27/08/14

Clueless, Romeo + Julia ja muita ysäriteinileffoja Orionissa (+KISA!)

58 68 william_shakespeares_romeo_and_juliet.jpg

Yhteistyössä: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Jatketaan aamuisella leffateemalla, sillä taas olisi tiedossa ihan maan mainio yhteistyökuvio ja kisa. Tällä kertaa yhteistyökumppanina on ihastuttava leffateatteri Orion, joka on Helsingin vanhimpia elokuvateattereita ja edelleen toiminnassa. Orionin erikoisuutena kuitenkin on, että siellä näytetään elokuva-arkistojen helmiä sekä vähän vaihtoehtoisempia uutuusleffoja. Ja toimiipa tämä kaunis art deco -teatteri usein elokuvafestivaalienkin näyttämönä. :) Nyt syksyllä yksi ehdotomasti mahtavimmista elokuvasarjoista Orionissa (ja koko Helsingissä) on As If -nimeä kantava 90-luvun teinileffojen kimara, jossa esitetään kaikkia lapsuus- ja teinivuosieni klassikkoleffoja. Oi oi… :D

romeo-juliet.jpg

Ysäriteinileffojen sarjan aloittaa ensi viikolla Baz Luhrmann versio William Shakespearen Romeosta ja Juliasta, joka suorastaan räjäytti 13-vuotiaan Jennin tajunnan. Fanitin pikkutyttönä ihanaa Claire Danesia yli kaiken ja ihan ilokseen sitä nuorta Leonardo DiCapriotakin tuijotteli, ei käy kieltäminen. Muistan, että leffa teki nuoreen mieleen niin syvän vaikutuksen, että elämä ei kerta kaikkiaan tuntunut tuon elämyksen jälkeen olevan entisellään. Muistan ostaneeni leffan soundtrackin kotitunnelmointiin ja pitihän se itse elokuvakin hankkia heti VHS:nä, kun tuli myyntiin. Voi sitä teini-iän intoa ja intohimoa.

clueless.jpg

Toinen hauska nuoruusmuisto liittyy legendaariseen Cluelessiin, joka siis myös nähdään tässä mahtavassa teinileffojen sarjassa. Kummitätini oli luvannut viedä minut leffaan 11-vuotissynttäreitteni kunniaksi (vai olisiko ollut 12-vuotissynttärit?) ja hän oli sitten ennakkoon katsellut sellaisia mielestään ikäisilleni sopivia elokuvavaihtoehtoja. Pyörittelin puhelimen toisessa päässä silmiäni, kun hän ehdotti, että menisimme katsomaan Free Willy -elokuvaa, koska sehän oli tietysti itseään kunnioittavan 11-vuotiaan mielestä aivan liian lälly ja lapsellinen. Sen sijaan tokaisin haluavani nähdä Cluelessin (joskin oikeasti olin vähän varuillani ehdotukseni kanssa, koska mietin mahtaako kyseinen teinileffa olla aikuisten mielestä ikäisilleni lainkaan sopivaa katsottavaa). Kummitäti yllättäen suostui ja elokuvan jälkeen naurahti jotenkin nolon oloisena, että nyt häntä hävettää, että meni ehdottamaan minulle sellaista lastenelokuvaa. Että olihan tämä vähän toista maata. Hahaha! Minä olin tyytyväinen ja painuin sen jälkeen ostamaan Forumin kirjakaupasta tarroja – niin pieni ja iso yhtäaikaa. :’)

cruel-intentions.jpg

Näiden nuoruusmuistoja tulvillaan olevien elokuvien lisäksi Orionissa nähdään syksyn ja talven aikana myös Julmia aikeita (!), Dazed & Confused, Levottomat sielut, Blondit luokkakokouksessa, Scream, Heathers, Noitapiiri, 10 Things I hate about you, The Doom Generation sekä Anna palaa. Koko ohjelman leffakuvauksineen ja esitysaikatauluineen pääset kurkkaamaan Orionin nettisivuilta, mistä voi myös ostaa lippuja näytöksiin. Orionin suunnalta ehdotettiin, että voisin arpoa täällä blogissa suurta ennakkohypeä herättäneen leffasarjan elokuviin 2 kpl kahden hengen lippusettejä. Kuka haluaa leffaan? :)

