3/07/14

Berliiniterkut

6 54 P8173897.JPG

Kukkuu! Arvatkaas mitä… Tämä tyttö ehti tässä välissä jo lennähtää Berliiniin. Reissua pukkaa siis! Oli tarkoitus tehdä aiheesta postausta vielä ennen lähtöä, mutta tyypilliseen tapaani tuli niin kiire, että pakkasin viimeisiä kamoja vielä siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt olla jo kipittämässä kiireen vilkkaa lentokenttäbussille. Niinpä kirjoittelen tätä juttua nyt jo berliiniläisestä hotellihuoneesta. Olenkin tällä kertaa Berliinissä aika kiinnostavan jutun tiimoilta, sillä 8 suomalaista suunnittelijaa on perustanut tänne muotiviikon ajaksi #INLAND Showroom & Shopin, jonka tarkoituksena on esitellä suomalaista suunnittelua kansainväliselle medialle ja varmaan potentiaalisille sisäänostajillekin sekä pop up -kaupan myötä myös ihan tavallisille kuluttajille. :)

P8173787.JPG

Tänään tässä reilun tunnin päästä tuo #INLANDin ovet avataan kutsuvieraille ja minä suuntaan siis paikalle ihmettelemään menoa ja meininkiä hurmaavan seuralaiseni Peetan kanssa, jonka saatattekin tuntea upean RAW Design blogin puolelta. Voitte seurailla illan tunnelmia Instagramin puolella ainakin #INLANDin profiilista: @inland_showroom. Ja myöhemmin varmasti luvassa kuvia illasta täällä Pupulandiankin tontilla. :) Luvassa on siis mielenkiintoinen ilta sekä varmasti kiva viikonloppu helteisessä Berliinissä (lämpöasteita on luvattu jopa +32!), joten eiköhän tule taas tehtyä täältä jotain matkajuttuakin. Ja Prahasta luvassa myös vielä kuvia ja stooria. 

Berliini on entuudestaan tuttu paikka ja aiemmista reissuistani pääsette lukemaan sivupalkin Berliini-kategoriasta, mutta muutamaa aluetta ajatellen kaipailisin teiltä Berliini-tietäjiltä vielä vinkkejä erityisesti Kreuzbergiin, Neuköllniin ja Berghainiin, jos jollakulla sellaisia on takataskussa! Kiitos jo etukäteen!

P8173884.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tulipa hyvään saumaan! Olen itsekkin lähdössä elokuussa muutamaksi päiväksi berliiniin ja aion kyllä lukaista läpi nuo sinun berliini-postaukset! Saan niistä varmasti paljon vinkkejä :)

  http://liiantiukattrikoot.blogspot.fi

 • hannaelina

  Oon asunut Berliinissä ja ehtinyt käydä visiitillä siellä jo kolme kertaa tänä vuonna. Koska multa kysytään paljon vinkkejä, niin olen tehnyt listan, jonka voin tähänkin jakaa ^^ Siitä Berghainista… Mä oon päässy sisään 2 yritystä neljästä. Oon yrittäny kolmella ekalla kerralla yksin sunnuntaina klo 19, la-su yöllä klo 2 ja klo 5 (pääsin sisään) ja pe-la yöllä klo 2 kaverin kanssa (pääsin sisään). Tuntuu, et on vähän tuuristakin kiinni :/

   

  Näkemistä:

   

  -Brandenburger Tor, holokausti / juutalaisten muistomerkki ja Reichtag / Bundestag on kaikki ihan vierekkäin. Reichtagissa järjestetään ilmainen kierros siellä ylhäällä Domissa, johon kuuluu audio guide. Sinne pitää ilmoittautua ja varata vierailuaika netistä, mut kävi ihan suht iisisti. Siel pääsee näkee 360-astetta ja se audio guide kertoo kaikista rakennuksista mitä sielt näkee.

   

  -Alexanderplatz: pahin turistirysä ja ei oikeastaan mitään ihmeellistä muuta kun se tv-torni. Sisälle maksaa muistaakseni noin 17 € eli aika tyyris. Siin on lähellä Park Inn -hotelli, jonka ylimmäs kerrokses on coctail-baari, josta näkee kans aika hyvin. En oo ite käyny ja se ei oo ihan miten vaan auki. Illalla varmaan paremmin. Jos kuitenkin haluatte mennä tv-torniin (kyllähän sieltä pirun hyvin näkee koko Berliinin), kantsii varaa aika kans etukäteen, niin ei tarvii niin kauaa jonottaa.

