17/09/14

Next up: Barcelona!

30 40 barcelona1.jpg

Palattuani viime kesänä Prahasta oli sellainen fiilis, että matkajalkaa jo kutkutti saman tien uudelleen. Lomaa en kunnolla kesällä pitänyt, joten syntyi ajatus, josko sitä lähtisi tässä syksyllä uudelleen jollekin minireissulle ja pienen googlailun jälkeen olivatkin sitten jo lentoliput takataskussa. Ja miten tämä alkusyksy sitten hurahtikin niin vauhdilla, että reissuun on aika lähteä jo tällä viikolla! Huomenna siis otan nokan kohti Barcelonaa, jossa taitaa olla vielä täysi kesä. :)

barcelona2.jpg

Olen käynyt Barcelonassa kerran aiemminkin, mutta siitä reissusta on jo 2,5 vuotta, joten otan erittäin mieluusti ja kiitollisena vastaan Barcelona-tietäjiltä tuoreita matkavinkkejä etenkin ravintoloiden suhteen! Olen myös kuullut hämmentävää huhua, että Parc Güelliin ei nykyään enää pääsisi vain sisään kävelemällä, vaan sinne pitäisi varata aika? Pitääkö paikkansa ja tietääkö joku tästä jotain enemmän vai onko huhu ihan perätön? Yritin nettisivuilta katsella, mutta en nyt nopealla vilkaisulla kyllä löytänyt mitään infoa tällaisesta. Muitakin lyömättömiä Barcelona-vinkkejä saa mieluusti antaa, sillä muutaman vuoden takaiset muistikuvat ovat vähän ruosteessa ja uuttakin olisi kiva löytää! 

Translation: Wohoo, tomorrow I’m going on a mini vacation to Barcelona! I’ve been there once before in 2012 so I have some idea of the city, but if you have some awesome tips about restaurants, exhibitions, shops, cafés, places to go, etc., feel free to comment! :)

barcelona3.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Matkat

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • abeja

  Güellissa on nykyään pääsymaksu, mutta kyllä sinne voi ihan ilman ajanvarausta mennä kunhan ostaa lipun portilta. Olen itse käynyt Barcelonassa monen monta kertaa, mutta viime reissulla löysin vasta kunnolla Gracian kaupunginosan. Se on boheemi ja täynnä kivoja pieniä kauppoja ja kuppiloita. Buen viaje!

 • lmv

  Kaverini tuli juurikin takaisin ja järkytyin myös, kun kuulin että Parc Güelliin pitää maksaa nykyään. Portilta kuulemma voi ostaa lippuja, mutta ihmisiä päästetään sisään puolen tunnin seteissä, ja jos ei ole valmiiksi lippua, niin omaa vuoroaan voi kuulemma joudua odottamaan useammankin tunnin. Varmempaa on siis jos ostaa lipun etukäteen ja silloin voi varata sen puolituntisen, jonka aikana haluaa mennä sisään

 • lmv

  Ruokapaikkaan piti vielä kommentoida, että kannattaa käydä testaamassa Mercat Princesa. Ihana kauppahallimainen ruokapaikka, josta saa ostettua erilaisia ruokia useilta eri tiskeiltä. Suosittelen!

 • Jenniii

  Kiitos kovasti tiedosta! Ihan perätön tuo ajanvaraus-huhu ei siis ollut, mutta osa infosta jäi uupumaan matkalla. Tämä on hyvä tietää, niin ei sitten mene aikaa turhaan jonotteluun portilla. Kiitos!

 • Mrs. K.

  Ooh, sinne mäkin, ens kesänä toivottavasti! Kivaa lomaa!

 • Jenniii

  Itse eksyin Graciaan jo viime reissulla, mutta pääsiäisen takia kaikki oli kiinni. Pitää siis nyt suunnata sinne uudemman kerran. Kiitos vinkeistä! :)

 • PeterJ

  Kannattaa tsekata http://www.spottedbylocals.com/barcelona/

  Sieltä on muutaman kerran Barccelonassa tullut löydettyä erinomaiset ruoka- ja drinksupaikat, samoin muutamassa muussakin Euroopan kaupungissa.

 • jjs

  Güelliin pääsee iltaisin ilmaiseksi kävelemään ja joku aikavaraus sinne näkyi ainakin nyt kesäkuussa olevan. Ravintoloista ainakin La Taberna on erinomainen tapas-ravintola.

