16/09/14

Uusi kirpputori Kaapelitehtaalle lokakuun alussa

8 55 vaaterekki1.jpg

Hohoi, kirpparihaukat sekä kirpparipöytää etsiskelevät! Vallilan helmelle, Valtterin kirpputorille ei vieläkään ole löytynyt kunnollista manttelinperijää, vaikka kivoja kirpparitapahtumia onkin Helsingissä järjestetty useita kuluneen vuoden aikana. Uusia tulokkaita ovat olleet muun muassa Kattilahallin kirppis, Kierrätystehdas ja Eiran kirppis, muutamia mainitakseni.

Ongelmana kirpputoritapahtumien kanssa on ehkä ollut juuri se, että siinä missä Valtteri oli avoinna joka viikonloppu, useimmat sen jättämää aukkoa korvaamaan perustetut tapahtumat on järjestetty melko harvakseltaan tai vain kertaluontoisesti niin, että Valtteria kaipaamaan jäänyt kansa on rynninyt paikalle vähän liiankin sankoin joukoin. Siitä taas on seurannut se, etteivät useimmat kiinnostuneet välttämättä ole mahtuneet edes sisään. 

vaaterekki2.jpg

Kattilahallin kirppis tulvi väkimäärässään tammikuussa niin yli äyräiden, etten viitsinyt lähteä edes jonottamaan sinne 100 metrin mittaisen ihmisvanan perälle. Vaikka kirppis järjestettiin käsittääkseni myöhemmin muutaman kerran uudelleenkin, ei sitten tullut yritettyä enää uudelleen. Kierrätystehtaan yhteydessä järjestetty bloggaajakirppis oli järjestelyiltään huippuluokkaa, ainakin myyjän näkökulmasta, mutta sielläkin yleisö joutui kaiketi jonottamaan melko kauan sisäänpääsyään – ja tilaisuus oli vain kertaluontoinen, joskin koko viikonlopun mittainen. Erittäin kiinnostavalta vaikuttaneen Eiran kirppiksen kurja kohtalo kantautui korviini ennen kuin ehdin edes käydä kurkkaamassa kivalta vaikuttanutta viikonloppukirppistä paikan päällä. Voi Valtteri, kuinka sinua kaivataan!

Onneksi nyt on taas tulossa uusi, ihan lupaavalta kuulostava kirpputoritapahtuma – tällä kertaa Kaapelitehtaalle. Tulossa on ilmeisesti koko Helsingin suurin kirppis, joka järjestetään ensikertaa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ilmeisesti jatkoa katsotaan sitten ensimmäisen kirppiksen jälkeen, mutta toivottavasti tästä tulisi jokin säännöllinen juttu. Eihän tämä nyt ihan jokaviikonloppuista Valtteria korvaa, mutta säännöllisesti järjestettävä suurkirpputori toisi edes hiukan parannusta nykytilanteeseen. Tilaa kirppiksellä on noin 180 myyjälle ja mukana on myös vintageosasto sekä bloggaajakirppis, jotka löytyvät Merikaapelihallin yläkerrasta. Varsinaisten kirppismyyjien lisäksi Kaapelitehtaalla on jonkin verran myyjinä myös käsityöläisiä, jotka kauppaavat omia tuotteitaan. Uuden kirpputorin taustalla ovat Kattilahallin kirppiksen ja Kierrätystehtaan joukot, jotka päättivät kilpailemisen sijaan yhdistää voimansa. Mainiota! :) Ainoa miinus myyjien kannalta taitaa olla se, että pöytiä tai rekkejä ei Kaapelitehtaan tiloissa ole myyjille tarjolla. Jos joku kiinnostui lukemaan lisää, niin ainakin TÄÄLTÄ löytyy lisäinfoa.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • NMaria

  aivan off topic mutta mistä noi ihanat henkarit on peräisin <3 ?
  Ja aiheeseenkin, olis ihana jos perustettais joku valtterin kaltainen joka viikonloppuinen jättikirppis. valtsu jätti aukon sydämeen ;)

 • Jenniii

  Henkarit ovat tanskalaisen Hayn valikoimaa ja ostin ne Helsingissä Fredalla sijaitsevasta Pino-sisustusputiikista. :)

  Ja todellakin, Valtterin kaltaiselle jokaviikonloppuiselle kirpparille olisi todellakin kysyntää ja tarvetta!

 • Mirsti

  Eiran kirppiksen sijoituspaikka oli huonosti valittu ja valinnan olivat tehneet sen omistajat, en siis puhuisi kurjasta kohtalosta. Kaapelitehtaalla on kaikki edellytykset toimia! :)

 • Jenniii

  Minusta kohtalo on kurja, jos naurettavan byrokratian ja yli-innokkaan virkamiehen takia koko kirpputori kaatui eikä lisäselvityksistä taikka järjestäjän yhteistyöhalukkuudesta huolimatta kompromissia pystytty viranomaistaholta löytämään. Toivotaan Kaapelitehtaan kirpputorille parempaa onnea!

 • Nannnnna

  Jäähallin kirppari on aika jees. Täältä löytyvät seruaavat kirppispäivät: http://www.helsinginjaahalli.fi/fin/index.php/kirpputori.

 • NMaria

  Kiitos vinkistä :)

 • Haukka

  Kiitos vinkistä! Olen pannut merkille, että vaikka uusia kirppistapahtumia onkin perustettu viime aikoina useimpia, niistä monissa myyjän on itse tuotava paikalle pöytä ja rekki. Kaipaan Valtterityyliä (ja ilmeisesti jäähallin tyyliä), jossa vähintään pöytä kuuluu hintaan. Eli jäähallille siis!

 • ja

  Ja Tigerista saa samantyylisiä ohuita metallihenkareita 5kpl/2e. Väreinä ainakin musta, kellertävänvihreä ja viininpunainen.

Related posts