Osallistu kisaan seuraavasti: tsekkaa Orionin nettisivuilta koko As if -sarjan ohjelmisto aikatauluineen ja kerro tämän postauksen kommenttiboksissa, mikä elokuvista kiinnostaisi sinua eniten ja miksi. Olisi hauska kuulla myös teidän muiden muistoja näihin mahtaviin ysärileffoihin liittyen! Voit siis valita elokuvista minkä tahansa sillä varauksella, että lippuja ei ole vielä ennakkomyynnissä myyty arvontahetkellä loppuun. Kisa on voimassa la 30.8.2014 klo 24 asti ja muistathan jättää kommenttisi yhteyteen toimivan sähköpostiosoitteen. Onnea kisaan ja ehkä nähdään ysärileffojen näytöksissä!

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

58 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • sinisini

  Haluaisin kovasti päästä katsomaan Cluelessin to 02.10.2014 18:30. Se on ollut lempielokuvani aina, ja minulla on se vieläkin tallella telkkarista nauhoitetulla VHS-kasetilla. Eipä ole kyllä kyseistä nauhoitusta tullut hetkeen katseltua, kun taloudessa ei ole videonauhuriakaan. :D Olisi hienoa nähdä Clueless ensimmäistä kertaa valkokankaalta kaikkien näiden vuosien jälkeen!

 • Tietenkin Clueless! Leffa sai nauramaan kerta toisensa jälkeen ja vielä nytkin harmittaa, ettei mulla ole samanlaista pyörivää vaaterekkihässäkkää kuin leffassa.

 • Immoska

  Voi että, mun suosikkeja on ehdottomasti myös Romeo + Julia sekä Clueless. Fanitin Leonardoa ihan tosissani, ja Cluelessin osaan varmaan pikkuhiljaa ulkoa. Ehkäpä valitsisin Romeon + Julian, se on niin huikea visuaalisesti, että olisi hienoa nähdä se vihdoin valkokankaalla :)

 • Minä vain

  Mikä vaan noista kelpaisi, mutta Julmia aikeita sopisi aikataulultaan mulle parhaiten..

 • MutiNa

  Ääh, tää on paha. Cluelessin mä muistan niin elävästi sykähdyttäneen maalla elävän teinin elämää, kun taas Romeo ja Julia iski romanttiseen tyttöön oikein kunnolla. Toisaalta taas hieman vanhempana nähdyt Noitapiiri ja 10 things I hate about you toimivat myös, joskin hyvin eritavoin… Melkein on pakko valita Noitapiiri, jokin siinä vain vetosi. Vaikka olen aika varma, että en leffaa nähnyt teatterissa, vaan että se on katsottu kavereiden kanssa myöhemmin jonkun kotona popparikulho kainalossa. Ja vaikka olin koko leffan unohtanut, niin heti kun näin sen nimen, niis se tunnelma iski mieleen ja ihokarvat nousi pystyyn…

 • norbert

  As If -sarjan ohjelmistoa onkin tullut katseltua jo sillä silmällä, että jotakin (tai joitakin) leffoista on kyllä pakko mennä katsomaan! Oma suosikkini näistä on selkeästi Julmia aikeita, joka oli aikoinaan yksi lempileffoistani. Sen sijaan Romeo + Juliaa en ole nähnyt ollenkaan, ja Cluelessista ja 10 Things I Hate About You:stakin on vain hämäriä muistikuvia, en ole varma onko niitäkään tullut koskaan kokonaan katsottua. Jotain näistä neljästä menisin siis katsomaan – tai miksei kaikkia, koska Orion on niin ihana paikka! :)

 • Tia...

  Iskee oikein valinnanvaikeus… :) Romeo + Juliet on paitsi ihana elokuva myös varmasti upeaa katsottavaa valkokankaaalla – ja varsinkin Orionissa – joten se olisi mukavaa päästä näkemään. Cruel Intentions ja 10 Things I Hate About You olisivat toivelistallani heti kakkosena.

