8/07/14

Nips, naps, letti lähti!

45 61 P7072500.JPG

Nyt on kuulkaa uusi tukka ja peilistä katsoo vastaan ihan uusi tyttö! Mieletön fiilis. :D Jaoin jo eilen Instagramin puolella ensimmäisen kuvan uusista hiuksistani ja vaikka jo peilikuva vakuutti, että päätös oli oikea, ne sadat tykkäykset kyllä lisäsivät varmuuttani asiasta entisestään. Kiitos jo kaikille Instan puolella tsempanneille ja nyt sitten vähän tarinaa uusien hiusten taustalta (ja sitähän riittää!) sekä tietysti kuvia siitä tukasta.

Kun kerroin muutama viikko sitten, että olen viimein päättänyt pätkäistä pitkät hiukseni polkkamittaan, fiilis päätöksestäni oli sellainen varovaisen varma. Olin pohdiskellut asiaa jo pitkään ja salaa haaveillut vähän lyhyemmistä hiuksista, mutta noin viiiden vuoden pitkätukkajakso oli totuttanut pitkiin hiuksiin niin, että samanaikaisesti pitkistä hiuksista luopuminen tuntui vähän pelottavalta. Olkoonkin, että tukka on uusiutuva luonnonvara. Ihanahan se pitkä tukka on ja kiitettävän muuntautumiskykyinen, mutta välillä kaipaa vaihtelua ja nyt alkoi olla sellanen fiilis, että olisin valmis muutokseen. Ainahan sitä voi palata takaisin pitkiin hiuksiin, jos tulee ikävä. :)

P7072465.JPG

Vaikka fiilis oli hiustenleikkuusta viimein aika varma, heräsin silti eilen aamulla pienimuotoisen kauhun vallassa: mitä ihmettä olen menossa tekemään! Pakotin poikakaverin lupaamaan, että hän tykkäisi minusta siitäkin huolimatta, jos hiuksista tulisi rumat ja katuisin päätöstäni syvästi. :D Hermostunut mieli kuitenki rauhoittui, kun surffasin Pinterestiin etsiskelemään inspiskuvia iltapäivän kampaajakäyntiä varten. Löysin niin ihania polkkatukkakuvia, että aloin taas uskoa tukkaideani olevan hyvä. Nyt vain piti toivoa, että kampaajani Mikko kampaamo Loistosta osaisi tulkita visioni ja siirtää sen vielä onnistuneesti minun hiuksiini.

Esittelin ensi töikseni Mikolle inspiskuvat, joita hän oli ohjeistanutkin minut kaivelemaan, jotta saataisiin parempi mielikuva siitä, mitä uusilta hiuksiltani kaipaan. Vaikka monissa Pinterest-kuvissa sekä siinä sen polkkatukka-postauksen ykköskuvassa, joka hiustenleikkuupäätökseni viimein sinetöi, oli aika monenlaista leikkausta, Mikko kertoi saavansa hyvin kopin siitä, mikä fiilis kuvista välittyi. Vaikka monessa kuvassa hiusten pituus ei ollut ihan oikea tai hiustyyppi oli aivan toisenlainen kuin minulla, tärkeämpää oli nimenomaan se fiilis, mitä hiuksiini kaipasin.

P7072468.JPG

Nyt oli siis idea siitä, että mitä haetaan ja projekti aloitettiin raa’asti napsaisemalla poninhäntä poikki. Vaikka tilanne jännitti etukäteen, tunsin lopulta suorastaan riemua, kun näin pitkät hiukseni lattialla ja viimeistelemätön mutta selkeästi lyhyempi tukka valahti olkapäille. Tuli heti tunne, että tämä oli tismalleen sitä, mitä haluan. Mikkokin kommentoi, että lyhyemmät hiukset näyttivät välittömästi jotenkin luontevilta. Annoin lopputuloksen suunnittelussa aika paljon vapauksia ammattitaitoiselle kampaajalle ja luotin siihen, että hän kyllä tietää, mikä minulle sopii parhaiten. Mikko ehdotti, että jätettäisiin hiusten pituus sellaiseksi aivan olkapäitä hipovaksi pitkäksi polkaksi ja sovimme, että katsotaan lopullinen pituus sitten leikatessa. Mutta ennen sitä tukkaan laitettiin reilusti vaaleaa raitaa. Tässäkin asiassa annoin vapaudet Mikolle ja luotin hänen visioonsa.

