21/08/14

Second hand -putiikit esittelyssä: Frida Marina

9 78 P8203585.JPG

Pikkuputiikkeja esittelevä juttusarjani on ollut vähän tauolla muutamastakin syystä: kesällä ei tullut juuri kierreltyä putiikeissa, mutta yksi todellinen syy on se, että minua kiinnostavat pienet liikkeet alkavat käydä vähiin! Olen varmaankin esitellyt jo suurimman osan tietämistäni kivoista ja minuun vetoavista pienistä liikkeistä. Vinkkauksia kivoista pikkuliikkeistä otetaan siis vastaan ja aiemmat putiikkiesittelyt voi kurkata kootusti aiheelle omistetusta kategoriasta TÄÄLTÄ

P8203583.JPG

Joku blogini lukija pyysi hiljattain, että olisi kiva kuulla suosikeistani kirppareiden ja second hand -liikkeiden saralla, sillä etenkään ulkopaikkakuntalaiset eivät usein tiedä Helsingin kiinnostavimpia second hand -helmiä. Niinpä sain idean, että laajennan tuota pikkuputiikki-juttusarjaa hiukan ja teen sen rinnalle tällaisen second hand -putiikkeja esittelevän sarjan. Jatkossa otetaan siis lämmöllä vastaan myös kiinnostavia second hand -putiikkivinkkauksia! Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Kalliossa sijaitseva putiikki Frida Marina, jossa piipahdin eilen ensimmäistä kertaa oikein ajan kanssa. Keinovalossa räpsittyjen kuvien värit eivät tee oikeutta vaatteille, mutta saatte näistä vähän ideaa kuitenkin. :)

P8203557.JPG

Viehättävä second hand -liike Frida Marina on nököttänyt Kalliossa Kaarlenkadulla jo parin vuoden verran ja eilisestä vipinästä päätellen se on myös löytänyt uskollisen asiakaskuntansa. Second hand -aarteita ja vintagelöytöjä tarjoilevaa putiikkia ylläpidetään rakkaudella ja sen huomaa myös käsin poimitusta valikoimasta, joka on täynnä todellisia helmiä. Vaatteet ovat kauniita, hyväkuntoisia, hyvällä maulla valittuja ja hinnatkin ovat minusta kohtuulliset. Pääasiassa hintahaarukka pyörii 20-30 euron välillä, mutta joistakin arvokkaammista vaatteista voi joutua pulittamaan enemmänkin.

P8203566.JPG

Second hand -putiikin lisäksi tiloissa palvelee myös palveleva kirppis, joka noudattaa itse liikkeen kanssa samaa henkeä. Kirppariosioon voi tuoda myyntiin omia hyväkuntoisia, ehjiä ja putiikin tyyliin sopivia vaatteitaan ennakkoon varattuna myyntijaksona. Myyjän vastuulle jää vain vaatteiden hinnoittelu ja Frida Marinan henkilökunta huolehtii esillepanosta, somistuksesta, siisteydestä, tavaroiden purkamisesta, jne. Kirppariosio on siinä mielessä poikkeuksellinen, että se ei visuaalisesti juuri eroa Frida Marinan omasta valikoimasta, vaan vaatteet on laitettu kauniisti esille väreittäin ja tyyleittäin – kunkin vaatteen hintalapussa ovat sitten tarkemmat myyjätiedot, jotta maksu osataan suunnata oikeaan osoitteeseen. 

P8203587.JPG

Samasta liiketilasta löytyy nykyään myös vintage-huonekaluja ja sisustusesineitä sekä eettisesti ja ekologisesti tuotettua sisustustavaraa ja koruja myyvä Moonk. Ja voipa putiikkiin tulla ihan vain nauttimaan vaikka teekupposenkin – maksu teehetkestä on vapaaehtoinen. Joskus tarjolla on myös pientä herkkua kuten korvapuusteja. Clipperin teevalikoimaa voi ostaa liikkeestä myös kotiin ja myynnissä on sen lisäksi Pesosen mehiläistarhojen luomuhunajaa sekä pieni valikoima luonnonkosmetiikkaa.

Kerrassaan ihastuttava pikkupuoti, jonka korkeatasoista valikoimaa on ilo hypistellä. Perille on myös helppo löytää, sillä raitiovaunut 1, 3 ja 9 pysähtyvät aivan oven eteen ja 8 noin sadan metrin päähän kulman taakse. Lisäinfoa Frida Marinasta ja sen aukioloajoista löytyy putiikin Facebook-sivuilta

Translation: If you happen to be in Helsinki, check out this cute little second hand and vintage store Frida Marina in Kallio, on Kaarlenkatu 10. Adorable selection of vintage treasures and affordable prices. :) You can easily get there by trams 1, 3, 8 and 9. 

