17/07/14

Meidän Festivaali ja ainutlaatuinen keikka – voita liput!

34 43 meidanfestivaalit.jpg

Yhteistyössä: Meidän Festivaali

Nyt tässä kesällä on tiedossa muutamia kivoja vähän erityisempiä yhteistyöproggiksia kaikenlaisten pienten, kiinnostavien toimijoiden kanssa ja tällä kertaa luvassa on jälleen kulttuurijuttuja. :) Meidän Festivaali nimittäin otti minuun yhteyttä ja ehdotti, josko järkättäisiin teille lukijoille jotakin kivaa. No kyllähän se vain minulle passaa, etenkin kun yhteistyön teema löytyi läheltä sydäntä. Saan nimittäin arpoa muutaman lipun ihan huikealle keikalle!

Ennen kuin paljastan enempää, kerrottakoon alkuun muutamalla sanalla Meidän Festivaalista, sillä veikkailen, että se ei monelle mahda olla vielä entuudestaan tuttu tapahtuma. Festari on itse asiassa perustettu jo vuonna 1997, mutta sen nimi oli vuoteen 2010 asti Tuusulanjärven kamarimusiikki. Sittemmin nimi vaihtui Meidän Festivaaliksi ja uudistuksensa myötä tapahtuma pokkasi heti Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -palkinnon ja viime vuonna Meidän Festivaali sai myös vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnon. Arvostettu tapahtuma siis. :) Tapahtumaa järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry ja sen taiteellisena johtajana toimii viulisti Pekka Kuusisto. Ohjelmaa löytyy kuitenkin moneen makuun eikä kyseessä ole vain klassisen musiikin festari, sillä Meidän Festivaali on tunnettu ennakkoluulottomuudestaan sekä kulttuurielämää uudistavista ja poikkitaiteellisista tempauksistaan.

mf1.jpg

Mutta sitten siihen itse keikkaan, jolle pari onnekasta Pupulandian lukijaa pääsee parin viikon päästä kaverinsa kanssa! Olen useampaankin otteeseen täällä blogin puolella fiilistellyt tanskalaista Efterklang-kokoonpanoa ja bändin heput ovat nyt sitten tulossa Meidän Festivaalille esiintymään – aika siistiä! :) Mutta kun ei siinä ole vielä edes kaikki (kuulostan jo Vaatehuoneen Simolta tässä innostuksessani, haha), vaan kokoonpanoa täydentää nimittäin superlahjakas suomalaisrumpali Tatu Rönkkö, johon sattumalta itse tutustuin viime kesänä. Tatu kuului tuolloin Efterklangin vakituiseen keikkakokoonpanoon, mutta sittemmin on ehtinyt tapahtua paljon, kuten nyt tämä Meidän Festivaalilla esiintyvä projektimuotoinen Tatu Rönkkö + Efterklang -yhteenliittymä. 

Jos jollekulle tanskalaisbändi Efterklang ei ole tuttu nimi, niin bändin miekkoset ovat siis vuodesta 2003 lähtien kulkeneet omia polkujaan kokeellista poppia ja rockia, elektroa ja modernia taidemusiikkia yhdistellen. Jokin aika sitten kolmikoksi kutistunut ydinjoukko on vuosien saatossa saanut aikaiseksi neljä albumia, kaksi elokuvaa ja kokoelman poikkitaiteellisia projekteja.

mf2.jpg

Efterklangin vuonna 2012 julkaistun Piramida-levyn ympärille toteutettu mittava maailmakiertue sisälsi perinteisempien rock-keikkojen lisäksi mm. konsertteja klassisen musiikin orkestereiden kanssa. Ja pääsinpä itsekin näkemään bändin ja Tatun livenä Roskildessa viime kesänä niinsanotusti kotiareenalla. :) Ja sinänsä aika onnekkaasti, sillä viime helmikuussa kokoonpano heitti ”The Last Concert” -nimisen erikoiskeikan, jonka myötä bändin taival päättyi sellaisenaan. Moni hätääntyi Efterklangin lopettavan uransa tyystin, mutta siitä ei kuitenkaan ole kyse, vaan yhtye on suomalaisrumpali rinnallaan tehnyt jo nyt tänä kesänä useamman keikan uudella THE GROUP -nimellä. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan tulevaa.

