21/09/14

Matkavinkki Barcelonaan: Labyrinttipuisto

12 43 labyrinth-park-bcn6.jpg

Gaudín suunnittelema Parc Güell lienee kaikille Barcelonan matkailijoille tuttu must-kohde, mutta kaupunki on täynnä myös muita kauniita puistoja. Viime reissulla muutama vuosi sitten tuli piipahdettua Güellin puistossa, mutta tätä reissua suunnitellessa törmäsin myös mielenkiintoiselta kuulostaneeseen Labyrinttipuistoon, Parc del Laberint d’Horta. Pensaslabyrintti kuulosti kiehtovalta, joten otimme perjantaina suunnaksi Hortan alueen Barcelonan pohjoispuolella. Tämä puisto on ilmeisesti vähän sellainen piilossa oleva helmi, jota suuret turistimassat eivät ole löytäneet – sijaintikin on hiukan kauempana keskeisten turistikohteiden ääreltä, joskin paikalle pääsee näppärästi metrolla (linja L3 ja pysäkki Mundet).

labyrinth-park-bcn3.jpg

Jouduimme metroasemalta käsin hiukan etsiskelemään puistoa, joka sijaitsee kukkulan rinteellä. Onneksi paikalliset osasivat kielimuurista huolimatta viittilöidä oikeaan suuntaan ja lopulta pääsimme oikeaan paikkaan kuljettuamme yliopistokampuksen ohi rinnettä ylös. Vaikka itse labyrintti on melko pieni, sitä ympäröi suuri ja hauskalla tavalla sokkeloinen puisto, joten kuljettavaa ja ihasteltavaa paikan päällä riittää kyllä. Olin itse aivan mykistynyt paikan kauneudesta, joten voin todella lämmöllä suositella. Turisteja ja väkeä paikalla ei perjantaina päiväsaikaan ollut juuri nimeksikään, joten täällä saa rauhassa kierrellä kauniissa maisemissa. 

labyrinth-park-bcn7.jpg

Olen kuullut, että labyrintin keskelle pääseminen näyttää helpolta, muttei sitten todellisuudessa taidakaan olla ihan niin iisi juttu. Me tyydyimme ihailemaan labyrinttia sivusta, emmekä sitten lopulta edes yrittäneet selviytyä sokkelosta, sillä siinä olisi voinut vierähtää tovi. Kuvat eivät todellakaan tee oikeutta paikan kauneudelle, joten kannattaa mahdollisuuksien salliessa suunnata paikan päälle ja todeta se itse. Puistoon on vapaa pääsy keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, mutta muina päivinäkään sisäänpääsy ei kustanna kuin reilut 2 euroa.

Translation: Whereas every traveller in Barcelona knows the legendary Parc Güell by Gaudí, there are also other amazing parks in the city. One of them is the Labyrinth Park in Horta, Northern part of Barcelona. The beautiful park is not so well known among the tourists but it is definitely worth a visit. Even though the location is a bit further away, it is easy to get there by metro. Just get on the L3 line and get off at Mundet stop. It’s about a 5 minute walk from the metro station to the park. On Wednesdays and Fridays you can get in for free but it’s not expensive to visit other days either, since the ticket costs only around 2 e. I warmly recommend this place – it’s truly beautiful!

labyrinth-park-bcn2.jpg labyrinth-park-bcn5.jpg labyrinth-park-bcn4.jpglabyrinth-park-bcn9.jpglabyrinth-park-bcn1.jpg labyrinth-park-bcn10.jpg labyrinth-park-bcn11.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • tisti

  tuttu paikka parin vuoden takaa! minäkin voin kyllä suositella lämmöllä, myös labyrinttiin eksymistä! tuli ihan kuninkaallinen olo siellä kirmatessa, ainoastaan valtava prinsessamekko puuttui ;)

  meillä oli ihan tuo sama ongelma, että metrikseltä ei ollutkaan niin helppo löytää paikkaa, mut tulipahan siinä kerrattua vähän taas kielitaitoa, kun piti kysellen suunnistaa itsensä perille!

 • Näyttää upealta :D

 • Ihana puisto, löysin jotain samantyyppistä Köpiksessä http://dragonflyelisabeth.blogspot.com/2012/06/nature-is-labyrinth-in-which-very-haste.html. Labyrinttipuistoissa on sitä jotakin <3

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • laurafree

  Lasten kanssa matkustavalle lisävinkiksi, että puiston yhteydessä on tosi kiva leikkipuisto, josta on taatusti Barcelonan huikeimmat näkymät kaupungin yli. Ja tietysti leikkipuiston yhteydessä baari, josta saa skumppaa ja kaljaa :D

  Ps. Eikä se labyrintti oo kauhean vaikea, sinne vaan!

 • Vierailija

  Ihana Liisa Ihmemaassa tunnelma. :)

 • Tillis

  Kiitos vinkistä! Onko ilmat nyt olleet lämpimät, sadekuuroja?

 • Jenniii

  Hahaa, voin kuvitella nuo prinsessahaaveet! Nyt sait istutettua ajatuksen meikäläisenkin päähän… ;) Ja joo, hetken saimme seikkailla, ennen kuin oikea paikka löytyi. Katalaani ei ihan minulta suju ja espanjakin on niin ruosteessa, että neuvoa kysyttiin englanniksi. Vastaus tuli kyllä espanjaksi, mutta sen verran ymmärsin, että saimme asian puolin ja toisin selvitettyä ja löysimme perille. :D

 • Jenniii

  Ihan mielettömän kaunis paikka, suosittelen todellakin! :)

 • Jenniii

  Ooh! Enpä tiennyt, että Köpiksessäkin on tällainen. Pistetään korvan taakse… ;)

 • Jenniii

  Itsellä jäi tuo leikkipuisto rekisteröimättä, mutta kiitos hyvästä lisävinkistä! :) Herkullisen poksuvan mehujään kyllä ehdin siitä kioskista ostaa, haha.

 • Jenniii

  No niinpä! Ihan maaginen paikka. :)

 • Jenniii

  Sää oli reissumme aikana tosi suotuisa: lämpöasteita +26 ja auringonpaistetta sekä muutama pilvenhattara. Eilen aamulla ripotteli hieman sadepisaroita, mutta pilvet menivät päivän mittaan ohi ja illalla paistoi taas aurinko. Kai se taitaa silti olla vähän tuurista kiinni, sillä tänä aamuna satoi lentokentälle lähtiessämme kaatamalla ja ennen reissua joku lukija kertoi, että viikolla oli ollut ukkoskuuroja. Meidän reissumme aikana sää oli kuitenkin mitä mainioin. :)

Related posts