6/08/14

Kesä ja kukkaset

29 64 kukkahame2.jpg

Ei varmaankaan ole paremmin kesään sopivaa printtiä kuin kukkakuosi. Muutamia kukkakuoseja kesägarderobistani löytyykin, mutta kun törmäsin tässä hamehuumassani kirpparilla iloisen punaiseen kukkahameeseen, oli pakko kokeilla sitä ylle. Tykkäsin hurjasti hameen raikkaasta väriyhdistelmästä: punaisella pohjalla oli maalauksellisen näköisiä vihreitä, violetteja ja oransseja kukkasia.

P8033251.JPG

Kirkkaanpunainen oli nuorena pitkään lempivärini, kunnes sain siitä yliannostuksen ja tympäännyin koko sävyyn täysin. Sittemmin olen käyttänyt punaista lähinnä vain asusteissa ja huulipunissa, eikä vaatekaapissani taida tällä hetkellä olla kokopunaisia vaatteita kuin yksi. Paitsi että nyt on kaksi. :) Tuollaisesta hiukan krepatusta kankaasta tehty hame on ihanan armollinen kesävaate: vilpoisa eikä ryppyynny rumasti – tai jos ryppyyntyykin, se ikään kuin sopii hameen rentoon fiilikseen. Kuosin ja tuon kreppikankaan perusteella epäilen löytöni olevan peräisin jostain 90-luvulta kenties? Ainakin muistan serkkuni rippijuhlamekon olleen tuollaista vähän samantyyppistä kangasta ja kuosia joskus 90-luvun alkupuolella.

P8033243.JPG

Ostohetkestä lähtien on tuntunut siltä, että voisin suorastaan asua tuossa hameessa. Mukavampaa kesävaatetta ei olekaan ja pidän noista akvarellikukkasista ihan valtavasti. Kuitenkin minulla on ollut vähän vaikeuksia keksiä söpöön kukkahamoseeni värin puolesta sopivia yläosia. En ole koskaan oikein tykännyt punaisen ja mustan yhdistelmästä. Se on aina jotenkin näyttänyt minusta tunkkaiselta, joskin tässä tapauksessa se voisi myös toimia tuon kesäisen kukkaprintin ansiosta. Lyhythihaisia tai hihattomia paitoja minulla ei puolestaan oikein ole missään noissa väreissä, jotka hameessa toistuvat. Niinpä olen yhdistänyt hameeseeni valkoisia toppeja. Joulu-viboiltakin säästytään, kiitos tuon kukkakuosin. ;) Mutta tuleeko mieleen muita hyviä ehdotuksia, millaisia värejä hameen kanssa voisi kokeilla?

Tällä kertaa mentiin ihan peruslinjalla ja viime aikojen luottoasusteilla: yksinkertainen valkoinen perustoppi, lempparisandaalit ja luottokirppislaukku sekä vähän punaa huuliin ja aurinkolasit nenälle. Ei kai sitä sen kummempia kesäpäivänä tarvitakaan? :)

Translation: Flowers and summer! I’ve been really into flea markets and skirts this summer after a very long time. Also this lovely floral skirt is a find from a thrift store. Red was my favourite colour in my teenage years but I got bored of it after some time and never really felt like wearing it again. Ever since I haven’t had much red in my wardrobe but this skirt I really fell in love with – maybe it’s the flowers. :)

kukkahame3.jpg

Kukkahame second hand, valkoinen toppi H&M, sandaalit ATP Atelier / MI-NO Shop (saatu blogin kautta), laukku second hand, aurinkolasit Urban Outfitters, huulipuna Face Stockholm (sävy Spice)

P8033253.JPGP8033246.JPG P8033256.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

29 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Neelua

  Tuollaiset kuosit on aika vaikeita yhdisteltäviä värinsä takia. Ehkä jotain ihan muuta, kuten oranssia tai pinkkiä? Kaunis asu valkoisenkin topin kanssa!