   

  -Museot: Mä oon käyny ainoastaan juutalaisessa museossa. Se oli ihan hyvä. Tosi paljon nähtävää ja luettavaa, et aikaa saa kulumaan helposti pari tuntia, jos haluaa. Muista museoista oon kuullu hyvää Story of Berlinistä ja sit on tietty DDR-museo.

   

  -Museum insel, Berliner Dom ja Humboldt Box. Nä on kans kaikki ihan vierekkäin ja kantsii käppäillä siel museum inselin huudeilla, koska siel on tosi kaunista. Joki virtaa ja kauniita isoja rakennuksia. Domiin maksaa opiskelijalta 4 € sisään. Siel pääsee kipumaan kans kupoliin.

   

  -East Side Gallery: pisin pätkä muuria Kreuzbergin ja Friedrischainin rajalla, jokea pitkin. Ehdoton!

   

  -Tempelhof: Vanha lentokenttä, joka toimii nyt puistona. Vanha terminaali paikoillaan ja sellasta. Porukka lennättää leijaa, juoksee, on piknikillä, skeittaa, rullaluistelee jne.

   

  Tekemistä:

   

  – Mauerpark: iso sunnuntai kirppis.

   

  – Open airs: ulkoilmabileitä erityisesti sunnuntaisin. Katsokaa Facebookista ”Open Airs Berlin” tai ”Berlin open airs”

   

  -Freiluftkino: Ulkoilmaleffateatterit. Googlettakaa.

   

  -Badeschiff: Lämpimänä päivänä hyvä auringonotto mesta. Uima-allas joessa!

   

  -Markthalle 9: torstaisin kiva ruokamarketti nimeltä Street Food Thursday, klo 17-21. Ruoka loppuu kyl joskus kesken eli suosittelen menemään ajoissa. Niillä on myös breakfast marketia sunnuntaisin ja jotain myös lauantaisin. (U Görlitzerbahnhof tai Schlesiches Tor)

   

  Shoppailu:

   

  -Mitte: metroasemat Hackescher Markt (tosi kiva paikka muutenkin) tai Weinmeisterstrasse. Urban Outfitters, American Apparel, COS, Acne, Monki, Weekday, Broke+Schön, &OtherStories…

   

  -Kudamm: metroasemat Zoologischer Garten tai Kurfürstendamm. Urban Outfitters, Mango, Pull & Bear, &OtherStories, Forever 21…

   

  -Bikini Berlin: uus makee concept mall Zoon/Kudammin vieressä. Kivoja pieniä designereita. Ylhäällä kiva lounaspaikka / kahvila ja kodinsisustusjuttuja myös. Muutoa yms.

   

  -Primark: Jos sinne hotsittaa mennä, niin se on aika kaukana lounaassa, joten pitää varaa aikaa sinne matkustamiseen ja pois sieltä (U-bahn Schlossstrasse). Siel on myös Pull&Bear, Hollister ym.

   

  Ruokapaikat:

   

  – Monsieur Vuong (Mitte): vietnamilainen, hyvä lounasaikaan, mutta pitää yleensä jonottaa hetki.

   

  – Chen Ché (Mitte): toinen hyvä vietnamilainen, sisäpihalla.

   

  – Hashi (Mitte): hyvä japanilainen, Chen Chén vieressä

   

  – Burgermaister (Kreuzberg): Schlesiches Torin junaraiteden alla oleva burgerimesta

   

  – The Bird (Prenzlauer Berg / Kreuzberg): toinen hyvä burgerimesta, mut pitää varaa pöytä

   

  – Butter (Prenzlauer Berg): hyvä aamupalamesta / kahvila. Sunnuntaisin erinomainen brunssi 7,90 €

   

  – Anna Blume (Prenzlauer Berg): toinen hyvä brunssimesta. Kahden hengen brunssitarjottimesta syö helposti kolme. Varaudu jonottamaan.

