18/09/14

Ripaus hyvää oloa

217 55 berryfect8.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Berryfect

Olen usein sanonut täällä blogissakin olevani valon lapsi. Olen aina kokenut olevani energisimmilläni kesäisin ja saan auringosta valtavasti energiaa ja hyvää oloa. Huomaan heti syksyä kohden siirtyessä, että mieli ja keho väsyvät jotenkin enemmän sitä mukaa, kun valon määrä hiipuu ja päivät lyhenevät. Mitä pidemmälle syksyyn edetään, sitä enemmän joudun panostamaan hyvinvointiini, jotta jaksaisin pitää puhtia yllä arkisessa aherruksessa.

Monille hyvä olo tulee liikunnasta. Minä taas olen joutunut käymään pitkän matkan, ennen kuin olen osannut löytää liikunnasta hyvää oloa stressin ja pakkopullan sijaan. Onneksi olen tajunnut kuunnella itseäni ja luopua lajeista, joista on aiheutunut enemmän ahdistusta ja lannistuneita fiiliksiä kuin energiaa ja hyvää oloa. Ehkä tärkeimpiä oppeja hyvää oloa tavoitellessa onkin ollut ymmärtää, että pitää muistaa olla armollinen itselleen. On ihan tarpeen pitää työstä vapaita välillä vapaita hetkiä ja loikoilla sohvalla kun siltä tuntuu. Kaikkein tärkeintä minulle on kuulostella omaa kehoa mieltä, ja miettiä, mitä ne kulloinkinkin kaipaavat. Kuulostaa ehkä itsestäänselvyydeltä, mutta hämmentävän usein ei sitä kuitenkaan ole. Riittävän pitkään kiireisenä paahdettuaan kontakti omaan kehoon on nimittäin välillä aika kadoksissa. Pitää muistaa pysähtyä välillä.

berryfect3.jpg

Superfoodeja, karppausta, luomua, dieettejä ja raakaruokaa… Moni hakee hyvää oloa erilaisista ruokavalioista ja dieeteistä. Ihmiset taitavat tällä hetkellä miettiä tarkemmin kuin koskaan, mitä laittavat suuhunsa. Olen itse ollut aina ruoka-asioissa sellainen kultaisen keskitien kulkija. Mielestäni kaikkea voi syödä, kun tekee sen kohtuudella. Vältän mielelläni kaikkein prosessoiduimpia ruokia, syön pääasiassa kasviksia ja yritän popsia mahdollisimman paljon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Parantamisen varaa omassa ruokavaliossa on varmasti aina ja joudun jatkuvasti skarppaamaan sen kanssa, että saisin ruokavaliostani riittävästi proteiinia.

Monet hehkuttavat hyvän olonsa lähteinä viherpirtelöitä ja raakaruokaa, mutta minä en jotenkin osaisi elää niin. Ruoka on minulle ravintoaineiden ohella myös makuelämysten ja nautinnon lähde, joten minusta ei ole ainakaan toistaiseksi ollut innostumaan spirulinoista sun muista erikoisuuksista. Toisaalta, eikös sitä sanota, että parhaat superfoodit kasvavat näin suomalaisen näkökulmasta ihan tuolla lähimetsissä. Jos kotimaiset marjat lasketaan superfoodiksi, niin siinä tapauksessa minäkin olen superfood-intoilija. :) 

berryfect10.jpg

Olen koko kesän ahminut tuoreita marjoja suurella intohimolla ja nyt kun paras marjasesonki alkaa jäädä taakse, hamstrannut niitä pakastimen täyteen. Pääsin jokin aika sitten tutustumaan kuitenkin toisenlaiseenkin tapaan nauttia kotimaisia marjoja. Jossain näytekassissa jaettiin suomalaisen Berryfectin näytepakkaus puolukkajauhetta ja kun joku kerta kaipasin aamupuurooni vaihtelua, sujautin sekaan pari lusikallista tuota uutta tuttavuutta. Puuro sai kauniin punaisen sävyn ja puolukkaisen vivahteen. Muutama kuukausi myöhemmin Berryfectiltä ehdotettiin yhteistyötä ja tuumasin, että miksipäs ei – tuotehan oli jo itselle tuttu ja mieluisa. 

Berryfect tekee siis kotimaisista marjoista näppäriä jauheita kuivattamalla ne matalassa lämpötilassa niin, että niiden ravintoaineet säilyvät ihanteellisella tavalla. Joukkoon ei lisätä mitään ylimääräistä, ei sokeria, lisäaineita eikä säilöntäaineita. Etenkin talvella marjajauheet ovat käteviä, kun tuoreita marjoja ei ole saatavilla. Varsinkin jos kotona ei ole pakastinta tai käytössä on vain pikkuruinen pakastelokero, kuivakaapissa säilytettävä marjajauhe on helppo vaihtoehto pakastemarjoille.

berryfect5.jpg

Marjajauhe on vähän kuin marjojen hyvät raaka-aineet tiivistetyssä muodossa – 2 teelusikallista jauhetta vastaa nimittäin 2 desilitraa tuoreita marjoja. Marjajauheissa on monia muitakin hyviä ominaisuuksia ja joissakin tapauksissa marjat käyvät jauheen muodossa jopa ihan uusiinkin tarkoituksiin. Jauheet sopivat erinomaisesti esimerkiksi puuron, jogurtin tai smoothien sekaan myös leivonnaisiin ja raakaruokiin – etenkin leivonnaisissa ja raakakakuissa marjajauheita voi käyttää osana pohjaa eikä ole ongelmaa siitä, että marjat toisivat leipomukseen liikaa nestettä. Kuivattuna ja jauhettuna marjoista saadaan hyödynnettyä myös esimerkiksi siemenissä piilevät ravintoaineet, jotka yleensä tuoreina kulkeutuvat vain ruoansulatuksessa elimistön läpi imeytymättä.

Berryfectiltä heitettiin minulle haaste kokeilla marjajauheita kotikeittiössä ja sävelsin ajatuksen pohjalta pari smoothie-reseptiä terveellisiin herkutteluhetkiin. :) Omat ohjeet syntyivät ihan vain päästä keksimällä, mutta niistä tuli aika herkullisia, joten pääsevät nyt jakoon. Sain kokeiluun myös Nutribullet-blenderin, joka on tosi kätevä etenkin pienten annosten ja mukaan napattavien välipalojen tehtailuun. Koska reseptit syntyivät rennosti kokeilemalla, ainemäärät ovat vähän sinnepäin. Kokeile itse ja lisää tarvittaessa nestettä tai kiinteitä aineita, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Näitä on muutenkin helppo soveltaa oman maun mukaan.

berryfect4.jpg

Syksyinen karpalo-omena-smoothie

1,5 dl turkkilaista jogurttia

1 dl Skyr vaniljarahkaa (Skyr on vain parhaan makuista!)

0,5 dl kaurajuoma (Oatly)

2 tl karpalojauhetta

2 kpl pientä kotimaista omenaa (äidin omenapuista <3)

pieni kourallinen goji-marjoja

berryfect9.jpg

Samettinen mustikka-avokado-smoothie

1 dl Skyr vaniljarahkaa

1 dl mantelimaitoa

½ avokado

1 dl pakastemustikoita

2 tl mustaherukkajauhetta

Ainekset tarvitsee vain laittaa blenderiin ja surauttaa smoothieksi. Molemmista tuli herkkua, joten suosittelen! :) Jos käytät pakastemarjoja, nestettä yleensä kannattaa laittaa vähän reilummin, jotta koostumuksesta ei tule liian tuhti. Itse intouduin kokeilemaan näiden smoothie-reseptien yhteydessä mantelimaitoa ja kaurajuomaa, mutta ne voi ilman muuta korvata esimerkiksi omenamehulla tai maidolla.

berryfect7.jpg

Ja onpa tämän yhteistyön tiimoilta luvassa teille pieni kilpailukin! Saan arpoa yhdelle onnekkaalle ihanan hyvinvointisetin, johon sisältyy runsas Berryfect-tuotepaketti sekä tuollainen samanlainen Nutribullet-blenderi. Osallistua voi tämän postauksen kommenttiosiossa vastaamalla seuraavaan kysymykseen: Millaisia pieniä tekoja sinä teet arjessa oman hyvinvointisi eteen? Anna vastauksesi ti 23.9.2014 klo 24 mennessä, niin olet mukana kisassa. Muista jättää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite.

Tämän blogikisan lisäksi Berryfectin nettisivuilla on hauska hyvän olon generaattori sekä kilpailu, jossa voi voittaa 500 euron matkalahjakortin jakamalla oman hyvinvointilupauksensa Facebookissa hashtagilla #ripaushyvaa. Berryfectin nettisivuilta löytyy myös lisätietoa tuotteista sekä reseptejä marjajauheiden käyttöön. Ja jos joku kiinnostui tuosta mainiosta Nutribullet-blenderistä, niin Suomessa sitä myy Ellos.

berryfect1.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Yleinen

217 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Merja14

  Syön mustikoita pakastimesta päivittäin, yleensä puuron tai jogurtin seassa. Mustikkapirtelö kuulostaa herkulliselta, sitä olisi hauska kokeilla jos olisi blenderi!

 • Anni19

  Nättejä raikkaita kuvia! Itselleni tärkeää on päästä ulos, edes pienelle kävelylenkille. Piristää mieltö kun on koko päivän sisällä töissä :)

 • RoosaO

  Omat pienet teot arjen pelastamiseksi on riittävä uni, paljon vettä, liikuntaa sekä sisällä että ulkona ja ystävien seura :)

 • Sinisofai

  Mulle tärkeintä on päästä ulos, vaikka edes pienelle kävelylle mutta mieluiten ihan hölkkäämään. Toinen juttu on juoda vettä tarpeeksi, se antaa ihan hirveesti energiaa ja näkyy myös kehossa.

 • Eveliina1

  Liikunta ja terveellinen, puhdas ja ravitseva ruoka ovat minulle itsestäänselvyyksiä. Olen löytänyt itselleni toimivat rutiinit liikunnan ja terveellisen ruoan suhteen, mikä on mielestäni perusta omasta hyvinvoinnistani huolehtimiselle. En kiellä itseltäni mitään enkä aseta itselleni mitään kohtuuttomia rajoitteita, mutta pyrin aina valitsemaan parhaimman vaihtoehdon esimerkiksi ruokaillessani.
  Koskaan ei voi olla niin kiire, ettei omaan hyvinvointiinsa ehtisi panostamaan.

 • lottam

  Marjat tekee munkin elämästä parempaa :) Marjasmoothie, tuorepuuro marjoilla tai jotain muuta kuuluu jokaiseen aamuun. Noita jauheita olen monesti ajatellut kokeilla, joten toivottavasti nyt onni suosisi :)

 • T-100

  Olen jättänyt lihan pois ruokavaliostani oman ja perheeni hyvinvoinnin nimissä – huomasin jo ajat sitten tekeväni ravintoarvoiltaan ja sisällöltään ravintorikkaampaa ruokaa kun joudun miettimään hetken verran mitä tehdä ruuaksi sen sijaan että nappaan kaupasta jauhelihapaketin ja ajattelen siitä käsin päivän menyyn. Sen verran teen yhteisen hyvinvoinnin eteen arjessa, henkilökohtaisesti tykkään myös nukkua vähintään kahdeksan tunnin yöunet, mutta lapsiperheessä se nyt on usein vain haaveilua…

 • makkarakeppi

  Tein tänään juuri ehkä suurimman teon hyvinvointini eteen tapaamalla personal trainerin ja hankkimalla salikortin. Toivon, että saisin tästä lisää energiaa kun ensilumet sataa ja tekemistä pimeneviin iltoihin.
  Jokapäiväisessä elämässä muuten kinnitän paljon huomiota nukkumiseen, ruokaan (jos joskus tekee mieli kakkua, sallin sen itselleni) ja ihan vain omien mielialojen seurailuun. Ykkös tavoitteena on aina hyväolo.

 • Minnine

  Käyn rauhassa kävelemässä metsässä, syön paljon kasviksia ja kotitekoista ruokaa ja nukun kunnon yöunet. :) Ihan perusjuttuja siis mutta auttavat yleensä kaikkeen flunssasta sydänsuruihin! Ihania smoothie-ohjeita sulla!

 • Syön marjoja, nukun pitkät yöunet ja teen itselle mieluisia asioita.