 • Pia S

  Hei!
  Kävin heinäkuussa Barcelonassa ja kyllä silloin ainakin pääsi Park Güelliin ilmaiseksi, siis siihen valtavaan puistoon. Liput olisi pitänyt ostaa jos olisi halunnut käydä alueella olevissa rakennuksissa tai jollain tietyllä alueella. Meidän neljän hengen seurueelle riitti mainiosti kävely ilmaisilla alueilla, oli paljon nähtävää ja vielä jäi seuraavaksikin kertaa.
  Mukavaa reissua ja tietysti matkapostausta sitten ootellaan!
  Pia

 • Tääl ois mun parhaat ruokapaikkavinkit: http://ida365.fi/2013/06/27/barcelonan-parhaat-ravintolat/
  Varsin kasvispainotteisia, tietty, mut kuiteskin ihan älyttömän hyviä vaihtoehtoja :-)

  Ihanaa lomaa :-*

 • Bienvenida, benvinguda! Täällä on juuri nyt kovasti hiostavat kelit. Parina yönä on myrskynnyt ja ukostanut todella paljon, mutta päivällä on kostean kuumaa. Kesä siis jatkuu :)

 • Ki0

  Olen asunut Barcelonassa jotain vuosia sitten ja menetin sydämeni sille ihanalle kaupungille. Joten vie terveiset mennessäsi! Suosittelen lämpimästi hankkimaan maailman parhaan oppaan eli Mondon Barcelona oppaan. Sieltä löytyt parhaat ruokapaikat ja jazzklubit. Jos rahasta ei ole kiinni ja saat jotenkin vielä pöydän, niin käy ehdottomasti testaamassa kuuluisa Tickets. Ja jos pidät rennosta napostelusta niin suosittelen Irati Taverna Bascaa, josta saa baskimaan tapaksia ja homma toimii siten, että tarjoilijalta saat lautasen ja tilaat juoman ja itse otat niitä tapasleipiä mitä haluat. Lopuksi maksat niiden ”tikkujen” perusteella mitä lautasellasi on. Nam! Myös kasviruuat ja etenkin falafelit ovat mainioita bcn:ssa. Mukavaa matkaa!

 • Sra

  Moikka!
  Mä itse palasin lauantaina Barcelonasta. Olin ekaa kertaa ja totesin, että se oli kyllä ihana lomailukaupunki! :)

  En oo ihan varma, mitä tällä Parc Guellin maksullisuudella verrattuna vanhaan tarkoitetaan. Kun itse kävin, sinne alueelle jossa mosaiikit sijaitsevat, piti kyllä ostaa lippu ja mieluiten etukäteen. Mutta esim. ylös kukkulalle pystyi kiipeämään ilman pääsymaksuja ja pyörimään siellä muutenkin. Pääsylippualue oli musta aika pieni verrattuna muuhun puistoon. (Paitsi että siellä kyllä näkyi sellaisia ”Pelastakaa puisto yksityistämiseltä”-lappuja, kauheaa! :( )

  Meillä oli matkassa Mondon matkaopas ja se kyllä toimi meillä loistavasti. Ravintoloista suosittelen erityisesti Barri Goticin(?) alueella sijainnutta Carrer de Montsio-katua, jonka varrella sijaitsi hyvä indonesialainen nimeltä Betawi ja (hieman turisti mutta) erinomainen tapas-paikka nimeltä Set de Gotic. Shoppailusta suosittelen ainakin Kikoa (tosin kannattaa varoa, kosmetologit meikkas mun naamalle suoraan testeristä :/ ) ja Kokua-ballerinoja, jos oot yhtään niiden perään. :)

  Ihanaa reissua sulle! :)

 • Minä vain

  Ääh, kaikki menee Barcaan, ja oon ihan vihreenä kateudesta! Milloin mä pääsen sinne?! :D

 • Jane C.

  Mitä mieltä sä olet lentomatkustamisen ilmastovaikutuksista? Ootko joskus harkinnut matkustaa jollain muulla tavalla (vaatisi tosin hieman enemmän aikaa ja ehkä panostustakin) kuin lentämällä?

  En nyt yritä syyllistää, vaan susta on jotenkin jäänyt niin vastuullinen ja kypsä kuva että mietit aina kaikkea mahdollista, niin ajattelin vain kysyä :-)

 • Mita

  Barcelonassa olen käynyt muutaman kerran ja suosittelen Parc del Laberint d’Horta -puistoa. Puistosta löytyy kiva labyrintti. Sisäänpääsymaksu on 2,17 €, mutta keskiviikkoisin ja sunnuntaisin pääsee ilmaiseksi. Lisätietoa puistosta löytyy esimerkiksi täältä: http://www.tourist-barcelona.com/default66.asp?view=barcelona-attractions/labyrinth-park

 • Vierailija

  Minäkin suosittelisin Ticketsiä. Ihan mahtava elämys, vaikka söisikin sitten loppumatkan vähän halvemmissa paikoissa.