Kerrottakoon vielä huippulahjakkaasta Tatustakin hiukan taustoja. Rumpali Tatu Rönkkö on toiminut aktiivisesti ja laaja-alaisesti suomalaisen kokeellisen musiikin kentällä viimeisen kymmenen vuoden ajan. Hänen omaleimainen soittotyylinsä on ollut olennainen osa monia merkittäviä yhtyeitä, joista mainittakoon Elifantree, Harri Kuusijärvi Koutus, Dramophone, Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet sekä Jimi Tenorin & Abdissa Assefan Ite-Tune. Vuodesta 2013 Rönkkö on esittänyt improvisoituja soolokonsertteja yksitysihmisten keittiöissä projektillaan “I Play Your Kitchen”. Paljon mielenkiintoisia juttuja on siis Tatullakin plakkarissa ajalta ennen Efterklangia. Ja itse asiassa se oli juurikin hän, jonka ansiosta sain tutustua esimerkiksi Nils Frahmiin ja Ólafur Arnaldsiin eli siltä osin voitte kiittää Tatua mahtavista musavinkkauksista, joita olen vain auliisti jakanut eteenpäin teille. :)

mf4.jpg

Nähtäväksi jää, millaisia soundeja Meidän Festivaalilla päästään tämän kokoonpanon puolesta kuulemaan, mutta sen verran tapahtuman ohjelmassa osataan kertoa, että luvassa on uutta musiikkia, joka on syntynyt edeltävän kymmenen päivän aikana residenssissä, keskellä suomalaista luontoa. Konsertissa pääosassa ovat uudet sävellykset, niiden ympärille kietoutuva kollektiivinen improvisaatio ja Tatu Rönkön innovatiivinen lyömäsoitintyöskentely. Ja nyt siis kahdella onnekkaalla teistä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä ystävänsä kanssa kokemaan tämä melkoisen uniikki musiikkielämys Tuusulanjärven tunnelmallisiin maisemiin. Lisätietoa koko festariohjelmasta sekä ilmaiskuljetuksista keikkapaikoille (ja niiltä pois) löytyy TÄÄLTÄ.

Mikäli mielit voittaa kahden hengen lippupaketin (jaossa 2 kpl) torstaina 31.7.2014 klo 22 järjestettävälle keikalle omaksesi, voit osallistua kisaan kommentoimalla tätä postausta. Olisi kiinnostavaa kuulla, onko joku aiemmin vieraillut Meidän Festivaalilla ja ovatko Tatu tai Efterklang entuudestaan teille tuttuja? Aina voi toki myös esittää hyvät perustelut sille, miksi juuri sinun pitäisi voittaa. Kisa on voimassa su 20.7.2014 klo 24 asti ja muistathan jättää vastauksesi yhteyteen toimivan sähköpostiosoitteen.

mf5.jpg

Festivaalien visuaalisesta suunnittelusta ja julisteista vastaa COMPANY (Aamu Song & Johan Olin).

Valokuvat viime vuosien festareilta: Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Musiikki

34 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Anu Koo

  Olen käynyt v. 2000 lähtien joka vuosi Meidän festareilla enkä ole kertaakaan pettynyt, päinvastoin: joka vuosi olen saanut uusia elämyksiä. Pekan valinnat ovat ennakkoluulottomuudessaan lyömättömiä ja musiikillisesti ainutlaatuisia. Kaikki mukaan Meidän festivaalille!

 • ML

  Efterklang tuttu levyiltä, livenä en ole päässyt vielä näkemään. Tatun soittoa olen kuullut erityisesti hienossa Elifantree-yhtyeessä.