P7072475.JPG

Leikkausvaiheessa mietittiin sitten tarkemmin hiusten lopullista pituutta. Mikko olisi jättänyt hiukset olkapäitä hipovan pituisiksi, mutta minusta jotenkin tuntui, että pituudesta voisi ottaa pois vähän enemmänkin. Lopulta pituutta ei lyhennetty tuosta mitasta enää kuin sentin verran, mutta ero näytti silti varsin suurelta. Tuumimme, että tukalle voisi kuitenkin jättää hiukan pituutta, jotta sen saa yhä jotenkin kiinni ja hiuksissa on enemmän muunneltavuutta esimerkiksi kampausten ja muotoilun kannalta. Useissa inspiskuvissani nimittäin hiuksissa oli lainetta ja kevyttä kiharaa, jotka lyhentävät tietysti hiuksia entisestään. Kun tukka lopulta föönattiin kuivaksi, olin todella tyytyväinen pituuteen. Nyt polkka on myös sen mittainen, ettei sitä tarvitse ihan heti olla leikkaamassa uudelleen.

P7072474.JPG

Hiusten väri paljastui kunnolla oikeastaan vasta, kun se oli föönattu kuivaksi. En ollenkaan odottanut näin vaaleaa, mutta olin tosi tyytyväinen sävyyn. Itse asiassa aika hassua, että olen jossain päänuppini perukoilla jopa haaveillut sellaisesta tosi vaaleasta tukasta nimenomaan tässä vähän lyhyemmässä mallissa – jotenkin päässä oli sellainen visio tummista kulmista ja vaaleista polkkamittaisista kutreista. En kuitenkaan ollut sanonut tästä visiostani Mikolle mitään, enkä olisi varmaan tietoisesti uskaltanut lähteä hiuksia kauheasti vaalentamaankaan. Mutta nyt sitten kun ne vaalenivat noin kovin, tuntui siltä kuin lopputuloksesta olisi vähän vahingossa tullut juuri sellainen kuin mistä olin salaa vähän haaveillutkin. Mahtavaa! :D Vaikka nyt kun katson noita ennen leikkausta ja värjäystä otettuja pitkätukkakuvia, niin ei se väri nyt lopulta niin paljon muuttunut, mutta näyttää silti lyhyissä kutreissa ihan eriltä.

P7072493.JPG

Mikko laittoi vielä tukkaan reilusti muotoilutuotteita ja kiharsi sitä hiukan kiharruspuikolla. Valmiiden kiehkuroiden väliin suihkittiin säästelemättä kuivashampoota, kiharat pöyhittiin auki ja loppuun suihkaistiin vielä hiuslakkaa – ja hurmaava pörrö oli valmis. Mikko antoi vielä kotistailausvinkiksi, että tällaisessa tukassa ja minun hiuslaadullani hiuksista tulee usein sitä paremmat, mitä enemmän niihin muotoiluaineita tuuttaa. Liukkaan tukan saa mainiosti karhennettua suolasuihkeella ja sitä kannattaa kuulemma kerrostaa niin, että seuraavana päivänä vähän vain suihkii suolasprayta sekaan lisää, niin kampaus vain paranee entisestään. Myös kuivashampoo on mainio tuote antamaan liukkaaseen hiukseen lisää tekstuuria.

Kampaus viimeisteltiin huitaisemalla vielä edessä olevia hiuksia sivujakaukselle ”väärään suuntaan” ja itse asiassa tuo hiukan legendaarisen etuheiton tapaan koholle jäänyt jakauksen kohta näytti minun mielestäni aika hauskalta. Rakastan tämän rennon polkkakampauksen ilmavuutta ja sitä, miten lyhyempään hiukseen saa nostetta noilla kiharoilla. Kaiken kaikkiaan olen lopputulokseen ihan mielettömän tyytyväinen. Olen niin iloinen, että uskalsin ja ihan innoissani tästä uudesta tyylistä. Kiitos Mikko aivan superihanasta uudesta tukasta!