 • Suvimaarit

  Olin just mieheni kanssa häämatkalla Barcassa. Ihan upee paikka ja nähtävää ja koettavaa riitti. Ravintoloista suosittelen ainakin Taller de Tapas -nimistä ketjuravintolaa http://www.tallerdetapas.com (paras niistä meidän mielestä oli tuo joka sijaitsee vanhassa kaupungissa, Plaza Sant Josep Oriol 9 -osoitteessa. Ihan huikeeta palvelua, loistavat ruoat ja herkullisia drinkkejä. :) Ja hinta kohdillaan, ei kallis ollenkaan.
  Nähtävyyksistä voisin suositella n. tunnin junamatkan päässä Barcelonasta sijaitsevaa Montserrat:ia (http://fi.wikipedia.org/wiki/Montserrat_(vuori)). Sinne mennään ensin ylös köysiratashommelilla tai funikulaarilla ja sitten voi vielä kävellä n. tunnin vuorten korkeimpaan kohtaan, josta on aivan huikeat näkymät kaikkialle ympärille.
  Ihanaa reissua!

 • Pakko tulla vinkkaamaan, että jäätelöbaari CREMERIA TOSCANA
  Carrer de Muntaner 161:ssä, ihan kävelymatkan päässä El corte Inglésiltä. Oikeasti maailman ihanimpia jäätelömakuja (suosittelen mascarponea tai viikunaa tai kookosta tai… ). Ja tosi symppis ja kekseliäs sisustus. Kannattaa tsekata yläkerta.

  Viime kesänä meillä oli mun miehen kanssa junaillessa kahden tunnin vaihtoaika Barcelonassa ja lähdettiin asemalta rinkat selässä kävellen tonne ja takas ihan vaan jäätelön takia :)

 • nooraste

  ooh barcelona on kyllä ihana, onnekas! güellin puistoon pääsee kyllä suurimmaksi osaksi ilmaiseksi, kuten moni sanoikin. kaupunginosasuositukset: gracia ja poblesec, ensimmäiseen shoppailemaan, toiseen tapaksille (carrer de blai on täynnä halpoja ja hyviä pinxto-paikkoja!). barri goticissa kannattaa käydä syömässä ainakin cat barissa; vegehampurilaisia ja luomuoluita. ja kissasisustus!:D ihania kauppoja on vaikka millä mitalla, yksi kiva käymäni on wa´kü. moskassa taas on uskomattoman kauniita uniikkeja koruja ympäri maailman (kihlasormukseni sain sieltä hihi). kannattaa myös googlata kirppisten ja muiden tapahtumien perään, niitä ei ole aina mutta jos osuu kohdalle niin on todellakin käymisen arvoista :-) mukavaa matkaa!

 • emmmmmi

  tuli vietettyä elokuun lopulla viikko barcelonassa ja ai että, se oli ihan mahtava rentoutus ennen uuden lukuvuoden alkua! :-)
  en tiedä, mainitsenko jotakin mikä on jo tullut esille, mutta kaupunginosista suosittelen ehdottomasti el bornia ja graciasia, niillä on ehkä hieman sellainen ”hipster”-maine paikallisten keskuudessa, mitä se nyt sitten ikinä tarkoittakaan.. :-D el bornissa oli viihtyisä, vähän kylämäinen tunnelma ja ihania design-putiikkeja ja ruokapaikkoja! graciaksesta löydettiin taas aivan ihana t-paitaputiikki typographia ( http://typographia.com/ ), jossa kaikki paidat suunnitellaan ja painetaan paikan päällä!
  jos haluat viettää yhden päivän rauhallisempaa biitsielämää kuin barcelonetan turistiryysiksessä, lähipaikkakunnalla on paratiisiranta, jonka yli lentää koko ajan lentokoneita huimaavalla etäisyydellä. paikkakunnan nimi on castelldefels, ja se on ihan kokemisen arvoinen pikkupaikka muutenkin. barcasta junamatka kestää muistaakseni 20-40 min.
  ja ruoan suhteen parhaan vastineen rahoilleni sain syömällä menu del dian, joka on yleensä jotain 10€ luokkaa ja sisältää kolme ruokalajia. niitä kannattaa kokeilla! ja jalkapallo-ottelu nyt kun kausi on taas käynnissä on ihan ehdoton juttu, jopa mulle joka en tosiaan ole futis- tai urheiluintoilija!:D
  ihanaa matkaa! :-)