 • MoJo

  Ehdottomasti pitää nähdä Julmia Aikeita, se herättää niin monta varhaisteinimuistoa ettei mitään rajaa :D

 • AinoPee

  Romeo + Julia on pakko nähdä uudelleen, kävin sen alunperin 14-vuotiaana katsomassa kun tuli leffaan ja olisi hauska verestää teinimuistoja :)

 • Ksenia

  Valintani on ehdottomasti Noitapiiri, joka esitetään pe 31.10. Käsittämättömän magee ysäri-teinidraama yliluonnollisin elementein. Kaveripiirini klassikko, jonka näkisin todella mielelläni valkokankaalta.

 • noooru

  tää on valehtematta syksyn oivaltavin tapahtuma, oon niin innoissani!! 10 things i hate about you on ollut suosikki leffani siitä vuodesta 1999 saakka, viimeksi katsoin sen lauantaina… :D orionissa menisin siis ehdottomasti tyttöporukalla katsomaan dazed and confused (en ole koskaan nähnyt mutta kuullut kehuja!!) ja tietty cluelessin. toisaalta teini-iän rakkaus leoa kohtaan ei ole vieläkään kuollut, joten romeoa ja juliaakin voisi harkita. anyway, kerrankin voi iloita olevansa ysärin lapsi, sillä onhan tämä ajanjakso ja sen viihde-/kulttuuritarjonta aivan huikeaa! JES!

 • Katrie

  Haluaisin nähdä Cluelessin näytöksessä, joka on 2.10. Muistan elävästi, kun katsottiin se kavereiden kanssa vuokratulta VHS-kasetilta (muistaakseni vuonna 1997). Se on säilynyt yhtenä suosikeista siitä lähtien. Leffateatterissa en ole sitä koskaan nähnyt, joten olisi hauska kokemus!

 • Oon itseasiassa tutkinut tota listaa jo parisen viikkoa ja valikoinut mitä haluan katsomaan. Tulee niin valitettavan harvoin vietettyä aikaa mun nuoremman siskon kanssa, joten ajattelin sen napata mukaan katsomaan, mulle tuttuja (ja tuntemattomia) pätkiä. Osa on todella tuttuja ja muistan miten rakastunu olin aikoinaan niihin. Nyt kuitenkin haluisin kattoa isolta kankaalta jotain uutta. Heathers, Dazed and Confused ja Levottomat sielut (Dangerous minds) kiinnostaa kovasti ja ehdottomasti tulee mentyä katsomaan. En ole ikinä Orionissa käynyt, mutta erittäin hyvää kuullut ja olenkin nyt iloinen kun sattui osumaan silmä näihin, jotta tulee vihdoinkin koettua paikka!

 • Clueless

  Clueless on pakko nähdä valkokankaalta! Alicia Silverstone oli tuohon aikaan ehdottomasti maailman siistein. Haaveilen edelleen Cherin vaatehuoneesta ja tietokoneohjelmasta joka hänellä oli apuna pukeutumisessa. As if!

 • Nina Lindqvist

  Clueless ilman muuta! :D (ja mielellään tuo 4.10 näytös) En ole ikinä käynyt Orionissa eli jo se olisi todella mukava elämys! Clueless kuuluu ehdottomasti lempielokuviini ja on osa nuoruuttani. Muistan ihailleeni Cherin mahtavaa pyörivää vaatehuonetta ja kick ass asennetta. Olisi todella upeaa nähdä tämä kulttielokuva myös valkokankaalla! Peukut pystyyn! email: nina.lindqv@gmail.com

 • NMarie

  Clueless ehdottomasti! Siis voi luoja miten monta kertaa se nuorena tuijoteltiin. Otin jopa ”fetch” sanonnan serkkuni kanssa käyttöön, ja käytetään sitä edelleen vähän läpällä ;)
  Mieleen on jäänyt erityisesti kohta jossa brittany murphy (rip) tekee käsillään aalto liikkeen ja sanoo ”rolling with the homies” <3