 • Miss Piggy

  Oi, kyllä kelpaisi! Pyrin syömään terveellisesti ja huolehtimaan vitamiinien saannista. Ja kaksi koiraa pakottavat ulkoilemaan säällä kuin säällä :)

  misspiggyspearls(at)gmail.com

 • Suvi55

  Miulle hyvinvoinnin tae on kunnollinen aamiainen. Aamulla nenän edestä täytyy löytyä kupillinen vihreää teetä hunajalla, hedelmiä, leipää ja hieman pähkinöitä. Niiden voimalla jaksaa pitkälle. Myös liikunta auttaa jaksamaan, työmatkapyöräily virkistää näin syksyllä mukavasti ( harmi vain, että ketjuni katkesivat tällä viikolla, enkä ole ehtinyt korjauttaa niitä :s ). Myös riittävä lepo on tärkeää, joskus on vain otettava hetki itselleen ja rojahdettava sohvalle – satunnaista herkuttelua unohtamatta. ;)

  lastdaysonearth@gmail.com

 • Miiiii

  Oli kuinka kiireistä tai minkälainen stressi tahansa, niin haluan että minulla on aina aikaa ystävilleni. Edes yhteisen kahvihetken, rupattelutuokion tai lounastreffien muodossa. Se on tärkein asia omalle hyvinvoinnilleni.

 • pea

  Juon paljon vettä. Jätän einekset kauppaan ja teen itse ruokani. Syön paljon kasviksia ja vältän viljoja ja sokeria, mutta en kieltäydy kylässä pizzasta tai kakusta. Pyrin nukkumaan joka yö 8 tuntia. Nautiskelen mahdollisimman usein ihanien ystävieni seurasta ja satunnaisesti pari lasillista viiniäkin. Liikuntaa pitäisi lisätä ja samoin marjoja, mutta harmikseni minikokoiseen pakastimeeni ei montaa rasiaa mustikoita mahtunut. En usko ehdottomuuteen, vaan etsiskelen vielä itsekin kultaista keskitietä ja tasapainoa.
  peasofme (at) hotmail.com

 • Lootala

  Oi kyllä kelpaisi! Itse yritän arjessa kävellä mahdollisimman paljon. Eli jos pitää valita käveleminen tai bussi, eikä matka ole muutamaa kilometriä pidempi, varaan mieluusti aina vähän enemmän aikaa ja kävelen :) yritän myös parhaani mukaan vältellä hissiä aina kun mahdollista! Ja ruokavaliossa kasvikset ovat todella tärkeitä hyvinvoinnilleni :)

 • Sssuvi

  Mä yritän huolehtia riittävästä levosta, terveellisestä perusruoasta ja sopivasta määrästä liikuntaa juuri tuossa järjestyksessä, tässä on kyllä kyse vähän isommasta pienestä jutusta, mutta perusasiat kun saa kuntoon, niin toimii! Niin ja pieni hetki itselle päivittäin, vaikka miten kiireistä olisi!

 • Nel

  Pyrin liikkumaan niin paljon kun mahdollista ja valitsemalla portaat liukuportaiden sijaan aina kun vain jaksan :) Jos kerkeän niin aamuisin juon lasillisen sitruunavettä. Blenderiä en omistakaan niin oispa vain kiva sellainen voittaa!

 • Roseeeee

  Vaikuttaa hyvältä! Omaa hyvinvointia hoitaa aurinkoiset kävelylenkit :)

 • PaulaT

  Juon joka päivä pinaatti-lehtikaali-pohjaisen vihersmoothien ja joka päivä kotimaisia marjoja pakkasesta (ellei tuoreita ole tarjolla) :) Pysyy muuten flunssatkin aika kaukana kaiken muun hyvän olon lisäksi :)

 • saaruli

  Vesi vanhin voitehista vois olla mun motto! Riittävän veden juonnin lisäksi kasvisruokavalio ja kunnon yöunet tekee hyvää kropalle :)

 • sirpar

  Minun arjessa pieniä tekoja hyvinvoinnin eteen ovat veden juominen ja pitkät rauhalliset kävelylenkit! Molemmilla niin suuri vaikutus enkä niistä luopuisi :)

 • Saakku

  Nukun riittävästi, harrastan liikuntaa ja syön monipuolisesti ja terveellisesti. Raitis ilma ja hengästyttävä liikunta tekee mielellekin hyvää. Päätän olla stressaamatta ja yritän päivittäin löytää ilon ja onnen aiheita. Teen asioita joista nautin. Muistan toteuttaa itseäni tai ainakin yrittää kehittää itseäni sellaisissa asioissa mitä en osaa. Pidän yllä ystävyyssuhteita ja perhesuhteita. Parisuhde tuo myös hyvinvointia. Jaettu ilo on kaksinkertainen ja jaettu murhe olematon.

 • [ m]

  Hyvinvoinnin pienet teot: ulkoilu ja urheilu kauniissa syksyisessä säässä, rentoutuminen kynttilänvalossa ja mahdollisimman värikkäiden kasvispainotteisten ruokien syöminen.

 • Illu

  Nukun riittävästi, pyrin liikkumaan päivittäin edes hiukan, juon tarpeeksi vettä ja pyrin syömään pääosin terveellisesti! Siinä ne tärkeimmät jos mietitään vain fyysistä hyvinvointia :)

 • nipsunipsunen

  Teen asioita, jotka kullakin hetkellä tuntuvat parhailta, joskus salaatti, joskus suklaa.. Tanssitunti tai hyvät yöunet ovat aina hyvä valinta! : )

 • Hannaj

  Itse näen hyvinvointini eteen aika paljonkin vaivaa, ainakin monen muun näkökulmasta. Kenkkuilevan vatsani ja jatkuvien flunssakierteiden vuoksi olen laittanut kahden vuoden aikana ruokavalioni aikalailla uusiksi: vältän gluteenia, laktoosia ja liiallista sokeria (plus kasvissyöjä olen ollut jo kauan), sekä käytän aamuisin chlorella-jauhetta. Luultavasti olen juuri näitä muiden mielestä tiukkapipoisia ruokaniuhottajia, jotka haluavat vain kontrolloida syömisen kautta sekavaa elämäänsä, tai jotain vastaavaa. :D Tiukan kuuloisesta ruokavaliosta huolimatta olen kuitenkin rento ja tyytyväinen – koko elämän kiusanneet vatsavaivat ja flunssat ovat kadonneet, joko yksittäisestä syystä tai kaikkien yhteisvaikutuksesta. Lisäksi nukun kun väsyttää ja juon paljon vettä. Liikuntaa voisi kyllä aina harrastaa enemmän, mutta pyrin ainakin harrastamaan hyötyliikuntaa aina kun mahdollista! :)

 • tuulitu

  Hyvä olo on kun tietää liikkuneensa,nukkuneensa ja syöneensä hyvin. Poden siis TODELLA usein morkkista kun en liiku ja lihasten kertoessa että pimu, eilen teit täysillä on ihan mahtava tunne ! :-) marjoja ja hedelmiä syön ihan mielettömästi ja tuollainen blenderi olisi niin älyttömän kätevä (ollut haaveissa jo pitkään)

 • mariiii

  Mä rakastan liikuntaa monessakin eri muodossa ja vältän lisäaineita ruoissa. Juon vettä reilusti ja yritän nukkua tarpeeksi. Mutta se varsinainen hyvinvoinnin teko on enemminkin kuitenkin se, että syön useimmiten juuri sitä mitä haluan ja liikun sen verran, kun sillä hetkellä tuntuu. Välillä päivällinen käydään siis Mäkkärin autokaistalta ja liikunnan määrä jää välille sohva-jääkaappi. Elämä on sata kertaa ihanampaa, kun ei stressaa liikaa näistä(kään) asioista! :)

 • Lillypad

  Siis nää berryfoodin jutut on niiin hyviä! Laitan joka aamu jogurtin sekaan! Mustikka paras, mustaherukka hyvä, puolukka korkkaamatta! Hyvinvointia edistän pähkinöillä ja baletilla :)

 • Kaijju

  Hauska että nuo marjajauheet ovat tuommoisessa kunnon purkissa. Käytin joskus marjajauheita, mutta ne oli pussissa ja jauheet oli aina pitkin pöytiä.
  Minun hyvinvoinnin tekoni on liikkua niin että nautin (ei niin mikä olisi optimaalisen kehittävintä) ja syödä niin että olo on hyvä.

 • norbert

  Mulle nukkuminen on yksi tärkeimmistä jutuista: tarvitsen paljon unta, jotta jaksan, mutta nukkuminen on mielestäni myös kivaa :) Myös kunnon aamiainen on ihan ehdoton juttu, oli se sitten puuroa, voileipää tai jugurttia hedelmien kanssa. Jos olisi blenderi, tulisi varmaan tehtyä smoothieitakin enemmän, ne on niin älyttömän hyviä ja käteviä aamu- ja välipaloja. Sen sijaan veden juomisen ja liikkumisen kanssa pitäisi skarpata enemmän. Niistä tulee hyvä olo, mutta silti ne jotenkin vain unohtuvat, kun eivät ole rutiiniksi muodostuneet.

 • henza

  Mulle tärkein hyvinvoinninlähde on kaurapuuro, jolla lähtee kyllä jokainen päivä hyvin käyntiin!

 • nette8

  Heippa!

  Mulla on vaan tälläinen pieni kommentti sun kirjoitustyylistä, ei yhtään millään pahalla! Mua häiritsee vähän miten paljon käytät yleistäviä muotoja sun tekstissä. Ainakin lukiossa mulle taottiin päähän että niitä pitää varoa käyttämästä, siis sellaisia että ”ihmiset ovat puhuneet” ”minusta tuntuu näin” – muotoja, tai sitten just tälläisiä ”moni hakee hyvää oloa” ”monet hehkuttavat” – muotoja mitä on tässä tekstissä. Olen kiinnittänyt jo jonkun aikaa huomiota sun tavassa kirjoittaa. Ne vaan mun mielestä tekee tekstistä vähän köyhän.

  Että ei mulla muuta, ihan vaan ajattelin sanoa että jos et ole itse huomannut :D ja en tiedä haluatko olla edes hyvä kirjoittaja, mutta itseäni vaan miellyttää oikeasti taitavasti muotoillut tekstit.

 • pums

  Käsittelemätön kasvispainotteinen ruoka, hyvät rasvat ja paljon proteiinia, marjoja, liikuntaa ja kehonhuoltoa : )

 • emmien

  Joka ilta n.30-60 min kävelylenkki ja reilusti unta öisin. Siinä tärkeimmät. Ja toki paljon kasviksia nautittina pitkin päivää. Huomaan heti olotilassani, jos jokin noista on jäänyt välistä muutamana päivänä.

 • Yritän juoda tarpeeksi vettä ja suosia kasvispainotteista ruokavaliota, mutta ehkä konkreettisimmin ne hyvän olon valinnat näkyvät esimerkiksi päivittäisenä aamupalan syöntinä sekä portaiden suosimisena hissin sijaan Vaikka täytyy kyllä tunnustaa, että 8. kerroksessa asuessa ylöspäin hissiä tulee kyllä käytettyä

 • Liisalaa

  Oi! Mä olen oikea arjesta nautiskelija hyvinvointini vuoksi. Yöunet on tärkeät, mutta sitäkin tärkeämpiä hyvinvoinnin kannalta on aamut, jotka ei ole täynnä kiirettä ja kunnon aamiainen kahveineen ja hesareineen. Ja näihin hyvinvoinnin aamiaisiin mulla liittyy usein juuri marjasmoothiet, joten voi pojat kun blenderi olisi tervetullut! Ja nuo marjajauheet kuulostaa kyllä erikäteviltä. Täytyy testata!

 • Jenni176

  Ostopäätöksistä se lähtee. Ostan kaupasta hedelmiä, en karkki/sipsi/keksi/pullaa. Sitten kun kotona iskee makeanhimo, saatavilla on vaan terveellistä hyvää.

 • Katjuska37

  Ulkoilu, riittävä uni, terveellinen ja monipuolinen ruoka ja elämän pienet nautinnot, lasi viiniä ja tummaa suklaata silloin tällöin.

 • berries

  Olen ottanut nyt arjessani tavoitteeksi syödä tarpeeksi usein, ettei nälkä pääse kasvamaan liian suureksi ja tule syötyä sitten liikaa ja huonosti. Nyt mukana kulkee koko ajan esim. omenoita, banaaneja, taateleita, kirsikkatomaatteja… ja vettä! :)

 • Myyy

  Juoksulenkki saa minut aina hyvälle tuulelle. Muutenkin pienen hien pintaan saaminen auttaa usein hyvän fiiliksen löytämiseen. Hyvää oloa saan myös aiheutettua itselleni, kun (jos) saan pidettyä kotini siistinä. Onni on puhtaat lakanat!

