4/07/14

Matkalla #INLANDIssa + kurkistus suomalaissuunnittelijoiden kevääseen 2015

13 61 P7032278.JPG

Yhteistyössä #INLAND Showroomin kanssa, lennot Momondo

Noniin, nyt päästään vihdoin kunnolla asiaan eli siihen, miksi olen juuri nyt Berliinissä! Minut kutsui tänne suomalaisen muodin kiinnostavimpia tulokkaita esittelevä projekti #INLAND, joka on perustanut Berliinin muotiviikon ajaksi showroomin ja putiikin. Muotiviikon aikana Brunnenstrassella Mittessä sijaitseva showroom on avoinna medialle ja sisäänostajille, minkä jälkeen se muuttuu pop up -kaupaksi, joka on avoinna yleisölle elokuun loppuun asti. Mukana #INLANDIssa on joukko suomalaisia suunnittelijoita, joilla kaikilla on kova halu (ja mainio potentiaali) menestyä Suomen lisäksi myös maailmalla: Mirkka Metsola, Kaisa Riivari, FRENN, Terhi Pölkki, Saint Vacant, Month of Sundays, Arela ja Lille Clothing.

P7032256.JPG

#INLAND Showroom avattiin eilen yleisölle ja olen kovasti otettu, että minut kutsuttiin mukaan paikalle. Mukaan tutustumaan projektiin lennätettiin nimittäin Suomesta vain kaksi median edustajaa: minä ja RAW Design blog -sisustusblogia kirjoittava Peeta. Olimme molemmat todella otettuja kunniasta ja odotimme innolla, että pääsemme näkemään, mitä suomalaiset suunnittelijat ovat saaneet täällä aikaiseksi. Ja mikä parasta, pääsin samalla kurkkaamaan jo ennakkoon mukana olevien merkkien ensi kevään mallistoja – ja nyt sitten esittelemään vilauksia niistä myös teille. Voi vitsit, miten kivoja ja kauniita juttuja onkaan ensi keväänä tulossa!

P7032258.JPG

Mutta mistä tässä #INLANDIssa sitten oikein on kyse ja miten koko homma sai alkunsa? Kaksi suomalaista suunnittelijaa, Mirkka Metsola ja Kaisa Riivari, saivat noin vuosi sitten idean, että suomalaista muotia pitäisi jotenkin kunnolla päästä esittelemään maailmalle. Tytöt pistivät viisaat päänsä yhteen ja pikkuhiljaa syntyi idea #INLANDIsta, suomalaisen muodin kiinnostavinta kärkeä esittelevästä pop up -showroomista ja -kaupasta. Ja vuoden suunnittelu huipentui viimein eilen showroomin avajaisiin. :)

P7032268.JPG

On hienoa, että suunnittelijoiden määrätietoista projektia on ollut tukemassa joukko jo menestyineitä suomalaisbrändejä, jotka yhtyivät näkemykseen, että Suomi-muoti ansaitsee paikkansa maailmalla. Oli siis paljolti sponsoreina toimineiden Artekin, Lumenen, Fazermintin, Finlandia Vodkan ja Iittalan sekä Momondon ansiota, että berliiniläismedia ja potentiaaliset sisäänostajat pääsevät nyt tutustumaan suomalaisen uuden osaamisen huippuihin. Myös suomalaiset &Bros ja Pelago ovat olleet mukana proggiksessa. Ja näin tämän minusta juuri kuuluisi parhaimmillaan mennäkin: suomalaisten tekijöiden puhaltaa yhteen hiileen, suurempien tukea pienempiä ja kaikkien auttaa toisiaan pinnalle. Olen aika innoissani, että vihdoin on otettu oikeita askeleita tuohon yhdessä tekemisen suuntaan. Pienestä maasta on pienten brändien paljon helpompi ponnistaa kansainväliseen tietoisuuteen, kun se tehdään joukolla. Toivotaan siis, että #INLAND Showroom poikii jotakin hienoa ja ehkäpä muodostuu peräti toistuvaksi perinteeksi.

P7032281.JPG

Jos vielä muutaman sanasen mainitsen ihan noista SS15-mallistoista, joita pääsin jo eilen hypistelemään, niin ensi keväänä on kyllä odotettavissa todella kivoja juttuja suomalaisbrändeiltä. Ihastuin erityisesti Mirkka Metsolan vaaleanpunaiseen biker-liiviin sekä hauskoihin hapsuvaatteisiin, Terhi Pölkin ihastuttaviin uusiin printtikuosipuukkareihin, Month of Sundaysin simppeliin mutta takuuvarmasti tyylikkääseen suunnitteluun sekä Arelan mainioihin mukavuusvaatteisiin, joita on maustettu kevätmallistossa hauskalla värileikittelyllä. Miltäs kuvien perusteella näyttää? Näkyikö jo jotain sellaista, mitä itse himoitsette ensi kevääksi? Minun on ainakin hankittava tuollaiset Terhi Pölkin vaaleat printtisandaalit. :)

P7032330.JPG

Kiitos vielä #INLANDIlle kovasti kutsusta ja Momondolle reissun mahdollistamisesta. Oli ilo olla mukana ja mahtavaa nähdä, miten paljon berliiniläismediaa jo avajaisiltana löysi paikalle! Niin ja ettei tärkein unohtuisi, #INLAND Showroom & Shop on siis avoinna Mittessä Brunnenstrasse 11:ssa elokuun loppuun asti eli menkää todellakin piipahtamaan, jos satutte tänä aikana Berliiniin. Putiikista saa panttia vastaan myös lainata Pelagon polkupyöriä kaupunkiajeluun. :) 

Translation: If you’re visiting Berlin, make sure you stop by at #INLAND Showroom & Shop on Brunnenstrasse 11 in Mitte. The cute little showroom presents 8 upcoming Finnish designers and their SS15 collections but there is also a pop up shop that sells the current collections of these cool Finnish brands. The showroom & shop combo is open until the end of August so stop by, if you happen to hang out in the neighbourhood!