 • Emilia_

  Nyt on myönnettävä sellainen aukko sivistyksessä, että en ole koskaa nähnyt Dazed and confused-leffaa!!??!! Eli sen menisin ehdottomasti katsomaan. Romeo + Julia jätti meikäläiseenkin aivan lähtemättömän jäljen ja luulen että sen jälkeen näin montakin asiaa eri lailla (vähän sama vaikutus varmaankin kuin Dawson’s Creekillä oli, mutta se on taas eri keskustelu, apuva :-D). Ja soundtrackiä tuli luukutettua myös taukoamatta, ja olen siihen ihan viimeisen vuodenkin aikana palannut. Taidan laittaa sen muuten saman tien soimaan :-)

 • EN

  Clueless!! Fanitettiin kaverini kanssa tätä leffaa ihan hulluna ja toivottiin olevamme samanlaisia kuin päähenkilöt. Sitä paitsi haaveilen edelleen siitä vaatekaappi-hommasta, missä tietokoneelta valitaan sopiva vaatekokonaisuus ja vaatekaappi sen sinulle etsii :D
  Romeo + Julia oli myös kova, vähän muka taiteellisempi elokuva, josta oli coolia tykätä :) Sen soundtrack toimii kyllä edelleen!

 • Marsta

  Iik! Apua! Clueless ja Julmat aikeet oli aikoinaan leffoja, joita katsottiin yhä uudestaan ja uudestaan VHS:ltä. Toinen kasetti tais vähän jopa kulua loppuun :) Ois upeeta nähdä jompi kumpi näistä ihan valkokankaalla.

  Eli Julmia aikeita la 03.01.2015 tai Clueless joko to 02.10.2014 tai la 04.10.2014

 • Leffahirmu

  Julmia aikeita!!! Yksi teiniajan lemppareista ja leffassa on kaiken lisäksi aivan mahtava soundtrack. Eipä ole tullut nähtyä tätä aikanaan leffateatterissa niin varmaan vie leffakokemuksen ihan eri sfääreihin :D

 • dapsu

  Julmia aikeita tai anna palaa. :) Ysärifiiliksissä kun nyt viikonloppuna on noi ysärifestaritkin!

 • Lindalin

  Clueless !! Vaikka olihan siellä muitakin joihin on vaan pakko päästä! Esim tuo Julmia aikeita, ei auta se on nähtävä taas uudestaan. Mutta tosiaan Clueless on vaan niin mahtava, itse olen 90- luvulla viettäny lapsuutta nuoruuden ajat on sitten myöhemmin olleet ja kaveriporukalle nämä ysärileffat ei harmi ole tuttuja vaikka itse ne olen ne onneksi löytänyt ja nähnyt. Nyt olisi siis mahtavaa päästä jakamaan clueless innostusta jonkun kaverin kanssa :) Mutta eihän tässä malta mitään arvontojen loppumista odottaa vaan kai se on ainakin joihinkin näytöksiin jo liput varattava, en niin paljon luota arpa onneen kuitenkaan, että sen varaan jättäisin tälläistä tilaisuutta ;)

 • Vierailija

  Romeo+Julia kiinnostaa! Saa kyynikon herkistymään ja elokuva on visuaalisesti upea!

 • Eeru

  Voi ihanuus mitä muistoja kaikista noista leffoista tuleekaan mieleen! Romeo+Julian soundtrack olin ja on edelleen aivan paras leffasoudtrack mitä tiedän.

 • Norra

  Kauhean vaikea valita, olisi ihan superia nähdä nuo kaikki taas pitkästä aikaa :D

  Mutta uskoisinpa että näitä eniten oikeuksiinsa isolla kankaalla pääsisi Romeo ja Juulia.

 • Kayday

  No siis! Heathers, Noitapiiri, Levottomat sielut ainakin; kyllähän noista tulee mentyä katsomaan kaikki mitkä vaan ehtii! Nää elokuvat on sukupolvikokemusta parhaimmillaan.

