22/08/14

Named Clothing AW14 ja KILPAILU!

109 67 named6.jpg

Yhteistyössä: Named

Hohoi kaikki ompelutaitoiset ja DIY-henkiset ihmiset! :) Vinkkasin viime keväänä Named-nimisestä suomalaismerkistä, joka tekee aivan ihastuttavia vaatemallistoja – suuri ero muihin muotibrändeihin vain on se, että Named myy vaatteensa kaavoina, joista asiakas voi itse loihtia oman näköisensä vaatteen materiaaleja, yksityiskohtia ja värejä myöten. Ja mikä parasta, vaate on takuuvarmasti tehty omien mittojen mukaan.

named11.jpg

Namedin tytöt innostuivat kovasti keväällä tekemästäni postauksesta ja ehdottivat, josko voisimme keksiä jotakin mukavaa yhteistyökuvioita kaavamalliston tiimoilta. Ja tottahan toki siitä jotain syntyi! Named on juuri julkaissut tuoreen syysmallistonsa ja tämä on kyllä ehdottomasti oma suosikkini tähän mennessä ilmestyneistä. Voisin pukea näistä vaatteista ylleni minkä tahansa ja moni syksyn lookbook-kuva jätti minut haikailemaan ruostuneiden käsityötaitojeni perään.

named3.jpg

Olin itse nuorempana todella innokas tekemään käsitöitä – ala-asteella kävin koulun käsityötuntien lisäksi koulun jälkeen käsityökerhossa ja sain muistaakseni jonkun pikku-stipendinkin harrastuneisuuteni kunniaksi. Kun käsityökerho ei vähäisen osanottajamäärän takia meinannut saada jatkoa, sain innostettua ja värvättyä mukaan lähes kaikki luokkani muutkin tytöt, jolloin kerho sai jatkua. Olin siis todella innokas käsitöiden harrastaja, mutta yläasteelle siirtyessä jotain tapahtui. Opettaja ei jotenkin ollut lainkaan innostava ja motivaatio lässähti epäinspiroivien pakollisten tehtävien edessä. Ja surullista kyllä, sinne jäi käsityöharrastukseni. Nyt taidot ovat jo niin ruosteessa, että kaipaisin jotain kertauskurssia ennen kuin uskaltaisin koskea ompelukoneeseen. Tietääkö muuten kukaan, järjestetäänkö sellaisia jossain kansalaisopistoissa? Uskon, että taidot palautuisivat melko nopeasti, kun pääsisi opastettuna harjoittelemaan. Tämä mallisto innosti minuakin niin, että pitäisi virkistää nuo taidot mielen perukoilta uudelleen käyttöön. :)

named9.jpg

Koska omat ompelutaitoni ovat tällä hetkellä onnettomalla tolalla enkä omista ompelukonettakaan, keksimme Namedin tyttöjen kanssa, että voisin valita mallistosta jonkun mieleiseni vaatteen ja he toteuttaisivat sen sitten minulle yhdessä valitsemistamme kankaista. Mutta emme ideoissamme unohtaneet myöskään teitä lukijoita, vaan kolme onnekasta saa omakseen omavalintaisen kaavapaketin. Jos siis ompelutaidot ovat yhtä ruosteessa kuin minulla, nyt suosittelen voitelemaan joko niitä tai sitten ompelutaitoista ystävää siltä varalta, että onni potkaisee kisassa. ;)

named4.jpg

Kilpailun idea on siis seuraava: käy Namedin nettisivuilla tsekkaamassa koko syysmallisto ja valitse vaatteista oma suosikkisi, jonka kaavat mieluiten haluaisit omaksi. Voit halutessasi valita kaavoja myös aiemmin ilmestyneistä mallistoista. Kolme onnekasta kisaajaa voittaa itselleen suosikkivaatteensa kaavat. :) Olisin myös utelias kuulemaan, minkä vaatteen te arvelette minun valinneen tästä syksyn mallistosta omakseni? Kisaan voi osallistua ke 27.8.2014 klo 24 asti ja muista jättää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Onnea kisaan! KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

PSST, jos omat ompelutaidot mietityttävät, kaavoihin on merkitty taitotaso. Mallistossa on varsin helppojakin kaavoja, joista selviytyy kokemattomampikin ompelija, joten kannattaa tsekata nuo vaikeustasot. :)

named1.jpg named12.jpg named2.jpg named8.jpgnamed7.jpg named10.jpg

Named Clothing AW14

Photos: Petra Lönnqvist

Model: Erika / Brand

Hair & Makeup: Mona Lundahn / LOVEPURELIFESTYLE

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

109 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Aniit_a

  Vau, onpa kiva idea tilata kaavat netistä ja tehdä niistä vaate ihan itse :) Oma suosikkini on tuo Leotie Skirt, tuontyylinen hame voisi löytyäkin omasta vaatekaapistani, ja vielä itsetehtynä voisi tehdä useamman kappaleen erilaisista kankaista :) Saisipahan omat ruostuneet ompelutaidot taas terästystä :) Hmm, veikkaisin, että olet itse valinnut tuon Wenona Shirt Dress.