 • Sapu

  Vaihdan lakanat tosi usein, siitä tulee ihana olo. :D

 • hupsunen

  Oman hyvinvointini perusta on olla rehellinen itselleen, eikä pakottaa itseään mihinkään mikä tuntuu väärältä. Se ei tarkoita, että voisi tämän varjolla syödä mitä sattuu ja skipata treenit – sillä sekään ei tunnu oikein hyvältä jos tarkkaan kuuntelee! Pyrin syömään mahdollisimman puhtaasti ja puhtaalla omatunnolla, liikkua ja haastaa itseäni. Etsiskelen tasapainoa kaiken välillä ja harjoittelen keskeneräisyyden sietämistä.

  – Ja hymyilen! Myös silloin kun ei välttämättä hymyilytä.

 • Emppunen

  Pienet teot tekevät todellakin sen kuuluisan hyvän olon. Itse pyrin syömään paljon tuoreita kasviksia ja marjoja (tosin pakkasesta tietysti tällä hetkellä), jotta olo olisi energinen ja kevyt, liikkumaan säännöllisesti, jotta saisin energiaa ja hyvää mieltä ja tietysti lepäämään riittävästi, jotta jaksan. Ystävyyssuhteet ja positiivinen mieli myös tuovat hyvää oloa, olen huomannut, että välillä kannattaa valita kahvittelu ystävän kanssa lenkin sijaan – täytyy hoitaa myös henkistä puolta :)

 • Nunu La

  Teen paljonkin! Olen kotiäiti, mutta käyn lenkillä lähes päivittäin. Lisäksi joogaan ja käyn kielikurssilla. Ruuassa olen tarkka, koska minulla on herkkä vatsa. Syön kasvisruokaa, en käytä maitotuotteita enkä valmisruokia. Karkki on ollut paheeni, mutta olen alkanut valmistaa raakasuklaata enkä sen jälkeen ole käynyt karkkihyllyllä.

  Paras tekemäni suklaa sisältää mustikoita, joita hetki sitten olikin pakastin pullollaan. Mutta kuluvat tämän perheen käytössä turhankin nopeasti siksi nuo jauheet olisivat meidän keittiöön oiva lisä.

 • Nunu La

  Teen paljonkin! Olen kotiäiti, mutta käyn lenkillä lähes päivittäin. Lisäksi joogaan ja käyn kielikurssilla. Ruuassa olen tarkka, koska minulla on herkkä vatsa. Syön kasvisruokaa, en käytä maitotuotteita enkä valmisruokia. Karkki on ollut paheeni, mutta olen alkanut valmistaa raakasuklaata enkä sen jälkeen ole käynyt karkkihyllyllä.

  Paras tekemäni suklaa sisältää mustikoita, joita hetki sitten olikin pakastin pullollaan. Mutta kuluvat tämän perheen käytössä turhankin nopeasti siksi nuo jauheet olisivat meidän keittiöön oiva lisä.

 • Ihanaihana<3

  Mummon tekemiä marjasoseita aamupuurossa, hedelmä välipalana, paljon vettä, itselle rakkaat liikuntaharrastukset ja ystävät. Niistä on hyvä arki tehty!

 • Monski

  Pidän päivittäin hetkiä, jolloin vain olen ja päästän ajatusten juoksemaan vapaasti. Välillä ajatuksia on enemmän, välillä ei yhtään. Minulle tälläinen hetki (jota kutsun myös ”jumitushetkeksi”) on aivoille ja mielelle omanlainen huilaushetki. Silloin kiire ja ympärillä oleva melske siirtyy pään ulkopuolelle :)

 • Sinivilja

  Reippaana lukiolaistyttönä mun täytyy ajatella paljon positiivisia ajatuksia ja keskittyä välillä vain asioihin joita rakastan.

 • Armas

  Olen ihan hirveän kova stressaaja, mutta lähiaikoina olen oppinut onneksi ottamaan hitusen rennommin. On turha murehtia tulevaa ja esimerkiksi sitä, saako työasiat valmiiksi ajoissa, vaan kannattaa vain ryhtyä toimeen ja yrittää parhaansa. Siinä sitten huomaakin, että hommat etenevät omalla painollaan. Tämän lisäksi koen monipuolisesta ruokavaliosta huolehtimisen ja kävelylenkit ja muut liikuntahetket tärkeiksi. Ehkä tärkeimpänä arjen rentouttajan minulla on vielä rauhoittuminen hyvän kirjan parissa ennen nukkumaan menoa.

 • Kemmy

  Pyrin kuuntelemaan omaa kroppaa ja mieltä ja olemaan itselle armollinen. Yleisesti ottaen syön terveellisesti ja liikun ainakin kohtuullisesti, mutta joskus puoli kiloa irtokarkkeja ja kokonainen mutakakku sohvan pohjalta nautittuna tekevät sielulle enemmän hyvää kuin kropalle pahaa ;)

 • meliss

  Koitan aina kiireen keskelläkin muista juoda paljon vettä ja käydä luonnossa happihyppelyillä:) parasta!

 • Eemilja

  Hyvinvointini kannalta tärkeintä on hyvä ruoka ja ulkoilu, mieluiten valoisaan aikaan! <3

 • abeja

  Hyvä olo tulee puhtaasta riittävästä ravinteikkaasta ja maukkaasta ruuasta, liikunnasta, ystävistä ja positiivisesta ajattelusta :)

 • Helen3

  Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin omaan hyvään olooni vaikuttavat terveellinen ruokavalio ja liikunta. Liikunnan ei tarvitse olla aina kunnon hikirääkkiä, hyötyliikunta ja reipas kävelykin riittää. Sokeria ja valkoisia jauhoja sisältävien ruokien syömisestä tulee väsähtänyt ja turvonnut olo, joten niitä yritän välttää! Lisäksi tarvitsen päivittäin edes pienen hetken yksinoloa :)

 • Anniina Tynys

  Pyrin nukkumaan tarpeeksi pitkät yöunet, se luo hyvinvointia jos jokin :)

 • AE

  Olen keskittynyt ravinnon kautta tulevaan hyvinvointiin, eli koetan syödä terveellisesti, itse alusta asti valmistettua ruokaa – esim. siten, että tekee vkloppuisin isompia annoksia, joista voi sitten arjen kiireessä vain ottaa valmiin annoksen pakkasesta. Välillä tulee ostettua kyllä valmista, mutta ei koskaan eineksiä, vaan sitten kotiruuan tyyppistä esim. lounasravintolasta. Syön myös paljon itsesäilöttyjä marjoja, erityisesti juuri smoothieissa. Se missä pitäisi parantaa on liikunta, eli pitäisi arkenakin liikkua paljon enemmän, eikä vain hyötyliikuntaa, vaikka hyvä sekin on, mutta lisäksi tehokkaampaa hikiliikuntaa – sehän ei veisi edes paljon aikaa, eli ei se siitä kiinni ole, mutta vaatisi varmasti juurikin oikeanlaisen ”koukuttumisen”, joka on vielä hiukan etsintäasteella. Tärkeintä on toki kuitenkin hyvä olo, tulee se sitten mistä tahansa.

 • El Viiru

  Tiesithän, että suurin osa noista Skyreistä on makeutettu keinoteikoisilla makeutusaineille. Ainoastaan se maustamaton (isompi purkki, sininen kansi) on näistä aineista vapaa sillä merkillä.

 • AnnukkaP

  Pyrin toimimaan fiiliksen mukaan ja hyväksymään sen mikä huvittaa – ja mikä ei huvita. Itsensä kuunteleminen on välillä vaikeaa, jos kuulekaan sitä mitä odottaa tai olettaa. Katkaisemalla ”pitäisi” tai ”pakko tehdä jotain” -tyyppiseltä ajattelulta siivet huomaan voivani paljon paremmin! 

 • Fee-

  Nukun hyvin, se on ihan ykkösasia! Koko kehoni kärsii, jos nipistän vähänkään yöunistani. Muut ”huonot tavat” eivät vaikuta niin paljoa minuun, kun uni. Lisäksi suosin hyvää, tuoretta ruokaa ja syön paljon marjoja ja hedelmiä.

 • Peppis-

  Lapasin itselleni vähentää karkkien napsimista, olen ollut nyt ihan karkittomanakin pitkiä aikoja :)

 • ärkoo

  Päätin tänä syksynä (jälleen) aloittaa uuden elämän: liikun enemmän, stressaan vähemmän. Toistaiseksi olen onnistunut tuossa liikkumisosiossa yli odotusten, stressaamisen kanssa on vielä parannettavaa ;)

 • kukkuu

  Syön paljon marjoja puuron ja smoothieiden seassa. Käyn lenkillä säännöllisesti ja vältän paljon prosessoituja ruokia. Yritän syödä mahdollisimman puhtaasti ja monipuolisesti. Ja muistan nauttia vapaa-ajasta ja yhteisestä ajasta poikaystävän kanssa. :)

 • Käpylintu

  Pyrin juomaan paljon vettä ja nukkumaan hyvät yöunet.
  Ulkoilu ja lenkkeily kuuluvat myös päivittäiseen hyvinvoinnin
  reseptiini.

 • SiniSu

  Tanssin balettia niin kuin sinäkin ja se kyllä ehdottomasti tuo hyvää oloa. Koska se on kuitenkin myös äärimmäisen rankkaa ja lihakset ovat välillä todella jumissa, aloitin juuri myös yinjoogan joka on ihanan syvävenyttävää ja avaa koko kroppaa mahtavasti. Se jos mikä on hyvän olon lähde :)

 • Arkitsemppaaja

  Valitsen portaat hissin sijasta, en omista mitään kulkuvälinettä, vaan kävelen aina kaikkialle. Suosin kokojyvätuotteita. Tykkään pienillä teoilla pitää yllä perusterveellistä elämäntapaa. :)

 • Annitsu

  Arjessa täytyy kiireen keskellä muistaa välillä hengähtää ja antaa itselleen aikaa. Terveellinen ruokavalio ja liikunnasta saataava hyvä olo auttavat arjen jaksamisessa. Salainen ainesosa on B12 nestemäinen vitamiini, siitä saa lisäpotkua :)

 • Pauli

  Säännöllinen liikunta ja mahdollisimman terveellinen ruoka (nipottamatta kuitenkin) piristää omaa oloa, nyt olen löytänyt ruusujuurta joka haudutetaan teeksi (lisää endorfiinin tuotantoa) josta minulle on ainakin ollut apua iltojen pimetessä ja ilmojen viilentyessä. :-)

 • Tällä hetkellä mulle itselle on iso merkitys elektroniikan (ja somen) käytön vähentämisellä. Tietokone kiinni tiettyyn aikaan illalla, puhelin joinain päivinä koko ajan äänettömällä eikä muutenkaan aina edes mukana. Näistä tulee jotenkin vapautunut fiilis, vaikka edelleen vasta harjoittelen :)

 • mt

  Jos hierontaan pääsee säännöllisesti niin sillä on kyllä meikäläiseen todella piristävä ja hyvää fiilistä tuottava vaikutus. Ja kannattaa kokeilla erilaisia hierontoja fiiliksen mukaan. Kotona sitten taas odottaa hieronta-alusta tuolissa johon on kiva istua pitkän päivän päätteeksi. Tämän alustan kun vielä saisi vaihdettua tasokkaampaan hierontatuoliin! :)

 • merikukkaa

  Riittävä uni on minulle tosi tärkeää. Joka ilta menen ajoissa nukkumaan, jotta voisi herätä virkeänä seuraavaan päivään.

 • -Selma-

  Pyrin menemään arkisin ajoissa nukkumaan, jotta seuraavana päivänä töissä olisi mahdollisimman hyvä ja virkeä olo. Syön erilaisia kasviksia ja hedelmiä päivittäin ja koitan lisäksi juoda riittävästi vettä päivän aikana.
  Lisäksi nyt on ihana vaan olla ja tunnelmoida kynttilöiden loisteessa, kun illat on pimentyneet.

