15/09/14

Maalauksista muodiksi: Daniel Palillo SS15

1 54 DP_invitation.jpg

Onpas ollut kiehtovaa pöyhiä muotimaailmaa uusista kulmista ja pureutua trendiajattelun kiemuroihin täällä blogin puolella. Aiheista on saatu aikaan mahtavaa keskustelua ja ajattelin, että olisi kiinnostavaa esitellä joku sellainen omaperäistä ja luovaa tyyliä edustava suunnittelija, joka ei trendejä kumarra. Ja mikäpä olisi vielä parempaa kuin se, että suunnittelija olisi vielä Suomesta. :)

Bongasin taannoin kiinnostavan artikkelin Daniel Palillosta ja se innosti minua esittelemään suunnittelijaa teillekin. Kävin joskus vuosi sitten kuuntelemassa paneelikeskustelua Suomi-muodin viennistä maailmalle. Myös kansainvälistä mainetta niittänyt Palillo oli keskustelussa mukana – ja teki räväköine näkemyksineen ainakin minuun vaikutuksen. Herran ei oman kertomansa mukaan ollut koskaan tarkoitus päätyä muotisuunnittelijaksi, mutta toisin kävi. Nykyään Palillon leikkisät luomukset ovat monille tuttuja ja erityisen suosittuja ne ovat Japanissa sekä Koreassa. 

daniel-palillo-ss15-fashion-paintings-world-hole-4-thumb-620x435-89760.jpg

Daniel Palillolla on taustallaan sekä taiteen että muodin opintoja, jotka hän on molemmat jättänyt kesken. Oikeastaan koko hänen suunnittelijauransa alkoi vasta muotiopintojen jäätyä taakse. Palillo nimittäin perusti Helsinkiin oman vaateputiikin, jonka pyörittäminen osoittautuikin kalliimmaksi puuhaksi kuin hän olisi alkuun osannut arvata. Koska rahaa ei myytävien vaatteiden hankkimiseen lopulta ollut ja jotain oli pakko kaupata, hän päätyi tehtailemaan vaatteita myyntiin itse. Paniikkiratkaisuna syntyneistä vaatteista tulikin suosittuja ja pikkuhiljaa muutkin putiikit halusivat ottaa niitä valikoimiinsa. Ja niin Palillosta tuli vaatesuunnittelija, vähän kuin vahingossa. 

Palillon ensi kevääksi suunniteltu ”Paintings about the fashion world” -mallisto on syntynyt aika mielenkiintoisella tavalla. Suunnittelija aloitti viime joulun aikaan maalausprojektin, jonka töihin hän ikuisti tunnelmiaan suunnittelijan uransa alkuvaiheilta. Maalausten pohjalta syntyi myös uusi vaatemallisto, joka muotinäytöksen sijaan esiteltiin yleisölle taidegalleriassa. 

daniel-palillo-ss15-fashion-paintings-world-hole-5-thumb-620x436-89745.jpg

Daniel Palillon värikkäät ja lapsekkaat vaatteet ovat siinä määrin omaleimaisia, että on ne on helppo tunnistaa maailmalta ikuistetuista katumuotikuvista, vaikkei suunnittelijan töitä yksityiskohtaisesti tuntisikaan. Olen bongannut esimerkiksi italialaisbloggaaja Eleonora Carisin kotoisan Daniel Palillomme hauskassa paidassa. Samanhenkistä oversize-tyyliä on sittemmin suosinut myös hypetetty suomalaissuunnittelija Sasu Kauppi, joka on maineikkaan Central Saint Martins -muotikoulun kasvatteja. Voisipa Palillon veikeässä tyylissä nähdä jotain samanhenkistä kuin tanskalaistaituri Henrik Vibskovinkin suunnittelussa.

Vaikka samankaltaista väri-ilottelua ja leikkisyyttä on nähtävissä muutaman muunkin suunnittelijan töissä, Palillolla on omanlaisensa tapa lähestyä muotimaailmaa – tai pikemminkin vältellä sitä. Muotinäytöksiä hän ei ole aiemmin mainitun artikkelin mukaan tehnyt mallistonsa tiimoilta kuuteen vuoteen, sillä ei pidä niistä. Viimeisten seitsemän vuoden aikana hän ei ole seurannut muotia lainkaan eikä lue muotilehtiä. Palillon vaatteiden voisi siis ajatella olevan melko puhtaasti juuri hänen oman inspiraationsa tulosta – heijastus siitä, mikä suunnittelijaa aidosti kiinnostaa eikä niinkään siitä, mitä trendeissä ja muualla muodissa tapahtuu. Artikkelissa Palillo tokaiseekin, ettei hänellä oikeastaan ole aavistustakaan, mitä muualla muotimaailmassa tapahtuu. Jotenkin virkistävää!

daniel-palillo-ss15-fashion-paintings-world-hole-2-thumb-620x436-89725.jpg

Mitäs tuumitte Daniel Palillon tyylistä? Innostaako tällainen kreisi printeillä leikittely? Ja onko suunnittelijan aidosti mahdollista pysytellä tyystin irrallaan muusta muotimaailmasta? Itse tykkään Palillon hassuttelevasta suunnittelutyylistä ja olen monet kerrat ihastellut hänen hauskoja luomuksiaan esimerkiksi Acolythin rekeillä. Kyllähän nämä mielipiteitä jakavat ja moni ei pidä tällaisesta telttamaisesta oversize-tyylistä, mutta itse tykkään erityisesti tuosta värienkäytöstä ja ideasta vaatteiden taustalla. Malliston inspiroineita maalauksia sekä itse vaatteita voi tutkailla tarkemmin Daniel Palillon Facebook-sivuilta

PS. Jos muuten joku ei tiennyt, niin ihan tällaisena tarpeettomana knoppitietona, että Daniel Palillo ja monille teistäkin tuttu, palkittu muotikuvittaja Laura Laine ovat muuten pariskunta. ;)

daniel-palillo-ss15-fashion-paintings-world-hole-6-thumb-620x295-89762.jpg

Translation: Creative Finnish designer Daniel Palillo likes to do things a bit differently. The designer doesn’t really care about traditional fashion shows (or the fashion world in general), so he recently showcased his new SS15 collection in an art gallery. The upcoming ”Paintings about the fashion world” collection was inspired by his own artwork – the resemblance is easy to tell by looking at the pictures of this post. :) You can check out more pictures and information of the upcoming collection on his Facebook page.

daniel-palillo-ss15-paintings-fashion-world-hole-thumb-620x435-89689.jpg

Paintings and photos: Daniel Palillo

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Nella

    Aivan mielettömän upeita; rohkeita, hauskoja, vallattomia ja sekopäisiä, mutta ehdottomasti käyttöön sopivia. Pukisin näistä iloisesti päälleni mitä tahansa ja veikkaan, nämä vaatteet toisivat paljon iloa mun päiviini. Ja tosiaan, luomisprosessi kuulostaa omaan korvaan tavallista kiinnostavammalta. Olenkin toki enemmän kiinnostunut taiteesta kuin muodista noin ylipäätään eli onkos tuo ihmekään.

Related posts