3/07/14

Täydellisten kiharoiden salaisuus

21 52 P7029388.JPG

Papiljotit, lämpörullat, suoristusrauta ja kiharruspuikko. Siinä on muutamia vaihtoehtoja kauniiden kiharoiden loihtimiseen, ja toistaiseksi oma suosikkini niistä on ollut kiharruspuikko. Papiljotit ovat meikäläisen tukalla poissuljettu vaihtoehto, sillä hiukset ovat yleensä yhtä sotkuista takkua, jos edes yritän viedä sellaisia tarrapintaisia rullia hentojen suortuvieni lähelle. Lämpörullat ovat periaatteessa ihan jees, mutta en ole taas niillä koskaan saanut oikeasti tehtyä kunnollisia kiharoita – enemmänkin kampaus jää sellaisiksi loiviksi laineiksi. Mitä suoristusrautaan tulee, en ole muutamasta kädestä pitäen -opetustuokiosta huolimatta oppinut käyttämään sitä kihartamiseen. Sen sijaan kiharruspuikolla homma on ollut aika helppoa osaamattomallekin. Nyt olen kuitenkin mielestäni löytänyt kiharakampausten tekemiseen sen kaikkein helpoimman ja parhaan kikan, joka pesee kiharruspuikonkin tuosta vain! 

Pääsin keväällä istahtamaan kampaajan tuoliin ja kokeilemaan Babylissin uutta Curl Secret -laitetta, jolla oman tukan kihartaminen on tehty maailman helpoimmaksi. Laite tekee käytännössä kiharan puolestasi, sinun tarvitsee vain odotella – kuulostaa helpolta! Tuolla ensimmäisellä testikerralla ihanat kiharat väkersi tukkaani kampaaja, mutta sain laitteen myös kotikokeiluun, jotta pääsisin testailemaan sitä ihan itse. Useampi kuukausi vierähti, ennen kuin uskalsin kajota masiinaan, vaikka kampaajan hiuksistani taikoma kiharapilvi on ollut ehkä mieluisimpia kampauksiani ikinä.

P7029322.JPG

Laite toimii siis niin, että hiussuortuva asetellaan ”saksien väliin”, ne puristetaan yhteen samaan tapaan kuin suoristusrauta ja tällöin vempain imaisee hiussuortuvan sisäänsä, pyörittää sitä lämmössä rullan ympärillä ja piippaa merkiksi, kun kihara on valmis. Jotenkin se vehje on vain hiukan pelottavan oloinen, joten otti aikansa, ennen kuin uskalsin ryhtyä itse testailemaan. Pari viikkoa sitten sain kuitenkin kimmokkeen vihdoin kokeilla, koska piti taikoa jostain hiuksiin juhlakelpoinen kampaus. Ja mitä ihmettä! Laite oli aivan uskomattoman helppo käyttää, kiharat täydelliset ja tukka likimain yhtä täydellinen itse piipattuna kuin kampaajan tekemänä.

Olen jo siitä ensimmäisestä testikerrasta lähtien suunnitellut kokeilevani laitetta ja tekeväni siitä juttua, joten kiitos tätä postausta odottaneille kärsivällisyydestä – nyt voin todella itse todistaa Curl Secretin olevan kaiken hehkutuksen arvoinen. Olen ehtinyt jo ainakin kolme kertaa parin viikon sisään tehdä tuolla itselleni kiharoita, kun oikein innostuin. Kiharruspuikolla en yleensä ole jaksanut väkertää kuin erikoistilanteisiin kuten juhliin – se kertoo jotain Curl Secretin helppoudesta ja nopeudesta. Tämän postauksen tekemisessä meinasi silti tulla hoppu, sillä ENSI VIIKOLLA (!) tukkani lyhenee polkkamittaan. Tosin aion kyllä kokeilla kiharakonetta lyhyempiinkin hiuksiin!