 • Epu

  Liikunta ja oikenlainen ruokavalio ovat avaimia hyvään oloon. En ole mitenkään liikunnallinen, mutta olen opetellut lisäämään liikuntaa päivärytmiini, ja huomaan edelleen päivittäin kuinka hienolta tuntuu kehittyä! Se todellakin lisää hyvinvointia. Välipäivinä jumpista pyrin ulkoilemaan jonkin verran, että en silloinkaan täysin käpertyisi sohvan pohjalle. Ruokailuainikin koitan parantaa vähitellen. Suurin tekijä on se, että teen ruoan itse alusta asti, jolloin tiedän mitä ruokani sisältää. Pyrin lisäämään koko ajan hedelmien ja vihannesten syöntiä ja vähentämään valkoista viljaa.

 • jode-

  Päivittäisen hyvinvointini lähtökohtana on nauttiminen pienistä arkisista asioita ja positiivinen asenne elämään. Lisäenergiaa ja hyvää oloa saan ulkoilusta ja liikkunnasta. Ravinnolla on tietysti oma merkityksensä ja näin smoothien aiheeseen juttuun liittyen -olen täysin ihastunut kyseiseen herkkuun liikunnan jälkeen nautittuna!

 • Linde

  Juon heti herättyäni vettä, kiinnitän paljon huomioita ruokavaliooni terveysongelmieni takia, luen uusimpia terveysaiheisia tutkimuksia mielenkiinnolla ja pyrin venyttelemään jos muu liikunta jää tekemättä.

 • heheb

  Teen jatkuvasti pieniä valintoja hyvinvointini edistämiseksi, mutta erityisesti nyt syksyn pimetessä alkaa olla aika ottaa kaikki kaamosmasennuksen torjuntakeinot käyttöön. Terveellisten ruokatottumusten lisäksi auttavat kalaöljy, D- ja B-vitamiinit, säännöllinen liikunta, kirkasvalolamppu töissä ja riittävä uni. Tuo jälkimmäinen kyllä tuppaa olemaan se, mistä aina lipsun. Jos mieli alkaa olla talviaikaan maassa ilman järkevää syytä, ruokavalio kiristyy hyvin laskelmoiduksi serotoniinintuotannon edistämiseksi. Lisäksi asiaa auttaa paljon, jos noudattaa jos et voi voittaa, liittoudu sen kanssa -mentaliteetti. Ei pidä odottaa energiaa olevan samalla tavalla kuin kesällä, vaan suostua myös välillä halailemaan sohvalla kynttilänvalossa punaviinilasi kourassa. Sekin on aika kivaa.

 • veerala

  Juon riittävästi vettä, syön tasaisin väliajoin 5 kertaa päivässä, liikun 3-4 kertaa viikossa, yritän iloita arjen pienistä asioista, kuten raikkaista aamulenkeistä koirien kanssa :)

 • Kaytja

  Luontoon pääseminen kerran viikossa auttaa jaksamaan arjessa. Luonto tuo olemuksellaan sekä antimillaan voimaa myös jokapäiväiseen elämän tasapainoiluun.

 • Nannil

  Pieniä päivittäisiä rutiinitekoja hyvinvointiini on aamuinen viherjuoma heti herättyä ennen aamun happihyppelyä, kuivaharjaus, venyttely. Ruuat pyrin valitsemaan sen mukaan mitä kulloinkin tekee mieli ja sen mukaan mitkä eivät pistä väsyttämään vaan jo ajatuksen tasolla piristävät kehoa ja mieltä (sain jatkuvasti jatkuvia migreenikohtauksia verensokerin hyppelyistä ja raskaista aterioista). Näin tulee väkisinkin syötyä terveellisesti.

 • NiinuskaM

  Marjoja monessa muodossa mahdollisimman usein. Pakkasessa olevia luomumansikoita, mustikoita ja lakkoja yritän säästellä pimeään kauteen ja syödä tuoreita marjoja mahdollisimman pitkään. Puuron kanssa ja smoothieissa pakastemarjat ovat ihan ykkösiä!

 • Lululemon

  Tein ison teon oman hyvinvointini eteen ja jätin elämästäni kokonaan päihteet pois. Olen nyt kahdeksan viikon ajan keskittynyt hoitamaan ja kuuntelemaan kehoani aivan uudella tavalla. Surautan iltasmoothiet sauvasekoittimella, mutta haaveilen uudesta blenderistä. Vanha kun rikkoutui mansikkamargaritoja tehdessä… Nyt surauttelen niiden sijaan marja- ja hedelmäsmoothieita. :) Tsemppiä kirjoittamiseen ja syksyyn! t. lukijasi

 • Sannalucia

  Olen tänä syksynä aloittanut aamulenkit, ihan vain kävellen ja kuulostellen omaa kehoa. Raikasta ilmaa keuhkoihin ja pieniä venyttelyjä matkan varrella. Aiemmin en ole ollut mikään aamuihminen, mutta olen huomannut olevani niin paljon pirteämpi (ja parempaa seuraa) heti aamusta aloitettuani aamureippailut. Myös aamupala (tuorepuuro muarjoilla!) maistuu niin hyvältä ulkoilun jälkeen.

 • sonsaa

  Pieni arjen tekoni on se, että kävelen töihin. Varsinkin aamuisin on aivan ihana nauttia kirpeydestä ja heräävästä auringosta kymmenen minuutin ajan ennen kuin sulkeutuu konttorin syövereihin. Töissä pyrin pieneen taukojumppaan aina parin tunnin välein ja vettä tulee hörpittyä antaumuksella, jottei keho pääsisi kuivumaan. Riittävät yöunet ja oman rakkaan kanssa jaetut pienet hetket saavat kauneuden kukoistamaan ja onnellisen hymyn kasvoille. Pieniä asioita, mutta niin tärkeitä.

  Itse löysin Berryfectin marjajauheet vuosi sitten lähtiessäni pidemmäksi aikaa ulkomaille töihin. En ole mikään suuri ruisleivän ystävä, mutta marjoja tiesin ikävöiväni ja tällä tavalla kuivattuna koti-ikävän taltutusaineet oli helppo mahduttaa matkalaukkuun ja nauttia tarvittaessa vaikka jogurtin kera.

 • Syksy

  Minulla on käytössä hyvinvointiranneke. Tavoitteena on saada 100% täyteen joka päivä.

 • tuovituulia

  Hyvä olo ei synny minulle raakaruoasta, superfoodeista tai salilla käymisestä. Sen sijaan hyvää oloa aiheuttavat varsin yksinkertaiset asiat: säännölliset uni- ja ruokailurytmit, työmatkapyöräily sekä läheiset ihmissuhteet. Kuulostaa jopa liian yksinkertaiselta, mutta siitä huolimatta arki venyttää omia aikatauluja ja voimavaroja niin, että joskus lounas unohtuu eikä ystävien tapaamiselle jää aikaa – kiireen huonon vaikutuksen huomaa heti. Oikein pöhnäisenä ja stressaantuneena lähden pitkälle juoksulenkille ja jätän muutamaksi päiväksi vehnän ja sokerin pois ruokavaliosta. :)

 • EllenFo

  Ulkoilen koiran kanssa. Myös koiran rapsuttelu on yllättävän rentouttavaa, kun stressi painaa.

 • NiinaK

  Minulle riittävä ja laadukas uni on kaiken perusta, lisäksi liikkuminen 3-4 kertaa viikossa on tärkeä juttu, joka pitää kehon ja mielen virkeänä. Koen virkistyväni eniten ruuasta, jossa on mukana tuoreita kasviksia ja hedelmiä, vaikka muuten suhtaudunkin ruokailuun melko höllin rantein. Aamuisin olen alkanut syödä raakapuuroja, joihin saa kätevästi mukaan proteiinia esimerkiksi rahkan muodossa ja lisään puuroihin myös tuoreita marjoja tai hedelmiä. Koitan lisäksi päivän mittaan pitää vesipullon koko ajan mukana ja vettä tuleekin hörpittyä nykyään ihan kiitettävästi. Voisin kuvitella, että Berryfectin tuotteet sopivat hyvin aamupuurojen joukkoon enkä panisi pahakseni sitä jos välillä aamuisin olisi mahdollisuus surauttaa puuron sijasta myös raikas smoothie!

 • rst

  Hyvinvointiani ylläpidän monella tapaa; positiivinen ja elämänmyönteinen asenne, ravitseva ja terveellinen kasvisruokavalio, mieltä ja kehoa huoltava liikunta flowjoogan ja uinnin keinoin, tarpeeksi unta ja ihania ihmisiä ympärillä;Mm. näistä koostuu oman hyvän oloni lähteet. Arjessa osoitan joka päivä kiitollisuutta ja pyrin parhaani mukaan keskittymään asioiden valoisiin puoliin :)

 • lotof

  Yritän juoda vettä. Aika nopeasti huomaan jos oon tullut juotua liian vähän. Myös lepo ja liikunta on välttämättömät. Muuten meinaan tulla hulluksi :)

 • Marsu M

  Pienen vauvan äitinä minulle on tärkeintä nukkua kunnon yöunet (onneksi tyttömme nukkuu 11h yöunia), syödä säännöllisin väliajoin terveellisesti ja ulkoilla joka päivä. Lisäksi on tärkeää nähdä myös ystäviä ettei ihan mökkihöperöidy :D

 • eh

  Syön paljon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Yritän myös pienillä jutuilla vähentää kiireen tunnetta arjessa. Esimerkiksi pyöräilen työmatkat rauhassa, nautin ulkoilmasta ja annan tilaa ajatuksille. Usein kiire on oman pään sisällä ja töihin ehtii yhtä hyvin ilman kamalaa hosumistakin.

 • N-K

  Kaikessa yksinkertaisuudessaan pyrin tekemään arjen keskellä asioita joista nautin: hyvä kirja, ruoanlaitto, iltalenkki tai lasillinen punaviiniä keskellä viikkoa ovat tapoja irrottautua opiskelun täyttämästä arjesta. Joskus myös venytän tavallisen iltapesuni kokonaisvaltaiseksi ”hyvinvointitunniksi” jolloin puhdistan kasvot rauhassa ajan kanssa, kuorin vartalon ihon ja laitan vaikka hiusnaamion. Kaikenlainen rutiinien rikkominen on minulle arjen rikastuttamista ja näin myös hyvän olon lähde. Toivotan kaikille hyvää oloa tulevaan syksyyn!

 • riikka1234

  Olen etsinyt itselleni mieluisia liikuntalajeja, joiden parissa on oikeasti kivaa eivätkä ne tunnu vain hikiseltä suorittamiselta. Pyrin myös juomaan paljon vettä, ulkoilemaan, rentoutumaan ja tapaamaan ystäviä aina kuin vain mahdollista. :) Niin ja tietysti pyrin myös syömään mahdollisimman terveellisesti, mutta mielestäni myös satunnaiset mäkkiateriat ja pizzat edistävät hyvinvointiani ainakin henkisesti. :)

 • Elluellu

  Mulla on paha tapa lipsua vähän kaikessa tekemisessä ylisuorittamisen ja stressaamisen puolelle, joten olen ihan tietoisesti harjoitellut viimeisen vuoden sisällä sitä, että kuuntelen itseäni ja suon hyviä asioita kropalleni ja mielelleni. Välillä se tarkoittaa sohvalla makoilua, välillä lenkkiä, joskus taas juhlimista ja toisinaan yksinoloa. Tämän lisäksi riittävät yöunet ja terveellinen ja riittävä ruokavalio ovat peruspilareita mun hyvinvoinnin kannalta :)

 • Iilona

  Näin syksyllä ulkona liikkuminen lisää minulla hyvänolontunnetta. Lempi hetkeni päivässä ovatkin, kun kävelen rauhassa töihin ja takaisin musiikit korvilla. Minulla on myös ns. ”voima biisejä”, joita kuunnellessa tulee hyvä ja energinen olo :D

 • Puups

  Yritän käydä koirien kanssa mahdollisimman usein lenkillä metsässä, poissa kaupungin hälinästä. Siellä saa rentouduttua ihan eri tavalla kuin lenkillä kaupungissa <3 Tämä ei ole ehkä aivan jokapäiväinen asia, mutta kuuluu kuitenkin arkeeni. Toinen on ruoan valmistaminen puhtaista raaka-aineista. Nyt esimerkiksi on ruusukaalien aika aluillaan, nam!

 • maarett

  Hyvistä yöunista en tingi koskaan! Mieluummin jätän hommat kesken kuin nipistän levosta.