 • Sohvii

  Mahtavaa, himoitsin jo viime malliston kaavoja, mutta nämä ovat vielä upeampia! Suosikiksi valikoituu Nascha mini skirt, sille olisi todellakin käyttöä! Ihana on myös Mai Zip Jacket, mutta saattaa olla vielä vähän haastava toteuttaa!

 • SmM

  Wau wau ja wau täältäkin, ihan parhaista parhain liikeidea! Olen ihan fiiliksissä:) Ja mikä parasta kaavoissa näyttää olevan myös koko 32. Luulenpa hankkivani parit kaavat, jos ei voitto osu kohdalleni, vaikka itsekin olen harrastanut käsitöitä lähinnä ala-asteella. Minä valintani olisi viime kevään mallistosta Kielo Wrap Dress, vaikka monia muitakin voisin kyllä valita. Sinun valintasi Leotie Midi Dress tai Mai Zip Jacket? :)

 • elliskellis

  Tämä on kyllä hyvä konsepti. Myös minulla tuli ennen burdat ostettua, mutta jotenkin ne työt jäivät aina yritykseksi ja keske. Ehkäpä nyt kärsivällisyys on iän myötä kasvanut ja työn saisi vietyä loppuun asti. Sormet syyhyävät. Itse kokeilisin Mai Zip Jacket:in tekemistä :) oikein haastetta elämään. Luulen, että olet valinnut Leotie Midi Dress:in, se on kaunis ja naisellinen tai kenties Yona Wrap Coat:in syksyn kunniaksi?

 • EmHa

  Kuten ylläolevat kommentoijat, myös minä olen innoissani tästä liikeideasta. En osaa kaavoittaa, en sitten yhtään, mutta ostan kankaita tietty lopputulosmielessäni. Tämä johtaa ikuisuusprojekteihin ja horjuviin kangaspinoihin. SS14:n Leini dress olisi ratkaisu yhteen projektiin.

 • Voi apua! Tämä on ihan mahtavan kuuloista!! Omia ompelutaitojani en pääse käyttämään yhtä usein kun haluaisi, ja olisi ihan mahtavaa jatkaa vaatteidentekoa taas! Olen juuri hankkimassa uutta ompelukonetta, joten tää kilpailu osuu täydelliseen aikaan :) Veikkaan että sinun suosikkisi on Yona Wrap Coat.. voin jotenkin kuvitella sen päälläsi!
  …ja oma suosikkini on (hankalan valinnan jälkeen) Mai Zip Jacket! Hyvä tilaisuus kokeilla jotain astetta ’haastavampaa’ ommeltavaa! :)

 • Sarma

  Ihan mahtava yhteistyö! Olen kattonut jo vuoden verran merkin sivuja, mutten ole viel uskaltanut tilata kaavoja. Tällä hetkellä suosikkini onWenona shirt, koska kauluspaidat ovat minulle vaan rakkaus, mutta en haluaisi aina pukeutua vaalensiniseen taikka valkoiseen kauluspaitaan, kun muun värisiä ei oikeen kaupoista löydy. Jenni sinun tyylilläsi valitsit varmaankin Leotie hameen, midihame tyylisi on vain niin inspiroivaa :)

 • Annamariakaro

  Wenona shirt ja wenona shirt dress. Tosi kaunis ja linjakas, klassinen mutta freesi. Named on ihana, täytyy jotain hankkia ehdottomasti vaikka ei voittoa tästä tulisi! Ompelua aristeleville sanoisin että rohkeasti vain ja aloita yksinkertaisella. Kuluneen vuoden aikana oon opetellut tekemään vaatteita. tulee hyvä mieli kun onnistuu!

 • Hmm, vaikea valita noista vain yksi, mutta valitsisin varmaan joko Leotie Skirtin tai Leini Dressin. Hauska idea kyllä myydä kaavoja, jos yhtään vaan osaa itse ommella!

 • Tosi upea idea! Nyt jos koskaan on aika ostaa se pitkään haaveissa ollut ompelukone. Omiksi suosikeiksi nousi Ama Cowl Neck Frock, Kielo Wrap Dress ja Leotie Skirt.

 • Neelia

  Minua kiinnostaisi eniten Wenona Shirt Dress, Lumme Pleated Skirt tai Leotie Skirt.

 • iinaii

  Kiva idea, harmi kun en omista ompelukonetta tai kovin hyviä ompelutaitojakaan :DWenona shirt dress olisi kuitenkin mun valinta.

 • Tervaneilikka

  Olen tehnyt Namedin edellisestä mallistosta yhden mekon ja se on lempivaatteeni! Paraikaa tekeillä on erilaisesta kankaasta sama mekko ja meinaan tehdä vielä kolmannenkin, talvikankaasta. Suosikkini uudessa mallistossa on Ama Cowl Neck Frock.

  Työväenopistossa on kyllä ompelukursseja. Itse olin koulussa huono käsitöissä, mutta viitisen vuotta päätin, että opettelen tekemään vaatteita. Opettelin Joka tyypin kaavakirjasta, joka on erinomainen.

 • --anni--

  Namedin vaatteet on kauniisti suunniteltuja ja kankaat vaatteissa ovat ihania! Olen jo aikaisemmin katsonut merkin kaavoja ja voisinkin ottaa jokaisen vaatteen omakseni. Pidän paljon ompelemisesta ja sain koulun käsityötunneilla tehdä mieleni mukaan vaatteita, kun muut tekivät pakollisia tylsiä pikkukäsitöitä..:) Nyt vapaa-ajallani en vain ole saanut aikaseksi ommella. Suunnitteilla kyllä olisi muutama mekko kirjasta Kuuluisat vintagemekot. Namedin mallistossa omaa silmää miellyttää erityisesti Yona Wrap Coat

 • Hanhyvar

  Vautsi! Joskus muistan katselleeni näitä kaavoja aikaisemmin, kun postasit näistä, mutta nyt vasta uppouduin kunnolla aiheeseen. Lempparini on Leini dress, joka sattui hyvin, kun tarvisin uutta mekkoa siskontytön nimijuhliin ja olin ajatellut tekeväni sen itse. :) Innostuin näistä sen verran, että vaikka voittaisinkin, niin varmasti tilaisin muutamatkin kaavat. Esimerkiksi sortsit näyttivät ihan mielettömän hyviltä, ja kun ne tekisi villakankaasta, saisi hyvin talvisenkin tyylin.

  Jotenkin näkisin sinut Vanamo two-piece coctail mekossa! :D En tiedä mistä idea tuli, mutta sopisi hyvin myös midi-helmoista tykkäävälle! ;)

 • Tia...

  Tämä syksyn mallisto iski minuunkin eniten, mieluiten haluaisin Wenona Shirt Dress -mekkosen. Sinun taas voisin kuvitella valinneen Leotie Skirt -hameen, näin kesän hameinnostuksen kunniaksi :)

 • todellista

  Suosikkini on Wenona Shirt Dress, vaikka en tiedä, riittävätkö ompelutaitoni sen toteuttamiseen… Sulle sopis hyvin Ama Cowl Neck Frock sen nätin selkämyksen vuoksi!

 • Siiri E.

  Mieluiten yrittäisin tehdä noita boyfriend-farkkuja uudella ompelukoneellani, olispa jännää nähdä onnistuisinko :P Mielestäni sinulle sopisi tosi hyvin tuo Wenona paitamekko :)

 • iidis

  Ihastuin Namediin jo keväällä kun kirjoitit siitä ensimmäisen kerran, ja lisäsin Namedin kotisuvut heti tietokoneeni kirjanmerkkeihin!
  Syysmallisto on upea ja suosikin valinta vaikeaa. Ihanin taitaa kuitenkin olla Yona Wrap Coat. Olen muutenkin ilmojen viilennyttyä alkanut huokailemaan kauniiden takkien ja paksujen villapaitojen perään. Myös Wenona Shirt Dress on houkutteleva.

 • Minä vain

  Kyllä ainakin täällä meillä menee kansalaisopistossa erilaisia kudonta- ja neulontakursseja. Kehottaisin selaamaan Helsingin kansalaisopistojen opintotarjonnan läpi! :)

  Noista Namedin tuotteista valitsin Nuna Hood Scarfin, se on ihana! Olen siis mukana kisassa.

 • Tuire

  Ihana uusi tuttavuus tämä Named!! Todennäköisesti joudun ensi kesäksi ostamaan ainakin Leini dressin ja Wenona Shirt dressin kaavat, jos voitto ei osu kohdalleni :)

 • A.I.

  Innostuin Namedin kaavoista ensimmäisen kirjoituksesi myötä ja tilasinkin heti sen jälkeen Leini dressin kaavat. Mekko ei ehtinyt valmistua kesäksi, mutta nyt työn alla on syksyisempi mekko – kaavat toimivat hyvin myös paksumman kankaan kanssa. Olen miettinyt Leotie Midi Dressin/Skirtin kaavojen tilaamista ja olisi ihan huippua saada ne tätä kautta! Veikkaan, että myös sinä ihastuit Leotie Midi Dressiin.

 • Minnine

  Hieno kilpailu!! Itse innostuin Wenona shirt dressistä, aivan ihana vaate joka sopisi moneen eri tilanteeseen. :) Arvelisin sen sopivan hyvin sunkin tyyliin!

 • harrastelija

  Ompeluharrastuksen työläin puoli on mielestäni sen sopivan kaavan etsiminen. Seuraava tavoite olisikin opetella kaavoittamaan itse. Uusimman malliston lemppari on ehkä tuo kaunis villakangastakki, mutta koska siihen ei omat (eikä ompelukoneeni) paukut riitä valitsen wenona shirt dressin mikä on myös oikein kaunis.

 • upu

  oi ihana kielo wrap dress! Sen kun saisin, onnellinen olisin !

 • Ompelu on todella lähellä sydäntäni, mutta valitettavasti aika ei riitä siihen tarpeeksi usein. Joskus inspiraation ja vapaa-päivän osuessa kohdilleen saatan viettää koko päivän ompelukoneen ääressä.
  Omia suosikkejani mallistosta olivat 2 in 1 -kaavat Wenona ja Leotie. Myös edellisen malliston Leini-mekko oli kovasti mieleeni. Ehkä Menona olisi kuitenkin valintani voiton osuessa kohdalle. Tuontyyppistä monimutkaisempaa kaavaa olisi hauska kokeilla, sillä en ole ikinä tehnyt kauluksellista paitaa.