P7029383.JPG

Tein ihan tällaisen pikku-ohjeen siitä, miten tuota laitetta käytetään ja miltä lopputulos sitten eri vaiheineen näyttää. Suosittelen kurkkaamaan esimerkiksi Youtubesta videolta tarkemmin, miten tuo hiussuortuva asetellaan laitteeseen ja mitä sen jälkeen tapahtuu, niin se havainnollistanee hommaa vielä kuvien lisäksi mukavasti! Kiharoiden tekeminen on kuitenkin niin helppoa, että pitäisi onnistua iisisti vähän tumpelommaltakin ihan näillä kuvaohjeilla. :)

Kiharoiden pysyvyyden kannalta olennaista on käyttää jonkinlaista muotoilutuotetta kampauksen pohjalla. Omissa liukkaissa ja lasimaisissa hiuksissani tämä on aivan ensiarvoisen tärkeää tai muuten kiharat ovat suoristuneet noin puolessa tunnissa – koettu on! Useimmat muotoilusuhkeet suihkitaan kosteisiin hiuksiin, mutta myös kuiviin hiuksiin levitettäviä suihkeita on. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiusten tulee Curl Secretiä (kuten useita muitakin kiharalaitteita) käytettäessä olla kuivat eli föönaa hiukset ensin kuiviksi tai anna niiden kuivua itsekseen.

P7029332.JPG

Tässä oma luottokomboni kiharapilven loihtimiseen itse laitteen ohella: Laitan Label M Blow Out Sprayta kosteisiin hiuksiin, föönaan ne kuiviksi ja laitan vielä lopuksi hiuksiin hieman tuota Healthy Sexy Hairin Soya Want Flat Hair -suihketta, jonka koostumus on hiuslakkamaisella tavalla kuiva – se ei siis enää kostuta hiusta. Apuvälineiksi kiharoiden tekoon kannattaa myös varata hainhammasklipsi ja/tai hiusponnareita sekä harja tai kampa. (Kaikki kuvassa näkyvät tuotteet hainhammasklipsiä lukuunottamatta on saatu kokeiluun blogin kautta.)

P7029344.JPG

Tästä lähdetään liikkelle, nimim. Lirutukka. Tällä kertaa en föönannut hiuksia ennakkoon, vaan annoin niiden kuivua luonnostaan, joten lähtökohta on normaaliakin lättänämpi, mutta onpahan ainakin kunnon kontrasti ennen ja jälkeen kampauksen. ;) Minusta kiharat on helpointa tehdä neljässä osassa niin, että jaetaan hiukset ylä- ja alaosaan ja tehdään vasen ja oikea puoli kumpikin aina kerrallaan ensin valmiiksi. Kihartaminen kannattaa aloittaa tuosta alemmasta osiosta ja osioiden jaottelussa auttaa hiusklipsi tai ponnari.

P7029345.JPG

Laite toimii siis niin, että hiussuortuva asetellaan ”saksien väliin”, ne puristetaan yhteen samaan tapaan kuin suoristusrauta ja tällöin vempain imaisee hiussuortuvan sisäänsä, pyörittää sitä lämmössä rullan ympärillä ja piippaa merkiksi, kun kihara on valmis. Hiussuortuvan saa parhaiten siististi laitteen sisälle, kun sitä pyörittelee hiukan itsensä ympäri ensin kuvassa näkyvällä tavalla.

P7029323.JPG

Laite lämmitetään ensin käyttövalmiuteen samalla tavoin kuin suoristusrauta tai kiharruspuikkokin. Tehoa voi säätää hieman sekä lämmön, että ajan mukaan ja sopivin asetus löytynee kokeilemalla. Punainen valo syttyy, kun laite on riittävän kuuma. Kun aloitat kiharoiden tekemisen, aseta laite siten, että tuo kuvassa näkyvä tarra jää aina pään puolelle. Jos laite on väärin päin, kihara ei onnistu.

P7029346.JPG

Pujota hiussuortuva laitteen saksien väliin melko lähellä hiusten tyveä, paina sakset kiinni ja odota neljää nopeaa piippausta. Silloin kihara on valmis ja voit vapauttaa suortuvan laitteen välistä. Käy läpi koko pää suortuva kerrallaan. Kannattaa kokeilla, miten paksulla hiussuortuvalla tulee kaunein lopputulos. Itse olen yleensä pitänyt tupsut maksimissaan sormen paksuisina.

P7029353.JPG

Tässä kohtaa lopputulos on tuollainen ysärihenkinen ”nuudelikihara”, mutta ei huolta, ei se tuollaiseksi jää! Ellet siis halua näyttää tuolta. :D Anna kiharoiden ensin jäähtyä rauhassa ja suihki niihin sitten hiukan lakkaa.