P7032297.JPGP7032333.JPG P7032264.JPGP7032259.JPG P7032257.JPGP7032266.JPGP7032254.JPGP7032263.JPGP7032267.JPGP7032296.JPG
P7032280.JPGP7032255.JPGP7032287.JPGP7032265.JPG
P7032282.JPG P7032288.JPG P7032290.JPGP7032289.JPG P7032310.JPG P7032311.JPG P7032320.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tyttönen

  Hei Jenni!
  Olen 15-vuotias tyttönen ja blogiasi on tultu seurattua jo noin 1,5 vuotta. Ennen en ole uskaltautunut kommentoimaan, mutta nyt sitten vihdoin ajattelin laittaa kommenttia tulemaan.
  On kyllä mahtavaa , että suomalaista ammattitaitoa ja osaamista viedään rohkeasti maailmalle.
  Ihastuin sinun tavoin noihin suloisiin printtikenkiin. Aivan ihanat. Onko Prahasta tulossa vielä isompaa postausta? sillä olisi kiva kuulla mielipiteesi kaupungista, koska olin itse Prahassa viime kesänä kuoromatkalla ja ihastuin kaupunkiin täysin. Itse asiassa meidän hostelli sijaitsi aivan esittelemäsi salaisen puutarhan läheisyydessä ja kävimmekin siellä useasti ihailemassa kukkia.
  Lopuksi täytyy vielä sanoa , että blogisi on lempparini ja sun tyyli on ihana: samalla tosi simppeli ja klassinen, mutta toisaalta yllättävä ja monipuolinen. Jatka samaan malliin ja pysy yhtä iloisena ja positiivisena! PS.Ihanaa kesää!

 • täti-ihminen

  Olipa hauska nähdä, että hennon vaaleanpunaisen ja mustavalkoisen yhdistelmiä on ensi kesänä tarjolla. Olen kovasti sellaisia hakenut asuihini jo nyt, mutta on ollut vaikea löytää oikeaa ruusunpunaisen sävyä, koska kaikki vaateliikkeet ovat nyt täynnä korallinpunaista.
  Tuo sandaali, jossa konjakinruskeaan on yhdistetty burgundinpunaista, miellytti myös silmää. Ja on mukavan ja käytännöllisen näköinen!
  Berliini on matkakohteena haavelistallani. Luultavasti joudun odottamaan sitä matkaa kuitenkin ensi kesään.

 • Miss T

  Wow, tällaiset projektit ovat ihan huikeita! Iso iso peukku kaikille järkkäreille, tiedän, että tämä vaatii paljon hommaa! Aivan sairaan hyvä! Olen itsekin tällaisen järjestämisestä haaveillut, kun olen asunut eri kaupungeissa ulkomailla. Berliini on ihan loistava kohde tällaiselle. Ja niin monia asia ihastutti, erityisesti Terhi Pölkin mustat sandaalit.

 • Sofiaaa

  Todella mielenkiintoinen projekti! Mua ehdottomasti kiinnostaa kaikki ”Suomi-muotiin” liittyvä ja on ihan mahtavaa, jos ja kun suomalainen osaaminen saa näkyvyyttä myös kansainvälisellä tasolla. :)

 • Muodinmyyjä

  Upeaa! Juuri näin! Kv-myyntityötä muodin ja sisustuksen alalla tehneenä lähes 20 vuotta olen seurannut monia brändejä. Näistä suurimman mahiksen näen Lillelle, Vacantille ja Arelalle. Tärkeää on saada koko mallisto kv-kuntoon ja eteenpäin! Jatkakaa!

 • Tua

  Tämä on niin loistava juttu! Kaikilla näillä merkeillä on huikeasti potentiaalia ja olenkin toivonut heidän kansainvälistä menestystään. Kirjoitin nyt kandin työni liittyen juurikin pienten suomalaisten muotialan yritysten kansainvälistymishaasteisiin ja tämä projekti on erinomaisesti linjassa löytämieni tulosten ja antamieni suositusten kanssa ;)

 • Minä vain

  Tuo vaaleanpunainen nahkaliivi – niin ihana! <3

 • Aino Animal

  Minkä firman tuote tuo vimppa sandaali on? Tahtoo…

 • Jenniii

  Materiaali on itse asiassa kangasta, mutta todella ihana on! :)

 • Jenniii

  Nuo sandaalit ovat Terhi Pölkin ensi kesän mallistoa eli malta vielä puolisen vuotta. ;)

 • Jennir.

  Heippa! Hieno juttu. Olinkin kuullut jo tästä projektista, mutta tosi mielenkiintoista lukea tarkemmin ja nähdä kuvia tuotteista. Seuraan tätä projektia suurella mielenkiinnolla myös sen takia, että olen nyt itse opintovapaalla ja opiskelen vaatetusalaa. Olen juuri etsimässä harjoittelupaikkaa Berliinistä ensi talvelle. Hyvä Suomi, hyvä suomalainen design ja kiitos ihana Pupulandian kaimani inspiroivasta jutusta. <3

 • Jennir.

  Hei Tua, saanko kysyä, onko kandintyösi jossain verkossa jo luettavissa? Lukisin enemmän kuin mielelläni sen :)

 • INLAND on todella ihailtava projekti, tälläisiä on odotettu! Itsekin blogiini paljon suomalaisesta suunnittelusta ja muodista kirjoittavana olen odotellut tälläistä tempausta, ja olen todella onnellinen että se toteutuu nyt vihdoin.

  http://www.thewildethings.com/

Related posts