 • Zizou

  Meidän festivaalin miljöö lumoaa ja taiteilijoiden energia tarttuu ja kantaa mukanaan pitempään kuin ns. ”peruskeikka”.
  Rumpalit rules! Harvinaista herkkua, että bändin sykkivä sydän on framilla. Siksi Tatu ja tädille liput!

 • Dame67

  Vien serkkuni joka vuosi Meidän Festivaalien johonkin konserttiin: hän valitsee tilaisuuden, minä hankin liput. Koskaan ei olla petytty, haltioiduttu sen sijaan aina. Minulle kelpaisivat juuri tämän konsertin liput, koska serkun valinta osui saman päivän klo 19 konserttiin Tuusulan kirkossa. Olisi huima yllättää hänet jatkamalla suoraan tänne!

 • Meidän Festivaali ja Efterklang eivät ole tuttuja, mutta Tatua olen päässyt kuulemaan Yonan keikoilla. :) Oispa hauska päästä tuonne kuuntelemaan ihan uutta bändiä, uudessa ympäristössä!

 • JKH

  Nyt oli kyllä sen verran hyvä myyntipuhe, että sekä bändi että tapahtuma muutenkin alkoivat todella kiinnostaa :) En ollut aiemmin kuullut tapahtumasta enkä tuosta bändistäkään, mutta täytynee tutustua. Myös tämän postauksen kuvat näyttävät ihanan tunnelmallisilta! Lippuja jos en tässä arvonnassa voita, niin saattaapi olla, että tapahtuma vetää puoleensa joka tapauksessa, jää nähtäväksi :) Mutta osallistuisin siis myös arvontaan.

 • nitahannele

  Oi Efterklang! Olen nähnyt bändin kerran livenä Tukholmassa, ihan sattumalta tosin. Meidän festareilla en ole koskaan käynyt mutta mitä heidän sivujaan selailin, vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja ihana visuaalinen ilme, miellyttää graafikon silmää). Plussaa vielä että veli perheineen asuu Järvenpäässä joten pääsisin samalla reissulla halimaan tädin murusia (ulkomaan tätiys on rankkaa)!

 • sipuli

  olen kuullut vain hyvää festivaalin taianomaisesta tunnelmasta. mikä mielenkiintoisinta, festivaali on myös ajatusten areena, ei vain viulujen räimettä.

 • Anna-Mari

  Olin viime kesänä parissa konsertissa Meidän festivaalilla – ihan mahtava meno! Yllättäviä, uusia, hienoja kokoonpanoja, taidolla ja sydämellä tehtyä musiikkia. Tänä vuonna olisin tosi onnellinen lipuista, koska omaan kukkaroon on pesiytynyt Matti…

 • Millimii

  Enpä ollut ennen kuullut Meidän festivaalista mutta kyllä heti heräsi kiinnostus (ihan jo kauniin julisteen perusteella). Ja pitää laittaa Efterklang kyllä kuunteluun, kiitos vinkistä :) Kaikki vähän vaihtoehtoinen musiikkimeininki kiinnostaa aina ja nuo kuvat jo välittää aika siistin näköistä tunnelmaa.

 • MarjukkaS

  Mielenkiintoista. En ole vieraillut Meidän festivaaleilla, eivätkä Tatu tai Efterklang ole ennestään tuttuja.

  Mutta kovin kiinnostunut olen!

 • Vierailija

  RAKASTAN EFTERKLANGIA! Ensimmäinen konsertti jonka näin tapahtui Uppsalassa 2011. Harras tunnelma. Sekoitus fanaattisia faneja ja ensikertalaisia. Musiikki, valot ja tanskalaismiekkosten mageet viikset. Ihastuin. Olen edelleen ihastunut :) Olisi mahtavaa päästä mukaan.