P7029357.JPG

Kiharat voi tämän vaiheen jälkeen tuunata mieleisikseen parillakin eri tavalla. Sellaisen Carrie Bradshaw -henkisen rennon kiharapilven saa aikaiseksi haromalla kiharoita auki sormin. Riko reilusti kiharoiden rakennetta käyttämällä sormia kampana ja pöyhimällä tukkaa. Lopputulos kannattaa vielä viimeistellä hiuslakalla. Säädin juttua tehdessä hieman ja unohdin aluksi laittaa lakkaa hiuksiin ennen niiden haromista auki ja huomasin heti, että lopputulos hiukan kärsi siitä. Tilanteen sai kuitenkin aika hyvin pelastettua laittamalla lakkaa heti, kun tajusin mokani.

P7029365.JPG

Toisenlaisen lookin saa puolestaan loihdittua niin, että harjaa kiharat ronskisti auki kauttaaltaan. Tällöin lopputulos on tuollainen hienostuneempi vanhan ajan Hollywood-fiilistä huokuva kiharainen laine. Ja tähänkin kannattaa vielä lopuksi suihkia lakkaa päälle uudemman kerran. Molemmat kiharatyylit toimivat mahtavasti myös muiden kampausten pohjana eli tukan voi jättää näin tai jatkaa kampauksen tekoa vielä tästä eteenpäin. :) Itse tykkään kovasti etenkin noista Hollywood-kiharoista!

P7029378.JPG

Jälkeen VS. ennen eli hurmaavat kiehkurat vastaan luiru. :D

P7029320.JPG

Kun muistaa nuo sopivat tökötit kiharoiden pohjalle ja hiuslakan viimeistelyvaiheessa, niin nämä kiehkurat saa helposti kestämään useammankin päivän kivannäköisinä. Huitelin itse viime viikolla kuivashampoon ja pienen hiuslakkatäydennyksen turvin laineissani 3-4 päivää. Loppuvaiheessa kampaus oli kyllä lähempänä sellaista huoletonta surffitukkaa kuin Hollywood-glamouria, mutta hyvältä näytti joka tapauksessa.

Onko joku teistä jo kokeillut tuota Curl Secretiä tai onko aikeissa hankkia? Toivottavasti jutusta oli iloa kiharoista haaveileville. :)

Translation: I got the new Babyliss Curl Secret to test it at home and now that I have, I must say I love it! Getting the perfect curls has never been this easy. I strongly recommend to try it out! :)

P7029404.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus

21 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • paju

  kaaaaaunis jenni!! :-*

 • Littlesunshineee

  Kampaajaystäväni neuvoi näin pysyviin kihariin:

  Kiharat pitää tehdä pestyihin hiuksiin ja hiukset tulee olla täysin kuivat.
  Pohjalle tietyt tukiaineet kuten muotovaahto.
  Kiharan tulee jäähtyä ylhäällä esim. pinnillä kiinnitettynä.
  Kiharien tulee onnistua ekalla kerralla että ne pysyy ja kestää.
  Lopuksi lakaa ennen kuin vapautat kiharan.
  Lopuksi tottakai viimeistely

 • Tuleepa tuolla ihanat kiharat. Mutta pakko sanoa, että pidän myös niistä luiruista! :D Siihen kun miettii sen polkkamitan, niin vitsi on varmaan freesi!

 • Oranssinen

  Tämä on saatava!

 • Eeva Kolu

  Mä olen kanssa pari kertaa testannut ko. laitetta, enkä ehkä suosittelisi sitä paksutukkaisille. Paksuissa hiuksissa lopputulos ei näytä ollenkaan noin ihanalta vaan ennemminkin siltä kuin olisi tuikannut sormet pistorasiaan riippumatta siitä harjaako kiharat auki vai harooko sormilla :)

  Ongelma on siinä, että toisin kuin muilla kihartimilla tuolla laitteella voi kihartaa vain ohuita hiusosioita, ja paksussa tukassa niitä tulee sitten sen verran paljon että lopputulos on helposti mallia pellekampaus. 

  Sulla näyttää upealta molemmat lookit!

 • Minä vain

  Eipä tarvitse luonnonkiharat omaavana tuollaista hankkia. :D

 • Sofiaa

  Hei tätä munkin on pakko päästä kokeilemaan! :-D Täältä nimittäin löytyy supersuorat ja ohuet, temppuilevat hiukset ja olen vielä varsinainen tumpelokin, hihi!