P7072489.JPG

Pakko sanoa vielä, että olen kyllä todellinen onnentyttö, sillä kampaajani on oikeasti jollain tasolla ajatustenlukija. :) Tuntuu, että yhteinen sävel löytyy aina heti ja joskus hän tietää paremmin mitä kaipaan kuin minä itse. Loistavan kampaajan merkki on minusta sen itse teknisen osaamisen lisäksi se, että osaa oikeasti tulkita asiakasta ja aistia sieltä rivien välistä ne oikeat mietteet, joita ei välttämättä itse osaa pukea edes sanoiksi. Aikana ennen Mikkoa koin usein kampaajalta lähtiessäni, että uudet hiukset saattoivat vaatia muutamankin viikon totuttelun, ennen kuin ne tuntuivat omalta ja hyvältä – ja jotenkin kuvittelin, että se kuuluu asiaan. Sen jälkeen, kun istuin ensimmäisen kerran Mikon tuoliin, tajusin, ettei sen kuulu tai ainakaan tarvitse mennä noin. Mikon käsittelystä päästessäni tuntuu aina siltä, etten olisi koskaan näyttänyt paremmalta. Ei tarvita mitään totuttelujaksoja, vaan katson peiliin silmät säihkyen ja ikionnellisena uusista hiuksistani – joka kerta. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta Mikko Vainio, olet AARRE. <3

Mutta mitäs tykkäätte muut tästä aika radikaalista tukkamuutoksestani? Nähtäväksi jää, miltä tämä näyttää sitten, kun pääsen itse arjessa laittamaan.

Translation: I had been dreaming of a bob haircut for a looong time but never had the courage to cut my long hair short. Until about 3 weeks ago I finally made the decision that I would do it. I had the appointment with my hairdresser yesterday and I woke up in the morning all nervous about the change. But when I finally got in the hair salon and sat down, I felt calm as if I knew it was the right moment to do it. And I am so happy I finally had the courage to go for the bob, because I absolutely love it! So light, so fresh and so lovely! :)

P7072466.JPG

Ennen vs. jälkeen – aikamoinen ero! :D

P7072496.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus, Muoti

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Maarit

  Superihana – sopii sulle todella luontevasti. Hiuksistasi tuli vahmemman oloiset. kaunis lopputulos,ei varmaan kaduta?

 • hanhyvar

  Aivan superihana tukka! Sopii mielettömän hyvin ja vähän aikaa lyhyempiä hiuksia katseltua pitkät eivät näyttäneet enää ollenkaan niin luonnolliselta. Tai siis että lyhyet sopii superhyvin ja jotenkin tulee sellainen fiilis että tuollaisethan niiden olisi aina pitänytkin olla :D Rohkeus palkittiin!

 • tuulituu

  Vau! Instagramissa eilen jo ihastelin, mutta nyt pakko kommentoida: uusi polkkatukka näyttää niin hienolta! Jotenkin kasvonpiirteesikin korostuvat erilailla, uusia puolia kasvoista tulee esille. Annat myös rohkeutta ehkä itsekin joskus vaihteeksi kokeilla lyhyempää mallia. Vielä kerran vau!

 • Hertta

  Superupee. Aikuinen, silti leikkisä ja dramaattinenkin tarvittaessa :)

 • Ssuvi

  Ihana tukka! Antaa kivasti näkyvyyttä myös kaulalle ja hartiaseudulle, munkin pitää varmaan lähteä kampaamoon palauttamaan polkka päähän…

 • Lullah

  Uudet hiukset on jotenkin niin täydelliset tuohon 30-vuotias tyttönen kuvaukseesi. Tyylikäs polkka on naisellinen ja tavallaan aikuismainen, mutta kiharapilvi ja tuommoinen leikkisä muotoilu on söpön tyttömäinen. Itsekin toisinaan haaveilen juuri tuollaisista, mutta toistaiseksi jatkan räikeissä väreissä ja pitkissä hiuksissa :D

 • nennnii

  Upeat hiukset! :)

 • edgybeauty

  Aivan ihanat! Sopii sulle kuin nenä päähän :)

