16/07/14

Matkalla Prahassa, vol. 1

7 31 P6289240.JPG

Matkapostaukset pitäisi aina tehdä heti reissun jälkeen, kun kokemukset ja paikat ovat vielä tuoreessa muistissa. Minulla ehti Prahan reissun jälkeen olla pari todella työntäyteistä päivää, sillä lennähdin heti samantien jo muutaman päivän päästä Berliiniin. Näin ollen reissupostaukset jäivät odottamaan kiireettömämpää hetkeä, mutta jo nyt huomaan, että moni asia on ehtinyt parissa viikossa painua unohduksiin. Tässä kuitenkin muutamia kuvamuistoja Prahasta ja myöhemmin luvassa vielä pari konkreettisempaakin vinkkiä. :)

P6289083.JPG

Kävin siis elämäni ensimmäistä kertaa Prahassa pari viikkoa sitten ja viivyimme reissussa pitkän viikonlopun verran. Melko pienessä kaupungissa ehtii paljon muutamassakin päivässä, mutta paljon kiinnostavia juttuja jäi myös näkemättä. Onnistuimme myös tietämättämme suuntaamaan Tsekkeihin juuri sellaisena viikonloppuna, kun siellä taisi olla joku paikallinen juhlapyhä, sillä monet kaupat ja ravintolat olivat kiinni koko viikonlopun. Ilmankos se löytämämme lentopaketti olikin juuri tuolle viikonlopulle niin edullinen… :D Tällaiset kannattaisi aina ennakkoon selvittää, mutta eipä noita paikallisia juhlapyhiä muista aina ryhtyä setvimään etukäteen, kun matkan ajankohtaan vaikuttavat niin monet muutkin asiat. Muutenkin reissussa tärkeintä oli hyvä seura ja iloinen mieli, joten eivätpä nuo pyhät menoa haitanneet. 

P6289224.JPG

Ostimme lennot joltakin Facebookin matkatarjoussivulta löytämämme tarjouksen perusteella ja saimme mielestäni ihan hyvän diilin. Pakettiin kuuluivat meno-paluu-lennot sekä kolme yötä 4 tähden hotellissa. Hotel Assenzio oli oikein sympaattinen ja siisti hotelli sekä aika mukavan välimatkan päässä kaikkein vilkkaimmasta turistihälinästä mutta silti sopivan lähellä joenrantaa ja vanhaa kaupunkia. Oman kokemuksemme pohjalta voin siis hotellia suositella hyvin mielin ja näyttipä se saaneen Tripadvisorissakin varsin positiivisia arvioita. :)

P6289089.JPG

Kaiken kaikkiaan Praha on todella viehättävä pieni kaupunki, jossa voisi varmasti viihtyä viikonloppua kauemminkin. Vanha kaupunki ja muut suosituimmat kohteet tuntuivat olevan koko ajan valtavan turistimassan kansoittamia, joten esimerkiksi Kaarlensillalle kannattanee suunnata mieluiten joko myöhään illalla tai aikaisin aamulla, jos haluaa välttyä siltä infernaaliselta tungokselta.

P6289235.JPG

Viikonloppumme sujui aika rauhallisissa merkeissä enkä jaksanut ottaa paineita siitä, että pitäisi yrittää nähdä mahdollisimman paljon ja ehtiä kaikki parissa päivässä. Tärkeintä oli päästä lomatunnelmaan ja ottaa iisisti. Niinpä suuri osa ajasta kului vain kävellen, katsellen ja ihmetellen sekä ajoittain kahviloissa ja baareissa istuskellen. Ja pakko sanoa, että juuri sellaista loma minusta parhaimmillaan onkin. En kestäisi lähteä matkalle minkään minuuttiaikataulun ja tarkkaan mietityn ohjelman kanssa. Tärkeää siis on, että matkaseuralainen on samanlainen rentoilija – ja onneksi olikin. :)

Lisää reissukuvia ja muutama matkavinkki luvassa vielä Praha-jutun toisessa osassa, joka ilmestynee myöhemmin tällä viikolla!

P6289200.JPG P6289210.JPG P6289094.JPG P6289090.JPGP6289221.JPGP6299251.JPG P6289092.JPG P6289176.JPGP6289093.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Matkat

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • laurelin

  Ihanalta näyttää! En ole itse aikaisemmin käynyt Prahassa, mutta suuntaan sinne ensi kevääksi vaihtoon. En voi uskoa, että pian voin kutsua noin viehättävää paikkaa omaksi kaupungikseni! Nyt vain fiilistelen kaikkien tuttujen ja tuntemattomien julkaisemia kuvia tuosta varsin suloiselta näyttävästä kaupungista.

 • Jenniii

  Ooh, Praha on varmasti aivan mielettömän kiva vaihtokohde! :) Onnea siis matkaan ja nauti täysin siemauksin ajastasi siellä. Minulta on tulossa vielä 1-2 reissupostausta matkaltamme, kun räpsin kuvia kauniista kaupungista niin innoissani. Eli lisää fiilistelyitä luvassa!

 • Sra

  Ihania kuvia! Mullekin tuli matkakuume niiden myötä…
  Hassua muuten katsoa kuvia susta noilla pitkillä hiuksilla kun lyhyempi on jo se ”normaali”. Tuo uusi malli kyllä sopii sulle todella hyvin vaikka pitkätkin oli kivat! :)

 • Minä vain

  En ole koskaan käynyt Prahassa, mutta se on ollut kaupunkilomakohdehaaveistani ykkönen jo ainakin pari vuotta.. Näiden kuvien myötä vahvistui tunne, että tuonne on joskus päästävä!

 • Vierailija

  Tänne vaan kaikki kyläilemään :). Olen asunut täällä hieman yli 2 vuotta ja paranee vaan. Eikä 1,3 miljoonan ihmisen kaupunki nyt niiiin pieni ole… Ainakin koko ajan tapahtuu jotain, seikkailut odottavat jokaisen keskiaikaisen kulman takana. Ah Praha, elämäni suuri rakkaus!

 • Kävin muutama vuosi sitten Prahassa kesällä äitini ja isäni kanssa. Vaikka olen melko monissa paikoissa matkustellut, niin voin sanoa, että Praha on varmaankin kaunein kaupunki Pariisin lisäksi, jossa olen käynyt. Toivottavasti teillä oli ihana matka ja odotan innolla lisää postauksia reissustanne?

 • riiri

  Praha<3

Related posts