11/08/14

Kurkistus syksyn 2014 trendeihin: valkoinen poolopaita

17 70 aw14-poolopaita1.jpg

Kuinkas moni teistä on jo saanut uutukaisen elokuun Trendin käsiinsä? Viime keväänä startannut bloggaajien Tyylihaaste-palsta saa tuoreessa numerossa jatkoa hiukan uudistuneena ja tällä kertaa stailausvuoroon pääsin jälleen minä. :) Palstalla Trendin toimitus haastaa bloggaajia stailaamaan jonkun kauden trendivaatteen kolmella eri tavalla ja nyt syksyn ajan palstalla vuorottelemme minä ja You feelin it -blogin upea Petra.

aw14-poolopaita5.jpg

Syksyn ensimmäiseksi tyylihaasteeksi sain ohuen valkoisen poolopaidan, josta ensimmäiset mielleyhtymäni liittyivät jonnekin 90-luvun alkuun ja Merrell-logoihin… Lehdestä voitte kurkata, millaisia lookeja sain irti valkoisesta kalsaripaidasta, mutta sen paljastan jo, että hämmentävää kyllä, sain itseni näkemään tuollaisen ohuen poolon stailausprojektin ansiosta ihan uusin silmin. Muutaman sneak peek -kuvan itse kuvauksista julkaisin jo kesäkuun puolella heti kuvauspäivän jälkeen. 

aw14-poolopaita3.jpg

Minun stailausideani löydätte siis lehdestä, mutta ajattelin nyt kurkistaa hiukan sinne syysnäytösten catwalkeille, joilta toimituksen innoitus tähän minulle heitettyyn haasteeseen on tainnut saada alkunsa. Poolopuserot kuuluvat yleensä aina syksyn muotiin ja itsekin myönnän syksyisin haikailevani muhkeiden ja paksujen neulepoolojen perään. Tänä syksynä noiden perinteisten neulepoolojen rinnalla nähdään kuitenkin paljon ohuempia trikoopaitoja sekä ohutta neulosta olevia, kapealinjaisia poolopuseroita. Yksi innokkaimmista poolopaitojen sanansaattajista on Louis Vuitton, jonka syysnäytöksessä ohut valkoinen poolopaita oli erittäin vahvasti esillä. Myös Marc by Marc Jacobs, Victoria Beckham, Ralph Lauren ja Emporio Armani vannoivat ohuiden valkoisten poolojen nimiin.

aw14-poolopaita4.jpg

Pooloa voi toki pitää ihan sellaisenaan housujen tai hameen kanssa, mutta syksyn muotinäytöksissä poolo puettiin usein jonkin muun vaatteen alle. Valkoisia pooloja vilahteli mekkojen, puseroiden, bleisereiden, nahkatakkien ja jopa kauluspaitojen alta. Erityisen kivalta omaan silmään näyttävät tuollaiset 60-luvun henkiset poolopaita-mekko-kombot, joissa korkeakauluksinen paita näkyy hauskasti hihansuista ja pääntiestä – ja tällä tavoin voi kätevästi muunnella tuttujenkin mekkojen ilmettä. Innostuinpa catwalk-kuvien pohjalta kokeilemaan pooloa myös hameen kanssa. 

Mitäs tuumitte näistä ohuista valkoisista poolopuseroista? Innostutteko vai herättävätkö lähinnä puistattavia muistoja 90-luvulta? Olisi myös kiva kuulla palautetta Trendiin tekemistäni stailauksista teiltä, jotka olette jutun nähneet? Entä miten itse pukisit ohuen valkoisen poolon? 

Translation: A look into the autumn trends. It seems like the thin turtlenecks are hot again. The ones who are not too terrified by the traumas from their youth, check out these looks and feel free to get inspired. ;)

aw14-poolopaita2.jpg

Catwalk photos: Andreea Angelescu / All Over Press

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Harrastin pienenä 90-luvun lopussa hiihtoa ja se valkoinen poolopaita oli vakiovaruste hiihtolenkeillä, joten tämä trendi herättelee kyllä hiukan liikaa niitä muistoja. Mutta avoimin mielin seurailen tätä trendiä, koska never say never. ;)

 • EmiliaMaria

  Mulla tulee mieleen Matti Nykänen, vaaleat farkut nostettuna kainaloon ja valkoinen urheilupoolopaita. Ei hyvä. :D Eikä kyllä imartele tällaisen lyhytkaulaisen rotevan tytön mallia muutenkaan poolot. 

  Talvella kyllä lenkkeillessä ovat käteviä, ei palellu niska ja kaula. 