P8203577.JPGP8203570.JPGP8203553.JPG P8203564.JPGP8203554.JPG P8203567.JPG P8203571.JPG P8203589.JPGP8203576.JPG P8203584.JPG P8203588.JPG P8203594.JPG P8203597.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sra

  Tää on mun lemppariliikkeitä, vaikka Helsingissä onkin aika monta muutakin hyvää! Omistaja on myös tosi mukava! :)

 • Jude

  Jään innolla odottamaan lisää tämän juttusarjan tekstejä. Siskoni muuttaa ensi viikolla Helsinkiin. Tiedossa siis uudet shoppailu paikat turun lisäksi. Molemmat olemme todella innostuneita kiertämään kirppiksiä, joten olisi kiva kuulla Hesan kirppis vinkeistä.

 • iidis

  Second hand putiikeista kirjoittaminen on loistava idea. En tiedä onko Hoochie Mama Jane sinulle jo tuttu, mutta se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen vintage-keidas.

 • Frida marina on ollut mun lemppari Helsingin second hand -putiikeista jo puolentoista vuoden ajan, ja teen nykyään suurimman osan vaate- ja asustehankinnoistani juuri sieltä. Tänäänkin niskassa Fridasta löytynyt ihana Leen nahkarotsi!

  Upean valikoiman lisäksi Frida marinassa on mahtavaa sen tunnelma ja maailman ihanin omistaja.

 • Eevainen

  Ihanaa, että jaksat postailla meille Helsingin inspiroivia liikkeitä. Joko olet tutustunut Taukoon? Ihanat naiset ja ihania vaatteita ja aikas hauska putiikki.

 • Frida Marina on yksi minunkin leppareista! Siivouspäivän jälkeen, syksyllä, vien aina vaatteitani sinne myyntiin. Samalla teen aina ihania löytöjä! Parasta FM:ssa on palvelu <3

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • EmiliaMaria

  Ne on Jukka-palikoita! Ihan jyväskylässä tehtyjä, niitä valmistetaan edelleen. 

   

 • kai.kai

  Blogeissa oli äskettäin mainintoja Muotiratikasta, jonka kyydissä pääsee kätevästi tutustumaan putiikkitarjontaan. Vaatehuoneen Nelliina kirjoitti asian yhteydessä seuraavan lauseen: ”Etenkin jos yleensä arastelee pikku putiikeissa poikkeamista, nyt on hyvä sauma lähteä liikenteeseen.” Tuo lause kolahti itselleni ja aloin miettiä, että onkohan tuossa lausahduksessa suurempikin totuus sen suhteen, miksi pikkuputiikkien on aika vaikea pitää yllä pitkäaikaista kannattavaa liiketoimintaa.

  Olemmeko niin tottuneita suuriin tavarataloihin ja ketjumyymälöihin, joissa saa tooooodellakin kaikessa rauhassa palvella itse itseään, että meille on kasvanut aikamoinen kynnys astua sisään pieneen putiikkiin ja ottaa vastaan henkilökohtaista palvelua? Omalta kohdalta voin tuon allekirjoittaa, ainakin jossain määrin. Vaatekokoni 40-42 ja vaikka ikkunan takaa katsoen putiikin valikoima näyttää houkuttelevalta, niin arastelen astua sisään (voivoi, vaatteet taitavat olla liian slimmattuja kropalleni….). Hassusti ahdistaa ajatus, että myyjä näkee heti ovella, että tuolle ihmiselle ei meiltä kyllä löydy mitään sopivaa…. Kenkäkauppojen kanssa onkin jo paljon helpompaa.

  Mutta vaikka kaikilla tämmöistä omassa päässä kehiteltyä koko-ongelmaa ei olekaan, onko silti jotain ongelmaa, jota voi rivien välistä lukea tuosta Nelliinankin lauseesta. Mitenkä pienen putiikin ”kynnystä” voisi madaltaa?

 • Ansa Second Hand / Flemari 8

  Heippa,

  Oma ehdoton suositukseni Kalliosta: Ansa Second Hand. Frida Marinasta mäki ylös Flemarille, kulman takaa löytyy kohtuuhintaisia vintage-naistenvaatelöytöjä, koruja ja asusteita 1920 – 1980 -luvuilta sekä satunnaisia valikoituja sisustusesineaarteita. Lämmin suositus tältä asiakkaalta!

  Facebook-sivut: https://www.facebook.com/Ansasecondhand/timeline

Related posts