 • roosa123

  Olen alkanut tekemään keppijumppaa, jo muutama minuutti päivittäin auttaa! Lisäksi olen antanut itseni nukkua päikkärit iltapäivisin, ihan loistava juttu! Jaksan taas illan eikä iltapäivän lepohetki ole vaikuttanut yöuniin. Olen myös tietoisesti pyrkinyt vähentämään asioista stressaamista, koulu- ja työjutut jäävät taakse kun suljen oven ja kotona teen juuri sitä mikä hyvältä tuntuu. Tämän myötä olen huomannut että joskus se ”mikä hyvältä tuntuu” onkin kävelylenkki tai jumppa (ennen ei todellakaan olisi ollut) ja yhtäkkiä lenkillä huomaankin ajattelevani että nyt tuntuisi hyvältä hölkätä. Kun olen antanut itselleni luvan tehdä asiat silloin kun oikeasti tekee mieli tehdä niitä, ihan uudet, ennen vastenmieliseltä tuntuneet hommatkin alkavat kiinnostamaan. :)

 • Ustak

  Olen tullut pitkän matkan karkilla ja pakastepitsoilla elävästä henkilöstä ja nykyään mietin tarkasti, mitä voin tehdä hyvinvointini eteen. Ruokavalioni on muuttunut eniten. Syön marjoja joka aterialla, joko smoothiessa, puuron päällä, salaatin joukossa, jogurtin kanssa, pelkälleen jne. Superfoodeihin olen hullaantunut! Syön smoothien joukossa spirulinaa, macaa, lucumaa ja chia-siemeniä. Puuron joukkoon laitan aina psyllium-kuitua, sillä se on poistanut aiemmat vatsaongelmani. Punaista lihaa en ole syönyt lähes kahteen vuoteen, eikä ole kertaakaan tehnyt edes mieli. Sen sijaan kalaa pyrin syömään enemmän. Suomalaisista viljoista syön ainoastaan kauraa, muuten menen gluteenittomalla linjalla. En juo mitään muita juomia kuin vettä ja vihreää teetä. Sokereita pyrin välttelemään, mutta siinä en kyllä ihan onnistu. Vieläkin tulee välillä leivottua kaurakeksejä tai muita herkkuja. Eikä ehdoton pidäkään olla! Itse en koe, että olisin joutunut luopumaan mistään. En kaipaa ”huonompilaatuista” ruokaa ollenkaan ja voin paremmin kuin koskaan.

  Toki myös liikunnalla, meditaatiolla ja säännöllisillä rutiineilla on tärkeä osa omassa hyvinvoinnissani.

 • Hyväolo tulee sisältäpäin

  Olen äskettäin huomannut, että hyvä olo tulee sisältä päin. Hemmottelen itseäni ja kroppaani terveellisellä ja tuoreella ruualla sekä liikunnalla silloin kuin siltä tuntuu. Kuuntelen kroppaani, koska se kertoo mitä se milloinkin tarvitsee. Berryfect jauheet kuulostavat mitä mainioimmalta lisältä ruokavalioon ja mielelläni niitä testaisin.

  Mukavaa syksyä!

 • indieda

  yritän ulkoilla päivittäin ja juoda paljon vettä. olen kasvissyöjä ja tsekkailen aika tarkasti minkälaista ruokaa syön. terveellisyys ja laadukkuus eivät sulje ruuan herkullisuutta pois! olen myös pakastanut talven varalle marjoja ja muita kesän antimia pakastimeen :)

 • Pee

  Yritän nukkua tarpeeksi, saada raitista ilmaa, syödä suht puhdasta ja oikeaa ravintoa ja iloita. Marjajauheet on kyllä ihan huippukäteviä, kuvittelen aamiaiseni olevan superterveellinen heti kun ripottelen mustikkaa vähän joukkoon :) berttakoo at hotmail piste com

 • Tilliina

  Olen tanssinut balettia lapsesta asti, ja siitä en luovu! Omaa hyvää oloani pitää yllä, kun saan neljänä iltana viikossa uppoutua tanssin maailmaan. Toinen on tee, jota rakastan ja jonka hörppiminen nojatuolissa hyvää kirjaa lukien pitää varmasti stressin loitolla.

 • Minä vain

  Pyrin menemään aikaisin nukkumaan, juomaan paljon vettä, liikkumaan paljon vapaa-ajalla sekä saunomaan ja rentoutumaan.

 • Sumu

  Mitä enemmän vuosia kertyy, sitä enemmän olen alkanut kiinnittämään huomiota arjen valintoihini. Hyötyliikunta on tärkeimmästä päästä: työ- ja koulumatkat pyöräillen tai kävellen. Ihan huomaamatta kertyy liikuntaminuutteja päivään :) Toisena sitten sokerin välttäminen. Yritän nykyään välttää sokeria varsinkin arkena mutta vähentää myös viikonloppuisin. Olen huomannut, että monet välttelevät vatsaoireiden vuoksi viljoja ja maitotuotteita, mutta itsellä suurin syypää ajoittaisiin ongelmiin vaikuttaa sittenkin olevan sokeri. Viljaa ja rahkaa olen saanut syödä surutta sen jälkeen, kun päivittäinen sokeritankkaus jäi pois. Muitakin juttuja tietysti on: marjoja ja vihanneksia mahdollisimman paljon päivittäin ja hedelmiä ja leipiä sitten vähän harkitummin. Lihaa en syö ollenkaan.

 • mhm

  Oma henkinen ja fyysinen hyvinvointi edellyttää säännöllistä liikuntaa. Varaan kalenteriin omaa laatuaikaa liikunnan merkeissä, ja pidän tiukasti kiinni näistä hetkistä. Olen ammatissa, jossa omasta ajasta on huolehdittava, muutoin työt kyllä vievät kaiken ajan. Liikunnan lisäksi pyrin syömään pääsääntöisesti terveellisesti, herkuttelua kuitenkaan unohtamatta. Aamupuuro marjoilla muuten on herkuttelua parhaimmillaan! :)

 • eippa88

  Pitkät yöunet tekevät päivästä paremman! Jos unet jäävät vähäisiksi tarkoittaa se suoraan verrannollisesti paljon raskaampaa päivää. Hymyileminen, puhdas ruoka sekä liikunta tekevät ihmeitä arkeen.

 • AnnieK

  Syön hyvää ruokaa joka päivä ja juon rauhassa kahvia sekä sallin herkkujen syömisen kohtuullisissa määrin. Pieni pussi irtokarkkeja on makeanrakastajalle ihan täydellinen päivän piristys, varsinkin jos niitä on koko viikon himoinnut!

 • Tia...

  Pitkin päivää tulee tehtyä pieniä valintoja, jotka ainakin yleensä parantavat vointia heti – ja toivottavasti myös tulevaisuudessa. :) Kuljen lähes joka paikkaan pyörällä, vaikka varsinkin nyt aamujen viiletessä ja pimentyessä tekisi mieli vain istuskella bussissa aamukoomassa. Muutenkin hyötyliikun, ja harrastan rankempaa liikuntaa, josta varsinkin tulen loppupäiväksi aina hyvälle tuulelle. Myös esimerkiksi ruokavalinnoilla voi edistää hyvinvointia, mutta mielestäni tilaanteesta riippuu, onko tuo ”hyvä valinta” aamupuuro ja suklaalevy :)

 • mar

  Vähensin aikaisemmin aivan tolkuttoman kahvinjuontini yhteen kuppiin päivässä. Nyt juon aamuisin kupillisen tummapaahtoista luomukahvia jonka keitän mutteripannulla. Enää ei edes tee mieli juoda toimiston likaisen kettimen kitkerää litkua. Nyt koitan soveltaa samaa sokeriherkutteluun – pikkasen jotain todella nautinnollista mielummin kuin suuri määrä keskinkertaista!

 • Marjahann11

  Pienet teot hyvinvoinnin eteen on niitä pieniä armahduksia jotka annan itselleni aina kun ei mene oppikirjan mukaan. Liittyipä ne sitten ruokaan, liikuntaan, uneen, yleiseen fiilikseen jne. En ole robotti!

 • Pirkko

  Olen kasvattanut luonnettani sanomaan ei , kun siltä tuntuu.

  Vuosia olin aina valmis kun apuani pyydettiin ja sitähän pyydettiin syystä että kaikki tiesivät etten osaa sanoa ei edes silloin kun voimavarani ovat vähissä.
  Olin aina valmis pyyteettömästi antamaan apuani kun sitä pyydettiin.

  Olen siis tiedostanut oman jaksamiseni rajat vihdoinkin .

 • timpermannit

  Elämä opetti kovalla kädellä ja kiire katkesi kerta heitolla.
  Nyt tehdään mitä jaksetaan ja suorittaminen on loppu

 • AnnaMm

  Lenkkeilen, yritän syödä terveellisesti ja monipuolisesti, herkkupäivä viikossa on pakko pitää. Viikonloppuisin otan päiväunet.

 • hetaliisa

  Säilön kesäisin ihania kotimaisia marjoja pakkasen täyteen. Niistä on helppo sitten surautella herkullisia smoothieita vuoden aikana! Mielelläni kokeilisin marjajauheita myös :)

 • Floora

  Olen opetellut ottamaan arjessa pieniä rauhoittumisen hetkiä itselleni. On ehkä kummaa, että ihmisen pitää tietoisesti opetella ”rötväämään” ja katsomaan tv:tä tai tekemään jotain muuta hyödytöntä, mutta siihen on tosiaan pitänyt oppia. Tekee kuitenkin hyvää voida tehdä aikaa itselleen kiireisten päivien lomaan.

 • Irkkuli_

  Koitan syödä terveellisesti ja säännöllisesti, mutta muistan olla myös armollinen itselleni niin ruuan ja liikunnan suhteen, kuin muillakin elämän osa-alueilla. Teen asioita, joista pidän ja jotka tuottavat minulle iloa, kuten lukeminen, ystävien kanssa oleminen sekä ruuanlaitto.

 • saaras

  Työpäiväni ovat pitkän työmatkan takia lyhimmilläänkin 11 tuntisia. Minua virkistää eniten, kun ehdin lenkille edes yhtenä tai kahtena arki-iltana. Lenkkipäivinä sitä puuhailee kotijuttujakin ihan eri draivilla vielä illallakin. Tosin aikainen nukkumaanmenokin on tosi tärkeä juttu…

 • Nalle

  Koukussa jo viherjauheeseen♥ Pienin askelin eteenpäin.

 • Suv

  Paljon kasviksia ja hyviä rasvoja ruokavaliossa. Herkuttelua silloin tällöin ja aina hyvällä omallatunnolla. Elämästä nauttimista liikunnalla, josta tulee hyvä fiilis. Turhaa stressiä tulee ehdottamasti välttää ja nukkua pitää riittävästi :)

 • SaR

  Yritän nukkua vauva-ajasta huolimatta tarpeeksi.

  Olen joutunut oppimaan kantapään kautta ettei liika vaativuus itseä kohtaan ole hyväksi. Välillä pitää hölläillä ja levätä. Niinpä olen karsinut kaiken turhan hössötyksen (tai yrittänyt ainakin) :)

 • apparition

  Arjen hyvinvointitekoni on mm että valitsen ruuaksi kasviksia ja salaatteja prosessoitujen ruokien sijaan. Yritän kuunnella kehoani, syödä niin että siitä jäisi hyvä olo, ja myös että ottaisin arjen touhut sellaisena annoksena ettei stressi puhkeaisi liikaa.

 • Malja

  Jooga on se, joka saa tämän ihmisen rentoutumaan. Ajatukset fokusoituvat, ja mieli ja ruumis saavat ravintoa. Toinen varma resepti stressin tai syysalakulon tainnuttamiseksi on lasi hyvää punaviiniä ja rakkaan ystävän seura.

 • sl

  Yritän valita ruualla enemmän kasviksia ja proteiinia. Lisäksi kasvisten määrää lisännyt ruokavalioon smoothieina.

 • RiHes

  Kävely. Se on vaan niin yksinkertaisen helppoa ja vaivatonta. Kävelee aina kuin voi, vaikka ihan vain lyhyenkin matkaa – tai pikemminkin etenkin ne.

 • anneliina

  Olen omassa elämässäni kohdannut useampaan otteeseen stressaavia vaiheita, joissa suurena syynä on usein niinkin yksinkertainen asia kuin rahan puute.
  Olen tanssinut koko elämäni, ja jo se itsessään on tuottanut tarpeellisia hyvän olon hetkiä arjessa. Rahatilanteen tiuketessa myös mahdollisuus tanssia on kuitenkin viime aikoina ollut koetuksella. Viimeisin pieni tekoni oman hyvinvointini eteen tapahtui eilen, kun myin mikroaaltouunini naapurille ja maksoin tällä rahalla viikonlopun tanssitunnit.
  Isoja pieniä iloja, mikroa en ikävöi.