 • Shini

  No, Romea ja Julia tietty! Nimim. DiCaprio fan since 1996.

 • Vive

  Heathers ja Dazed and Confused ainakin, koska niitä en oo vielä nähnyt. Suurin osa noista löytyy kotoa DVD:nä..

 • M the K

  Romeo ja Julia. Olen ilmiselvästi yli-ikäinen, mutta Baz Luhrmannin räiskyvä tyyli vetosi tuolloin vanhempaankin katsojapolveen, jota minä(kin) edusta(ne)n.

 • Vierailija

  Heti kun Orion julkisti syksyn ohjelmistonsa sovittiin kamujen kaa että nää mennään kattoo! Mun lemppari on 10 Things I Hate About You, se ainakin pitää nähdä. Tietty myös Clueless! toivola piste nina ät gmail piste com

 • Min

  Pakko varmaan käydä katsomassa nuo kaikki, niin mahtava mun mielestä tää Orionin ysäri-teinileffasarja on! Mut yksi ylitse muiden on varmaan Romeo + Julia. Muistan kun se varhaisteininä oli aluksi jopa hieman puuduttava ja tylsä (ehkä siksi etten ihan tajunnut sitä) ja siitä parin vuoden kuluttua kosketti ja kolahti kunnolla, ja muutenkin pisti teinisydämen väpättämään Leolle. 

 • oman elämän clueless

  Clueless oli yksi nuoruusvuosieni ehdoton lempielokuva, eikä vähiten sen upean muodin vuoksi! :)
  Otin leffasta paljon vaikutteita omaan pukeutumiseen asusteita ja hiuksia myöten. Alicia Silverstone oli sen ajan idolini, ja olisi mahtavaa nähdä tämä jo klassikoksi muodostunut leffa valkokankaalla,minkä niin moneen kertaan katsoin omassa huoneessa pikkutelkkarista! :) näytös, mihin toivoisin pääsevän olisi To 2.10. klo 18.30.

 • riitu

  Clueless! Ahh, se vaatekaappi…

 • Shoegalll

  Liput mulla on jo Dazed and confused -leffaan, mutta ysäriteininä melkeinpä näillä kaikilla leffoilla on tärkeä asema omassa nuoruudessani. Luulen, että mieluiten näistä haluaisin nähdä Romeo ja Julian, koska en ole sitä leffateatterissa nähnyt. Toivottavasti kävisi tuuri arvonnassa, mutta varmasti olen joka tapauksessa menossa useammankin leffoista katsomaan ihan omalla kustannuksellakin :)

 • AB

  Ehdottomasti Clueless(2.10)! Tää oli mun ja silloisen bestikseni suosikkileffa, oltiin silloin n. 14v ja aina kun oltiin luuhattu perjantaisin kaupungilla myöhään, menin sen jälkeen bestikselleni yökylään ja katsottiin pikkutunneille asti Cluelessia! Oi ihania muistoja, verestäisin mielellään et mitä siinä oikein tapahtuikaan :)

 • annaS

  10 things I hate about you, tietenkin! Mulla oli se VHS:nä ja voi että sitä katsottiin lukuisia kertoja, niin että osattiin replat ulkoa kavereiden kanssa. :D Anna palaa ja Clueless on hyvinä kakkosina!

 • mmaia

  Heathers on ainoa, jota en oo vielä nähny. Eli sen haluaisin nähdä, ja mielellään vielä tossa perjantai-illan näytöksessä.

 • vierailija

  Ois hauska päästä kattomaan tota Heather elokuvaa perjantai näytökseen, koska en ole sitä nähnyt, vaikka en ole nähnyt Dazed and Confusediakaan, mutta tuo Heathers vaikuttaa mielenkiinotoiselta ja hauskalta leffalta juuri sellaiselta, mitä voisin katsoa.

 • Lisbe

  Oi että oon odottanut tätä Orionin ysäribläjäystä. Valkkaisin ton Dazed and Confused, koska en varmaan ole edes nähnyt sitä ja näyttelijät on vaan niin kovat, pakko nähä Matthew McConaughey!

