) Ja iso käsi sinne poikaystävän suuntaan valokuvausavusta, mahtavaa jälkeä!

Related posts