 • ViiviSuo

  Minulle Named on ihan uusi tuttavuus. Kotipiiristä löytyy sopivasti vielä hyvinkin omielutaitoinen äiti, joten kaavojen voittaminen olisi mahtavaa.

  Silmääni miellyttää näin syksyä ajatellen tuo ihanan lämpimän näköinen Yona wrap-takki (http://www.namedclothing.com/product/yona-wrap-coat/?lang=fi). Sinulle kuvittelisin jonkun kivan midi-mittaisen hameen.

 • http://www.namedclothing.com/product/leotie-midi-dress/?lang=fi

  Pidin eniten syysmalliston midi-mekosta ja uskoisin myös sinun valinneen sen itsellesi. Ompelukone on viimeaikoina kyllä laulanut, kun olen muokkaillut hääpukuja sun muuta, mutta en ole aikoihin tehnyt mitään itselleni! Midi mekko on kiva, kun sen kaavat käyvät monenmoiseen tuotokseen ja varsinkin tuo hameosa näyttää tosi kivalta. Mulla on kaapissa ollut jo varmaan 5 vuotta pinkki satiinikangas ja se sopisi mun mielestä täydellisesti ton mekon yläosaan kultaisen sijasta!

 • jedu

  Magena Fringe jumper voisi olla syksyn paras asia!

  Luulen sun valinneen Leotie midi dressin, kävisi tyyliisi loistavasti :)

 • NinaMaria

  Ihania kaikki! :)

  Ja hinnatkaan ei onneksi päätä huimaa. Ongelmaksi saattanee vain osoittautua allekirjoittaneen ompelutaidot mutta mikäli voitto osuu minuun aion niitä hioa … tai no ainakin kilauttaa kaverille. :)

  Kaikkein eniten tykkäsin pitkästä Ama Cowl Neck Frock mekosta. Se on vain NIIIN ihana. Sen siis ottaisin itselleni. http://www.namedclothing.com/product/ama-cowl-neck-frock/?lang=fi

  Toisiksi ihanin olisi Leotie Skirt http://www.namedclothing.com/product/leotie-skirt/?lang=fi . Leotie Skirt voisi sopia myös sinulle – vinkkinä siis.

  ninamariatuulikki@gmail.com

   

 • Anna-Mari

  Suosikkini on Yona wrap coat.

 • eveim

  Tämä on todella kiva idea! Itse tykkäilen paljon ompelemisesta ja innostuin tästä jo viimeksi kun kirjoittelit. Enpäs vielä ehtinyt tilailemaan kaavoja mihinkään, mutta suunnitelmissa on. Lempparini näistä on Leotie Midi Dress. Siinä on tosi ihana selkä! : )

 • Tuyaa

  Minäkin olen ollut kova käsitöiden tekijä nuorempana, mutta viime vuosina ompeluharrastus on vain jotenkin jäänyt. Ompelukone kyllä kököttää kaapissa, ja olisi kyllä kiva taas ommella jotain!

  Ihania vaatteita oli paljon, mutta suosikkini on Kaisla blazer, juuri tuollaiselle olisi nyt tarvetta, ja sen voisi toteuttaa monessa eri tyylissä kangasta vaihdellen.

  Veikkaisin, että sinun suosikkisi voisi olla vaikka Leotie Midi Dress.

 • Tosi kivan näköisiä malleja, vielä kun saa oikein luvan kanssa haaveilla erilaisista kankaista eikä tarvitse tyytyä vain niihin, mitkä mallikappaleisiin on valittu…oi että! Eniten tarvitsisin tällä hetkellä paitoja, ja tuosta Selja Knot Topista saisi varmasti oikeilla kangasvalinnoilla hyvät yläosat niin mukavuuspukeutumiseen kuin hienompiinkin tilaisuuksiin.

  Minäkin veikkaisin sinun valinneen Leotie Midi Dressin tai sen hameversion.

 • Armi12

  Tekisin ehdottomasti Yona Wrap Coatin! Tummanvihreä villakangas onkin jo valmiina ja jotain tuon henkistä oli suunnitteilla muutenkin, mutta olisipa kiva tehdä kerrankin hyvillä ohjeilla luottavaisin mielin – yleensä kun teen oman mielen mukaan fiilispohjalta ja ihmettelen sitten, miksei lopputulos onnistu.

 • maisa9009

  ei kyllä iteltä onnistuis noi mutta suosikkini on Leotie Skirtin ja oisko se sunkin?

 • pinka

  Hieno konsepti! Koko touhu toteutettu nettisivuja myöten mielestäni todella hyvin :)
  Uusimman malliston takki näyttää aivan ihanalta, mutta mikäli arpaonni osuisi kohdalleni valitsisin kuitenkin Kielo-kietaisumekon.

 • Maria Maaton

  Tämä on ehkä blogisi paras kilpailu! Jos voittaisin valitsisin Dakota Shawl Collar Dress -kaavan. Sinulle varmaan toteutetaan tuo uuden malliston Leotie Midi Dress?