 • pöllö

  Täytyy sanoa, että tajusin juuri miten huonossa jamassa olen. En ole kerennyt yhtään panostaa ja huolehtia itsestäni. Nyt alan miettimään muutosta. Pakko!

 • Leenuska

  Pyrin nukkumaan sekä viikolla että viikonloppuisin riittävän ja tasaisen pitkät yöunet, välttelen siis univajetta. Syön terveellisen aamupalan. Nyt olen myös alkanut kulkea työmatkoja polkupyörällä, hyötyliikuntaa siis.

 • Emmssu

  Panostan sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiini. Ruokavalioni on perusterveellinen, nautin hyvälaatuisesta huolella tehdystä ruuasta. En kuitenkaan tee ruuasta turhan suurta numeroa. En esimerkiksi kiellä itseltäni ns. ”epäterveellisiä herkkuja”, sillä yksinkertaisesti nautin suunnattomasti suklaan ja jäätelön syömisestä aina silloin tällöin.
  Unohtamalla turha nipotus, pidän parhaiten huolen siitä, että fyysisen hyvinvointini lisäksi huomioin myös psyykkisen hyvinvointini.

 • Tuuliee

  Aloitan aamun sitruunavedellä – pieni teko, mutta koko päivä saa ihanan freesin startin!

 • tk

  Olen opetellut juomaan vettä. Monelle varmasti itsestään selvyys, mutta minun piti oikeasti keskittyä siihen, että päivässä tuli juotua enemmän, kuin yksi lasi vettä. Nykyään juon runsaasti teetä ja olen ottanut aamurutiiniksi kumota pari lasia vettä heti herättyä. Hassua että ennen en edes tajunnut miten paljon tällä voi olla omaan oloon merkitystä :) Mutta tärkeimpänä hyvinvoinnin edistäjänä joka päivä on ehdottomasti uteliaisuus sekä seikkailun halu!

 • anki anki anki

  Mustikkafriikki ilmoittautuu! Marjajauheita on pitänyt jo pitkään testata, mutten ole vielä saanut aikaan. Pakastin on jo täynnä vaikka puolukat on vielä poimimatta.

  Hyvinvoinnin osasia ovat nämä itse poimitut marjat (marjastusretket olennaisena osana) ja arkimatkojen taittaminen pyörällä, siinä herää hyvin kun heti aamusta polkee kaunista maisemareittiä pitkin töihin. Iltakävely on todettu hyväksi tavaksi myös nukahtamisen kannalta, mutta se on vähän jäänyt, täytyy ottaa se taas päivärytmiin.

 • Liialai

  Liikuntaa! olen myös itse löytänyt omat lajini vasta aikuisena ja reitti urheiluharrastajaksi on ollut pitkä ja tuskainen. Noin kymmenen vuoden kokeilujen jälkeen olen kuitenkin vihdoin päässyt siihen pisteeseen, että liikkuminen on kivaa eikä kamalaa pakkopullaa. :)

 • bea

  Pakko kyllä sanoa, että liikunta se mutkin pitää järjissäni. Kuitenkin vasta alkuvuoden loukkaantumisen ja sitä seuranneen reumadiagnoosin myötä oon oppinut valitsemaan harrastamani lajit senhetkisen voinnin ja fiiliksen mukaan ja vaihtamaan enemmän sellaisiin liikuntamuotoihin, joita oikeesti rakastan (rullaluistelu!) ja jotka kropalleni sopii sen sijaan, että miettisin mikä nyt milloinkin muokkaisi kehosta sellaisen mistä unelmoin (usein terveydenkin kustannuksella, esim. tosi juoksu- tai salipainotteinen treeni).
  Pääkopan pitää kasassa myös se, että oon oppinut vähitellen suhtautumaan rennommin silloin tällöin herkutteluun vanhan ’fitness’ruokavalion sijaan.
  Kun asiaa oikein miettii, niin tuntuu hassulta muistella niitä aikoja, kun noudatti äärimmäisen rankkaa ruokavaliota ja suunnitteli ihan kaiken syömisensä treenien mukaan, vaikkei suunnitelmissa edes ollut tulla seuraavaksi jannihussiksi vaan liikuntaa harrasti isolta osin sen antaman energiaboostin ja onnistumisen tunteen takia. No, ehkä tästä asenteesta ollaan nyt hiljalleen irrottautumassa :)

 • JenniJ

  Yritän aina mennä rappusista ja vältellä hissejä tai rullaportaita. Töissä pyrin aina keksimään jonkun syyn liikkua portaita, kävellä ja muutenkin pitää kroppaa liikkeessä. Tekee hyvää :)

 • Iiiiiiida

  Niistä pienistä teoistahan kaikki lähtee. Itse ole nyt iltojen pimetessä tai valon vähetessä aikaistamaan vähän nukkumaanmenoa, jotta varmasti saan tarpeeksi unta (niillä 5-6h yönilla ei pitkälle pötkitä). Lisäksi olen kiinnittänyt huomiota säännöliseen syömiseen , niin ettei valtaisaa nälkää pääse päivän aikana syntymään. Noilla pienillä jutuilla saa jo paljon aikaan! :)

  Ja ihana arvonta taas kerran! Ihanaa viikonloppua! <3

 • saksojen

  Iltakävely, aamuvitamiinit ja ennen kaikkea hiljaisuus. Rakastan kotona niitä hetkiä, kun on ihan hiljaista, naapurit menneet nukkumaan ja ainut ääni mikä kuuluu on jääkaapin hurina. saksojen@gmail.com
  Söin pakastimen tyhjäksi puolukoista ja mustikoista, nyt on pakko turvautua kaupan pakastealtaan marjoihin ja harmillisesti en tänä syksynä päässyt metsään kyykkimään niin pakastin ammottaa marjatyhjyyttä :(

 • anuk2

  Yritän syödä, juoda ja nukkua hyvin. Iltaisin pidän pienen meditointi-/rentoutumishetken. Pidän kotona tavarat paikoillaan, koska siistissä kodissa on mukavampi olla. Koitan käydä useammn kerran viikossa metsässä poluilla, edes pienen hetken.

 • Helssunen

  Pienen pieni happihyppely pelastaa päivän kun päivän. Minun hyvinvointiani ylläpitävät liikunta, terveellinen ja ravitseva ruoka ja lepääminen esim. kirjaa lukien.

 • Ainu__

  Arkisin hyvinvointi koostuu ihan perusasioista; levosta, liikunnasta, riittävästä vedenjuonnista ja puhtaasta, kasvispainotteisesta luomuravinnosta :) Lisänä olen löytänyt joogauksen ja konkreettisen pysähtymisen, varsinkin iltaisin stressaavien päivien jälkeen. Rauhoittava musiikki ja silmät kiinni hengittäminen tuo ihmeellistä voimaa ja laskee hyvin sykettä.

 • MinEna

  Tämä tuli juuri sopivasti, olen nimittäin juuri löytänyt tieni viherpirtelöiden maailmaan, ilman niitä spirulinoja ja muita jauheilta, ja niiden lisääminen aamiaiseen on ollut suurin ”pieni” hyvä teko itselleni viime aikoina. Pieni blenderi tulisi siis tarpeeseen :)

   

  kasvukayrilla@gmail.com

 • Hennas

  Arjessa pyrin ylläpitämään omaa hyvinvointiani säilyttämällä tasapainon erilaisten asioiden kuten levon ja työn, terveellisen ruoan ja herkkujen sekä oman ajan ja sosiaalisten suhteiden välillä.

 • ronjamiranda

  Kävelen tai pyöräilen joka päivä tallille, ulkoilma on tietenkin hyväksi ja ihanaa, mutta eniten nautin oman hevosen kanssa olemisesta. :)

 • Isla

  Yritän muistaa pysähtyä hengittämään.

 • Sabubabu

  Hyvä ja puhdas ruoka, raitis ilma, reipas liikunta, perhe, rakas, hyvät ystävät, tumma suklaa, maukas kahvi ja leveä hymy. Sekoitetaan sopivassa suhteessa ja nautitaan säännöllisesti. Siinä resepti omaan hyvään oloon. :)

 • JaP

  Mä koitan parhaani mukaan pitää energiatasoja yllä kaikenmaailman vitamiineilla. Ystävät aina naureskelevat minun olevan kuin vanha mummo, kun lajittelen n.10 vitamiinin päivittäisannokseni dosettiin ja kuljetan sitä mukana kaikkialle..mutta a womans gotta do what a womans gotta do! :D

 • ElizabethRinne

  Oi, miten ihania kuvia jälleen! <3

  Burnoutin partailla kahdesti olleena oma vastaukseni myötäilee tämän artikkelisi kaavaa :-)
  Eli armollisuus itseään kohtaan, stressin minimalisointi (aka tsekkaan kalenterin viikonloppuisin ”sillä silmällä” varmistaakseni, että siellä on sopivan täyttä/tyhjää) sekä kultainen keskitie niin ruoassa (90-95% on kasvisvoittoista, sillä kun moon todennut jaksavani parhaiten) kuin muussakin (uni, liikunta). Lisäksi positiivinen elämänasenne kantaa pitkälle!

  Berryfect olikin vielä itselleni tuikituntematon, täytyypä kipittää lähimpään jälleenmyyjään (ja toivoa parasta arvonnassa)! :-) 

 • Netteriina

  Aloitin kaksi viikkoa sitten kauan jahkailemani painonpudotuksen. Ruokavalio on muuttunut huomattavasti terveellisemmäksi, ja painokin tippunut reilut 3kg. Liikunta vielä pitäisi aloittaa. Toivottavasti onni suosii arvonnassa, en olekaan vielä kokeillut marjajauheita :)

 • krisulik

  Stressaajana olen tänä syksynä päättänyt keskittyä positiivisiin asioihin. Lisäksi kävelen useinmiten työmatkat, vaikka sekä koti että työpaikka sijaitsee metropysäkin vieressä. Hissi on myös pannassa.

 • Satuu

  Arjessa jaksamiseen minulla auttaa terveellinen ruoka, ystävien kanssa liikkuminen, pieni herkuttelu tai muu hemmottelu myös arkena, sekä kyky pysähtyä ja hengähtää, jotta mielen saa tyhjäksi kiireestä ja stressaavista ajatuksista.

 • tiiaaaa

  Pari vakiota oman hyvinvoinnin ylläpitämisessä säilyy läpi vuoden: vähintään seitsemän tunnin yöunet, aamupalaa ei koskaan jätetä väliin, vettä tankataan säännöllisesti ja kerran viikossa herkutellaan. :)

 • emem

  Yritän tehdä sellaisia hyviä tekoja kuin kävellä portaita hissin sijaan, valita luonnonjugourttia sokeroimattomien tilalle, syödä ruisleipää, nauttia raittiista ilmasta luonnossa ja muutenkin urheilla, ja sitten myös tehdä ja syödä sellaisia juttuja, joita tekee oikeasti mieli. Jos tekee mieli lakuja, niin syön lakuja. Se tekee sekä keholle että mielelle hyvää, pieni nautiskelu.

 • Sari P

  Liikuntaa, monipuolista ja terveellistä ruokaa välillä herkutellen sekä riittävästi unta – siinä yksinkertaiset keinot, jolla arki pidetään mukavana ja aktiivisena :)

 • mariaaa

  mä pidän itsestäni huolta huoltamalla mielenterveyttäni. hyvät unet, sopiva ruoka ja liikunta/raitis ilma tukee sitä, mutta tärkeintä on helliä itseään positiivisilla ajatuksilla. :-)

 • Yuki

  Minulla on kolme pientä asiaa, joilla teen arjestani paremman.
  1. Aamiainen. Pidän huolen siitä, että joka aamu ehdin rauhassa syödä monipuolisen aamiaisen. Puuroa kera marjojen, kananmunia ja hedelmiä. Musiikki soimaan ja kirja käteen.
  2. Laadukas kahvi. Kiireisen työpäivän jälkeen on ihana mennä hyvien ystävien kanssa kahvilaan ja nauttia täydellinen cappuccino.
  3. Uinti. Nykyään aina kun stressi valtaa mielen lähden uimaan. Mikään ei tyhjennä mieltä ja paranna oloani niin kuin uinti.

