17/08/14

Kodin ikuisuusprojektit

10 52 p8072947.jpg

Olen viime aikoina miettinyt, että on suorastaan hämmästyttävää, miten sama ihminen voi joissakin asioissa olla aivan toivottoman laiska ja saamaton ja toisissa taas uskomattoman aikaansaava ja ahkera. Toki on sitten olemassa sellaisia supertyyppejäkin, joissa ei tunnu olevan ripaustakaan tuota saamatonta laiskuria – minä en kuitenkaan kuulu heihin.

p7262652.jpg

Erityisesti kotona minulla on yleensä aina joitakin ikuisuusprojekteja, joissa en vain tunnu koskaan pääsevän edes alkuun… Muutama taulu on odottanut kehystystä ja seinälle ripustamista pienen ikuisuuden. Muotilehtihamsterin yksi tavoite olisi käydä noita muotilehtipinoja hiukan läpi ja karsia reilulla otteella. Vaatekaappi kaipaisi jälleen uudelleen järjestämistä ja voisipa nuo keittiönkaapitkin koluta ja organisoida sisällön paremmin.

p8072904.jpg

Kaikkein kamalimpia ikuisuusprojekteja ovat muuttojen jälkeiset järjestelyoperaatiot. Suunnittelen joka ikinen kerta muuttaessani, että käyn ennen muuttoa läpi kaikki tavarat ja heitän turhat pois tai laitan kiertoon. Todellisuudessa ennen muuttoa tulee aina lopulta niin kiire, että hyvä jos saan tavarat muuttopäivään mennessä edes pakattua. Niinpä lupaan aina tämän huomattuani karsia sitten purkuvaiheessa. En ole koskaan tainnut onnistua siinäkään. Yleensä suunnitelma tyssää siihen, kun uuden kodin lattialla näkee sen infernaalisen laatikkokaaoksen ja ensimmäinen ajatus on yrittää vain mahdollisimman nopeasti saada sotku piiloon kaappeihin, jotta kämppään mahtuisi edes sisälle, saati sitten asumaan.

pc307177.jpg

Näiden muuttokaaosten seurauksena olen jo useamman kerran päätynyt siihen tilanteeseen, että olen asettanut etusijalle asunnon hoitamisen mahdollisimman nopeasti edes jotenkin asuttavaan kuntoon – tarkempi organisointi ja penkominen on saanut jäädä odottamaan myöhempiä aikoja. Muutaman kaapin kohtaloksi on siis jäänyt vain säilöä se epämääräinen ja luokittelematon sälä, jota ei ole ollut aikaa käydä kunnolla läpi pakatessa tai liiemmin purkaessakaan. Ja siihen tilaan ne ovat usein sitten myös määrittelemättömäksi ajaksi jääneet, kun välttämättömimmät muuttosiivoukset on saatu hoidettua pois alta…

p8072894_0.jpg

Havahduin tällä viikolla siihen, että yksi kaappini on yhä edelleen hyvin pitkälti siinä tilassa, johon sen 1,5 vuotta sitten muuttolaatikoita purkaessani jätin. Kaapissa olevia tavaroita on kyllä käytetty tänäkin aikana, mutta silti siellä on ollut monta laatikkoa, joihin vain pakkasin paniikissa (lue: aika epäjärjestelmällisesti) kaikkea mahdollista, kun muuttopakkaamisten kanssa tuli viisaudenhammasleikkauksen ja sen kruunuksi saamani vatsaflunssan takia aivan epätoivoinen kiire. Nyt sitten vihdoin ja viimein sain lietsottua itseni jonkinlaiseen siivouspuuskaan ja sen seurauksena olen viikonlopun aikana järjestellyt vessan kaapit ja makuuhuoneen liinavaatekaapin sisällön aivan uusiksi. Kovin paljon tavaraa ei edes lähtenyt roskiin tai kiertoon, mutta silti tuntui kuin tila olisi kasvanut tuplaten, kun tavarat vain järjesteli ja organisoi paremmin. Ja tiedänpähän nyt paremmin, mitä missäkin on. 

On ihan uskomattoman mahtava tunne, kun saa jonkun ikuisuusprojektin ruksittua pois to do -listalta. Nyt listalla ovat vielä nuo aiemmin mainitsemani hommat sekä paljon pientä sekalaista puuhaa. Mitäs kotihommia teillä muilla on odottamassa tekemistään? Vai onko joku peräti niin järjestelmällinen, ettei tuollaisia ikuisuusprojekteja ole lainkaan?

EDIT: Kuinka saatoinkaan unohtaa sen ikuisuusprojekteista ikuisimman: ikkunanpesu! Miten voi olla niin vaikeaa saada se tehtyä? :D

pc307187.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Killabee

  Jenni sulla on niin ihana koti! Leikkisä,elegantti,valoisa ja kaunis! Tunnistaa kuka asuu :)

 • I feel you. Syksyllä tulee kolme vuotta siitä kun muutettiin tähän taloon. Ei ole vamista vielä, ei sinne päinkään. Kaapeissa on tavarat juuri sillätavalla kun ne sinne muutettaessa tungettiin. Olen niin kateellinen ihmisille, jotka ottavata ja tekevät, tuosta noin vain! Minäkin teen, mutta paljon mukavempia juttuja ;)

 • Charlottaaa

  Mun ikuisuusprojekti on ehdottomasti taulujen hommaaminen. Vielä en omista yhtäkään taulua tai julistetta, jonka voisin seinällemme laittaa. Muutto on kuitenkin vuodenvaihteessa taas edessä, ja uuteen asuntoon aion hankkia jotakin kivaa seinälle ripustettavaa! Muuten tykkään kotona järjestellä ja organisoida (lähinnä silloin, kun tentit lähestyvät..), joten sekalaisia laatikoita ei juuri ole! :)

 • Emmi L.

  Sun koti on kyllä niin kaunis! Ja tunnen kyllä niin ton tuskan noista ikuisuusprojekteista. Viimeisimmässä muutossa oikeasti skarppasin aika hyvin ja sain suurimman osan turhasta romusta myytyä tai hävitettyä.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Morsio

  Voi, tiedän tunteen niin hyvin! Mutta se on mahtava fiilis, kun saa tavaroita karsittua ja järjestettyä. Olen joskus leikkimielilsesti sanonut, että siinä ihan aura puhdistuu, kun saa turhat roinat pois nurkista :D

 • Minä vain

  Tiedän tunteen! Mun piti tänä kesänä hankkia olkkariin seinälle pystytettävä taso, johon saisi valokuvia yms. ja kukkapöytä parvekkeelle, mutta ne sitten jäi. Ihme ja kumma, että sain sentään hankittua uudet kalusteet parvekkeelle. :D

 • Vierailija

  Heips..mistä oot hankkinnu ton Visit Palestine julisteen?

 • Katri K

  Oli kaapeissa miten kaaos tahansa, sulla on tätä nykyä tosi kivan näköinen koti! :)

 • Nalle

  Sulla on kyllä silmää kauniille asetelmille.

  Minun ikuisuusprojektini taitaa olla kirjahylly. Haluaisin siitä kokonaan eroon, mutta ne tavarat pitäisi mahtua jonnekin♥

 • Sain itsekin viime viikonloppuna muutaman ikuisuusprojektin tehtyä. Kylppärin kaapit ja kellarikomero on nyt siivottu mutta vielä niitä roikkuviakin projekteja riittäisi. Huoh. :D

Related posts