 • Oinas

  Tulin juuri viimeviikolla menneeksi läpi kirjanmerkkejäni ja törmäsin kyseiseen kauppaan, johon kauttasi olin tutustunut. Aiemmin haaveilin tuplahousuista, mutta uudesta mallistosta Wenona Shirt Dress -kaava miellyttää eniten silmää. En ole kovin kummoinenkaan ompelija, mutta kyseinen paituli (paitamekko) on ollut haaveissani jo tietyn näköisenä pitkän aikaa. Harmi, että oma visioni ei ole yhtäpitävä kauppojen nykyisen tarjonnan kanssa ja kyseisen haavetuotteen hommaaminen on jäänyt taka-alalle. Toivottavasti tämä kisa tuo siihen muutoksen!

 • Tua

  Ihanaa! Minulla onkin jo edellisestä mallistosta Kielo-mekon kaava ja tästä uudesta ottaisin mielelläni omakseni Wenona-paitamekon kaavan. Vaikka kylläpä minä ilolla pukeutuisin mihin tahansa noista! Olisitkohan sinä valinnut Leotie Midi Dressin? :)

 • katapata

  http://www.namedclothing.com/product/dakota-shawl-collar-dress/?lang=fi

  Kiva kilpailu! :) Itse valitsin Dakota Shawl Collar Dress-mekon :) Ja olen samaa mieltä monen kanssa että tuo Leotie Midi Dress olisi helppo kuvitella sinun päälläsi!

 • Inkeri83

  Ompelutaidottomana en osallistu kilpailuun, mutta käsityökursseista vinkkaisin. Ystäväni on ollut useampaan kertaan Työväenopiston ompelukursseilla. Niillä ei ole ollut varsinaista ohjattua opetusta vaan jokainen valitsee itselleen ja omalle taitotasolleen sopivan projektin ja opettaja on koko ajan paikalla neuvomassa. Ystäväni ainakin kovasti tykästyi näihin kursseihin. Työväenopiston kurssit ovat aika suosittuja, joten tältä syksyltä varmasti täynnä ellei peruutuspaikkoja ole. Viimeistään ensi keväänä sitten!

 • Ilonaaemiliaa

  Oma suosikkini on Leotie Midi Dress :) Ja veikkaan sinunkin valinneen sen juuri tuon midi helman vuoksi :D

 • iidaku

  Täytyy sanoa, että kaikki Ritual-malliston tuotteet näyttävät todella hienoilta! Silti taidan kuitenkin kallistua kaikista eniten Leotie Midi Dressin puoleen: http://www.namedclothing.com/product/leotie-midi-dress/?lang=fi

  Pidän itseäni käsityöihmisenä; neulon paljon ja kaikki mahdolliset farkkujen lyhennykset ja kavennukset ompelukoneella onnistuvat. Haluaisin kuitenkin muistutella vielä paremmin mieleen juurikin ompelutaitoja – pitkään on ollut suunnitteilla ommella oma mekko! :)

 • Helkku

  Tämä on minun suosikkini Leotie Skirt.Ompelukoneeni on liian vähällä käytöllä, joten tämähän on aivan loistava idea,että kaavat voi ostaa,koska hyvien kaavojen etsiminen on todella haastavaa.

 • Yonna

  Mulle iski silmään eniten Kielo-kietaisumekko, todella kaunis malli! Siitä tulisi ihana mekko ensi kesäksi, tai juhlamekko kivaan tilaisuuteen. Peukut vaan Namedille, todella hieno idea!

 • Äpyli-Iita

  Ama Cowl Neck Frock mekko on aivan ihana :) sitä ois helppo muunnella helman pituutta muuttelemalla. Tahtoo!!!!

 • Charlottaaa

  Valitsisin Wenona Shirt Dressin, jossa mukana on kaavat sekä paitapuseroon, että paitamekkoon. Molemmat ovat aivan ihastuttavia! Ompelukonekin löytyy, sopiva inspis puuttuu – tässä se olisi! ;)

 • Hennas

  Olisipa hienoa päästä ompelemaan Mai Zip Jacket! Sinun ylläsi voisin kuvitella hyvin Yona Wrap Coatin.

 • Noksu

  Kun aikaisemmin Named esiteltiin, meinasin jo tilata muutamat kaavat, mutta sitten se jostain syystä jäi ja unohtui.. Tämä uusi mallisto näytti jopa vieläkin kivemmalta kuin aikaisemmat, ja tästä valitsisikin Mai Zip Jacketin kaavat! :)

 • Leena H.

  Voi, uusikin mallisto on yhtä upea kuin edellinen! Itselleni tekisin varmaan nuo ”Wyome” boyfriend-farkut. Rakastan tuon mallisia porkkanahousuja, vaikka näytänkin niissä aina vähän idiootilta ;)

  Mahtaako noita FW13-malliston kaavoja enää olla ollenkaan saatavilla paperikaavoina mistään? (Vai onko koskaan ollutkaan?) Olisin halunnut ostaa tuon Tyler-puseron aiemmin, mutta PDF-kaavat aina vähän epäilyttävät.

 • inna64

  Yona Wrap Coat näyttää tosi kivalta, kangaskin olisi jo valmiina, ompelu sujuu kyllä mutta kaavojen tekemisessä olen saamaton. Samaa veikkaan sinun valinneen.

 • Elding

  Wenona Shirt Dress olisi oma valintani. Uskon , että päädyit samaan :).

 • Kaijju

  Mai zip jacket on juuri sellainen mitä vaatekaappiini tarvitsisin!