  Kesäterkuin,
  Maria
  PS. Oot Jenni mielestäni aivan mahtava – big like! :)

 • JuttaElisabet

  Oi joi, Efterklangia en ole nähnyt livenä, mutta kaverin hehkutusta heidän live-esiintymisestään sitäkin enemmän. Kaveri on siis nähnyt bändin jo vuonna 2007 Pariisissa ja kehui bändin energisyyttä ja mukaansatempaavuutta. Jos voitan liput, yllättäisin ehdottomasti kaverini ottamalla hänet keikkaseuraksi!

 • Silpu

  Kävin Meidän festareilla ensi kerran viime kesänä ja tänä vuonna on päästävä uudelleen. Meidän metsän ainutkertainen ja taianomainen tunnelma vetää puoleensa magneetin lailla. Halkeaisin onnesta, jos voitto osuisi kohdalle!

 • Marbi

  Lisävinkkinä Meidän festivaalin lipulla pääsee näköjään ilmaiseksi Aholaan ja Järvenpään taidemuseoon!
  http://www.jarvenpaa.fi/–Tapahtumakalenteri–/kalenteri/show.tmpl?id=880&sivu_id=5800

 • Aurielen

  Harrastan klassista musiikkia ja olen tykännyt myös yleensä käydä yksillä isoilla festareilla kesässä. Kaikki siis maistuu ja olisi kiintoisaa nähdä mitä eri alojen taitajat ovat saaneet festivaalilla kasaan. Tänä kesänä festarit on jäämässä väliin, joten tämä kuulostaa erittäin kiinnostavalta tavalta paikata festarin mentävä aukko kesäohjelmassa, vaikka kyseessä onkin vain yksi keikka.

 • Ninne

  Ohhoh. Elämäni ensimmäiset 20 vuotta Tuusulassa asuneena en ole koskaan kuullutkaan tällaisesta festivaalista. Harmillista! Vaikka enää en ihan Tuusulassa asukaan niin, asiaan täytyisi saada korjaus ja etenkin päästä kuulemaan ihanaa Efterklangia.<3

 • Lomalla

  Wau, Meidän Festivaali on ihan paras kesäfestari! Mieluusti olisin mukana, Efterklang on tuntematon, mutta kaikki Pekan ideat ovat tähän asti uponneet. Olen jopa harkinnut vapaaehtoiseksi tarjoutumista festareille.

 • Maiai

  Esiintyjät ovat entuudestaan tuntemattomia (mikä on hyvä juttu – kuinka kiinnostavaa olisi päästä bongailemaan uusia ihanuuksia ja hämmästelemään muutenkin) JA sitten nuo kuvat! Ai että! Kyllä kelpaisi tuollaisessa maisemassa haahuilla menemään :) Ihailen paikkoja, jotka herättävät tunteen taideteoksessa osana olemisesta. Tämä festivaali saisi varmasti aikaan tämän tempun. :)

 • mmai

  Kuulostaa kiinnostavalta ja täysin puolin tuntemattomalta. Olisi tosi kivaa voitta liput, tämän kesän festarisaldo näyttää muuten pyöreää nollaa.

 • JonnaP

  Tervehdys!
  Festivaali on tuttu lähinnä lehtien palstoilta. Mieluusti menisin paikan päälle. Jotenkin mulla on sellainen kutina, että tuolla on hyvä fiilis ja meininki. Ja vielä: P Kuusisto on aika ihqu :)

 • elinay

  Onnellisna, mut rahatonna asumma ensimmäistä kuukautta yhdessä ystävän kanssa. Jos voittaisin liput, veisin rakkaan kotitoverin Meidän festivaaliin, sillä pimeät kesäyöt, musiikki ja kreisi koritus olis mitä parhain tapa hemmotella häntä.