 • Ihana tukka, näytät yhtä makeelta kuin karkki! Juuri sinä tekstiesi myötä olet saanut minut uskomaan enemmän itseeni, joten sinunkin tulisi luottaa intuitioosi! Itse odottelen syksyyn (pidän aina kesällä taukoa hiustenhoidossa kun aurinko kuitenkin vaalentaa hiuksia) ja sitten tukka lähtee taas lyhyeksi syksyllä. Muutin blondiksi n. vuosi sitten enkä ole sitä katunut. Vaalea tukka keventää myös ajatukset :) Ihanaa loppukesää uudessa tukassa!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Ooh, upea! Elegantti ja raikas, tykkään!! <3

 • M.

  Rohkea veto! Näyttää niin upealta!! 

 • Blue_Sky

  Lullah jo veikin sanat suustani, mutta aivan ihanan tyttömäinen, mutta samaan aikaan naisellinen. Todella hyvältä näytät tämän Marilyn tukan kanssa, kuten jo Instagramin puolella kommentoin :)

 • iiputsi

  Vau, näytät upealta!

 • SeSiljah

  Oi, onpa ihanat hiukset! Itselläkin on vähän venähtänyt polkkatukka, ja uusi kampauksesi inspiroi itseäkin varaamaan vihdoin kampaajan. :)

 • Nata - White Trash Disease

  tää on NIIIIIN HYVÄ mä en kestä!!

 • Hyvä kun muistutit postauksellasi varaamaan oman aikani, ennen kuin kaikki uudet asiakkaan valtaavat Mikon kalenterit :D Mikossa on sekin ihana, että hänen käsittelyssaään tukkaa ei tarvitse olla värjäämässä ja leikkaamassa heti 4 viikon päästä uudelleen (vaikka usein tekisi mieli mennä ihan vain sen fiiliksen vuoksi useamminkin). Omat hiukseni laitettiin kuntoon helmikuun lopussa häihini ja sovimme heti silloin, että syyskuussa sitten vasta seuraavan kerran. Toki kasvattelen pohjaväriksi omaa sävyä, mutta eipä tämä muutenkaan kaipaisi jatkuvaa tuunausta. No nyt vähän fuskasin ja otin ajan elokuu vikalle viikolle, en malta odottaa tämän postauksen innoittamana sinne syyskuulle asti ;)

 • Hienot on! Minäkin lyhennytin hiuksiani kymmenisen senttiä vastikään, koska pitkiin ja elottomiin meni hermot, mutta nyt ne on jotenkin hassun näköiset luonnontilassa. Pitänee vihdoin opetella jotain hiustenlaittojippoja. :D

 • Neelia

  Onpa hienot hiukset! Sopii sinulle todella hyvin! Odotanpa jo asukuvia tuon tukan kanssa. :)

  Itse olen menossa lauantaina kampaajalle, ja harkitsen hyvin vakavasti hiusten leikkaamista polkaksi. Minulla on nyt yhtä pitkät hiukset ja vähän vaaleammat kuin sinulla oli, mutta olen aina säännöllisesti leikkauttanut hiukseni polkaksi. Nyt kasvatin hiuksia häitä varten, jotka on ensi viikolla (!). Silti, olen nyt alkanut pohtimaan, leikkauttaisinkin kuitenkin hiukseni polkaksi vielä viikko ennen häitä! Minulla on vähän sellainen 50-lukuinen, polvimittainen, valkoinen pitsipuku, jonka mielestäni kruunaisi polkka kiharapilvi. :)

 • Oranssinen

  Hiusten pätkäisy vaatii aina sitä kypsyttelyä, mutta lopputulos useimmiten hyvä…sinulla suorastaan loistava :)
  Hyvä kampaaja/parturi on aarre!

 • Nalle

  Jännitin lopputulosta yhtä paljon kuin sinä, mutta turhaan! Ihanat, aivan sinun tyyliset. Kasvotkin tulevat jotenkin uudella tavalla esiin♥

 • koozah

  Ihana tukka! Olen itsekin pallotellut ideaa polkkamittaisista kutreista ja sun mahtava lopputulos saa harkitsemaan sitä entistä innokkaammin… :D

 • marjapuuro

  Huikea jee! Olen kyllästynyt siihen märinään, että vain pitkät hiukset ovat naisen kruunu, kun todella monella naisella lyhyempi malli korostaa piirteitä kauniimmin. Niin kauan kun minulla ei ole kampaajaa laittamassa hiuksiani joka aamu, aion pitää ne lyhyinä :)

 • annakko

  Tosi fresh!

 • eviela

  Mieletön tukka! Nyt mulle tuki hinku palata omaan polkkatukkaani, mutta itse tosin tiedän katuvani jos leikkaan, joten jätän välistä :D Tokihan polkka minulle sopii (en tosin tiedä sopiiko niin upeasti kuin sinulle, mutta pikkuvikoja), mutta olen itse taas ollut lyhyemmillä hiuksilla nyt yli 10vuotta ja siksi kasvatusprojekti menossa: vaihtelunvuoksi haluan kokeilla pitkää tukkaa. Toistaiseksi sekin näyttää hyvälle ;)

 • Pin

  Kyl maar ja ou jeah!!

 • Emmi L.

  Noi on kyllä ihanat! Mä oon viihtynyt omissa samantyylisissä ihan tosi hyvin :) Varsinkin tolleen kiharrettuna ne on tosi ihanat!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • susuli

  Ooh! Kuinka chic! Itselläni samoja aatoksia hiusten suhteen, kenties nyt uskallan minäkin :)

 • Vierailija

  Marilyn Monroe!

 • Lasikauris

  Nyt on kyllä niin mielettömän upea tukka – sopii sinulle todella hyvin! Kaunis olet, Jenni :)

 • jennish

  Kannatti rohkaistua ja lähteä kampaajalle! Tuli tosi hienot :) Nyt haluan itsekkin samanlaiset :D Hassua, että vaikka ei oikeasti tunneta, niin silti odotin jo päivällä kuvia, miltä sun uusi look näyttää :)

 • Peppie

  Mielettömän kaunis lopputulos!

 • LK

  Aivan ihana! Tiesin, että sopisi sinulle hyvin. Lyhyt tukkakin on niin muunneltava; kihartamalla leikkisää ja boheemia, suorana skarpimpaa ja minimalistista, pinneillä saa kiinni kokonaan tai osittain… En malta odottaa, että saan nähdä mitä kaikkea keksit! :)

 • Hannako

  minun hiuslaadullani hiuksista tulee usein sitä paremmat, mitä enemmän niihin muotoiluaineita tuuttaa.

  Lisää näitä vinkkejä, samanlainen hiuslaatu minullakin (ja sama leikkaus ollut myös jo jonkin aikaa;). Kiva siis kuulla ideoita! Huomaan itse, että pestessä tulee just sellainen littana lätyskätukka, ei suosikkini:D Saanko tähän putkeen kysyä, kuinka usein Jenni peset kauniit hiuksesi? :)

 • Vierailija

  Mulla on liukas, mutta paksu tukka ja sitä on paljon. Eli siitä ei tule täydellistä lättänää koskaan, mutta ei se myöskään pysy muodoissaan ilman riittävän vahvoja aineita.
  Itse föönään geelillä tukkani kuivaksi, jonka jälkeen laitan joukkoon joko vahaa tai hiuspuuteria tai molempia. Lopuksi vähän hiuslakkaa.
  Mulla tosin on lyhyempi tukka. En tiedä, miten vaha käyttäytyy pitemmässä?
  Niin ja kampaus on todella kaunis!

 • Anonyymi

  Aina kun joku bloggari leikkaa hiuksensa, kommenttiboksi täyttyy ylistyksestä. Suomalaiset naiset TODELLA rakastavat lyhyitä hiuksia (ainakin toisten päässä) ;)

  Hiusten polkkapituus on hyvä, mutta tuosta sivuheitosta en niin tykkää… mutta sehän on helposti muunneltavissa ja tuota mallia voi laittaa monella tapaa. Myöskään tuo vaalea väri ei mielestäni tee oikeutta ihosi värille. Se (siis hiusten väri) on jotenkin valju ja kellertävä.
  Toivottavasti kukaan ei vedä herneitä nokkaan tästä kommetista, koska olet tosi kaunis, sulla on kauniit suuret silmät ja upea kasvojen muoto. Tämä oli vaan rehellinen mielipide hiusmallista, enkä ihan ymmärtänyt muiden hehkutusta…. mutta odottelen mielenkiinnolla lisää kuvia :)

 • Vierailija

  Olen samaa mieltä.

  Tukan väristä tuli kellertävä, ei sovi ihon väriisi. Liian vaalea. Saisiko sitä kylmemmäksi sävytettyä edes? edellinen väri oli parempi.

  Itse rakastan pitkiä hiuksia, kuten useimmat miehetkin.. Mitäköhän miehesi oikeasti ajattelee nyt? :D

 • Jenniii

  Kiitos mielipiteistänne! Tukka on minulle itselleni mieleen, joten se varmaan on pääasia – tuumivat muut mitä hyvänsä. :) Tämä vaaleampi sävy on hyvin pitkälti sen värinen, miltä oma luonnollinen värini näyttää auringon sitä vaalennettua, joten siinäkin mielessä tunnen oloni siinä varsin kotoisaksi. Jos sävyä kuitenkin tahtoo viileämmäksi, se onnistunee hopeashampoon avulla aika helposti.

  Mitä miehiin tulee, niin uskaltaisinpa väittää, että heillä on hiusasioissa ihan yhtälailla omat yksilölliset mielipiteensä kuin naisillakin. Oma poikaystävä tuntui tykkäävän uudesta tukasta kovasti, eikä vähiten siksi, että minä vaikutan siinä onnelliselta. Ei taida meidän onnemme siis olla meikäläisen hiuksista kiinni ja hyvä niin. :D

 • lodju

  Go for it ;)

 • Mary-Jane

  Voi että kuin ihana lopputulos! Sopii sulle täydellisesti. :)

 • Shelley Draven

  Lopputulos on todella kivan näköinen. Polkkatukka sopii sulle paremmin kuin hyvin, kauniilta näyttää, etenkin laitettuna. :)

 • rak

  UPEA! Sopii älyttömän hyvin, ihanan (hyvällä tavalla) aikuisen näkönen ja klassinen.

 • Aina Kaisa

  Paljon Mikon leikkaukset maksavat? Ei hän olisi kinnostunut antamaan mitään alennuskoodia lukijoillesi….? Nimim. Aina voi kysyä :)

 • Jenniii

  Loiston hinnasto löytyy kampaamon nettisivuilta. :) http://www.hiusloisto.com/

  Vähän veikkailen, että ainakaan Mikolle ei taida alennuskoodeja olla mahdollista järjestää, kun nytkin herra on aivan ylibuukattu aikoineen eli menee yleensä vähintään kuukauden päähän ellei kauemmaskin, kun yrittää aikaa varata. Mutta sanoisin, että noin hyvästä kampaajasta voi jo vähän maksaakin. :)

 • Aina Kaisa

  Tuolta sivuilta jo kattelinkin, mutta ei käynyt ilmi kuinka paljon juuri Mikon leikkaukset maksavat kun on annettu hintahaarukka 55-85 EUR – mutta kai siitä kalliimmasta päästä. Ellei se sitten riipu leikkauksen suuruudesta jotenkin. Nimim. en ole käynyt kampaajalla aikoihin Kiitos!

 • Jenniii

  Veikkaan, että leikkauksen hinta määräytyy enemmänkin hiusten pituuden ja leikkauksen vaativuuden mukaan kuin kampaajan. :) Eli jos napsitaan vain latvoista kuivia pois, hinta on luonnollisesti edullisempi kuin jos ryhdytään kokonaan muuttamaan kampauksen mallia (esim. pitkästä tukasta polkkaan tai lyhyeen hiukseen tai täysin uudenlainen leikkaus, vaikka pituus pysyisikin jotenkuten samana). Kannattaa siis soittaa kampaamoon ja kertoa vähän, minkä tyyppistä muutosta tai päivitystä hiuksiin on ajatellut, niin osaavat sitten sieltä arvioida paremmin, millaiseksi hinta muodostunee. 

Related posts