 • SaR

  Wenona Shirt Dress olisi hieno, jos vain omat taidot riittäisivät :) 

 • maijupauliina

  Ihanilta vaikuttavat ja Leotie skirt on suosikkini.

 • KJ

  Minua puhutteli enemmän Named:in edellinen mallisto, ja ehkä näin syksyn tullen ompelisin itselleni Saunio Cardigan:in. Aina kun saan ystävältäni ompelukoneen lainaan, surauttelen menemään ilman kaavoja, joten olisi ihanaa päästä kokeilemaan toisenlaista menetelmää. ;)

 • Fee-

  Kannattaa ehdottomasti mennä kansalaisopiston ompelukurssille, täällä meillä Joensuussa ainakin sellaisia järjestetään ja vaikka en ihan aloittelija olekaan, niin sain sieltä paljon eväitä mm. kaavanmuokkauksiin! Olen aina ollut innokas käsitöiden tekijä ja suutari/jalkineenvalmistaja-koulutus löytyy pohjalta, mutta nyt olen innostunut tekemään vaatteita oikein urakalla. Yksi päivä töissä huomasin, että koko asukokonaisuus (kenkiä myöten) oli itse tehty – siitä tuli mahtava fiilis :)
  Suosikkini Namedilta on Wenona Shirt Dress. Sentyyppistä kaavaa minulta ei löydy, enkä osaisi itse kaavottaa. En myöskään ole tehnyt vielä mitään, missä olisi tuontyyppiset kaulukset – on jo aika opetella.
  Uskoisin, että sinä valitsit Leotie Mini Dressin :D

 • merjak

  Wenona shirt dress on tosi kiva!

 • maijjju

  Ompelukone löytyy ja valintani olisi Leini dress; monikäyttöisen näköinen mekko/kaava, jonka ehkä jopa osaisin itse ommella! Olisko sinun valinta ollut tuo mai zip jacket? Se tuli jotenkin ensimmäisenä mieleen :)

 • Hupsu

  Ompeluprojektina Leotie Midi Dress olisi täydellinen! Kieltämättä tosi hauska idea myydä vain kaavoja. Toivottavasti ihmiset löytävät tämän! :)

 • Sinde

  Uudesta mallistosta ehdoton suosikki on Mai Zip Jacket. Sen kanssa pukisin edellisen malliston Leini-mekon. Itse en näitä pystyisi kyllä saattamaan loppuun asti, mutta onneksi on osaava mummi, joka saisi kaavoista loihdittua kuvien mukaiset ihanuudet. Sinun uskon valinneen boyfriend farkut, ne jotenkin heti näin ensimmäisenä sinun päälläsi. / cazzini @ hotmail.com

 • Zai

  Minä haluaisin mieluiten päästä ompelemaan itselleni SS14-malliston Pihla blousea. Sinun uskon valinneen FW14-malliston Leotie skirtin – se ainakin on aivan sinun näköisesi! :)

 • On todella hienoa että meiltä löytyy osaamista ja yrittäjyyttä. Named erottuu joukosta :) Jokaisessa mallistossa on monta omaa silmää miellyttävää mallia, mutta ehkä juuri nyt muiden ylitse nousee kesämalliston Kanerva peplum blouse.

 • Nupppu

  Oma suosikkini on Kanerva Button Back Shirt :)

 • Tiksu

  Ailakki Cross Front Jumpsuit on aivan ihana, olen sitä jo sillä silmällä katsellut aiemminkin, niin nyt tulisi varmasti tehtyä :)

 • Millanen

  Valitsisin Ama Cowl Neck Frock mekon, sillä pitkänä naisena nyt olisi kerrankin mahdollista saada oikean mittainen maksimekko :)

 • Ormondo

  Haluaisin ehdottomasti kokeilla Mai Zip Jacketin ompelemista, ja mielellään juuri tuollaisilla kuvassa olevilla kangasyhdistelmillä!

 • pöllö

  Leini dress olisi varmaan näin aloittelevalle tarpeeksi helppo.

 • Heeila

  Oho, onpa upea idea! Ja vaatteetkin näyttivät todella hienoilta. Ehdoton lempparini on Ailakki Cross Front Jumpsuit – en ole sellaista etsinnöistä huolimatta löytänyt kaupoista, joten ehkä nyt olisi aika toteuttaa se itse. ;)

 • Iiduska

  Mun lempparini on nuo perinteiset suorat housut ( http://www.namedclothing.com/product/alpi-chinos/?lang=fi ). Kaava näyttää oikeasti tosi hyvin istuvalta! En tosin tekisi niitä tuollaisesta ”tylsästä” kankaasta, vaan esimerkiksi tummanpunaisesta taftista.

  Veikkaisin sulle tehtävän ehkä joku ihanista takeista :)

 • jossuk

  Valitsisin Leotie Midi Dress mekon ja arvelisin sen sopivan myös sinun makuusi:)

 • anki anki anki

  Pitkän pohdinnan jälkeen suosikiksi valikoitui Kielo Wrap Dress. Sinun luulen jostain syystä valinneen tuon hapsullisen paidan.

 • Blogisi on siitä ihan huippu, että täältä kuulee kaikista uusista erikoisista jutuista mistä ei muualla kirjoiteta!

