14/08/14

Hyppää Muotiratikan kyytiin 21.8.

9 73 14675220135_55462c0a01_h.jpg

Yhteistyössä Muotiratikka

Elo-syyskuu on Helsingissä täynnä kaikenlaista hauskaa ja kiinnostavaa ohjelmaa: Flow, Helsingin Juhlaviikot, Taiteiden yö ja Helsinki Design Week. Edellä mainittujen lisäksi ensi viikolla on tarjolla jotakin hauskaa muodin ystäville, sillä Taiteiden yönä 21.8.2014 Helsingin raitiovaunukiskoille rullaa Muotiratikka, joka vie kiinnostuneet ilmaiseksi retkelle nuorten suomalaisten suunnittelijoiden pariin. Ratikka kiertää siis tuona päivänä omaa reittiään Helsingin keskustassa ja pysähtyy mukana olevien pikkuputiikkien lähistöllä. Yhden ratikkareitin varrelta löytyvät siis näppärästi kaupungin kiinnostavimmat nuoret suunnittelijat ja pienet putiikit. Tapahtuman järjestäjät pyysivät minulta apua, jotta tieto Muotiratikasta saataisiin kaikkien kiinnostuneiden kuuluville – ja Pupulandiassahan kirjoitetaan hyvien asioiden puolesta enemmän kuin mielellään!

Muotiratikan reitin voi tarkistaa tapahtuman nettisivuilla olevasta kartasta, mutta ajattelin esitellä tässä lyhyesti mukana olevat putiikit. :) Moni niistä saattaa olla teille jo entuudestaan tuttuja Pupulandian pikkuputiikkeja esittelevästä juttusarjasta, mutta joukossa on myös minulle itsellenikin ihan uusi tuttavuus. Lisäksi Muotiratikan tiimoilta on Kallioon perustettu pop up -liike, jossa on tarjolla monia kiinnostavia brändejä, joilla ei ole omaa liikettä.

14899569625_51a40364dc_o.jpg

ACOLYTH

Acolyth on ainutlaatuinen sekoitus suomalaisten ja kansainvälisten suunnittelijoiden muotiharvinaisuuksia. Acolythin Fredan liikkeellä ja nettikaupalla on asiakkaita Suomessa ja ulkomailla. Pupulandian putiikkiesittelyn liikkeestä löydät TÄÄLTÄ

ACOLYTH STOREFredrikinkatu 24 

pysäkki: Fredrikinkatu

14899571115_06449b5ae4_b.jpg

ARELA

Arela on kotimainen vaatebrändi, joka on tunnettu neuleista ja tuotteista, joissa käytetään vain parhaimpia luonnonmateriaaleja. Arela-vaatteet tuovat yhteen toimivuuden, kauneuden, harkitun värimaailman ja laatumateriaalit. Pupulandian putiikkiesittelyn liikkeestä löydät TÄÄLTÄ.

ARELA, Uudenmaankatu 26

pysäkki: Iso Roobertinkatu

"14713039037_6955f77920_k.jpg"

ALL FOUND STORE

All Found store on upea pieni liike Kampin sydämessä, joka tarjoaa halutuimpia suomalaisia ja kansainvälisiä muotibrändejä. Pupulandian putiikkiesittelyn liikkeestä löydät TÄÄLTÄ

ALL FOUND STOREEerikinkatu 1 

pysäkki: Simonkatu

14712971478_79b4362396_o.jpg

GTIE

gTIE on kotimainen asustemerkki miehille ja naisille,  jonka myymälä sijaitsee Torikortteleissa. gTIE tarjoaa tyylikkään vaihtoehdon miesten perinteiselle kravatille ja rusetille.

GTIEUnioninkatu 27 B

pysäkki: Senaatintori

14712972298_7d60f6b738_k.jpg

LIIKE

Liike on toiminut suomalaisen uuden aallon vaatesuunnittelun näyteikkunana jo vuodesta 2000. Liikkeessä mallistot esitellään juuri sellaisina kokonaisuuksina, kuin suunnittelija on ne halunnut näyttää. Pupulandian putiikkiesittelyn liikkeestä löydät TÄÄLTÄ.

LIIKEFredrikinkatu 24

pysäkki: Fredrikinkatu 

14899236042_4730462a68_o.jpg

LUMI SUPERMARKET

Lumi tarjoaa moderneja klassikoita selkeällä ja ajattomalla muotoilulla. Lumin ympäristöystävällisiä, laadukkaita nahkalaukkuja ja asusteita löytyy Muotiratikka-reitiltä Torikortteleissa sijaitsevasta Lumi Supermarketista.

LUMI SUPERMARKETAleksanterinkatu 28

pysäkki: Senaatintori

14899570215_cee8410445_o.jpg

MUSTAHÖYHEN

Mustahöyhen <3 Kirsi Nisonen tarjoaa pienten sarjojen asusteita ja koruja, jotka ovat tarkkaan valikoitujen taiteilijoiden suunnittelemia.

MUSTAHÖYHENMariankatu 26

pysäkki: Snellmaninkatu

14713004188_3b016be041_h.jpg

SHOEBAKERY

Shoebakery on kuin pieni kenkätehdas keskellä kaupunkia, joka toimii viiden itsenäisen jalkine ja asustesuunnittelijan työtilana sekä showroomina. Shoebakery tarjoaa kenkämallistoja, uniikkikappaleita sekä mittatilausjalkineita.

SHOEBAKERYEerikinkatu 20

pysäkki: Kampintori

URBANSTORY

Urbanstory on uudenlainen designmyymälä, äänimaisematila ja kohtaamispaikka aktivisteille, yrittäjille, suunnittelijoille, taiteilijoille ja tutkijoille.

URBANSTORYKatariinankatu 1

pysäkki: Senaatintori

14712957259_b0c539f0fd_k.jpg

MUOTIRATIKKA POP UP

Kalliossa sijaitseva Pop Up -myymälä kokoaa yhteen kiinnostavimmat uudet suomalaissuunnittelijat, nousevat muotibrändit ja ajankohtaisimmat nuoret taiteilijat yhden päivän ajaksi. Mukana pop up -kaupassa ovat seuraavat merkit: Bagnanas, Burlesque Tsunami, Emmi Malmström Shoes, Haldin, Jaska, Kollegg Clothing, Kuula + Jylhä, Lotta Larissa, Quepardi, Tuohimetsä, Uhana Design ja Vilmava sekä kuvittaja Anna-Stiina Korhonen ja kuvataiteilijat Vilma Riitijoki, Iida Sarpaniemi sekä Christian Sjöholm.

MUOTIRATIKKA POP UPSiltasaarenkatu 26 LH2 (sisäänkäynti Kolmas linja 15)

pysäkki: Kallion virastotalo

14899599805_8a76e8a708_k.jpg

Kiitos tällaisen hauskan projektin toteutumisesta kuuluu paitsi innokkaalle järjestäjätiimille, myös pääsponsoreina toimiville Helsingin Kulttuurikeskukselle ja Samsungille, jotka ovat tuellaan mahdollistaneet hauskan tempauksen toteutumisen. Mukana jeesaamassa on ollut myös liuta muita yhteistyökumppaneita. Pikkuputiikkien ystävä näyttää peukkua – tällaista tarvitaan ehdottomasti! :) Itse aion ainakin käydä huristelemassa reitin varrella ja tsekkaamassa erityisesti tuon pop up -putiikin, koska siellä on esillä minulle itselleni monta ennestään tuntematonta merkkiä. Kuka muu aikoo suunnata ilmaiselle ratikka-ajelulle Helsingin kiinnostavimpien pikkuputiikkien pariin?

14652217946_809e3e9ef8_h.jpg

PS. Muotiratikalla on myös hauska kisa käynnissä Instagramin puolella ennen itse tapahtumaa: bongaa Muotiratikka-juliste ja voita itsellesi yllätyspalkinto tapahtumapäivänä 21.8. Lisää Instagramiin kuva itsestäsi Muotiratikka-julisteen vieressä hashtagilla #muotiratikka. Osallistuneiden joukosta valitaan yksi onnekas voittaja sunnuntaina 17.8.2014 klo 23.59.

muotiratikka.jpg

Muotiratikka-kuvitukset: Anna-Stiina Korhonen

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • kirsin

  Moikka Jenni,
  Mustahöyhenen osoite ja pysäkki on väärin jutussa. :) Kiitos maininnasta! <3

  MUSTAHÖYHEN, Aleksanterinkatu 28

  pysäkki: Senaatintori

 • Jenniii

  Hmm, oletkohan katsonut osoitetta vahingossa jonkin toisen liikkeen kohdalta, sillä juuri näin Mustahöyhenen osoite on juttuun merkitty? :) Pääasia joka tapauksessa, että on oikein, niin kiinnostuneet löytävät perille!

 • Kristina/Muotiratikka

  Heippa Jenni! Tämä on alunperin meidän moka. Eli siis: LUMI SUPERMARKET – Aleksanterinkatu 28 – pysäkki: Senaatintori ja MUSTAHÖYHEN <3 Kirsi Nisonen - Mariankatu 26 - pysäkki: Snellmaninkatu. Kiitos mahtavasta postauksesta ja toivottavasti nähdään tapahtumassa ensi viikolla. Terveisin, Kristina/Muotiratikka

 • Jenniii

  Oli siis nettisivuilla väärin? Korjaan oikeat tiedot tekstiin. :)

 • Kristina/Muotiratikka

  Jep, mennyt ristiin, mutta asia korjattu. Kiitos! :)

 • Tää on kiinnostava, ja aion ehdottomasti hypätä ratikan kyytiin. Mietityttää vain, etä miten aikataulut? En ole nähnyt niistä mitään. Meneekö tämä yksi ratikka nonstoppina päivän ajan?

 • kirsin

  Muotiratikan aikataulu päivitetään aikanaan nettisivuille. Malttakaa odottaa vielä hetki! :)

 • lens

  Muotiratikkahan on osa myös Art goes Kapakkaa, joka on tunnetusti Helsingin paras täysin ilmainen festivaali! ;)

 • Huippujuttu! Tiedätkö, onko ratikkaa mahdollista vuokrata myöhemmin yksityiskäyttöä varten? Stailataanko ratikka ulkopuolelta jotenkin? Mikä on ratikan tulevaisuus? Itse olin menossa Muotiratikan lehdistötilaisuuteen, mutta en valitettavasti työkiireiden takia ehtinyt. Hieno projekti, aion ehdottomasti tukea sitä!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Related posts