 • ve_

  Olen kesän jäljiltä pitänyt kävelyn mukana arjessani. Lomalla tuli tassuteltua helposti kymmenenkin kilometriä päivässä, joten arjen taas alettua olen yrittänyt pitää siitä kiinni kynsin ja hampain. Edes pieni hetki raikkaassa ilmassa aamulla ja illalla tekee kumman hyvää aivoille! Työmatka menee kävellessä, vaikka tarjolla olisi kolme eri bussia ja spora. Tietysti kävelyä edesauttaa se, että hävitin matkakorttini muutama viikko takaperin, enkä ole (osittain tarkotuksella) saanut vielä hommattua uutta. :D Ja se 3€ kymmenen minuutin bussimatkasta on omalle budjetille jo liikaa!

 • PetraSSS

  Yritän juoda runsaasti vettä päivän aikana sekä syön paljon hedelmiä ja kasviksia :)

 • empyreum

  Itse yritän nukkua ilman huonoa omatuntoa päiväunia ja pitkiä yöunia aina kun mahdollista. Harmillisen usein kuitenkin kaikki kiire vaikuttaa unen laatuun tai määrään. Mutta heti tilaisuuden tullen olen vetämässä  tehotorkkuja :D

  Toinen pieni teko on kissojen rapsuttelu. Ne on sellaisia karvaisia terapeutteja, että pienestä silittelyhetkestä saa energiaa taas vaikka miten paljon. Ja onhan se niillekin sitä arjen hyvää :)

 • raisa

  Juon riittävästi vettä. Yritän syödä päivittäin mahdollisimman paljon tuoreita, käsittelemättömiä ruokia. Ja tietenkin mietin jokaisesta päivästä jotain mistä olla onnellinen ja kiitollinen. :)

 • laika

  Voi toi olis täydellinen, oon niin kaivannut jonkinmoista keittiökonetta/blenderiä. :) Mä juon paljon vettä, pyrin kävelemään joka paikkaan bussin sijaan ja luen paljon inspiroivia blogeja jotka tekee mut onnelliseksi! :) Nukun riittävästi, se on ehkä tärkeintä mulle, menen heti aivan sekaisin sekä psyykkisesti että fyysisesti jos en saa tarpeeksi unta.

 • henna_orvokki

  Pienet arjen asiat ovat suuria hyvinvoinnin kannalta. Pyrin aamuisin varaamaan parikymmentä minuuttia aamupalalle ja lehdelle, lenkkeilen luonnossa, käyn tanssitunneilla, saunon ja vietän myös rentoa hengailuaikaa ystävien kanssa. Koitan myös järjestää lähitulevaisuuteen pientä tai suurta odottamisen arvoista :)

 • Jolanda

  Pidän päivittäin oman rauhoittumishetken, jolloin teen jotain minulle tärkeää; yleensä se on neulomista tai lukemista. Koiran kanssa juokseminen metsässä antaa myös energiaa.

 • i make cake.

  Olen aina ollut huono juomaan vettä joten uusi tavoitteeni on juoda tarpeeksi päivän mittaan. Lisäksi syön monipuolisesti kaikkea, paljon kasviksia, pähkinöitä (manteli parantaa ihoa, hiuksia ja kynsiä) ja hedelmiä. Myös satunnaiset herkkuhetket kuuluvat hyvinvointiin, sillä henkinen puoli on hyvä pitää myös kunnossa. Olen koittanut välillä varioida tavallisista sokeriherkuista ”terveellisempiä” luontaisilla makeutuksilla ja aineksilla, joten sallin herkuttelut itselleni useammin. Mikäli kerkeät, voit käydä blogissani kurkkaamassa parit reseptit esimerkkinä :)

 • Anninn

  Salitreenit ja puhdas ruoka on mun satsauksia hyvinvointiin. Oon myös vihdoin ymmärtänyt välipalojen tärkeyden ettei nälkä pääse älyttömäksi. Nuo marjajauheet on kiinnostelleet jo hetken, vaikkakin pakastimessa on myös hyvä satsi puolukoita talven smoothieita varten :)

 • Hetsku

  Käyn kuntosalilla, syön paljon kasviksia ja lepään kun kroppa kertoo tarvitsevansa lepoa.

 • lilia

  Ah, rakastan hyvinointia. Tässä lista muutamista itselleni tärkeistä asioista. Raitis ilma, hyvät yöunet, liikunta, gluteeniton ja maidoton kasvisruoka, sosiaalinen elämä, innostavien asioiden tekeminen ja ennenkaikkea kehon ja mielen rentouttaminen aina kuin vain muistan ja kaiken hyväksyminen sellaisena kuin on.

 • Smuutti

  Arjen hyvinvointini näkyy etenkin aamuissa, joihin satsaan sekä ajallisesti että laadullisesti muutenkin. Syön pitkään, puurostani nauttien ja hesaria lukien. Olen myös päättänyt, että ostan tästä lähin vain laadukasta ja HYVÄÄ kahvia, maksoi mitä maksoi. Olkoon vaikka yhdestä vaatekappaleesta pois. Vielä kun hierojalle saisi mentyä, ja vieläpä useammin suin sen yhden kerran.

 • mäg

  yritän muistaa pitää huolta itsestäni ja saada esimerkiksi tarpeeksi lepoa arjen keskellä. helposti sitä vain touhottaa menemään ja unohtaa itsensä. <3

 • Paulo

  Parasta, mitä olen tehnyt arjessa hyvinvointini eteen, on se, että pidän kalenterin tyhjänä. En enää kokoa jokaiselle illalle menoa ja ihmisten näkemistä. En niistä luovukaan, mutta pari iltaa viikossa kotona vetkuilua tekee hyvää. On aikaa laittaa ruokaa ja lukea kirjoja.

 • Hemey

  En ole sisimmässäni mikään himoliikkuja, mutta yritän suhtautua liikuntaan siten, että se on yhtä välttämätön osa elämääni kuin ravinto ja nukkuminen. Otankin aina tarvittavan ajan liikunnalle. Lisäksi juon paljon vettä! Esimerkiksi usein nälän tai uupumuksen tunne johtuu veden puutteesta. Kannattaa siis aina ensin juoda lasillinen vettä!

 • hanka

  Muistan keskittyä hengitykseen useita kertoja päivässä. Ja juon aamukahvin rauhassa keittiön pöydän ääressä.

 • Sasse

  Olen aina elänyt suhteellisen terveellisesti ja minulle oma hyvinvointi on todella tärkeää. En kuitenkaan itse ole vielä saanut sellaista inspiraatiota, että nauttisin ruoanlaitosta, hedelmistä ja raakaruoasta siinä määrin kuin haluaisin. Ihailen ihmisiä, jotka ovat löytäneet oman superterveelisen dieettinsä ja nauttivat siitä aidosti. Smoothiet ja suomalaiset marjat ovat sellaisia, joista näin syksyn tullen yrittää taas innostua :) Omaa hyvinvointiani vaalin tällähetkellä ihan vaan venyttelemällä iltaisin perusliikkein (tästä olen nyt tosi innoissani :D), lukemalla blogeja (, jota siis itse en kirjoita) ja nauttimalla syysmuodin uusista tuulista. Olen visuaalinen ihminen ja saan valtavasti liikunnan lilsäksi hyvää mieltä visuaalisista asioista!

 • Helenat

  Olen laiska käymään lenkillä, joten kävelen tai pyöräilen aina yliopistolle bussin sijaan. Tuleepahan liikuttua joka päivä edes hieman :)

 • LauraV

  Syön paljon kotimaisia (itsepoimittuja) marjoja, sieniä ja kasviksia. Helposti stressaantuvana pyrin välttämään liian täyteen ahdettua kalenteria, luomaan itselleni hengähdystaukoja kiireen keskelle ja liikkumaan mahdollisimman paljon luonnossa.

 • mikaaa

  Liikunta + katsoo, mitä suuhunsa laittaa + riittävä veden juonti + AINA min. 7 tunnin tunnin yöunet. Näillä pääsee omasta mielestäni aika pitkälle! :)

 • Verkku

  Pyrin kuuntelemaan mieleni ja kehoni viestejä ja toimin mielitekojen mukaan. Ihmiskeho ja -mieli ovat sen verran fiksuja ja järjestäytyneitä, että kyllä ne kertovat, mitä on milloinkin vailla tai mistä on yliannostusta. Itsensä tietoinen kuunteleminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, mutta siinä oppii päivä päivältä taitavammaksi.

 • nnaa

  Hyvä, terveellinen ruoka, ehdottomasti! Juurikin marjoja käytän paljon! Toinen tärkeä asia on liikunta, sillä heti huomaan oloni stressaantuneemmaksi, kun en ole esim. käynyt lenkillä tms. Myös viikonloput olen ”pyhittänyt” levolle ja perheelle, sillä tavalla pystyy nollaamaan kaikki arjen ahdistukset, kun luvan kanssa on niitä miettimättä. :)

 • Minna P

  Hyvä olo tulee luonnossa liikkumisesta. On oikein terapiaa :) Lisäksi hyvää oloa saa terveellisestä ruokavaliosta ja hyvistä yöunista :)

 • Sape

  Päikkärit on pop! Vaipparallin keskellä pahin hyvinvoinnin vihollinen on univaje. Päiväunet onkin tällä hetkellä hyvänolon perusta.

  Kiitos ihanista smoothie-vinkeistä. Testattu on. Toimii! :)

 • MinnaKristiina

  Menen ajoissa nukkumaan. Herkuttelen välillä, mutten joka päivä. En stressaa joka asiasta, vain niistä mistä on pakko. Kuten on sanottukin: asialliset hommat hoidan, mutta muuten hengailen kuin ellun kana!

 • Inka77

  Juon paljon vettä, liikun silloin kuin siltä tuntuu ja koitan olla itselleni armollinen. Elän myös hyvin aikataulutonta elämää (töissä on toki käytävä). :)

 • miiet

  Teen kotimaisista marjoista smoothieita. Juon teetä ja vettä. Ja pidän huolta, että kunnon yöunet (vähintään 8 tuntia) ovat tärkeysjärjestyksessä melkeinpä ensimmäisenä. Ja ajattelen kaikkea kivaa – keskityn hyviin asioihin elämässäni!

 • nni.

  Marjoja syön päivittäin,joko sellaisenaan tai chiahillon muodossa :)

 • Sannannaa

  Kun arki stressaa, on välillä todella vaikeaa jaksaa mitään muuta töiden ja pakollisten kaupassakäyntien ja tiskausten lisäksi. Etenkin syksyllä tuntuu, että energia loppuu kesken todella helposti. Pitkään ajattelin, että väsymystä voi hoitaa pysymällä kotona ja lepäämällä, mutta vasta viimeisen vuoden aikana olen tajunnut, että asiahan on juuri päinvastoin. Kun lähtee ulos, harrastaa ja näkee ystäviä, saa yhtäkkiä lisää virtaa. Sängyn pohjallakin täytyy joskus kölliä, mutta koitan silti miettiä arjessa, mitä kivaa tekemistä siihen voisi lisätä. :)

 • kryp

  Olen aina ollut huono nukahtamaan, mutta lähiaikoina olen pyrkinyt liikkumaan ulkona enemmän. Pienikin happihyppely piristää kummasti, ja tuo myös illalla paremmin unen.

  Smootti per päivä on myös hyvä resepti, mutta pakko myöntää että ihan joka aamu ei vaan jaksa.

 • TeaTime79

  Pyrin syömään mahdollisimman paljon marjoja arkena. Vähintäänkin aamupuurossa. Pakastin tursuaa kesän jäljiltä marjoja vielä tällä hetkellä, mutta yleensä kevääseen mennessä on marjat jo syöty. Tällainen jauhemuotoinen korvaisi kivasti pakastimen tyhjyyden :).

 • MHH

  Ulkoilen joka päivä, syön terveellisesti ja monipuolisesti, mutten askeettisesti. Loraus kermaa kastikkeessa ja tummasuklaapala maitokahvin kaverina pitää mielen iloisena.

 • Katri_

  Pidän huolta siitä, että syön terveellisesti ja säännöllisesti – tämä on varmaankin tärkeintä tuossa oman hyvinvoinnin ylläpidossa. Syön paljon kasviksia, juon paljon vettä ja yritän vältellä esimerkiksi vehnää ja sokeria, sillä niiden liikakäyttö tietää omalla kohdallani huonoa oloa ja vatsakipuja. Myöskin se, että uskaltaa sanoa EI joillekin asioille on mielestäni tärkeää jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta. Itse yritän opetella tiedostamaan ja muistamaan sen, että kaikkeen ei aina kykene ja kaikkea ei tarvitse eikä jaksa tehdä. Jos siis tuntuu, että pää ei pysy menossa mukana, on pakko pysähtyä ja järjestellä asiat tärkeysjärjestykseen. Tuo liiallinen kiire ja stressihän vaikuttaa koko kroppaan negatiivisesti.