 • Näyttää kyl tosi jännältä :D

 • Ihana postaus! En ole moista laitetta nähnyt, mutta nuo kiharat ovat ihanan näköisiä! Onnistuukohan ihan raudalla sama juttu?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Kiitos hyvistä lisävinkeistä! :) Tapoja saada kestävät kiharat on varmasti monia ja joskus olen itsekin väkerrellyt pnnien kanssa, mutta todennut käytännön tasolla, että melkoisen hyvin ne pysyvät itse asiassa näinkin, kun muotoilutuotteet ovat hyvät – omassa liukkaassa tukassa kiharat ovat pysyneet näillä omilla kikoillani helposti kolmekin päivää. Toki jos aikaa ja viitseliäisyyttä näpertelyyn on, tuolla tavoin saa mahdollisesti vieläkin pysyvämpää jälkeä.

  Riippuu varmasti myös hiukan laitteesta, jolla kiharoita tekee, että mikä tapa on kulloinkin kätevin. Lämpörullien tai kiharruspuikon kanssa kiharan kiinnittäminen pinnein ylös jäähtymään on paljon helpompaa, kuin ryhtyä rullaamaan tällä masiinalla tehtyä valmista kiharaa takaisin ylös.

 • Jenniii

  Kiitos Pajusein. <3

 • Jenniii

  No sitä minäkin toivon! Maanantaina nähdään sitten, mikä on lopputulos. ;)

 • Jenniii

  Suosittelen etenkin jos hiustyyppi on tällainen samankaltainen kuin minulla. Toimi! :)

 • Jenniii

  Tosi hyvä saada keskusteluun myös ihan toisenlaisilla hiuksilla varustetun näkökulmaa – olisipa nimittäin harmi, jos joku paksu- ja karheatukkainen menisi nyt ostamaan tämän vempaimen ja pettymään pahemman kerran. Kiitos siis Eeva kokemustesi jakamisesta!

  Tällä meikäläisen hiustyypillä toimii kyllä kuin häkä, joten muille luirutukkaisille suosittelen! :)

 • Jenniii

  Lucky you! ;)

 • Jenniii

  No uskon, että tämä laite voisi olla juuri tuollaista tukkaa ja tumpeloa varten täydellinen! :D

 • Jenniii

  Haha. Joo tämä on astetta kummallisempi hökötys, mutta toimii kyllä tosi hyvin ainakin meikäläisen hiuksissa. :)

 • Jenniii

  Kiharruspuikolla tulee ehkä enemmän tämän näköistä kiharaa kuin suoristusraudalla. Suoristusraudalla syntyy vähän enemmän sellaista loivempaa ja pitkulaisempaa lainetta, kun taas puikolla saa vähän pyöreämmän muotoista ja ehkä vähän paksumpaa kiharaa (puikon paksuudesta riippuen toki). :) Mutta näin tällaista täydellistä, pyörää ja suurta kiharaa en ole ainakaan itse onnistunut puikollakaan tekemään.

 • Oranssinen

  Kiitos vempaimen esittelystä – alkoi kummasti kutkuttaa ja tsädäm…Sain tänään (vienosti vihjattuani tulevasta vuosipäivästä) tämän laitteen lahjaksi.
  Testasin hiuksiin, joissa ei muuta muotoilutuotetta kuin pikaisesti suihkaistu lämpösuoja ja olen totaalisen rakastunut! Käyttö on helppoa, tosi nopeaa ja kihara on luonnollisen näköinen ja kauniskauniskaunis <3

  Omat hiukseni ovat varmaan pitkälti samanmoiset kuin sinulla (ja enemmistöllä suomineitoja), hentoiset ja soljuvat, mutta testasin laitetta myös tyttäreni paksuun, karheaan ”hevosenjouhi-hiukseen” ja jopa tuolla alhaisemmalla lämpötilalla kiharasta tuli selkeä ja kaunis.

  Ehkäpä minäkin viitsin jatkossa kulkea enemmän hiukset auki kun upean lopputuloksen aikaansaaminen on näin helppoa :)

   

 • Satu

  Jenni olet niin kaunis! Minkä väriset hiukset sinulla on luonnostaan?

  • Voi kiitos Satu! :) Hiusteni luonnollinen sävy on aika lähellä tätä, mikä näkyy näissä kuvissa. Hiuksissa oli näiden kuvien ottohetkellä hiukan ohuita vaaleita raitoja, mutta tuo pohjasävy on oma. :)

Related posts