13/07/14

Kirpparituliaisia Berliinistä

11 84 P7132839.JPG

Tällä viimekertaisella Berliinin visiitillä en ehtinyt piipahtaa kuin parissa second hand -putiikissa, mutta löysin silti jotain erityisen ihanaa. Neue Schönhauserstrassella sijaitseva Made in Berlin on kyllä sellainen kirppariputiikki, jossa kannattaa yleensä käväistä edes nopeasti, sillä valikoima on hyvä ja sitä on runsaasti. Tästä liikkeestä ei ehkä niinkään löydä designer-aarteita, mutta muuten hauskoja ja valikoituja second hand -löytöjä on tarjolla runsaasti. Hintataso on sellaista UFF-luokkaa eli esivalikoidusta tarjonnasta joutuu maksamaan hieman ekstraa, mutta eipä tarvitse penkoa aivan sattumanvaraisesti. :)

P7132871.JPG

Kulutin aikaa odotellessani ystäväni saapumista Berliiniin ja pistäydyin aikani kuluksi sitten Made in Berlinissäkin. En ollut varsinaisesti sillä mielellä, että jaksaisin tonkia kirpparirekkejä ajatuksen kanssa, mutta sinisenturkoosi kaunokainen osui silmiin heti. En oikeastaan edes katsellut muita vaatteita, vaan kiikutin mekon sovituskoppiin – siitäkin huolimatta, että kokolapussa luki XL. 

P7132833.JPG

Mekko vaikutti siltä, että se saattaisi olla ehkä peräisin jostain 70-luvulta mutta näytti aivan uudenveroiselta. Toisesta kainalosta löytyi vielä sellainen muinainen hintalapun nipsu, joka sai minut arvelemaan, että mekko voisi hyvinkin olla päätynyt kirpputorille täysin uutena. Monesti etenkin ulkomailla kirpputoreilta voi löytää kaukaa vuosikymmenten takaa peräisin olevia täysin käyttämättömiä vaatteita, jotka ovat mahdollisesti päätyneet uudelleen myyntiin esimerkiksi konkurssipesistä tai joidenkin kauan sitten lopettaneiden liikkeiden varastoista.

P7132866.JPG

Vaikka kokolappu näytti XL:ää, ei mekko tuntunut yllä mitenkään tolkuttoman suurelta. Vyötärön kuminauha roikkui jossain lantion tietämillä, mutta mekko näytti yllättävän kivalta lasketulla vyötärölläkin. Tutkin nopeasti kuminauhan paikan ja totesin, että sitä olisi helppo tarvittaessa kiristää napakammaksi, jolloin vyötärön kohdan saisi hilattua sinne minne se kuuluukin. Tykkäsin älyttömän paljon mekon mallista, ohuista ja siroista olkaimista sekä kauniista kirjailluin tehdyistä yksityiskohdista. Hintaa kaunokaisella oli muutama kymppi ja tuumin sen olevan siinä määrin uniikki löytö, että ostamatta jättäminen jäisi takuulla harmittamaan. Niinpä marssin koltun kanssa kassalle ja ostin omaksi.

P7132837.JPG

Kotiin päästessäni leikkasin kuminauhakäytävän mekon sisäpuolelta kynsisaksilla auki ja kiristin vyötärön itselleni sopivaksi. Mekon ikä näkyykin oikeastaan vain tuossa kuminauhassa, jonka jousto on selvästi vuosien saatossa hapertunut. Huomaa jo nyt, että kuvien ottohetkeen mennessä kumppari on löystynyt siitä, millaiseksi sen kotona kiristin. Pitänee siis jossain vaiheessa vaihtaa kokonaan uusi kuminauha, mutta se ei onneksi ole suuri homma. Mitäs muut pidätte kauniista mekkolöydöstäni? Veikkaan, että tätä tulee käytettyä kovasti ja mekko sopii minusta hyvin sekä rentoihin kesähetkiin kuin vaikka vähän juhlavampiinkin tilaisuuksiin asusteita muuttelemalla. :)

PS. Nyt ovat muuten käsillä viimeiset hetket osallistua kivaan kenkäkisaan, joka päättyy tänään klo 24 eli jos et ole vielä osallistunut, tee se nyt!

Translation: I found this stunning vintage dress from a second hand shop in Berlin last week. The beauty is size XL but I was able to fix the waist band very easily to fit my size. The dress is such a delicate beauty that I believe I’m going to be wearing it a lot. Lovely find, I must say!

P7132834.JPG

Mekko second hand, laukku second hand, sandaalit ATP Atelier / MI-NO Shop (saatu blogin kautta), aurinkolasit Weekday

P7132854.JPG P7132887.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts