31/07/14

Kirpparihelmoissa

8 71 P7303152.JPG

Armaat midihameiden ystävät! Jos saan antaa teille yhden hyvän neuvon mekko- ja hameostoksille, niin se on tämä: kirpputorit. En ole missään nähnyt niin hienoja, persoonallisia ja monenlaisia kellohelmoja kuin kirpputorien valikoimissa – ja hinta luonnollisesti on vain murto-osa verrattuna uuteen vaatteeseen. Muutenkin on tietysti ihan ekologisistakin syistä hyvä suosia kierrätettyä, mutta plussana siihen tulevat tosiaan päälle tuo edullisuus sekä omaleimaisuus, sillä todennäköisyys on varsin pieni, että joku muu tulisi vastaan tismalleen samanlaisessa hamosessa.

P7303169.JPG

Olen nyt kesällä pitkästä aikaa kierrellyt kirpputoreilla ohi kulkiessani ja tutkaillut aina hamerekkejä suurella mielenkiinnolla tämän uudesti syntyneen hameinnostukseni myötä. Ja noilla kierroksillani olen tehnyt sen havainnon, että kirpparit todellakin ovat hameparatiiseja, ja aivan erityisesti midimitan suhteen. Taannoisilta UFF:n tasarahapäiviltä tarttui mukaan kaksi midimittaista hametta pilkkahintaan ja toinen pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan eilen. Hassu keltainen hame tuo itselleni mieleen 80-90-lukujen taitteen, jolloin muistelen vaatteissa olleen tuollaisia kaikenlaisia virtaviivaisia printtikiekuroita. :D Joillekin ehkä aivan liian tuoreita ja puistattavia muistoja asioista, joiden paluuta ei ole kaivannut – minulle hymyilyttävää nostalgiaa. Muistan kuinka alle kouluikäisen Jennin silmissä tuollaiset kiekurat olivat niiiiiiiin tyylikkäitä, hahaha!

P7303173.JPG

Vaaleankeltainen, hauskan mallinen hame ei kustantanut tasarahapäivien löytönä kuin pari euroa, joten päätin ostaa sen omaksi. Ensimmäisellä käyttökerralla yhdistin nyt hamoseni yksinkertaiseen harmaaseen toppiin – jotenkin tuo vaaleankeltaisen ja harmaan väriyhdistelmä miellyttää omaa silmää. Tämäkin kalpeanaama on muuten onnistunut saamaan puolivahingossa vähän väriä pintaan tässä kesän aurinkoisina päivinä ulkoillessa ja vaalea keltainen näyttää nätiltä myös päivettynyttä ihoa vasten. Huuliin sipaisin pinkkiä luottohuulipunaa ja hiukset sidoin kiinni pikkuponnarille. Jotenkin tällä helteellä avonaiset hiukset hiostavat ihan tolkuttomasti. Asusteissa luotin mustaan lemppari-kirpparilaukkuun ja ATP:n sandaaleihin, jotka viime viikkoina ovat olleet jalassa harva se päivä.

Mikäs teidän muiden lempparimitta hameissa on tällä hetkellä: mini, midi vai maxi? Ja suositteko ennemmin kapeaa vai kellohelmaa? Minun ei tarvinne edes vastata… ;) Viime aikojen asukuvat puhuvat kaiketi puolestaan.

PS. Terkut niille söpöille tytöille, jotka huutelivat eilen auton ikkunasta ohi ajaessaan! :D <3

Translation: The best place for midi skirt hunting is definitely a flea market, no doubt. I’ve never seen such a variety of beautiful, funny and unique skirts as I have lately at different second hand shops and flea markets. So if you’re looking for a midi lenght skirt, vintage is the way to go! This cute 80’s skirt I found a few weeks ago from UFF. Ahh, the nostalgia… :D

P7303163.JPG

Vaaleankeltainen hame second hand, harmaa toppi Weekday, laukku second hand, sandaalit ATP Atelier / MI-NO shop (saatu blogin kautta), aurinkolasit Urban Outfitters, huulipuna Diego Dalla Palma (sävy 53)

P7303178.JPGP7303175.JPGP7303156.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • You’re absolutely right! This skirt is so gorgeous and simply ”that kind” that you
  don’t find easily nowadays in stores.
  I feel that clothes from 70s and 80s had much more character than they do today.

  http://lartoffashion.blogspot.com

 • marra

  haha ei vitsi, satuin kuuntelemaan tätä postausta lukiessani Nik Kershaw’n I Won’t Let The Sun Go Down On Me -biisiä, mitkä kasarivibat! hyvä combo, toimii, kannattaa kokeilla :D

 • Seregi

  Ja taskut! Mä oon ehdottomasri pro-taskut!

 • Iih, ihanan nostalginen kuosi, tulee äidin asut lapsuusajalta mieleen :) Itse oon aina suosinut polvien yläpuolelle päättyviä hameita ja mekkoja, kun melko lyhyenä tyttönä tuntuu että näytän täysin jalattomalta pidemmissä.. mutta näiden sun postausten innostamana taidan vielä antaa mahiksen myös midi-mittaisille!

 • tiia_

  Kiva hame, ja ehdottomasti plussaa kunnon taskuista. :) Mä olen hurahtanut midiin jo varmaan kolmisen vuotta sitten. Se on vaan niin kätevä mitta, nykyisin en juuri muun mittaisia hameita käytäkään. Hulmuhelmaiset midit ovat ihania, mutta suosittelen kokeilemaan myös kapeaa midiä, ikäänkuin pitkää kynähametta. :) 

 • Olen samaa mieltä – kirppikset ovat parhautta! Viime lauantaina löysin Teurastamon kirpparilta kaksi kassillista vaatteita – alle 20€:lla! Jakkuja, hameita, mekkoja <3 Maxit eivät oikein näin lyhyellä toimi, ja kellohelmat luovat naisellisen siluetin josta pidän!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Sidyr

  Vautsi, kaunis asu, I like! Midistä pidän, mutta viimeisinä vuosinä joko mini tai polven yläpuolelle loppuva on tuntunut omimmalta. Käytin midimittaa eniten joitakin vuosia sitten. Ja kaikki mallit käy. Rakastan mekkoja ja hameita, sen mukavampaa alaosaa ei voi olla!

 • Keväällä midihelmat olivat kovassa suosiossa, mutta kesän tullen jostain syystä ovat jääneet. Ehkä siksi että mekkojeni matsku on jotenkin raskas, niinkuin ovat olleet ilmatkin :D Maksit ovat olleet keveämpiä. Syksyn tullessa midit varmasti palaavat taas käyttöön kohdallani.

Related posts