5/08/14

Pää lomalla

15 67 insta43.png

Ihan alkuun haluan lähettää myötätuntoni jokaiselle, joka joutuu näillä helteillä istumaan toimistossa tai muuten vain sisätiloissa ilman ilmastointia. Niin ihana kuin tämä upea aurinkonen hellekesä onkin, välillä tuntuu, että aivot sulavat tässä lämmössä. Viimeisten viikkojen aikana on tuntunut, ettei päässä liiku yhtään ainoaa järkevää ajatusta. Tästä syystä blogissakin keskitytään enemmän tyylipuoleen ja päivän asuihin – syvälliset pohdinnat odottakoot pääni paluuta lomalta.

Olen myös huomannut erään kiinnostavan seikan tässä puolilomaillessani. Reissuun lähtiessä tuntuu aina siltä, että pää suorastaan pursuilee inspiraatiota: ympärillä näkee jatkuvasti uutta ja kiinnostavaa, tulee käytyä mielenkiintoisissa paikoissa, maisteltua jännittäviä makuja ja ihmeteltyä arkielämästä poikkeavia visuaalisia elämyksiä. Tänä kesänä en ole virallisesti lomaillut, mutta olen hetkellisesti päässyt nauttimaan silti lomatunnelmista. Pääasiassa olen kuitenkin viettänyt nämä melkein-vapaapäivät kotona ja Helsingissä. Lomailu omassa kotikaupungissa voi olla todella antoisaa – on oikeasti ihana nautiskella tutuista kulmista rauhassa, pysähtyä istuskelemaan puistonpenkille ja kerrankin vain olla. 

Siinä missä kotiloma on tuntunut aivan ihastuttavan rennolta lötköilyltä, olen samaan aikaan kuitenkin huomannut, että blogin osalta se ei minun tapauksessani ole ollut erityisen inspiroivaa, suorastaan päinvastoin. Kun on antanut itselleen luvan olla lomavireessä, pää tuntuu surraavan totaalista tyhjäkäyntiä vieläkin, kun pitäisi olla jo taas asennoitunut työntekoon. Ehkä se vain on niin, että tällaisessa luovassa työssä tarvitsee niitä oikeita irtiottoja uusia ajatuksia synnyttääkseen. Siis sellaisia, että siirtyy hetkeksi vaikkapa tuijottelemaan hotellin kattoa jossakin ihan vieraassa kaupungissa sen oman tutun makuuhuoneen sijaan.

insta44.png

Pääasiassa olen lomallani keskittynyt vain olemaan ja rentoutumaan, sillä minuuttiaikataulujen laatijalle ja ylitunnolliselle suorittajalle se tekee toisinaan ihan hyvää. Edes kameraa en ole jaksanut kuljettaa mukanani, vaikka yleensä räpsin kuvia kaikkialla koko ajan. Niinpä olenkin keskittynyt muiden ajatuksiin ja uppoutunut kirjojen pariin, kun kerrankin siihen tuntuu olevan aikaa. Olen ottanut päivätorkkuja, pelannut yatzya, löhönnyt viltillä ystävän kanssa turisten, käynyt kävelyillä, poiminut marjoja sekä onnistunut koukuttumaan Game of Thronesiin – kyllä vain, siihen fantasia-vivahteiseen keskiaikaseikkailuun, jossa vilisee kaikenlaisia örkkimörkkejä ja päät lentelevät. Jälleen kerran yllätin itsenikin ja saan toistaa mantrani: never say never.

Koska pää lyö tyhjää jo kolmatta viikkoa, niin käännynkin teidän puoleen, rakkaat lukijat. :) Inspiroivia ideoita ja postaustoiveita, ajatuksia pureskeltaviksi ja pohdittaviksi, vinkkejä kiinnostavista nettisivustoista, kirjoista ja artikkeleista – niitä ottaisin nyt kiitollisena vastaan, jos sellaisia on jakaa. Ihan mitä vain, mistä arvelette, että minulle (tai jollekulle muulle) voisi olla iloa tai joka voisi kiinnostaa. Lomaileva pääni kiittää jo etukäteen. <3

insta45.png

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia / @jennipupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Usva

  Mä kaipaisin pukeutumisvinkkejä helteisille Flow-festareille! Välillä on vaikea keksiä kivoja erilaisia trendikkäitä asukokonaisuuksia varsinkin, jos on menossa festareille kolmeksi päiväksi. Onko sinulla ideoita vaatteiden, kenkien, hiusten, aurinkolasien tms suhteen?

 • Tällä kertaa harmittaa, ettei itse asu Helsingissä:
  https://kavi.fi/fi/elokuvasarja/if-ysariteinileffojen-paluu

  Ysäriteinileffasarja olisi ainakin mulle juuri sopivan hauskaa ohjelmaa syyskuun pimeneville illoille :) Kavin valikoimassa vaikka mitä muutakin kivaa!

 • Vierailija

  Reenijuttuja kaipailtaisiin! Miten on kesän osalta pt ja kuntosalijutut edistyneet. Entäs baletti, jatkuuko taas syksyllä? Yleensäkin olisi mielenkiintoista kuulla mielipidettäsi fittness buumiin ja sen ympärillä pyöriviin ulkonäköpaineisiin ja -keskeisyyteen.

 • Jumppi

  Meikkaus- ja ihonhoitojutut kiinnostavat aina!

 • Vierailija

  Kauneudenhoito- ja meikkirutiinisi!

 • heeiiii

  Eipä täällä lukijakaan jaksaisi tähän aikaan vuodesta ja näillä keleillä kovin syvällisiin pohdintoihin perehtyä. Kiva että blogeissakin välittyy rento kesäfiilis, ollaan sitten lomalla tai ei.

  Asukuvia ja juttuja niiden takana (mistä hankittu, muutenko vain vai johonkin erityistilanteeseen jne) ei ole koskaan liikaa. Oletko kahvilaihmisiä vai tuleeko teen juojan poikettua harvemmin kahviloihin, hyviä ”teekahviloita”? Mikä osa-alue pukeutumisessa on sinun ”lempilapsesi” (kenkä-, laukku-, huivi-ihmiset jne)? Joko olet käynyt Tove Janssonin juhlavuosinäyttelyssä?

 • Minä vain

  Minua kiinnostaisi lempiasiasi; mistä pidät? Lempileffa, lempiruoka jne.?

 • ellab

  Hei Jenni, näkemyksesi työelämästä kiinnostavat aina! Olet tainnut joskus sivuta työuupumusteemaa jossain postauksessasi. Olisi kiinnostavaa lukea aiheesta lisää – jos ei henkilökohtaisten kokemusten kautta, niin ihan yleisesti vaikka. Aihe on valitettavasti pyörinyt mielessä tänä ylityöllistettynä kesänä…

 • Tuittuli

  Työjuttusi ovat aina hyvin mielenkiintoisia ja niistä olisikin kiinnostavaa kuulla enemmän. Esim. jostain blogijutustasi olisi hauska nähdä sellainen ”kulissien takana” -postaus varsinaisen postauksen lisäksi. Tässä voisit kertoa miten olet päätynyt ko. juttua tekemään ja esitellä jutun valmistumiseen vievän prosessin.

  Pohdiskelevat kirjoitukset ovat lemppareitani, joten niitä odotan malttamattomana! Toki kesäpää vaivaa täälläkin ja suurten kuvien katselu on mukavampaa helteellä. Ihanaa, kun täällä vilisee rakkaista rakkaimman kotikaupunginosani maisemia niin paljon nykyään.

 • Charlottaaa

  Heheh mites myötätuntoa tälle opiskelijalle, joka kesätyökseen siivoaa näitä ilmastoimattomia toimistoja.. :D Ei ole hauskaa näillä keleillä, ei! Mutta postaustoiveena voisi olla lempipaikkasi Helsingissä? Missä tykkäät viettää aikaa varsinkin näin kesällä? :)

 • Dam

  Moi! Juttu vaatesäilytyksestä olisi kiinnostava! Miten säilytät vaatteitasi? Myös pyykinpesurutiinit olisi kiinnostavia :D esim. jaksatko pestä pesuohjeen 30 astetta mukaisesti vai heitätkö nämä 40 astetta vaativien sekaan? Pesetkö sukat ja alushousut aina 60 asteessa? Miten tarkkaan lajittelet pyykit – kai oikeaoppisesti pitäisi esim. Keltainen, oranssi ja punainen omanaan ja sini-vihreät erikseen. Mutta en tiiä sitten, onko mitään väliä. Miten usein hoidat kenkiäsi? Kiinnostavaa olisi tietää arjen rutiineista jonkun toisen näkökulma, koska itse aika usein sovellan – tietty sen takia, että pesisi mahd. täysiä koneellisia.

 • Jessii

  Missä paikoissa yleensä käyt Helsingissä syömässä ja kahvilla. Kauneus ja kosmetiikkajutut kiinnostaa aina. Parisuhdeasiat tai onko ne nyt muuttunut, kun sinkkuna kerroit ettet pidä esim juhlapäivistä. Ulkonäkö pohdinnat. Joku muukin oli laittanut, että miten säilytät vaatteita pienissä Helsingin keskustan asunnoissa tai mihin kierrätät niitä. Millainen on normaali viikko tai viikonloppu. Onko jotain 30 kriisiä tai muuta siihen liittyvää.

 • Ester-i

  Komppausta! Minustakin vaatteiden huolto ja säilytys on jotenkin todella (huolestuttavankin) kiinnostavaa. Ja onko jotain tiettyjä materiaaleja, joita suosit vaateostoksissasi?

 • Jenniii

  Kiitos kaikille mahtavista ja inspiroivista ideoista! :) En lupaa enkä varmasti aikataulujen puitteissa ehdi toteuttaa ihan kaikkia, mutta varmasti moni pääsee näistä toteutukseen. Lisää ideoita, toiveita ja vinkkejä saa mielihyvin jakaa edelleen!

 • ekke

  En ole varma, oletko jo kirjoittanut aiheesta, mutta slut-shamingistä olisi mukava kuulla ajatuksiasi!

Related posts