23/09/14

Brunssisuosituksia Barcelonaan: Avenue Bar ja Brunch & Cake

49 brunch-bcn6.jpg

Pahoittelen jo etukäteen, että joudun nyt aiheuttamaan teille kammottavan aamiaiskateuskohtauksen, sillä ajattelin esitellä muutaman ihanan brunssipaikan Barcelonasta. Lohduksenne voin kuitenkin kertoa, että niin ihanalta kuin omasta sängystä herääminen tänä aamuna tuntuikin, näiden kuvien katselu tällaisena harmaana aamuna koti-Helsingissä kirpaisee minuakin. Jääkaapin tämän hetkisistä antimista ei ihan tällaista herkkuaamiaista loihdita. :D Tyydyn siis muistelemaan kaiholla… 

Reissun ensimmäinen aamupala haukattiin hotellin buffetissa, sillä halusimme päästä ripeästi liikkeelle, mutta suosittelen ehdottomasti tutkimaan paikallisen aamiais- ja brunssitarjonnan, sillä harva hotelliaamupala vetää vertoja kaupungin herkullisille brunssivaihtoehdoille. Ehdimme testata matkalla kaksi kivaa aamiaispaikkaa, jotka ovat ehdottomasti suosittelun arvoisia. Muistakaa siis ainakin nämä, kun ensi kerran käytte Barcelonassa!

brunch-bcn2.jpg brunch-bcn5.jpg

Avenue Bar (Gràcia)

Päädyimme reissun toisena aamuna kokeilemaan Gràcian alueella sijaitsevan Avenue Barin aamiaista kaverin suosituksesta. Symppiksen oloinen kahvila on sisustukseltaan viehättävä sekoitus vanhoja esineitä sekä erikoisia yksityiskohtia, ja tarjoaa siis siinä syömisen lomassa myös silmänruokaa. Menu pitää sisällään mainion kattauksen erilaisia vaihtoehtoja perinteisestä aamiaslautasesta pekoneineen ja kananmunineen bageleihin ja aamiaisburritoihin.

Meikäläinen testasi Avenuessa aamiaisburriton, joka osoittautui todella herkulliseksi. Seuralainen puolestaan kokeili omelettia, joka kätki sisäänsä pinaattia, sieniä, sipulia ja tomaattia. Nam! Harmitti hiukan, että maha oli annoksen jälkeen jo niin pullollaan, ettei sinne enää mahtunut pannukakkuja, jotka olisivat myös olleet listalla. No jäipähän jotain kokeiltavaa myös ensi kertaan. :)

brunch-bcn7.jpgbrunch-bcn8.jpg

Palvelu oli Avenue Barissa hienoisesta kielimuurista huolimatta todella ystävällistä ja tästä paikasta tuli välittömästi sellainen tunne, että tänne tekisi mieli uudelleen. Aamiaisannosten hinnat pyörivät 8-10 euron tuntumassa ja annos riitti erinomaisesti täyttämään vatsan moneksi tunniksi eteenpäin. Kahvila sijaitsee osoitteessa Carrer Torrent de L’Olla 159 ja lähin metropysäkki taitaa olla Fontana L3-linjalla. Samalla visiitillä voi sitten näppärästi tsekata Gràcian kivat pikkuputiikit, kuljeksia kapeilla vehreillä kujilla sekä istahtaa jonkun eläväisen aukion laidalle hörppimään vaikkapa lasillisen cavaa.

brunch-bcn9.jpg brunch-bcn10.jpg

Brunch & Cake (L’Eixample)

Toinen hurmaava brunssipaikka Barcelonassa on L’Eixamplen alueella sijaitseva Brunch & Cake, jonka bongasin netistä suosituksia tiirailemalla. Huikeat arviot saanut aamiaiskahvila osoittautuikin niin suosituksi, että jouduimme hetken odottelemaan pöytää paikan ulkopuolella. Väki kuitenkin vaihtui vikkelään ja pääsimme pöytään jo noin 5 minuutin odottelun jälkeen, vaikka edellämme oli jonossa ainakin kolme seuruetta.

Myös Brunch & Cakessa ruokalista oli täynnä herkullisia vaihtoehtoja, joista oli todella vaikea valita vain yksi. Minä kokeilin aamiaisbagelia, joka oli varustettu runsaalla määrällä täytettä sekä erillisellä kulholla munakokkelia. Seuralainen puolestaan testasi paikan lähes legendaarisessa maineessa olevat uppomunat, jotka hän sai hotdog-sämpylän sijaan pyynnöstä vohvelin (!) päällä tarjoiltuina. Tilausta tehdessä emme ihan tajunneet tätä vohveli-juttua, mutta kuulemma tämäkin erikoinen yhdistelmä oli herkullinen – ja uppomunat maineensa veroisia.

brunch-bcn12.jpg

Annosten lisäksi tilasimme myös hedelmäsalaatin ja siinä vaiheessa, kun vielä tutkailin listaa uteliaana, tarjoilija puuttui peliin todeten, että kuulkaas tyypit, teillä on nyt tässä tilauksessa jo aika hemmetinmoinen määrä ruokaa – annokset ovat suuria! Että mitäs jos mentäisiin alkuun näillä ja tilaatte sitten lisää, jos nämä saatuanne näyttää siltä, että vielä maistuu. Ja annokset nähtyämme olimme kyllä tuolle tarjoilijapoitsulle välihuomiosta kiitollisia. :D Tässä paikassa muuten tarjoilijat osasivat hyvin englantia, joten homma sujui varsin mutkattomasti. Kakkuja ei tullut tällä kertaa kokeiltua, mutta ensi kerralla pitää testata sitten nekin.

Brunch & Cake sijaitsee Carrer Enric Granados 19:ssa ihan keskustan tuntumassa ja lähin metropysäkki lienee Universitat. Hintataso tässä paikassa on aika samaa luokkaa kuin Avenuessa eli 8-10 eurolla saa kookkaan aamiaisannoksen. Brunssia täältä saa ilmeisesti koko päivän eli herkkuja voi käydä nauttimassa mihin aikaan päivästä tahansa.

Translation: If you’re in Barcelona and looking for a lovely place for brunch, here are two warm recommendations! Check out Avenue Bar in Gracía and Brunch & Cake close to the centre in L’Eixample. As you can probably guess from the pictures, the food was totally delicious in both of them. And sorry for causing a possible breakfast envy! ;)

brunch-bcn11.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts