29/08/14

Yllätys-Unikkoa ja muita kurkistuksia Marimekon talveen

8 44 P8193535.JPG

Pääsin viime viikolla kurkkaamaan ennakkoon Marimekon tulevaa talvimallistoa ja bongasin joukosta muutamia aika kiinnostavia juttuja. Takavuosina taisi tulla yhdelle jos toisellekin pieni Unikko-yliannostus, kun hittikuosia pukkasi joka tuutista. Koko kansan kuosilla oli päällystetty kaikki mahdollinen kävelysauvoista kodin tekstiileihin. On kestänyt aikansa, ennen kuin Unikkoa on valmis katselemaan uusin silmin, mutta yllätyksekseni tauko on tehnyt terää ja Marimekko on osannut loikata Unikon kera uuteen aikakauteen aika onnistuneesti. 

P8193521.JPG

Huomasin jo viime syksynä ihastelevani tutuin kukkasin kuvitettuja pussilakanoita, kun petivaatteiden väritys oli jotain totutuista Unikko-väreistä raikkaalla tavalla poikkeavaa. Myös vaatepuolella Unikko on osannut yllättää. Viime keväänä tuttu kuosi sai Teemu Muurimäen käsissä uutta draivia, kun se sai toimia suunnittelijan loihtimien uniikkiasujen pohjana. Tämän talven mallistossa Unikko on puolestaan tuotu tutuissa väreissä uudenlaiseen vaatteeseen ja onnistuu tästä syystä jälleen näyttämään jotenkin uudistuneelta. Vaikka noilla punaisilla kukilla on nähty kuorrutettavan miltei kaikkea maan ja taivaan väliltä, niinkin tavallinen vaate kuin college-pusero näyttää Unikko-kuosissa itse asiassa todella hauskalta. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni tuota – tai jopa haluavani käyttää tuota. Mitäs muut sanotte?

P8193529.JPG

Noin muuten Marimekon talven mallistossa näkyi yllättävän tummanpuhuvia värejä. Tuttuja printtejä on toki matkassa, mutta värimaailma on Marimekolle poikkeuksellisen tumma ja murrettu: tummaa vihreää, violettia, mustaa, viininpunaista… Usein Marimekon mallistoissa on totuttu näkemään kirkasta väri-ilottelua sesongista riippumatta, joten tällä kertaa hillitty ja hallittu värimaailma yllätti. Nähdäänpä laukuissa vähän metallinhohtoista pilkahdustakin. Tulee muuten olemaan mielenkiintoista seurata, mihin suuntaan uusi luova johtaja Anna Teurnell lähtee Suomi-muodin lippulaivaa luotsaamaan.

P8193547.JPG

Parasta antia viime viikon visiitilläni oli kuitenkin se, että pääsin treffaamaan kasvokkain ihastuttavan Satu Maarasen. Sekä kotimaassa että maailmalla huimassa nosteessa oleva suunnittelija tekee töitä monien brändien kanssa, mutta yksi hänen tärkeimmistä kumppaneistaan on nimenomaan Marimekko, jolle hän suunnittee mallistoja säännöllisesti. Maaranen on siinä mielessä poikkeuksellinen talentti, että hän vastaa itse sekä printti- että vaatesuunnittelusta. Seuraavana päivänä hän oli lentämässä Brasiliaan paikallisen Voguen kutsumana. Oli silti ihana huomata, että menestyksen takana on todella sympaattinen ja rauhallisen oloinen mimmi. Päätimme hetken mielijohteesta napata Instagramiin yhteiskuvan ja siinä hötäkässä sitten paljastui, että se oli Satu Maarasen ensimmäinen selfie ikinä koskaan. Olen aika otettu, että pääsin mukaan. ;)

Translation: Some winter inspiration from Marimekko. :) It was so lovely to get to meet the talented designer Satu Maaranen – I even got to feature in her first selfie ever, haha. And the new Unikko sweatshirt is great!

P8193536.JPGP8193524.JPGP8193518.JPG P8193531.JPGP8193522.JPG

<img alt=”P8193528.JPG” src=”http://www.lily.fi/sites/lily/files/user/550/2014/08/p8193528.jpg”>

P8193532.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Jenniii

  Ihana kuulla, että tästä oli iloa! :) Näissä kuvissa näkyy pääasiassa talven mallistoa eli nämä tulevat kauppoihin vasta vähän myöhemmin syksyllä muistaakseni loka-marraskuussa, mutta esimerkiksi tuo tiilenpunainen Toimi-laukku näyttäisi olevan ainakin verkkokaupan puolella jo myynnissä. 

 • Nii

  Onpa vain ihana tuo unikko-college!

 • sup

  Tulispa Unikko-collegea muussakin värissä! ja nettisivuilta löytyvä Arpa-mekko on ihana ihana… Ja nuo uudet Toimi-laukut!!! Mihinkähän sitä sijoittaisi kun houkuttaisi ne uudet Minna Parikan pupu-maiharitkin…

 • Minä vain

  Marimekko ei ole oikein koskaan sytyttänyt mua, eikä sytyttänyt siis nytkään..

 • Hanna-Leena

  Unikko-kuosista tuli yliannostus jo vuosia sitten, enkä ole sitten lapsuuden osannut käyttää collegepuseroita. Kuitenkin jollain ihmeen kaupalla tuo unikkocollege näyttää aivan ihanalta!

 • Kivoja uusia kuoseja! Itse haluaisin satsata Marimekon laatumekkoon…mutta miten valita mikä olisi paras?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • emmylou

  Ihastuin tuohon kullanhohtoiseen clutchiin! Menin jo verkkokauppaa selailemaan ajatuksena tilata tuo, mutta taitaa tulla myyntiin vasta myöhemmin syksyllä… harmi! Pitänee käydä aina väliin koluamassa liikkeitä.

 • Tesssa

  ÄÄHh oon ihan hupsuna Marimekon kuoseihin ja kaikkeen siihen liittyvään harmikseni vaan ne ei oo oikein sopivia mun kukkarolle, joten omat Marimekon aarteeni (muutaman perus paidan) olen löytänyt kirpputoreilta ja nipsupenaalin sain koulukaverilta, joka ei pitänytkään siiitä. Ehkä alan säästämään, jotta saisin ostettua edes jotain uutena liikkeestä! :3

Related posts