28/09/14

Matkalla Barcelonassa: pari vinkkiä second hand -shoppailuun

1 37 bcn-2ndhand2.jpg

Yksi tsekkaamisen arvoinen kirpparikohde on second hand -kauppaketju Holala!, jolla on Barcelonassa kaikkiaan neljä liikettä. Itse olen molemmilla reissuilla käynyt Plaza Castellan liikkeessä, joka taitaa olla ketjun putiikeista suurin (ja josta siis myös postauksen kuvat on napattu). Liike sijaitsee näppärästi keskustassa lähellä Universitatin metroasemaa ja kivenheiton päässä La Ramblasta. Lähettyvillä on myös kaunista modernia yliopistokampus-aluetta sekä nykytaiteen museo, jonka museoputiikista olen molemmilla reissuilla löytänyt ihanan erilaisia Barcelona-kortteja sekä muutamia kauniita muistikirjoja.

bcn-2ndhand4.jpg

Holala!-putiikkien konsepti on toimiva: ennalta valikoitua second hand ja vintage -tavaraa selkeästi kategorioittain jaoteltuna. Esillepano on liikkeessä asiakkaalle kätevä, sillä yhdestä rekistä löytyvät kootusti flanellipaidat, toisesta farkkutakit ja kolmannesta midihameet. Hintataso on sitä luokkaa kuin tämän tyyppiseltä liikkeeltä voi odottaankin eli vähän samankaltainen kuin Suomessa vaikkapa UFF:lla. Varsinaisia designer-aarteita en ole täältä bongannut, mutta hyväkuntoisia ja trendikkäitä löytöjä voi hyvinkin tehdä. Minuun teki vaikutuksen myös Plazan liikkeestä löytynyt kimono-rekki, joka oli siis täynnä vanhoja, aitoja japanilaisia kimonoja. Vaatteiden lisäksi ainakin tuolla isoimmassa liikkeessä on myynnissä myös huonekaluja ja pientä sisustustavaraa.

bcn-2ndhand6.jpg

Muita hyviä kulmia second hand -shoppailijoille ovat vähän eri puolella keskustaa sijaitsevat (mutta silti kohtuullisen kävelymatkan päässä Plaza Castellalta) Riera Baixa ja Carrer dels Tallers, joiden varrella myös Holalalla on putiikit. Noilla kulmilla en tullut tällä reissulla käyneeksi, mutta viime Barcelonan matkalla tuli tsekattua nekin. Noilta kahdelta kadulta löytyy paljon pieniä vintage-putiikkeja ja second hand -kauppoja, joten suosittelen lämmöllä, jos kirppariaarteet ovat lähellä sydäntä. :)

Translation: A few tips for Barcelona second hand shopping: check out the vintage boutiques at the neighbourhoods of Riera Baixa and Carrer dels Tallers. Also the vintage shop chain Holala! is definitely worth exploring. They have four shops in Barcelona and the pictures in the post are from the biggest Holala! boutique on Plaza Castella.

bcn-2ndhand7.jpgbcn-2ndhand5.jpgbcn-2ndhand3.jpg bcn-2ndhand8.jpg bcn-2ndhand9.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts