4/09/14

Meikkitrendi kokeilussa: petroolinvärinen eyeliner

2 54 P9033877.JPG

Jutussa näkyvät tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Intoilin eilen syksyn muotiviikoilta bongaamastani meikkitrendistä, jossa ei värejä arastella. Pääsinkin meikkaaja Piia Hiltusen johdolla jo kokeilemaan keväällä sähkönsinisiä rajauksia silmissä ja tykästyin tyyliin ihan älyttömästi. Muutama vuosi aiemmin pääsin puolestaan kokeilemaan sinistä smokey eyes -meikkiä ja se jäi ihan vakituiseen juhlakäyttöön, kun Make Up Forever Academylla opastettiin tuon meikin teko kädestä pitäen. 

P9033899.JPG

Sinistä väriä on siis tullut testailtua jo useampaan otteeseen ja olen heittänyt 80-luvun sinisiä silmämeikkejä muistelevat ennakkoluuloni romukoppaan jo aikoja sitten. Vahva sininen on yllättävän raikas väri silmämeikissä ja tuo upeasti sinivihreissä silmissä niitä vihreämpiä sävyjä esille. Koska sininen on jo tuttu kaveri, niin päätin tällä kertaa Diorin petroolinsävyisestä näytösmeikistä inspiroituneena kokeilla petroolinvärisiä rajauksia silmiin, kun sopiva meikkikynäkin löytyi kosmetiikkavarastojeni kätköistä.

P9043922.JPG

Lähtöoletukseni oli, että siinä missä sininen korosti vihreitä sävyjä silmissäni, vihreään taittava petrooli ehkä nostaisi enemmän esille sinistä. Mutta olinpa väärässä, sillä edelleenkin silmät näyttävät värikkään rajauksen kanssa vihreiltä. Ei kyllä haittaa, sillä olen aina tykännyt vihreistä silmistä jostain syystä aivan erityisen paljon. Ja tykkään kyllä tästä meikistäkin – voisin hyvin kuvitella vaihtelun vuoksi käyttäväni tällaista värikästä rajausta myös toiste. Musta rajaus toimii aina kauniisti, mutta tuo heti vähän uudenlaista särmää meikkiin ja ilmeeseen, kun mukana on väriä. Ja parasta tässä meikkityylissä on se, että se on näyttävä mutta silti suorastaan naurettavan yksinkertainen toteuttaa! Piirsin rajaukseni tällä kertaa meikkikynällä, mutta saman asian ajaisi ilman muuta myös nestemäinen eyeliner tai tussi.

P9033915.JPG

Joku ehti jo eilisen trendikatsauksen yhteydessä todeta, että usein tällaiset catwalkilta ja muotikuvista inspiraationsa saaneet meikit toimivat lähinnä valokuvissa ja näyttävät luonnonvalossa tai lähikaupan kassalla pönöttäessä lähinnä tökeröiltä. Itse miellän vahvasti tällaiset näyttävämmät silmämeikit enemmän juhlaan ja iltatyyliin sopiviksi eli ainakaan itsellä ei ole suunnitelmissa ihan arkimeikkinä käyttää.

P9033882.JPG

Catwalkeilla meikki on usein vedetty vähän överiksi show-tyyliin, eikä ehkä ole tarkoituskaan, että se toteutettaisiin kotioloissa ihan kirjaimellisesti samanlaisena. Vähän sama juttu kuin muotinäytöstyyleissä vaatteidenkin osalta: stailaukset tarjoavat ideoita ja inspiraatota, joista voi sitten muokata tosielämän käyttöön sopivampia tulkintoja. Mitä yleensä meikkaamiseen tulee, niin minusta myös meikillä saa leikitellä ja on hauskaa kokeilla erilaisia tyylejä, vaikka niitä ei sitten vakituiseen käyttöön ottaisikaan. Tosin tätä rajausideaa tulen kyllä varmasti kokeilemaan vielä ihan tositoimissakin. :)

Translation: One of the hottest make up trend for the autumn season is adding some colour in your eyeliner look. I got inspired by the petrol colour that Dior used on their catwalk so I decided to try a bit more modest version of the look at home. And I think I like it! :)

P9033914.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus, Muoti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts