13/08/14

Kesäisiä elokuvahetkiä Helsingissä: 4 vinkkiä

1 50 SomeLikeitHotTheatricalPoster.png

Miltä maistuisi leffapiknik yötaivaan alla tai elokuvahetki meren rannalla? Tänä kesänä elokuvien ystäviä hemmotellaan mitä mahtavimmin tavoin, sillä ulkoilmaelokuvia on tarjolla ainakin kolmessa eri paikassa, joista vinkkaamisen lisäksi tuumailin, että voisin virkistää muistianne klassikkoelokuvien mekasta Orionista. Jos siis viimeisille kesäilloille on vielä tekemisen puutetta, napatkaa alta vinkit upeisiin ulkoilmaelokuviin! Sadepäivänä puolestaan suosittelen suuntaamaan tunnelmalliseen Orioniin, Helsingin Kamppiin. :)

Kesäkino Engel

Senaatintorin laidalla sijaitsevan kahvila Engelin yhteydessä on myös vanha elokuvateatteri, joka on yhä toiminnassa, vaikka moni ei sitä tiedä tai muistakaan. Kesäisin kahvilan ja elokuvateatterin sisäpihalla näytetään ulkoilmaelokuvia, joita katsellessaan voi nautiskella vaikkapa lasin viiniä. Kesäkinon leffaillat jatkuvat kuun loppuun asti eli vielä parin viikon ajan ehtii. Ohjelmistossa on sekä uutuuselokuvia että vanhempia leffoja Woody Allenista viinidokumenttiin sekä Renoir-elämäkertaan. Kurkatkaa koko ohjelmisto ja tarkemmat tiedot näytösajoista sekä lippujen lunastuksesta TÄÄLTÄ. Kesäkinon ohella kannattaa myös tsekata itse leffateatteri Kino Engelin elokuvatarjonta. :)

Helsingin Juhlaviikkojen leffapiknik

Helsingin Juhlaviikoilla on järjestetty leffapiknikkejä jo aiemminkin ja suositut ulkoilmaelokuvat tulevat taas. Elokuvia katsellaan yötaivaan alla KoeHelsingin nurmikentällä Kansalaistorilla (siinä Sanomatalon ja Kiasman takana) ja mukaan voi tapahtuman nimen mukaisesti tuoda oman viltin ja eväskorin. Elokuun lopussa järjestettävät kolme leppoisaa leffailtaa ovat yleisölle maksuttomia ja nähtäväksi tarjotaan mahtava Sideways, suomalaisen animaation valikoituja paloja, kotimainen klassikko Mies joka ei osannut sanoa ei sekä palkittu dokumenttielokuva Samsara. Katso lisätietoa elokuvista ja näytösajoista TÄÄLTÄ.

sideways-poster.jpg

Mattolaiturin maanantaileffat

Myös ravintola Mattolaituri Kaivopuiston ja Eiranrannan kupeessa meren rannalla on tänä kesänä alkanut tarjota leffaelämyksiä ulkoilmassa maanantai-iltaisin. Leffanäytökset järjestetään säävarauksella ja mukaan mahtuu ”nopeimmat syövät hitaat” -mentaliteetilla. Jos mielit päästä nauttimaan kesäillan elokuvasta rantatuolissa löhöillen, seuraa leffatiedotteita Mattolaiturin FB-sivuilta – siellä infotaan tulevista elokuvista sekä näytösajoista.

Elokuvateatteri Orion

Tunnelmallisessa elokuvateatteri Orionissa saa tilaisuuden päästä näkemään takavuosien klassikkoja ja hittielokuvia valkokankaalta – täydellistä puuhaa sadepäivälle! Lähiaikojen ohjelmistosta löytyvät muun muassa parin vuoden takainen ylistetty ranskalainen elokuva Rakkaus, Marilyn Monroe -klassikko Piukat Paikat, Oscar-palkittu Yksi lensi yli käenpesän sekä Tilda Swintonin tähdittämä Only Lovers Left Alive. Tutustu koko ohjelmistoon ja muihin tietoihin TÄÄLLÄ

only_lovers_left_alive_ver3_xlg.jpeg

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Loistokirjoitus, näitä on niin odotettu Helsinkiin! Näin sinut muuten ohimennen Flow:ssa, olit katsomassa Röyksopin ja Robynin yhteiskeikkaa. Sinä ja seuralaisesi näytitte ihana rakastuneilta ja onnellisilta :) Miten kestit kuumuuden siellä? Itse jäin teltan reunalle seisomaan kun en pystynyt lämmön takia menemään sisään…

    xxx
    E
    http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Related posts