 • Jenniii

  Hahaa, no oikeastaan kuvailit tässä juuri sen mielikuvan, mikä minullekin valkoisesta poolosta ensimmäisenä syntyi. :D Tästä syystä haastan sinut tsekkaamaan ne stailaamani lookit Trendistä, sillä lupaan, että Matti Nykänen on kyllä viimeinen mielleyhtymä niistä tyyleistä. ;)

 • Toimitus

  Yhden Jennin poolopaitalookeista näette täällä! ;)

 • Marua

  Apua! Voisitko koota poimintasi syksyn neuletakeista? Siis niistä pitkistä ja näyttävistä, usein harmaansävyisistä upeuksista. Tai vinkatkaa lukijat eteenpäin: missä on upeimmat harmaat/tummanharmaat, polven yli menevät neuletakit syksyyn? KIITOS!

 • MadamWhite

  Mä jotenkin muutaman vuoden välein aina haksahdan poolopaitaan ja sitten huomaan nopeasti aina ostaneeni kaulasta liian tiukan version ja näytän pallolta jolla on pää :D Sen sijaan toi Armanin tyyppinen matalampi poolo vois kyllä mennä, mutta en ole tähän päivään mennessä onistunut sellaista löytämään silloin kun poolo alkaa näyttää houkuttelevalta. Mulla taitaa olla huono poolonmetsästysonni :) 

 • Sofiaaaa

  Tiukka valkoinen poolo…. en tiedä pitäisikö sanoa uhka vai mahdollisuus, mutta jostain syystä se herättää mussa epäröintiä :D esimerkiksi sun stailaukset lehdessä oli kyllä tyylikkäitä, mutta jokseenkaan en itselleni osaa kuvitella! Mutta sen sijaan löysät poolo(neuleet) ovat aivan ihania! :)

 • Ulla M

  Voi että nauratti tämä trendi! Itsellä oli peruskoulun seiskalla ja kasilla AINA gollegen tai villapaidan alla valkoinen trikoopoolo ja tuolloin elettiin 80-luvun loppua. Myöhemminkin on pooloja ollut, tosin vähän fiksumpia. Enää en leukalinjaa halua korostaa kuten nuorempana, joten en tähän trendiin tartu. Ja valkoinen värikään ei oikein pue. Olikos ne merkkipoolot aikoinaan Mäser-merkkisiä – itsellä oli joku Tutta (ei onneksi lukenut isolla logoa). Saman asian kuitenkin ajoivat.

 • Jenniii

  TOTTA! Mäserhän se oli eikä Merrell – näemmä nimimuisti ovat hapertuneet ajan kanssa. :D Kiitos muistin virkistyksestä! ;)

 • mmumumus

  kammottavaa >D taisiis se, etta naa venalaiset keski-ian ylittaneet sihteeritatsyt on nyt trendikkaita :D ne ei vaan koskaan lakanneet noiden kayttamista… no kayhan se niinkin.

 • IiduskaEmilia

  Mä olen itse missannut poolot tyyli-ilmiönä aika tehokkaasti ja mietin juuri, että näin aikuisiällä olen tainnut omistaa yhden violetin poolon joitain vuosia sitten. Ei minulla mitään niitä vastaan ole, tykkään vain enemmän isommista päänteistä, siksi ei ole tullut niitä omistettua :) valkoinen värinä ei myöskään ole oikein minua, mutta violettina tai keltaisena menisivät kyllä tuollaiset pooloasut!

 • Jenniii

  Joo, muodin kiertäessä kehää tulee aina vastaan myös niitä, jotka ovat edelleen sillä edellisellä kierroksella. ;)

 • Jenniii

  Muistan itse omistaneeni ohuen mustan neulepoolon joskus 10 vuotta sitten. Paksumpia pooloneuleita on kaapissa tälläkin hetkellä muutama, mutta tällaisia ohuita ei juuri nyt lainkaan. Pidän itsekin väljistä päänteistä, mutta tuntuu, että etenkin tämän polkkatukan kanssa tuollainen ohuempikin poolo voisi näyttää hauskalta. :)

 • Jenniii

  Hauskaa kuulla, että tykkäsit stailauksista kumminkin, vaikka vielä omalla kohdalla mietityttää. :) Minäkään en omista noita ohuempia ja tiukempia pooloja ainoatakaan – vielä. Mutta saapa nähdä, josko syksyn mittaan vielä innostuisi!

 • Jenniii

  Auts, liian tiukka poolokaulus on kyllä ahdistava. Nyt tämän syksyn mallistoissa poolopuseroita näytti olevan tarjolla reilusti, joten toivotan parempaa metsästysonnea tälle kaudelle! ;)

 • Jenniii

  Hmm, onko sinulla mielessäsi ihan joku perusmalli? Ainakin tänään bongasin juuri Helsingistä Beamista aivan upean harmaan, pitkän ja muhkean neuletakin. Hintalappua en tullut vilkaisseeksi, mutta ihanalta näytti tuo itse vaate. :)

 • Jenniii

  Veikkaan, ettet ole muistoinesi ainoa, jolle näistä tulevat mieleen lähinnä urheiluvaatteet. Veikkaan kyllä, että minun tekemäni stailaukset saisivat sinutkin katsomaan pooloa uusin silmin. ;)

Related posts