 • viiviK

  Kaikki mitä tässä postauksessa kirjoitit oli minulle aivan uutta, joten mielenkiinnolla osallistun arvontaan :)

 • Norppeliini

  Efterklang on yksi kaikkien aikojen suosikkibändeistäni, ja kesäni kruunaisi pääsy keikalle!! Lisäksi tutustuisin enemmän kuin mielelläni Meidän Festivaalille, jossa en ole ennen käynyt. Tuusulanjärven ympäristö ja noin loistava ohjelma, ei voi sanoa muuta, kuin että vau! Pakko vielä tähän loppuun todeta, että kyllä Suomessakin osataan, koko kesä täynnä toinen toistaan kiinnostavampia festareita!

 • Miiiii

  Olisi todella hienoa päästä paikan päälle. Toivotaan, että arpaonni suosii.

 • Lottaaa

  Efterklangiin en oo koskaan sen tarkemmin tutustunut, mutta Tatu on tuttu nimi. Olisi mielenkiintoista päästä tutustumaan heidän musiikkiin. Lisäksi opiskelen kulttuurituottajaksi ja on hirveän tärkeää päästä kiertämään erilaisia festareita niiden lisäksi, joissa itse työskentelee, että näkee miten eritavoilla festareita voidaan pyörittää. ;) Ja Pekka Kuusisto on ihana! :)

 • odetskaja

  Isoihin festareihin ja niiden ryysikseen kyllästyneenä olen yrittänyt löytää pieniä ja ihmisen kokoisia festareita, Meidän Festivaali kuulostaa just sellaiselta, pieneltä, ihmisen kokoiselta ja symppikseltä.

 • Hipsu

  Mukana arvonnassa :) Tahtoisin puhtaasta mielenkiinnosta kokea jotain uutta, joten siksi liput olisivat tervetulleet.

 • Sinde

  Meidän Festivaali on tuttu tapahtuma, mutta harmikseni en ole koskaan siellä päässyt käymään. Kerrankin sattuisi sopivasti olemaan vapaata ja mielenkiintoinen keikka. Sanoisin jopa tän kesän must-juttu. Tatu Rönkköä olen kuullut useammassakin kokoonpanossa, törkeen taitava kaveri! Tämä kokoonpano on entuudestaan tuntematon, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen. Tämä kombo saa minut toivomaan, että voisin viettää kesäisen illan ystävän kanssa Tuusulanjärvellä keikasta nauttien.

 • Tyyni

  En oo kuullukkaa festarista vaikka asut lähellä Mäntsälässä! Haluun voittaa koska efterklang <33333

 • magaron

  itse festivaali on minulle uusi tuttavuus ja olisi kiva päästä tutustumaan tuusulaan, jota siellä asuva ystäväni on kovasti kehunut. efterklang on sen sijaan vanha tuttavuus ja olisi ihana päästä kuulemaan taas heitä ja tatua. viime keikka suomessa meni sivusuun, mutta lähtemättömän vaikutuksen he tekivät minuun korjaamon keikalla vuonna 1 ja 2.

 • määtäällä

  Liput todellakin kelpaisi! Itse festivaali on tuttu, monena vuonna on ollut tarkoitus päästä paikan päälle kyyläilemään, mutta vielä kertaakaan ei ole aikataulut sattuneet sopivasti festivaaliaikataulujen kanssa yhteen. Tänä vuonna on kalenterissa sopivasti tuossa kohtaa tilaa! Mikäli arpaonni ei suosi, niin enköhän muutoinkin tuonne päädy päivänä tai toisena.

 • Vitamin

  Joka vuosi ainakin yhdessä INSPIROIVASSA Meidän Festivaalin konserttitapahtumassa ollaan oltu! Tämä voisi olla Se Ilta tänä vuonna. Kiinnostavat, ennen näkemättömät artistit!!

 • Nuu

  Suomi on täynnä mahtavia festareita joista en ole tiennytkään aiemmin ja tää on yksi niistä! Kiitos vinkistä, Jenni! Vastavinkkinä: Kouvolassa järjestettävä Jättömaa-taide/indie-festari (meni valitettavasti jo) sekä ihan mielettömältä vaikuttava Canvas-festival Jyväskylässä tehdasalueella; http://canvasfestival.fi/

Related posts