 • Caro

  Olin itse Disney-vaiheessa kun nämä elokuvat ilmestyivät joten silloin ne meni minulta ihan ohi. Muutenkin kesti kauan ennen kuin tajusin näitten leffojen olemassaoloa. Lisäksi mulla oli 2000-luvun teininä jotain 90-luvun tyyliä vastaan ja seiskalla kun katsottiin Clueless kavereitten kaa niin se oli minusta tosi huono ja muitten As if-aillu vain ärsytti :D Muutama vuosi sen jälkeen annoin Cluelessille toisen mahdollisuuden ja olihan se oikealle asenteella tosi kiva. Nyt osaan nähdä tosi paljon hyvää 90-leffoissa, ne ovat minusta tosi hauskoja ja pidän niitten tyylistä ja tunnelmasta.
  Orionissa haluan nähdä pitkästä aikaa Clueless ja 10 things I hate about you jota en ole vielä nähnyt kunnolla. Tämä olisi ihan kiva hyvitys sille että jäin tästä kaikesta paitsi 90-luvulla.

 • ainooo

  Romeo ja Julia koska Leo <3

 • Hennas

  Romeo ja Julia teki itseenikin aikoinaan vaikutuksen, joten se kiinnostaa näistä ysäri -leffoista ehdottomasti eniten.

 • chance

  Julmia aikeita!

 • Yossu

  Ehdottomasti Julmia Aikeita! Kaikkihan voisin käydä katsomassa, mutta olin joskus niiiin rakastunut Ryan Philippeen että kyllähän sitä vieläkin kattelee :P Ja kiinnostais tosiaan nähdä vieläkö toi leffa iskis samalla tavalla (epäilen…) Myös Cluelessin aattelin käydä tsekkaamassa!

 • Sinde

  Tätä leffasarjaa onkin tullut katsottua jo sillä silmällä. Näistä valitsisin nimipäiväni kunniaksi 2.9. Romeo + Julia -näytöksen. Kuuluin teininä kirja- ja leffakerhoon ja tämä kyseinen leffa tuli ostettua kerhosta Vhs:nä. Nyt on siis ehdottomasti aika verestää muistoja ja päästä näkemään tämä vihdoin teatteriin! Taitaapa jossain teinivuosien laatikoiden kätköissä edelleen majailla leffan julistekin, tuli sitä niin kovin aikanaan fanitettua. Sinde / cazzini @ hotmail.com

 • Jemma T

  Mikään leffa koko elämäni aikana ei ole vaikuttanut minuun yhtä suuresti kuin Luhrmannin Romeo + Julia. Kävin katsomassa sen kaksi kertaa elokuvateatterissa ja toisella kerralla itkin jo alkutekstien aikana, sillä tiesin miten nuorelle parille kävisi lopussa. Molemmat (!) soundtrakit kuuntelin puhki ja vieläkin fiilistelen joitakin hittejä levyiltä. Osaan repliikit ulkoa ja laskeskelin joku vuosi sitten nähneeni elokuvan 18 kertaa. O-ou.

 • sonsaa

  Haha, aivan mahtava teema Orionilta! Mä olen ollut itse näiden ilmestymisen aikaan myöskin vielä enemmän Disneyn tarinoiden lumoissa, mutta monet näistä on kyllä vähän myöhemmin tullut katsottua kerran jos toisenkin maikkarin uusinnoista. Ysärimuoti saa edelleen niskakarvat sen verran pystyyn, että Clueless voisi olla mahtava elämys näin vuosien jälkeen. Toisaalta Ryan Philippe ja Julmia aikeita, mmmm. Valintani kääntyy kuitenkin leffaan Romeo ja Julia, en vain voi sille mitään kuinka sydän edelleen väpättää komealle ensi-ihastukselleni valkokankailta ;)

 • annakirahvi

  Menisin katsomaan 10 things I hate about you. Lähinnä varmaan Heath Ledgerin takia. :)

  Ah, kylläpä noiden leffojen selaaminen herätti muistoja teini-ikänsä 90-luvulla viettäneessä. Ihmettelen kyllä, että Reality Bites ei ole listalla, oliko se sitten enemmän nuorille aikuisille kuin teineille suunnattu?