 • Barcelona lover

  Heippahei! Vietin Barcelonassa juuri puolisen vuotta ja rakastuin kaupunkiin palavasti!! :)
  Lempipaikkani on ehdottomasti bunkers, joka on vanha ilmatorjunta asema. Sieltä on näkymä joka suuntaan. Siellä vietetty monia iltoja hyvän seuran ja eväiden kera. Näppärästi bussilla nro 17 metro pysäkki lesseps:in asemalta.
  Voin suositella myös tibidaboa Barcelonan korkeinta huippua, jossa vanha huvipuisto ja todella kaunis kirkko.
  Montjuicin suihkulähde show on monen turistin kohteena. Mikäs siinä, mukava tapa aloittaa ilta valoja ihmetellessä ja mustan soidessa taustalla. Taitaa olla to-la klo 21-23 puolen tunnin välein.
  Vintage katu on käymisen arvoinen. Todella lähellä ramblaa Ravalin puolella. Valitettavasti en muista tien nimeä.
  Hyviä ravintoloita löytyy etenkin el bornin ja Gracian alueilta. Ravalin alueella biocenter kasvisravintola on kokeilun arvoinen!
  Yöelämää kaivatessa suosittelen razzmatazzia..kivoja pikku pubeja löytyy provencasta.

 • Jenniii

  Tämä aihe nousee usein pintaan, jos bloggaaja kertoo lomamatkoistaan ja on aina vähän vaikea kysymys. Vaakakuppiin pitää asettaa vastakkain lentämisen ilmastovaikutukset ja oma halu nähdä maailmaa. Pyrin toki välttämään turhaa lentomatkustamista, mutta myönnän, että päätöksessä painaa tässä asiassa usein enemmän oma kiinnostus päästä näkemään maailmaa. Käytännössä esimerkiksi Espanjaan lähteminen ei olisi tässä tapauksessa mahdollista ilman tätä matkustusmuotoa, koska minulla tai matkakumppanilla ei kertakaikkiaan ole mahdollista ottaa niin paljon lomaa.

  Tietysti voi aina kyseenalaistaa, että tarvitseeko sitä ylipäänsä lähteä ulkomaille lomailemaan. Itse matkustan lomailumielessä ulkomailla melko harvoin ja kun varsinaista lomaa yrittäjänä ylipäänsä on mahdollista pitää kovin vähän, on joskus ihan oman pään kannalta tarpeen päästä vähän jonnekin muualle tutuista ympyröistä. Toisaalta koen matkustamisen olevan tosi inspiroivaa ja sivistävää puuhaa, joten en osaa ajatella niitä pelkkiä ilmastovaikutuksia.

  Olen miettinyt tätä usein, mutta tullut siihen lopputulokseen, että minun pari pientä ja lyhyttä lentäen tekemääni lomamatkaa vuodessa (yleensä Euroopan sisällä) eivät siinä määrin kiidätä tätä maapalloa tuhoon, että olisi mielekästä tehdä sellainen henkilökohtainen uhraus, että jättäisin nuo matkat tekemättä. On valtavasti ihmisiä, jotka esimerkiksi työnsä puolesta lentävät viikoittain tai viettävät jokaisen lomansa kaukokohteissa. Jotain todellisuudentajua antaa myös tämä tilasto maailman lennetyimmistä lentoreiteistä: http://en.wikipedia.org/wiki/World's_busiest_passenger_air_routes

  Vaikka minä jättäisin neljän päivän lomani pitämättä, kahden Etelä-Koreassa sijaitsevan kaupunkin välisellä lentoreitillä lentää vuosittain yli 10 000 000 matkustajaa, puhumattakaan noista muista listatuista reiteistä. Se antaa hiukan perspektiiviä, että miten paljon sillä minun henkilökohtaisella uhrautumisellani olisi merkitystä tässä kokonaisuudessa. Teen päivittäin muita ympäristöä säästäviä valintoja: kierrätän, en yksityisautoile, suosin kasvisruokaa, jne. Johonkin vedän sen rajan, missä kohtaa on mielekästä asettaa oma itsekäs tarve ja onni maailmantuskan edelle.

  Näitä asioita on ihan mielenkiintoista pohdiskella ja bloggajaa kulutusvalintoineen on nykyään suurennuslasin alla. Olisi kiinnostavaa kuulla myös rehellisiä vastauksia lukijoilta. Jättääkö joku oikeasti ulkomaanlomansa pitämättä ilmastosyistä?