  Namedin kaavoista haluaisin itselleni Kanerva Button Back Shirtin tai Leotie Midi Dressin kaavat, en oikein osannut päättää, molemmat vaikuttavat must have -vaatteilta! Pitänee tilata kaavat itse mikäli onni ei tällä kertaa suosi. Ja uskon monien muiden tavoin sinun valinneen myös tuon Leotie midimekon!

 • Vierailija

  Oma valintani olisi tuo Koko-toppi. Kauniin linjakas ja naisellinen. Inspiroiva mallisto ja mielenkiintoinen konsepti. Hyvä Named!

 • Lim

  Suosikkini on Cameron Flare Pants. Tuollaiset leveät housut on haaveissa ja olen ajatellut tehdäkin ne, mutta en ole vielä löytänyt kaavaa. Mielelläni tekisin ne nimittäin itse, ja etsisin siihen kunnon kankaan luonnonmateriaalista, koska olen huomannut että jotkin tekokuituiset kankaat aiheuttavat minulle jopa allergiaoireita! Joten ompelutaidot siis käyttöön!

 • MaaritH

  Ompelen vaatteita aika paljon itselleni, mutta en osaa tehdä housuja! Yrittäny olen, mutta ei vain onnistu. Siksi valitsisin Jamie Jeans -kaavat!

 • elelisa

  Leotie midi dress – etenkin tuo käytetty kultainen kangas yläosassa on upea :)

 • Annituinen

  Itse ottasin Andy Coatin, joka yksinkertaisuudessaan ja linjakkuudessaan sopisi moneen tilanteeseen. Luulen, että valitset yhdeksi vaatteeksi Nascha mini skirt’n samoin ehdoin :).

 • Ester-i

  Jos voittaisin arvonnassa, valitsisin Fran Tie Shirtin, koska rakkauteni huivikauluksisiin paitapuseroihin ei koskaan kuole. Tosi kivoja kaavoja ja hyvä idea!

 • Nessu

  Aina kesän lähestyessä suunnittelen ompelevani jonkun mekon tai hameen ja plärään lehtiä ja etsin kaavoja, mutta siihen se sitten jääkin. Nyt ilmoittauduin yhdelle kansalaisopiston ompelukurssille ja ehkä siellä pääsisi lehtien selaamista pidemmälle. ;) Noista kaavoista valitsisin Wenona shirt dressin.

 • NiaNia

  Ihana kilpailu! Todella mahtava konsepti Named yritykseltä, toivottavasti samalla ohjaa useampia ompeluharrastuksen pariin. Naisellisen ihastuttava Wenona mulle, Wenona myös sulle. Kauniita kaavoja.

 • marjaraj

  Oma suosikkini on Leotie Midi Dress. Periaatteessa sellainen ”perusmekko”, mutta kuitenkin twistillä.

  Sinun valintasi arvailu onkin hankalampaa kuin oman suosikin löytäminen:) Lähes kaikki vaatteista ovat sellaisia, joihin voisin kuvitella Jennin kuvien mallin tilalle. Veikkaisin kuitenkin Wenona Shirtin suosikiksesi.

 • Lisbe

  Olisi kyllä superkätevää oppia itse ompelemaan tuo paitapusero, eli valkkaisin kaavaksi Wenona Shirtin. Mukana taisi olla vielä paitamekon ohje, joka toisi kivaa vaihtelua paitismeininkiin.

  llpeltola@gmail.com

 • Minss

  Voisin tuollaisen Nascha minihameen väkäistä kyllä syksyisten paksujen sukkahousujen ja jonkun lämpösen neuleen pariksi.

 • emmamaa

  Mun lemppari on ehdottomasti Tala Faux Fur Vest, näytti upealta myös Lookbookin kuvassa!

 • Jenny La

  Itsellänikin on pitkähkö tauko viimeisestä ompelukerrasta, mutta Leini Dress onnistuisi varmaan kohtullisen helposti jostain kauniista kankaasta.

 • Myyy

  Hitsi, olipa paljon kivoja vaatteita. Itsellä ei käsityötaidot riittäisi ompelemiseen, mutta äitini on tottunut ompelija ja jopa sijaistanut käsityönopettajia yläasteella. Oma lempparini oli Wenona Shirt Dress.

 • eippa88

  Moikka!
  Opetan tekstiilityötä yläkoulussa ja sekä itseni että oppilaiden puolesta toivoisin voittavani Tyler Shirt -kauluspaidan kaavat. Uskon, että myös oppilaat innostuisivat tästä kaavasta – tyylikkään kauluspaidan kaavaa kun on vaikea löytää. Ja raglanleikkauksesta iso plussa.
  Kiva kilpailu!

 • Pecki

  Namedin liikeidea on mahtava!
  Itse ihastuin tuohon Kielo-mekkoon, joka vaikuttaa monikäyttöiseltä ja yksinkertaiselta, mutta samalla siinä on kuitenkin pieni twist :)
  Voiskohan tuo ihana Lumme-hame olla Jennin suosikki…? :)

 • Saippa

  Valitsisin Kanerva Peplum Blousen, mielessäni on jo täydellinen kangas vintiltä jonka voisin hyödyntää puseroon!