 • N...

  Pyrin välttämään turhaa negatiivista ajattelua – kummasti olo paranee kun suostuu itselleen myöntämään että ei ne omat ”isot” ongelmat nyt niin isoja ja läpipääsemättömiä (:

 • Joliel

  Viime kuukaudet on tullut laiminlyötyä omaa hyvinvointia tiiviin opiskelun kustannuksella. Tänään kuitenkin sain paperit käteen ja opinnot vihdoin päätökseen, joten nyt on aika taas keskittyä olennaiseen ja itsestä huolehtimiseen. Aion aloittaa taas liikunnan ja teen pikku hiljaa muutoksia ruokavaliooni muuttamalla sitä terveellisempään suuntaan. Ruokavalioni on muuten aika terveellinen, mutta varsinkin ruokarytmi on hukassa ja se on aiheuttanut välillä hirveitä nälkäkiukkukohtauksia ja herkkujen napostelua. Tavoitteena olisi lisätä etenkin marjojen ja hedelmien määrää omassa ruokavaliossa, sillä vaikka olenkin vege, niin syön hävettävän vähän hedelmiä ja marjoja..

 • Vierailija

  Syön terveellisesti, ulkoilen riittävästi, en tupakoi ja alkoholinkäyttö on tosi vähäistä. Mukana arvonnassa, kiva palkinto! marjo_ah@hotmail.com

 • Nessu

  No, pienistä teoista mainittakoon vaikka se, että käytän mukavia kenkiä.

 • JOhis

  Jaksamista työpäivään: kun on kysyttävää työkaverilta, en ota puhelinta käteen vaan kipaisen kysymässä, käytän kauempana sijaitsevaa tulostinta ja hoidan mahdollisuuksien mukaan töitä välillä seisten.

 • MamieBlue

  Pieniä tekoja hyvinvointini eteen:

  1. Pyrin nukkumaan riittävästi aina kuin mahdollista.
  2. Teen asioita joista nautin rentoutuakseni. Se voi olla joko tanssia tai tv:n edessä makaamista, tilanteesta riippuen.
  3. Ulkoilu, kaikkina vuodenaikoina, kaikissa sääolosuhteissa ja kaikenlaisissa ympäristöissä.

 • yellowi

  Vielä ehtii osallistua! =)

  Jooga on mielenterveysurheilulaji minulle. Salilla tulee hyvä mieli ja keho kiittää. Myös ihana ohjaaja on tärkeä. Sitten tietysti muutkin rakkaat urheilulajit ovat tärkeitä ja ystävät, joiden kanssa lajin voi jakaa. Poikaystävän syli <3, ystävien kanssa vietetty aika ja hölmöt jutut . Kotona on hyvä olla, vaikka jokainen paikka ei olisikaan tiptop. Terveellinen ruoka maistuu paremmalta. Siitä tulee hyvä olo. Joskus silti tekee mieli vähän karkkia, mikä on ihan ok. =)

 • littlemon

  Päivittäinen ulkoilu ja meditaatio on mulle ainakin tärkeitä! Toinen juttu on joka-aamuinen vihersmoothie :)

 • Hilsu

  Olen herkästi jumiutuva ihminen. Jos saan mahdollisuuden, löhnötän vain sohvalla, en syö mitään, en tapaa ketään ja valvon sekä nukun liikaa. Siksi koitan ”rikkoa” tätä olotilaa itseäni huijaamalla :D Lyhyt aamukävely raikkaassa pakkassäässä, kirpeä satsuma, mausteinen yrttitee, lämmin suihku, pitkä halaus ja leikkihetki lemmikin kanssa. Pienet (ja isot!) ihanat asiat ja niistä innostuminen ovat minun tieni hyvään oloon.

 • Loikkivapena

  Raitista ilmaa, tuoretta ruokaa ja kaikesta koitan löytää jotain positiivista :) iina.laine@hotmail.com

 • hahe

  minun pienet tekoni oman hyvinvoinnin eteen: liikkuminen lähes päivittäin. oli sitten joogaa, hikijumppaa, reippaita kävelylenkkejä – kroppa tykkää ja sielu lepää. :) lisäksi koitan panostaa veden juontiin; yritän juoda parisen litraa (+ ruokajuoma ja ruuasta saatava neste), koska huomaan todellakin heti olossa ja ihossa ja kropassa, jos juon liian vähän.

 • annap_

  Herkullisia kuvia, nams! :) Kun asuu hektisessä suurkaupungissa on tärkeää päästä luontoon rauhottumaan ja nauttimaan raikkaasta ilmasta. Vasta siellä ollessa huomaa, että rentoutuu aivan erilailla kuin kaupungin vilinässä. Unikin maistuu ihan erilailla pienen metsälenkin jälkeen! :)

 • Mirtsu

  Aamuni alkavat aina viherjuomalla johon laitan viherjauhetta ja sitruunamehua. Siitä sitten koiran kanssa lenkille säällä kuin säällä ja lenkin jälkeen aamupalaksi smoothie marjoista soijamaidolla, chiasiemenillä ja herneprotskulla höystettynä. Näillä eväillä päivät starttaa lähes aina loistavasti. :)

 • sheidi

  Ratsastus, tanssi ja koiran kanssa lenkkeily pitävät mut järjissäni. Liikunta ja raitis ilma auttavat jaksamaan.

 • tiinanen

  Mun hyvinvoinnin avaimet on kävely, mustikat ja sitruunavesi. Itsekin rakastan valoa ja tunnen olevani enemmän elossa kesäaikaan, mutta syksyn ja talven tullen edellä mainitut asiat sekä parempi asenne auttavat jaksamaan. Kun yritän suhtautua asioihin positiivisesti ja hankaluuksiin haasteina, asiat rullaavat paremmin eteenpäin ja mielikin on valoisampi. :)

 • LiisaMarleena

  Mie päätin keväällä, että välillä pitää pysähtyä ihan ilman mitään sen kummempaa. Valitsin ajankohdaksi aina sen hetken, kun tulen saunasta. Menen makuuhuoneeseen, sytytän paljon kynttiöitä ja siirryn pötköttämään sängylle. Siinä sitten hoidan kehon rasvailut ja rauhoitun. Nyt vielä kun olen raskaana tuo hetki on aina ihana pyhittää pienten potkuttelujen kuuntelemiselle. Ei vie montaa minuuttia, mutta olo on jälkeenpäin kuin parin tunnin Spa-reissun jäljiltä. :)

 • annnnnnnnika

  Mitä teen päivittäin hyvinvointini eteen.. Hmm. Aamuisin päätän ajatella vain hyviä asioita, jotta päivä lähtisi hyvin ja positiivisella tavalla käyntiin. Olen huomannut, että aamun alkaessa huonosti myös loppupäivä menee helposti ”huonoksi”, kun lannistuu jostain pienestä asiasta. Voisin siis sanoa et tuo on mun päivittäinen teko hyvinvointini eteen.

 • Lilian

  Itsestä huolehtiminen on jatkuva haaste. Välillä se sujuu paremmin, välillä asia unohtuu täysin. Onneksi aina voi aloittaa alusta. Terveellinen ruoka, liikunta ja lepo! Näillä pääsee pitkälle.

 • juliaa

  Riittävästi unta ja vettä ja ravinnerikasta ruokaa josta tulee hyvä olo :) Suklaata unohtamatta.

 • Nikks

  Syön merilevä- ja hamppujauheita, sekä vitamiineja etenkin näin syksyllä.
  Valo vähenee ja muutenkin on ehkä hieman ankeaa, lisään siis marjoja pakkasesta ja syön juureksia, kasviksia ja hedelmiä päivittäin.
  Tuo Magic Bullet olisi oikein tervetullut meille, sillä tehosekoitin sanoi irti sopimuksensa, enkä ole marjajauheita vielä maistanutkaan.

 • KatjaJ

  Omalle hyvinvoinnilleni ja jaksamiselleni on erityisen tärkeää muistaa kunnon yöunet. Kuljen myös työmatkat jalan ja panostan terveelliseen ruokavalioon. Näin syksyisin voimaa saa myös yhteisestä ajasta ystävien kanssa. Jaksamista edesauttaa myös mukavat suunnitelmat tulevaisuudelle, esim. reissut :)

 • Emiliasofiako

  Aloitan aamut yleensä ruisleivällä ja ihanalla annoksella johon laitan rahkaa/jogurttia, marjoja, mysliä ja chia-siemeniä. Samoista aineksista saa myös tosi hyvää smoothieta :) Lukiossa jaksaa istua koko päivän kun syö hyvän aamupalan ja pyöräilee koulumatkat. Noita tuotteita olisi tosi kiva kokeilla, marjat kun meinaa aina loppua pakkasesta vaikka niitä suuret määrät aina poimitaan. :D

 • hepeli

  Mun tärkeimpiä hyvää oloa lisääviä pyrkimyksiä on multitaskingin vähentäminen. Asia kerrallaan!

 • Odeeee

  Marjoja puuroon ja vihanneksia leivän päälle!

 • Sintse

  Minut liikkeessä pitää perinteinen ja joka aamuun kuuluva kaurapuuro marjoilla ja raejuustolla, sekä säännöllinen liikunta. Näin syksyllä väsymys ottaa usein vallan ja silloin kunnon yöunet arkisin auttaa jaksamaan. siitä olen samaa mieltä että sopivasti kaikkea niin tasapaino elämässä säilyy joka suhteessa! Näin talven tullen kaikki keinot tarvitaan ja nuo smoothiet kyllä vaikuttivat terveellisiltä ja kunnon piristysruiskeilta pimeän keskellä :)

 • jejensu

  Nautin urheilemisesta ja se lisääkin hyvinvointiani paljon. Pyrin harrastamaan sellaisia lajeja, joista saan iloa ja mikä sopii kuhunkin päivään parhaiten. Syksyllä on myös ihana nauttia auringonpaisteesta kahvikupin ja viltin kanssa ulkona. ( vielä kun voi just ja just) ! Tää on sitä henkisen puolen hyvinvointia. :)

 • Jjjohanna

  Arjessa koetan päivittäin pitää huolta jaksamisestani, terveydestäni ja hyvinvoinnistani. Fyysisestä terveydestä huolehtimisen lisäksi olen vaativassa elämänvaiheessa todennut myös henkisen puolen tärkeyden.

  Jos vaikkapa päätä särkee, pysähdyn miettimään, johtuisiko se mahdollisesti lihasjännityksistä tai stressistä. Mieluummin pohdin kivun syitä kuin otan sokeasti särkylääkkeen. Näin mahdollisille haittatekijöille pystyy tekemään jotakin ehkäistäkseen tulevia kiputiloja.

  Pyrin joka päivä rentoutumaan tietoisesti edes pienen hetken. Jo viisi minuuttia tätä ”armahdusaikaa” huolilta ja murheilta voi saada suuren vaikutuksen henkisessä hyvinvoinnissa aikaan. Minulla on myös ”voimamantra”, jolla tsemppaan itseäni etukäteen jännittäviin tilanteisiin.

 • sanniss

  Syön päivittäin ison kasan tuoreita kasviksia sekä liikun paljon. Tärkein teko hyvinvoinnin ylläpitämiseksi on kuitenkin hymyillä joka päivä sille omalle peilikuvalle. :)

 • hankriste

  Ooo! Haluan testata noita! Mietin, että noillahan sais lapsen puuroistakin nopsaan maistuvampia, pelkkä kaurapuuro on, no, aika puisevaa.. Omaa hyvinvointiani parannan huomaamatta lenkkeilemällä lapsen kanssa luonnossa. Juuri pari päivää sitten löysin ihanan, joen rantaa mutkittelevan polun, jota pystyy kävelemään myös rattaiden kanssa. Kaikkein tärkeintä tällä hetkellä on elää hetkessä ja nauttia siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Näin voi ainakin vähäksi aikaa unohtaa tyhjän pankkitilin, likaisen pienen asunnon ja kipeän lapsen. Luonto itsessään on minulle valtava akkulaturi, ja varsinkin näin syksyllä saan hirveästi hyvää mieltä vain katselemalla, ihastelemalla värejä ja tunnelmia – myös tällaisena myrsykyisenä, sateisena päivänä.

Related posts