   

  – Mustafa’s Gemüse (Kreuzberg/Friedrichshain): Kuuluisin kebumesta löytyy kreuzbergistä ja toinen, vähemmän tunnetumpi, mut saman ketjun, Friedrichschainista läheltä Warschauer Strassea. Heidän kebut on ihan erilaisia kuin muiden. Kokeile niin tiedät ;)

   

  – Spreegold (Prenzlauer Berg/Kreuzberg): kahville tai lounaalle

   

  – falafelii, dönerii löytyy joka kulmasta

   

  Baarit istuskeluun / rentoon bailaukseen:

   

  – Mein Haus am See (Mitte)

   

  – Süss war Gestern (Friedrichshain)

   

  – Crack Bar (Friedrichshain)

   

  – Bohnengold (Kreuzberg)

   

  – Luzia (Kreuzberg)

   

  – Kptn. (Friedrichschain)

   

  Klubit:

   

  – Berghain (Friedrichschain): todella vaikea päästä sisään, ei isoissa ryhmissä, käyttäydy jonossa. Hipstereitä ja homoja. Kovaa teknoa.

   

  – Stattbad (Wedding): vanha uimahalli, boiler room, käytäviä. Ehdottomasti jotain erilaista.

   

  – Sisyphos (Ostkreuzista itään): ei auki joka viikonloppu. Saattaa olla vaikea päästä sisään. Kesällä kiva, koska ulkotilat.

   

  – Ritter Butzke ja Watergate (Kreuzberg): molemmat aika tunnettuja, paljon isoja nimiä, mutta silloin myös paljon porukkaa. Paikkoina ei mitenkään ihmeellisiä. Watergates on kesällä auki terassi ihan joen vieressä, mikä tekee siitä edes vähän erilaisen.

   

  – Rummels Bucht (Rummelsburg): ei auki joka viikonloppu. Voi olla et tarvii salasanan päästäkseen sisään.

   

  – Suicide Circus (Friedrichschain): suht helppo päästä sisään, ei kuitenkaan liian kännissä (oikeastaan mihinkään)

   

  – Lisää: Prince Charles (Kreuzberg), Weekend (17. kerroksessa, Mitte), Humboldthain (Wedding), Hoppetosse (Kreuzberg), Tresor (Kreuzberg), Chalet (Treptow), Club de Visionaer (Treptow), Salon zur Wilde Renate (Treptow).

   

  Muita vinkkejä:

   

  -Bussit 100 ja 200: normibusseja (yleensä kakskerroksisia) menee melkein samoja reittejä ku hop on hop off turistibussit. Sateen sattuessa tai jalkojen väsyessä, hypätkää bussiin, menkää ylös mielellään etupenkkiin jos mahdollista ja tarkastelkaa kaupunkia bussista käsin. Hypätkää välillä pois jos haluatte. Bussi 100 menee Alexanderplatzilta Zoolle.

   

  – Kurkkikaa sisäpihoille, sieltä voi löytyä kaikkea yllättävää ;) Esim. sisäpihat Mittessä mis on ne shopppailukadut. Kurkatkaa myös 14 Oz. nimisen kaupan taakse. Sieltäkin löytyy kiva sisäpiha.

 • hannaelina

  Ja anteeks, et näin pitkä kommentti… :P

  Neuköllnis on yks kiva vegaanipizzeria, missä siis kaikki vegaania salamia, kinkkua ja juustoa myöten :D 

  http://sfizyveg.de

 • Myjuw

  Neuköllnissä on ihana suomalaisen omistama vintage-vaateliike Oh mini I am, Let them eat Cake- liikkeen yhteydessä. Katos postaukseni: http://www.lily.fi/blogit/myjuw/vintage-berlin

  Kannattaa käydä!

  Blogistani löytyy myös muitakin Berliiniaiheisia postauksia.

   

   

 • Jenniii

  Eikun tämä oli loistava, KIITOS! :) Paljon oli tuttuja juttuja, mutta myös monia ihan uusia vinkkejä eli ehdottomasti pitää tsekkailla näitä. 

 • Jenniii

  Jes, kiitos! :) Pitää piipahtaa, jos osutaan yhtään oikeille kulmile nyt viikonloppuna.

Related posts