 • RiikkaM

  Vitsit, olenkin katsellut tota tapahtumaa vähän sillä silmällä jo valmiiksi ;) Aah, rakastan Cluelessia ja 10 things I hate about youta. Pakko valita Clueless kun se sopii aikatauluun paremmin!

 • viiviK

  Julmia aikeita olsi ihan mahtavaa nähdä valkokankaalta, koska en ole koskaan kyseitä ysäri hittiä nähnyt :) eli valintani on ehdottomasti se!

 • Täytyy häpeäkseni tunnustaa, että Clueless on minulta edelleen näkemättä. Se olisi mahtavaa oäästä vihdoin näkemään ja ihan valkokankaalta vieläpä.

 • naq

  Romeo ja Julia olisi mun valinta. Sillä vaikka olin nuori ja suuri Leo fani ysärillä niin koskaan, KOSKAAN, oo nähny ko. leffaa!!! Olis siis varmaan jo hyvä aika.. :D

 • s_heidi

  Olisin mielelläni mennyt katsomaan Romeon ja Julian, en oo nähnyt sitä sitten teini-iän ja ah! Leonardo! ah! Clare! Mulla oli toi juliste seinällä ja VHS:nkin omistin (taidan omistaa vieläkin…). Mutta aikataulut ei tämän elokuvan kanssa mene ollenkaan yhteen, joten jos voittaisin lipun menisin katsomaan ehdottomman teinileffasuosikkini Cluelessin! Taisin käydä katsomassa sen Kauhavan silloisessa Kino Kolmiossa ja se oli menoa! Alicia Silverstone oli ihan mahtava ja mulla oli leffan jälkeen sen kuviakin seinällä. Pieni pettymys tuli 12-vuotiaalle, kun luin Suosikista ettei idolini ollutkaan 16- vaan 21-vuotias. Mutta tästäkin traumasta on jo selvitty! Whatever!

 • _Jennie_

  Oih Romea + Julia, kuinka 13-vuotiaan neitosen sydäntä ja sielua ravisteltiin tällä elokuvalla. Tuolloin sitä vain haaveili omasta Romeosta, jonka kainalossa elokuvasta voisi nauttia. Poikaystäväni paljasti juuri, ettei ole koskaan nähnyt kyseistä klassikkoelokuvaa ja mikä olisikaan mahtavampaa kuin toteuttaa pitkä aikainen haave elokusta oman kullan kanssa. Toivoisin liput pe 5.9. näytökseen.

 • magatha

  ehdottomasti julmia aikeita. leffa teki teininä vaikutuksen ja ah mitkä musiikit taustalla.
  ois kyllä kiva testata, josko sykähdys ois edelleen samanlainen näin ikä-ihmisenä.

 • SH

  Ehdottomasti eniten kiinnostaa mennä katsomaan The Doom Generation, joka on yllättävää nähdä näiden muiden, suurelle yleisölle tutumpien elokuvien joukossa. Tämä sarja on kyllä KAVIlta tosi fiksu veto 90-luku -nostalgian ollessa nyt todella in. Ennakkoinnostuksesta päätellen olettaisin katsojia näille riittävän tyypillistä Orion-näytöstä enemmän.

 • ravioli

  Romeo ja Julia olisi ihan mahtava käydä tsekkaamassa! Minulta on jäänyt kokonaan välistä tämä teini-ikäisten klassikko, ja kaverit huokailevat nostalgiatunnelmissaan sen perään aina vähän välistä joten onhan se nyt pakko käydä katsomassa. Ja mistäpä sitä tietää jos se iskee tässä iässäkin vielä samalla tavalla kuin olisi nuorempaankin versioon 90-luvulla :D

 • werbu

  10 things i hate about you olisi kyllä hieno isolta screeniltä! Sitä tukan määrää, ai että! :D

Related posts