1/09/14

Aarre korulippaan kätköistä

21 53 P9013849.JPG

Tein pari viikkoa sitten liinavaatekaappiini suursiivouksen ja pengoin ensimmäistä kertaa kunnolla kaiken läpi sen jälkeen, kun muutin tähän astunoon 1,5 vuotta sitten. Todellisuudessa kaappivanhus ei pidä sisällään lakanoita ja petivaatteita, vaan siitä on tullut eräänlainen sekalaisen tavaran säilytyspaikka, joka kätkee uumeniinsa paperitavaraa, johtoja, korurasioita, askartelutarpeita ja ties mitä. Kaikkea todella tarpeellista. :)

Kaappia tonkiessani tulin aukoneeksi myös muutaman korurasian, joihin en ole tainnut tulla valehtelematta kurkanneeksi vuosiin. Ja mitä sieltä yhden korurasian kätköistä löytyikään! Maailman kaunein sormus. <3 Olin tyystin unohtanut koko sormuksen, mutta muistan saaneeni sen äidiltäni joskus lapsena. Olin muistaakseni ala-asteella, kun tutkin äitini korurasiaa ja löysin sieltä kauniin, siron kultasormuksen, jonka koristeena oli pieni kultainen pallo. Rohkenin kysyä, voisinko saada sormuksen omakseni, koska en muistanut nähneeni äidin koskaan käyttävän sitä. Äiti antoi sormuksen minulle ja käytin sitä ahkerasti silloin pienenä. Sittemmin koru unohtui korurasiaan - ja löysi tiensä takaisin käyttöön lähes pari vuosikymmentä myöhemmin.

Sormet ovat vuosien varrella hiukan kasvaneet, mutta onneksi sormus sopii yhä oikea käden nimettömään sekä vasemman käden etusormeen. Löytöhetkestä lähtien olen käyttänyt sitä lähes joka päivä. Näköjään välillä kannattaa siivota vähän perusteellisemmin.

P9013839.JPG

Translation: Some time ago I cleaned one of my closets really thoroughly. I found some old jewellery boxes and when I opened them, I found something lovely: a ring that my mom gave me when I was young. I remember I found this beautiful, delicate gold ring like 20 years ago from my mom’s jewellery box and asked if I could have it since I had never seen my mom wear it. She gave it to me and I wore it a lot until at some point I just didn’t anymore. I completely forgot the ring and now two decades later found it again. I absolutely love it and I’ve been wearing every day ever since it showed up again. :) It seems it’s worth going through your things every once in a while!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

21 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ei vitsi miten hienoa, onnea superlöydöstä! Mun edesmenneen äidin korulippaasta löytyi samanlainen sormus, josta tuli reilu kuukausi sitten mun vihkisormus. Ei mahtunut kaiverrusta, mutta sillä ei ole minkäänlaista merkitystä, kun sormus on yksinkertaisuudessaan niin käsittämättömän kaunis ja rakas.

 • Emmi L.

  Mulla on kanssa mun äidin pari sormusta :) Mun vanhemmat on eronneet ja sainkin ne sormukset mun isältä aikanaan! Aivan ihania tuollaiset muistot!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • ppisara

  Aivan ihana sormus yksinkertaisuudessaan :)

  ”Throw kindness away like confetti” tähän törmäsin tänään ja tulit mieleen!

   

 • Laurakk

  :) Todella kaunis sormus! Mä löysin mun kummeilta lahjaksi saamani Kalevalan Millenium-sormuksen viime keväänä ja harmitti kauheasti, kun sormet ovat kasvanneet liian paksuiksi:D Onneksi nyt kuukausi sitten tajusin kokeilla sormusta ja totesin sen toimivan loistavasti sellaisena ”ylempien nivelten sormuksena”:)

 • loots

  Tosi kaunis! :)

 • Onpa kaunis! :) Välillä kannattaa siivota ;)

 • Minä vain

  Söpö, onneksi siivosit! :)

 • Hohoo Jenni, olemme sormussamiksia!:) —> http://pieniaikoo.blogspot.fi/2014/03/yksityiskohtaista.html

  Tämä on ilmeisesti ollut suosittu malli aikoinaan, sillä eräs kaverinikin tunnisti tämän sormuksen ja sanoi, että hänenkin äidillään on samanlainen muistona lapsuudesta. Tämä on kyllä mukavan simppeli ja miellyttävä kädessä.^^

 • Aivan ihana sormus!

 • Jenniii

  Oi miten ihana ajatus, että äitisi vanhasta sormuksesta tuli vihkisormuksesi. Tunnearvo korvaa taatusti moninkertaisesti hulppeat karaatit. Ja mikä vielä hauskempaa: ollaan sormussamiksia! :)

 • Jenniii

  Kiitos! Tämä kaunokainen on nykyään sormessa liki joka päivä. :)

 • Jenniii

  Niinpä. Tällaisilla koruilla ja esineillä, joilla on tarina, on arvoa aivan eri tavalla kuin uutena ostetuilla. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ja vitsi, mikä sattuma! Olin juuri törmännyt Pinterestissä tuohon mietteeseen ennen kuin luin kommenttisi. 

 • Jenniii

  Hauskaa, että keksit luovan tavan käyttää pieneksi jäänyttä sormusta. Minullakin ovat sormet hiukan noista ala-asteajoista paksuuntuneet, mutta onneksi siro sormus vielä mahtuu muutamaan sormeen, niin ei jäänyt kokonaan käyttämättä. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ihan lempparikoru tällä hetkellä!

 • Jenniii

  Kiitos, ja todellakin. Pitäisi siivota varmaan vähän useamminkin. ;)

 • Jenniii

  No sanos muuta! :D

 • Jenniii

  Oi, onpa samankaltainen! Oma sormukseni taitaa olla vielä ohuempi, mutta hyvin samannäköisiä ovat. Ehkä tämä on ollut joku 60-70-luvun trendi? ;)

 • Jenniii

  Kiitos! Olen tähän aivan rakastunut. Ja hauskaa on, että maku on jo lapsena ollut samanlainen kuin nyt. :)

 • Titta L.

  Oi kuinka kaunis sormus!

  Itsekin löysin muutama vuosi sitten mummolta perimäni pronssisen jykevän Kalevala-kaulakorun muuttolaatikon pohjalta. Kun olin 6 v. en osannut arvostaa sitä juurikaan, mutta nykyään se on lähes suurin aarteeni!

Related posts