 • Pee

  Päätin kerran olla lentämättä vuoden ajan, juuri ilmastosyistä. Auttoiko asia sitten ketään muuta kuin huonoa omatuntoani onkin sitten toinen asia, mutta ainakaan syyllisyys ei painanut. Nyt asun ulkomailla, joten Suomeen tulee lennettyä lomien ja hoidettavien asioiden takia aika usein ja kärsin huonosta omatunnosta, mutta vaihtoehtona paljon kalliimpi ja hitaampi junailu (yksin) ei houkuta. Ehkä pitäisi liittyä niihin projekteihin, jossa maksaa ”ilmastoveroa” omista lennoistaan. Toisaalta taas omat lentokilometrini ovat hyvin pientä verrattuna esim työnpuolesta matkustaviin, suosituille Aasian reiteille jne. Haastava aihe siis!

 • Salsa

  Elämäni parhaat Tapakset olen syönyt Bar Canetessa. Ravintolassa käy paljon paikallisia ja tunnelma on autenttinen. Hieman hintava mutta joka euron arvoinen. http://barcanete.com/

 • HannaR

  Juuri pari kuukautta sitten Barcelonassa lomailleena pakko suositella paria aivan mahtavaa ruokapaikkaa. Ja ruoka on lomalla mulle se juttu, joten nämä ovat todella kokeilemisen arvoisia. Cera 23, El Ravalin alueella, uskomattoman hyvää ruokaa, mahtava palvelu ja parhaat mustaherukkamojitot. Kannattaa tehdä varaus koska paikka on joka ilta täynnä, enkä ihmettele miksi. Kasvisravintola Teresa Carles El Ravalissa on suosittu ja herkullinen, myös tänne kannattaa tehdä varaus. Aamupalapaikkana suosittelen Brunch and Cake paikkaa. Mahtava kaupunki jonne voisin jo lähteä heti uudelleen. Ihanaa reissua!

 • MiraM

  Moi Jenni! Kävin Barcelonassa viime kuussa ja voi tietysti olla että käytäntö oli vaan high seasonin aikaan, mutta Park Guelliin pitää ostaa liput. Muuten puisto on ilmainen, mutta kaikki kuuluisimmat kohteet on suljettu ns. Monumental arean sisään.
  Itsekään en löytänyt nettisivuilta mitään mainintaa, mutta kannattaa olla kärppänä paikalla heti aamusta. Itse vierailimme 1-2:n aikoihin ja seuraava ”sessio” monumental arealle oli vasta 6 illalla! Käytössä oli tuolloin myös aikaraja, jonka jokainen ryhmä sai olla alueella. Hinta taisi olla ehkä noin 8 euron luokkaa.
  Muutenkin upea puisto, mutta aina sitä pitää päästä hiplailemaan ja ottamaan kuvia myös läheltä:p Nyt jäi aidan takaa tiirailuksi, joten mars vaan heti aamusta selvittämään tilannetta, mikä se tässä kuussa nyt sitten onkin!:) toivottavasti oli apua!

 • Lauraee

  Me oltiin miehen kanssa heinäkuussa Barcelonassa. Aivan ihana kaupunki! Syötiin monissa hyvissä ravintoloissa, ja yksi oli ylitse muiden, semmoinen kuin Llamber http://llamberbarcelona.com

  Aivan mahtavan hyvää ja kaunista ruokaa, viihtyisä miljöö ja ihanat tarjoilijat. Eikä ollut pahan hintainenkaan. Tuonne teidän on pakko mennä! 

 • Lauraee

  Piti vielä sanoa et Tibidabo oli käymisen arvoinen paikka, ja jos yhtään kiinnostaa niin suosittelen vierailua viinitilalle. Me käytiin junalla Freixenetin viinitilalla Sant Sadurnissa. Matka Barcelonasta kesti vain noin 40 min. Kierros on mielenkiintoinen, ja tilalta on myös mahdollisita ostaa cavaa mukaan :) Sant Sadurnin kylässä on myös muita pienempiä viinitiloja, ja Codorniu on noin puolen tunnin taksimatkan päässä sieltä. 

 • Vierailija

  Kävin Barcelonassa viime viikolla, ja Parc Güelliin jouduin maksamaan 8 € sisäänpääsymaksun päästäkseni kaikille alueille. Ilmaiseksi sitä voi katsella puiston laitamilta. Ennakkolippu/ajanvaraus ei ole pakollinen, mutta sisäänpääsyn joutuu kyllä aina maksamaan tätä nykyä. Ennakkolippu netistä taisi olla euron halvempi.

Related posts