4/09/14

Design Market tulee taas!

46 arela8.jpg

Helsinki Design Week starttaa taas tänään ja hetkeksi Helsinki täyttyy mitä mainioimmista designiin liittyvistä tapahtumista ja aktiviteeteista. Oma perinteeni on ollut käydä joka vuosi Kaapelitehtaalla järjestettävässä Design Marketissa, joka on Pohjoismaiden suurin designin varastomyyntitapahtuma. Jotenkin tämä syksy käynnistyi niin vauhdikkaasti, etten ole itsekään hoksannut vinkata tästä aiemmin, mutta Design Marketin ajankohta on siis jo tänä viikonloppuna 6.-7.9.2014!

arela9.jpg

Olen itse vähän harmissani, etten ollut tajunnut merkata Design Marketia kalenteriini ajoissa, sillä joudun tällä kertaa rikkomaan jokavuotisen perinteen. Meikäläinen suuntaa maalle vanhempia moikkailemaan ja sienestämään, joten design-kierros jää nyt poikkeuksellisesti väliin. Ei sillä, kyllä äiti ja isi sekä hyvässä seurassa tehty sieniretki yhden design-tapahtuman voittavat – ja säästyvätpä samalla rahatkin. ;) En ole nimittäin tainnut yhtenäkään vuonna lähteä Design Marketista kotiin aivan tyhjin käsin. Mutta vaikka minä en pääse, menkää te muut! Kyseessä todellakin on yksi koko vuoden kiinnostavimmista ja kivoimmista tapahtumista Helsingissä. 

arela5.jpg

Design Market on mainio paikka tsekkailla erityisesti vähän pienempien kotimaisten muoti- ja design-merkkien tarjontaa. Mukana on yleensä ihan valtava kattaus merkkejä – ja mikä parasta, löytöjä voi tehdä parhaimmillaan todella edullisesti. Nappasin postauksen kuvitukseksi Arelan kauniit lookbook-kuvat, sillä kashmirinpehmeä kotimainen on myös edustettuna Design Marketissa ja olen itse asiassa useampana vuonna tehnyt loistolöytöjä nimenomaan heidän pöydästään. Tapahtumassa on siis usein tarjolla eri merkeiltä ja putiikeilta poistuvia tai menneiden sesonkien tuotteita superedulliseen hintaan, joten Design Marketista todellakin voi tehdä aika hyviä löytöjä. Olen Arelan kashmirvaatteiden lisäksi ostanut menneinä vuosina Kaapelitehtaalta keramiikkaa, koruja, pari kaunista Lumin sample-laukkua, ruokalautaset sekä eräät glitter-korkkarit – ja varmaan paljon muutakin, mikä ei juuri nyt tule mieleen.

arela2.jpg

Tänä vuonna mukana on jälleen huikea määrä merkkejä ja putiikkeja, joista koko listauksen voi kurkata Helsinki Design Weekin nettisivuilta, mutta vinkkaanpa tässä nyt vielä erikseen muutamia omia suosikkejani sekalaisessa järjestyksessä: Terhi Pölkki, &Bros, 2OR+BYYAT, R/H, Saint Vacant, Pino, Nurmi Design, Papershop, Bagnanas, Month of Sundays, Nämä, Mirkka Metsola, Tikau, Balmuir, Finnish Design Shop, Iina Vuorivirta, Nomad, KN Collection (se ystäväni hattumerkki), My o My, Lille, Kauniste, Lumi, Johtoi, Polkka Jam, Julja, Saana ja Olli sekä Minna Parikka. Tapahtumaa vietetään siis Ruoholahdessa Kaapelitehtaalla la-su klo 11-17. Kannattaa varata varmuuden vuoksi mukaan käteistä, sillä monilla myyntipisteillä ei välttämättä ole maksupäätettä. Ja henkisesti suosittelen jo valmiiksi varautumaan siihen, että tapahtumassa on yleensä aina PALJON tungosta.

PS. Minulla itselläni on usein ollut tapana yhdistää Design Market -päivään Tyhjä Kulho -hyväntekeväisyyslounas, mutta tänä vuonna tapahtumat ovatkin eri päivinä. Pääsen siis sienireissustani huolimatta hörppimään herkullista keittoa, sillä tällä kertaa Tyhjä Kulho järjestetään vasta ensi viikolla 13.9.2014 klo 11-14. Suosittelen tapahtumaa lämmöllä: mukaansa saa lahjoitusta vastaan uniikin itse valitsemansa kulhon, kulhon täydeltä soppaa sekä pääsee samalla ja tukemaan UNIFEFin toimintaa. :)

arela3.jpgarela1.jpg arela7.jpg arela6.jpg

Photos: Arela Lookbook AW 2014

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts