6/07/14

3 shoppailutärppiä Berliiniin

1 57 P7052385.JPG

Nopeasti hurahti tämä pitkä viikonloppu Berliinissä! Seurakseni reissuun perjantaina saapunut ystäväni lähti jo takaisin Suomeen ja minun lentoni on vasta pari tuntia myöhemmin, joten tulin tähän hotellille lepuuttamaan hetkeksi kävelemisestä väsyneitä jalkojani ja naputtelemaan pikaisen postauksen Berliini-tunnelmista tuoreeltaan. :) Ajattelin, että voisin tällä kertaa esitellä pari kiinnostavaa putiikkia, joissa käväisin tällä reissulla. Yhdessä liikkeistä olen käynyt useitakin kertoja, toisessa piipahdin tällä reissulla ensimmäistä kertaa ja kolmanteen en ole vielä ehtinyt, mutta eräs putiikin omistaja antoi siitä niin vahvan suosituksen, että uskallan välittää sen teillekin. Ja seuraavalla Berliinin matkalla suuntaan sitten ensi töikseni sinne!

P7052380.JPG

VooStore

VooStore lienee monille Berliinissä vierailleille muodin ystäville tuttu paikka, mutta itse sain aikaiseksi piipahtaa kyseisessä liikkeessä ensi kertaa vasta tällä reissulla. Kreuzbergissä sijaitseva konseptiliike nauttii melkoista kulttisuosiota ja onkin kyllä näkemisen arvoinen paikka. Viimeistä piirtoaan myöten tyylikäs liike on harkittu kokonaisuus täynnä kiinnostavien merkkien ja suunnittelijoiden vaatteita ja asusteita, lehtiä, kirjoja sekä pieniä sisustustavaroita.

Voo on vähän sellainen muodin ystävän must-kohde ja nimekkäämpien brändien joukosta voi löytää pienempienkin suunnittelijoiden aarteita. Tyylikäs liike itsessään on jo näkemisen arvoinen, mutta enpä minäkään lähtenyt putiikista tyhjin käsin, vaan sorruin ostamaan vähän tuliaisia kotiin viemisiksi (päässevät esittelyyn vähän myöhemmin). :) Oranienstrassella sijaitsevaan putiikkiin pääsee kätevästi metrolla, kun jää pois Kottbusser Tor -pysäkillä. Liikkeellä on myös oma verkkokauppa

P7052382.JPG

BAERCK

Mittessä suositun Alte Schönhauser Strassen pienellä sivukadulla Mulackstrassella sijaitseva BAERCK on sellainen putiikki, jossa olen tullut piipahtaneeksi varmaan jokaisella Berliinin matkallani. Piirun verran persoonallisempia ja tuntemattomampia merkkejä myyvä liike luottaa paljolti skandinaaviseen tyyliin, mutta skandimerkkien (kuten Minimarket, Stine Goya, Hope, Henrik Vibskov, The Local Firm ja Won Hundred) joukosta voi löytää oikeasti vähän harvinaisempiakin tulokkaita kuten meille esitelty pieni budapestilainen Use Unused, jonka vaatteet tehdään samassa paikassa kuin Balenciagan. Laatu on siis huippu, mutta erät pieniä. Tällaisia erikoisempia löytöjä voi tehdä BAERCKin rekeiltä muitakin. Saimmepa mahtavasti jutun juurta liikkeen omistajan (?) Jacobin kanssa, kun hän kuuli meidän olevan Suomesta, nimittäin rekeiltä löytyi myös muutama valikoitu vaatekappale Samujilta, joita herra ryhtyi meille aitoa intoa pursuten esittelemään. :)

Kahdessa kerroksessa sijaitseva kaunis ja ilmava liiketila on täynnä tarkoin valikoituja mallistojen helmiä, joita on ihana käydä hypistelemässä, vaikka ei edes ostoaikeissa olisikaan. Myös liikkeen takaosassa sijaitseva vehreä sisäpiha on vaikuttavan näköinen. BAERCKilla on myös ihan oma sisustus- ja pienesineistä koostuva mallisto. Läheisimmät metropysäkit ovat Weinmeisterstrassen ja Rosa-Luxemburg-Platzin asemat. Myös tällä liikkeellä on oma verkkokauppa

P7052386.JPG

Murkudis

BAERCK-liikkeen Jacob vinkkasi, että Andreas Murkudis -niminen liike on aivan ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen, joten vinkkaanpa nyt siitäkin, vaikka emme itse ehtineet nopeasti hurahtaneen viikonlopun aikana vielä sitä tutkimaan. Todennäköisesti maailman tunnetuin berliiniläinen konseptiliike sijaitsee hiukan sivummalla muilta varsinaisilta shoppailualueilta ja on siis aivan valtava – käytännössä liiketila on suuri ja avara tehdashalli täynnä valikoitua designia. Paikan päälle pääsee helposti S-linjan metrolla/junalla. Liikkeen nettisivuilla olevista kuvista saa vähän osviittaa, minkä tyyppisestä paikasta on kyse ja tälläkin liikkeellä on oma verkkokauppa. Ensi reissulla otan tämän itsekin to do -listalleni. :)

Kaikki postauksen kuvat on napattu VooStoresta.

P7052388.JPG

Translation: Three quick shopping tips for fashion and design lovers in Berlin. :) These cool concept stores are definitely worth a visit: VooStore in Kreuzberg, BAERCK in Mitte and Andreas Murkudis a bit further away from the main shopping areas, but you can easily get there by S-bahn. Check out the locations from their websites. All of them also have a webshop. (All the pics in this post are taken from the VooStore.)

P7052383.JPG P7052390.JPGP7052387.JPGP7052392.JPGP7052389.JPG P7052391.JPG P7052393.JPG P7052402.JPGP7052394.JPG P7052399.JPG P7052405.JPG P7052406.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Jessii

    Missä yleensä yövyt, kun käyt Berliinissä? Entä mistä löytyy hyvät ruokapaikat?

Related posts