 • You’ve been scoring big time at flea markets lately :) This is yet another gorgeous piece and you wear it beautifully!

  http://lartoffashion.blogspot.com

 • Jenniii

  Totta! Mutta jotenkin tässä nyt sinun kommentistasi innostuneena heräsi ajatus, että mitäpä jos yhdistäisi tuon hameen siniseen. Sininen silkkitoppi nimittäin löytyisi kaapista sopivasti. Pitääpä kokeilla sopiiko vai tuleeko liian riemunkirjava papukaija. :D Pinkki ja oranssi voisivat toimia myös, mutta niitä värejä ei nyt vaatekaappini kesätopeista valmiiksi oikein löydy. Tuli myös idea, että syksymmällä tämä voisi olla hauska yhdistää jopa valkoiseen kapealinjaiseen kauluspaitaan. Visio on kiva, mutta pitää kokeilla, miltä näyttää käytännössä.

 • Jenniii

  I have! I haven’t been second hand shopping for ages but apparently I should since I’ve been finding such great things lately whenever I’ve popped in a thrift shop. :)

 • sonsaa

  Huh huh, itsellä menisi varmasti aika pitkään sulatellessa tuota hametta päälläni, sen verran ysäri-kammoinen olen, mutta sun päällä hame näyttää todella upealta! Itse ehkä kokeilisin valkoisen lisäksi sähkönsinistä yläosaa :)

 • MarjukkaS

  Itse yrittäisin löytää topin, joka toistaisi jonkun kukan sävyä, ehkä ensisijaisesti samaa vihreää (turkoosia?) oleva yläosa kuin mitä hameen kukka. Luulen, että jos tempaisee, jonkun värin, jota ei hameesta ollenkaan löydy, se on jo vähän liikaa värejä:)

  Tosi kaunis hame!

 • Pirinä

  Kaunis asu ja kantaja:) Olisiko sinulla Jenni muuten jotain kirpputorivinkkejä Helsingistä? Asun Uudellamaalla ja käyn Helsingissä silloin tällöin, mutten voi siis kutsua itseäni miksikään paikka-asiantuntijaksi, joten helppo löydettävyys olisi plussaa:)

 • Seijukainen

  Pinkki toppi sopis todella upeesti myös kyseisen hameen kanssa! Pinkki <3 punainen.

  http://www.pinterest.com/pin/430727151834806335/

 • Marika_

  Kokeilepa hametta farkkupaidan kanssa niin, että käärit hihat ylös. Voit laittaa paidan helman hameen sisään tai vaikkapa solmia vyötärölle, jos haluat vielä rennompaa ilmettä.

 • AnnariinaLinnea

  Ennen kuin edes ehdin postauksen loppuun lukemaan kysymystäsi, silmäni osuivat hameen printin petroolinsinisiin kukkasiin – itse lähtisin kokeilemaan hametta ehdottomasti petroolinsinisen yläosan kanssa! :)

 • riikka_

  Harmaameleerattu! Sopivan neutraali, muttei kuitenkaan liian tumma. :)

 • Ompa kiva! Juuri pyörittelin käsissäni punaista hametta miettien, uskaltaisinkohan sitä pitää. Jätin kuitenkin kauppaan – kerta kaikkiaan miellän punaiset vaatteet niin jouluisiksi etten vain osaisi pitää! :D

 • Tulin juuri ehdottamaan sinistä! Lopputulos olisi kiva nähdä :)

 • Vierailija

  Mä ajattelin ehdottaa vaaleansinistä! Ei tunkkainen eikä turhan mätsätyn näköinen, kaunis ja raikas :)

 • hheidi

  Ajattelin, että useampi olisi ehtinyt ehdottaa jo harmaata, mutta eipäs ollutkaan! Harmaan kanssa kokeilisin siis. Rohkea hame kirkkaissa väreissään ja ysäriviboissaan, mutta sinä olet juuri oikea kantaja tuolle hameelle. :)

 • Jenniii

  Hauskaa, että muillekin tulivat nuo sinisen sävyt mieleen. Pitää testata, jos löydän kaapista sopivia sinisiä! :)

 • Jenniii

  Hassua, miten vahvasti eri ihmisillä tietyt vaatteet tuovat mielikuvia. :) Minulla tästä hameesta ei tullut ollenkaan noin vahvaa ysärivibaa – toisaalta, olin juuri tällaisten kuosien ja matskujen aikaan vielä itse aika pieni, joten itse en niitä käyttänyt. Ehkä se vaikuttaa asiaan? :D Minullakin on kyllä monia ysäri-trendejä (ainakin vuosikymmenen loppupuolelle ajoittuvia) kohtaan lievää kammoa, mutta muutamat taas ovat innostaneet kovastikin. 

  Ja hyvä ehdotus tuo sininen, moni muukin on sitä ehdottanut! :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Jostain syystä toppivalikoimani on tällä hetkellä aika musta-harmaa-valkoinen, ja värit loistavat poissaolollaan. Yksi sitruunankeltainen toppi minulla on tosiaan ollutkin, mutta taisin myydä sen joskus taannoin kirpparilla – harmin paikka. :D

 • Jenniii

  Juu, olen itse vähän samaa mieltä siinä, että toivoisin matchailtavan topin löytyvän entuudestaan vaatekaapista, jotta ei tarvitse lähteä ostamaan kokonaan uutta. Olen myös värienkäytön suhteen aika rohkea, joten katsotaan, mitä keksitään. ;) Onneksi ainakin tuo valkoinen toimii, joten muutama hameeseen sopiva yläosa löytyy varmasti!

 • Jenniii

  Kiitos! :) Omia suosikkikirppareitani ovat Helsingissä Kaivarin Kanuuna (sijainniltaan kaupunkia tuntemattomalle ehkä hiukan haasteellisempi löytää), Ison Roobertinkadun ja Fredrikinkadun (vai onkohan se osoite Kalevankatu?) UFF-liikkeet sekä Lönnrotinkadun Fida. Sitten tietysti kesäviikonloppuisin Hietalahdentorin kirppis on aika legendaarinen. :)

 • Jenniii

  Joo, tykkään kovasti pinkin ja punaisen yhdistelmästä minäkin! Ei vain taida juuri nyt löytyä kaapista oikein mitään pinkkiä, harmin paikka. :/

 • Jenniii

  Tämäpäs oli kiva idea kokeiltavaksi sitten, kun helteet hieman hellittävät, kiitos! :)

 • Jenniii

  Hitsi vie, kun vaatekaapissani on kesäisemmissä paidoissa niin huonosti väriä. Pitänee siis harkita muutaman värikkäämmän topin hankkimista.

 • Jenniii

  Harmaata olenkin hameen kanssa jo itse asiassa testaillut. Luulen tosin, että oma paitani oli liian tumma, sillä kokonaisuudesta tuli vähän tunkkaisen näköinen. Pitää testata vielä vaaleamman harmaan kanssa! :)

 • Jenniii

  Yksi hyvä kikka on juuri ostaa jotakin sellaista punaista, missä on printtiä päällä (esimerkiksi kukkia), niin se vie heti noita jouluisia viboja toiseen suuntaan. :) Rohkeasti vain kokeilemaan!

 • Jenniii

  No harmaata olen tosiaan jo hameen kanssa kokeillutkin, mutta ehkä valitsin vain liian tumman sävyn ja pitäisi kokeilla sellaista ihan vaaleaa harmaata. Kiitos vinkistä – annan siis harmaalle vielä uuden mahdollisuuden. ;)

 • Vierailija

  Ah, kerrassaan upea väritys hameessa! Olen tykännyt muutenkin kovasti viime aikojen asuistasi: liekö heltet syynä vai uusi hiusmalli, mutta asusi tuntuvat olevan aiempaa simppelimpiä, kaltaiseni askeetikon silmää miellyttää ;)

 • Jenniii

  Kiitos! Luulen, että uusi tukka on vaikuttanut pukeutumiseenkin jonkin verran – sitä tuntee olevansa ihan uudistunut ihminen tuon hiustyylin muutoksen jälkeen. :) Huippua kuulla, että viimeaikaiset tyylit ovat inspiroineet muitakin!

 • minttis

  Myös venekaula-aukkoinen musta t-paita/pitkähihainen+nostetut hihat voisi olla kiva tuon hameen kanssa.

Related posts