 • inkkuw

  Itsehän en todellakaan ole mikään ompelutaituri, koulussakin käsityötunnit menivät teknisen työn puolella :D nyt kuitenkin on alkanut kuumottelemaan että olisihan tuo kiva osata itsekin ommella, ja jostain on pakko aloittaa! Onneksi äiti on haka ompelukoneen kanssa, ja varmasti avustaisi Wenona shirtin väkertämisessä :)

 • Lilya

  Uusimman malliston ehdoton suosikki löytyi helposti: Ama Cowl Neck Frock!!! <3

 • entinen ompelun vihaaja

  mä haluisin ehdottomasti ton Mai Zip Jacketin kaavat. toimis syksyllä takkina kivasti ja talvena sisällä. on juurikin tollasta ”aina mun päällä” kamaa. ihanasti yhdistelty eri materiaaleja!

 • *Kirsikka*

  Kielo wrap dress ttp://www.namedclothing.com/product/kielo-wrap-dress/?lang=fi :)

 • Murkinamasu

  Ihania kaavoja ja mahtava konsepti! Haluaisin ommella enemmän, mutta burdissa ja suurikäsityölehdessä on ihan ylitylsiä ja mummomaisia kaavoja.
  Mallistosta valitsisin mieluiten Leotie mekko/hameen. :)

 • slasal

  Uusi mallisto näyttää kivalta ja pohdin pitkään Leotie Midi Dressin ja Wenona Shirt Dressin välillä, mutta näistä valitsisin lopulta Wenona Shirt Dressin.

 • Pumpuli

  Named on ihana! Olen onnellinen myös suomenkielisten, ompelu-idiooteille tarkoitetuista ohjeista :) Itselleni valitsisin Leotie Skirtin. Osoitteeni on emma.hameenaho@gmail.com

 • Hantsuki

  Oma valintani on Wenona shirt dress, ja veikkaan sitä myös sinunkin valinnaksi. ;)

 • Annaelina

  Wenona Shirt Dress it is!

  Vaikka nuo Boyfriend-farkkujen kaavatkin ottaisin mielelläni:) Ja itseasiassa aika monet muutkin kaavat :D

 • a-m

  Itse valitsisin Wyome Boyfriend Jeans! Sinulla näkisin Leotie midi dressin.

 • maijis85

  Tuolta löytyi todella paljon mielenkiintoisia kaavoja. Valitsen nyt Ama Cowl Neck Frock mekon, siitä saisin itselle sopivan pituisen maksimekon.

 • Sanni Inkeri

  Ompelutaitoni ovat tyystin ruosteessa, siis siinä määrin että jos eteeni laitettaisiin kone niin en voi taata että saisin sen edes käyntiin. Mutta onneksi pikkusiskoni Hilma osaa ja koska hän opiskelee vielä vaatetus alaa niin maksaisin tietty hyvän ompelupalkkion hänelle. Suosikkini FW14 Ritual mallisosta on Leotie Midi Dressin kaavat (ihana on myös Magena Fringe Jumper). Jenni sulla haluisin nähdä ainakin Mai Zip Jacketin hameeseen ja herrainkenkiin yhdistettynä.

 • Kedonkukka

  Olipas vaikea valita vain yhtä kaavaa! Hetken pohdittuani päädyin tähän:
  http://www.namedclothing.com/product/mai-zip-jacket/?lang=fi

  Sinun puolestaan uskoisin valinneen joko ylläolevan takin tai sitten sen hapsupaidan :)

 • pinpong

  Mielestäni hienoin on ehdottomasti Yona Wrap Coat, mutta jos voittaisin kaavat ottaisin Minya Pelerine Teen, jotta kaavat eivät jäisi kaappiin pölyttymään. Sillä olisi helpompi aloittaa ja jos inspis iskee, voin tilata myöhemmin takin kaavat. Lienee kuitenkin parempi harjoitella hieman helpommalla alkuun :)

 • Oi, ihana kilpailu! En olekaan vielä ommellut itselleni vaatteita uudella ompelkoneellani, joten laittaisin sen heti tositoimiin tekemällä tuosta Wenona Shirt Dress -kaavasta itselleni sekä paidan että mekon.
  Leotie Midi Dress oli mielestäni Jennimäisin näistä, vaikka teikäläisen päällä toimisi näistä varmasti moni muukin vaate :o)

 • oberon

  En ollut vielä törmännyt tähän kyseiseen merkkiin, kiitos taas loistavasta vinkkauksesta! Jos ei arpaonni osu kohdalle, niin pitää kyllä laittaa tilausta menemään :) Hienoja ovat kaikki, mutta kyllä tuo Ama cowl neck frock veti pisimmän korren.

 • KC

  Mikä mieletön konsepti!
  Vaikka omat käsitaitoni ovat täysin olemattomat (veisto 4evö!) niin mieluusti työllistän ompelijaystävääni. Valmiit kaavat helpottavat ompelutaitoisen ystäväni elämää, ja minä taas mielelläni maksan hänelle vaatteen tekemisestä. Win-win situation!
  Mietin pitkään, että mikä näistä ihanista vaatteista tulisi eniten tarpeeseen. Ja vaatekaapissa on kyllä Halava Parkan mentävä aukko. Eli http://www.namedclothing.com/product/halava-parka/?lang=fi minulle kiitos. :)

Related posts